Nadogradnja na Phenom II

poruka: 37
|
čitano: 5.386
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja na Phenom II
Imaš tu na forumu tutoriale, nemoj biti lijen, potraži malo ;)
Gaming is Life!
14 godina
neaktivan

jura promašio si podforum za 20 kilometara, trebo si pitat u overclocking podforumu...ukratko digni si fsb sa 200 na više, testiraj, ako neće voltaže mal daš, paziš i na rame jel oni budu kočnica, promjeniš množitelj ram-a na manje itd..

OT: autoru, pa ako bi našao nekog phenoma za dobru lovu, za svog athlona bi sigurno mogao ok novce dobit, znači isplati se po mome ako bi ti prijelaz bio malo opterećenje za novčanik

samo krupno, ništa sitniš
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 21:47 (oly570).
14 godina
neaktivan

Zanimalo me barem dali mi se isplati.Hvala na odgovoru.

17 godina
Nadogradnja na Phenom II

PCGamerX, netko je tu u temi rekao da ti ploča ne podržava otključavanje procesora. Onaj tko je to rekao očito nije upučen.

Ploča ti ima NVCC (NVidia Core Calibration) što je u biti isto što i ACC (Advanced Clock Calibration), dakle "podržava" otključavanje.

Prelazak s Athlon II x4 na Phenom II x4 nikako nije isplativ.

Evo vidi npr usporedbu Athlon II 635 vs Phenom II 940: http://www.anandtech.com/bench/Product/122?vs=80

Phenom II s 100 Mhz većim taktom tek je zericu jači.

Procesor ti nije bottleneck, a prelazak na nešto AMD-ovo s jednakim brojem jezgri ti se ne isplati.

Tek recimo možda na neki x6 ili x4 pa otključati (oni s oznakom T npr 960T), ali stvarno nema potrebe.

Moj prijedlog bi ti bio kupovina nekakvog aftermarket hladnjaka za niže temperature procesora i puno tiši rad.

Stock/box hladnjaci su užasno glasni, pogotovo pod opterečenjem procesora kad se poveća broj okretaja (ako si uključio tu opciju tj ako ti nije stalo na max).

Ostatak novca investiraj u zvučnu. Vjeruj mi dobro će ti doći.

Prijedlog - Asus Xonar DG za 220 - 300 Kn.

Izbjegavajte Playomania forum; večina administratora, moderatora i forumaša su neotesani retardi.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
igy kaže...

s kojeg si procesora prešao?

ja sam skočio s X4 na X6 i skok dobio samo u obradi videa i to 15 min manje, sve je ostalo kao i prije, no dobro njegov novac pa nek odluči, nije svaki skok u svim očima jednak

Pa s athlona x4 640 na phenoma ii x4 955BE

15 godina
Nadogradnja na Phenom II
taj proc ima 3.0 ghz...cemu ga klokas vise od toga
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nadogradnja bi ti dobro došla kod nekih igara. Inače, prodaš svoj za 500 kn i kupiš Phenoma X4 BE za 600 kn polovnog. Prodat svog i kupovat novi je već puno veća financijska razlika, a dobitak u igrama neće biti ni blizu opravdanja tolike investicije. Kad se Phenoma X4 clocka na 4.0Ghz ( to je standardni  clock sa više ili manje napona za modelsku godinu 2011. ) to je osjetna razlika sa jakom grafom nego Athlon X4 bio on clockan ili ne. Samo, obavezno trebaš investirati u hladnjak ( poglavito radi buke jel neznam kako itko može igrat se sa AMD-ovim stock hladnjakom ).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice