Evo ovako,budući da sam pretraživao ove i slične teme i nisam ništa slično našao moram postaviti neka pitanja.Imam jako stari komp pa ga malo po malo dorađujem.Tako sam prije 3 tjedna kupio i ugradio polovnu grafulju Gainward 7600GT AGP,pa prije 2 mjeseca sam dodao 2GB DDR da bolje radi komp.A sada sam se htio pripremiti za zimu kada će biti malo manje posla pa ću imati više vremana za komp i igrice.Imam matičnu Intelovu P4M266 i Intel Celeron proc od 2,4 GHz pa sam pokušao igrati Gothic 3 ali nisam mogao jer nisam znao da ovaj proc ne podržava 3D.Pokušao sam se informirati kako i što bih mogao zamjeniti ili matičnu i proc ili samo proc ali nikako nisam se snašao u toj količini podataka,jer nije baš najbolje objašnjeno koja matična je kompatibilna sa kojim proc i tako to.Molio bih za savjeteuz uvjete da znam da je komp stari i da jeftinije kupiti novi ali ako postoji mogućnost rekonstrukcije,a da mogu iskoristiti grafulju AGP i memoriju DDR bio bi poželjan svaki savjet i prporuka.Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Novi komp!
AGP grafa,DDR rami-zastarjelo i ne isplati se nadograđivat isto tako i matična....
Znam da je jednostavnije kupiti novi komp,ali to će doći na red tek sljedeće godine.Mislio sam ako postoji neka opcija neke nadogradnje možda, ima polovnih djelova pa dok radi s tim dobro kad ode,ode.Poslije lako vratim stare stvari u komp i dam ga u dobrotvorne svrhe pa nek se neko uči na njemu ko i ja...
Jedino mi pada na pamet nova grafa...Koliko imaš para?
Koliko sam ja progooglao problem nije u grafulji već u procesoru jer ne podržava 3D.On i matična rade na 32 bita a ne na 64 koji podržava 3D.Zato sam postavio pitanje što i kao napraviti sa matičnom i procom a da mi ostanu GT 7600 i 2GB DDR-a...
Koliko sam ja progooglao problem nije u grafulji već u procesoru jer ne podržava 3D.On i matična rade na 32 bita a ne na 64 koji podržava 3D.Zato sam postavio pitanje što i kao napraviti sa matičnom i procom a da mi ostanu GT 7600 i 2GB DDR-a...
Pa matična ti podržava p4 i celeron?Probaj nač polovnog p4 na 3 ghz....
To bi bilo rješenje problema za neko vrijeme?Ako sam dobro razumio...
Da,i ako ti se da trošit na agp grafe onda hd 3650 AGP.
Ja bih rađe preporučio da kupiš novu konfu jer je ovu relativno teško nadograditi...
To ti je vreća bez dna, ja sam ito tako mislio ulagat u stari komp, ali kako sam sve nove komponente dodavao na papir, tako bi se izrodilo još više i više problema, npr. nakon nove matične za novi proc. treba novo napajanje, matična onda ne stane u "malu staru kutiju" pa treba novo kućište i tko dalje i dalje, tako da sam ja uzeo novi, nekako, jedva.
Baš sam čitao karakteristike P4 takođe ne podržava 64 bit,tako da od toga ništa...
Da,i ako ti se da trošit na agp grafe onda hd 3650 AGP.
Ne razumijem zašto opet kupiti grafulju.Slične preformanse ima i ova koju sam već uzeo Gainward 7600GT.Uostalom na matičnu mogu staviti samo jednu grafulju!?!
VIA P4M266 chipset je nešto najgore što se može uzeti za Pentium 4. VIA nije dobila službeno odobrenje Intela za proizvodnju chipseta, jedino SiS, pa ni rješenja za PIV od VIA-e nisu dobra. A usput je VIA-u otkantao AMD skupa sa nVidijom nakon pojave izvrsnog nForce-a.
Ako bi imao vrlo povoljnu priliku, radije uzmi rabljenu nForce3 ploču (zbog AGP-a, nForce4+Athlon64 s939 bi bila još bolja kombinacija, ali ona ima PCI-Express, ) i Athlon64, s754.
Ali najbolje od svega bi bila kupnja novih komponenti jer ova sadašnja konfiguracija koju imaš je neisplativa za nadogradnju.
General zed-svi smo ti več rekli da ne nadograđuješ stari komp nego da kupiš novi a ti kako hoćeš...
Pa matična ti podržava p4 i celeron?Probaj nač polovnog p4 na 3 ghz....
neče iči njegov utor za proc je zbilja stari naijači P4 3.0ghz je napravljen za 775 utor tako da ta njeova ploča jednostavno je stara i nemožeš iz je ništa više izvuć iz nje to pokloni nekom djetetu ili nekoj školi a sebi neka uzme drugi nemora bit iz dučana ima na njuškalu dobrih kofa
Slažem se sa svima da je nadogradnja skupa.Slažem se i da se može naći neki polovni dobar.Isto sam napomenio da ću sljedeće godine mijenjati komp za novi(računam cca1000Eur).Zamolio sam vas sa većim iskustvom da ako imate neki prijedlog koji bi mogao poboljšati komp u redu,a ako nemate opet uredu.Ako nekaj budem mogao nadograditi dobro,a ako ne strpit ću se do sljedeće godine.Hvala svima na trudu...
Evo nešto u novom Bugu što bi koliko sam ja shvatio riješilo problem.To bi bilo PhotoFast G-Monster-Promise.Koliko sam ja shvatio čitajuči taj članak na str.45,taj hardver se upika u matičnu,a on sam je matična i procesor iram.Uza sve što ubrzava prijenos podataka takođe i rasterećuje a ne opterećuje proc na osnovnoj matičnoj ploči.Cijena mu je dakako visoka ali ako postoji nešto slično u nekoj slabijoj inačici ako bih to upikiro u komp onda bi trajao još bar 2-3 godine.Jesam li u pravu i da li sam dobro shvatio,ispravite me ako griješim?
Zar nitko ne bu stavil nikakav komentar?Zar nitko nije pročitao novi Bug?Ili možda ne želi nitko dati komentar?