MB s775 s DDR2 u 2013

poruka: 6
|
čitano: 2.458
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
MB s775 s DDR2 u 2013

Postovanje

Iznenaden sam, sto me u zadnje vrijeme zadesilo.

Posjedujem, jedan pc, koji sam mislio prodati. Imam Intel E6600, MB Asus P5B Deluxe Wi-Fi AP, 4x1 GB DDR2 Corsair XMS2 (cini mi se), graficka karta Ati Radeon HD4870 512MB i napajanje 550W SuperFlower.
Dodao bi kasnije 500GB.

trenutno sam ubo mali HDD nekih 40 ili 60 GB, tek toliko, radi li mi sve, a trebalo bi. Nije tako stara komfiguracija, imao sam ja i starije i manje kvalitetnije pa radi.
Simptomi kod ovoga sustava su kad upalim racunalo, vidim logo ASUS na dnu MB(svijetli) i zasvjetle i tri od cetiri diodice na grafickoj.
Pokrene ventilator, pa stane pa pokrene opet pa stane i opet pokrene i sad zavrti. sad ne mogu reci, desi li se to i grafickom, ali vrti i on svoje na kraju.
Na ekranu stoji obavijest monitora da nema signala. Hm......
Provjeravao sam, sve ukopcano, struje svugdje i nista.
Mjenjao sam graficke,  i opet isto.
Mjenjao sam napajanje, imam par , e tu sad opet nista, pa i na kraju koristio i napajanje iz moga  sistemu BeQuit, nije ni on mogao.
Nista mi ne pada na pamet, koji problem bi to bio. Pa sam sve nekako u glavi, sve upali ventilatore CPU i GPU a nema slike (sve graficke rade kod mojeg sistema) , da je maticna. pipao sam kondenzatore da nisu napukli, iskreno nikad vidio i dozivio, a kako to izgleda, ne znam, ali svi mi OK izgledaju pod prstima, dokle sam mogao dotaknuti

I tako ja sad u 2013 god. Ne mogu naci MB za 775 socket i da ima 4xDDR2 utora.
Sto ima, , mi ne pase ili hibrid DDR2 i DDR3 ili sam DDR3  a i chipsetom nisam bas. uglavnom, a da ne velim koliko novi kostaju, nema ih.

Ili ih naci u eeotpad i pokusati naci ili prodati po dijelovima (to mi je mrskije, jer u tom slucaju, samo djelomicno prodam a ostane opet nesto)

Ako imate ideju, kako bi MB ponovo pokrenuo, sloboodno mi bar recite.
Hvala.

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: MB s775 s DDR2 u 2013
Huuuuh Takve smatram malo extremnim. Mislio sam nabaviti MB s chipsetom P45 ma gledam gle ih naci a da je povoljno. Ova MB je dobra a cijena mi je malko prevec visoka. Ja ionako posjjedujem gigabyte ep45-ds4 Kupovina preko intermeta, iskreno ne znam a i nisam siguran takvom kupnjom jer nemam iskustva.
Nije mi rodendan danas!!
17 godina
neaktivan
Citao sam manual , pa i te sljakaju s mojim prockom. Vjerujem da svi koji su za s775, bi radila i s mojim prockom, jer je E6600 prva generacija Core2Duo (Penryn)
Nije mi rodendan danas!!
15 godina
neaktivan
MB s775 s DDR2 u 2013

Ja sam imao Rampage Extreme koja je radila (između ostalih) i sa tvojim procesorom i koja je slična ovoj ploči koju sam ti preporučio (razlika je u memoriji). BIOS ima i opciju "CPU Level Up", što znači da automatski kloka procesor na vrijednosti jačeg (ponuđenog u BIOS-u) procesora u paleti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 0:08 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vjerujem da je kvalitetna. I mi smo, brat i ja, isli na soluciju uzeti MB od  kvalitetne marke i zlatnu sredinu.

I to se dogada, da ne pozive dugo.

Sjecam se da je brat govorio da vise nema mreznu kartu, onu integriranu.

S iskustvom, vise ne gledam niti ekstremne niti one za par kunicha, nego sredina nekako mi se doimaju izdrzljivijima.

Pricekat cu neki radni dan, pa cu se raspitati..

Nije mi rodendan danas!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice