Postovanje
Iznenaden sam, sto me u zadnje vrijeme zadesilo.
Posjedujem, jedan pc, koji sam mislio prodati. Imam Intel E6600, MB Asus P5B Deluxe Wi-Fi AP, 4x1 GB DDR2 Corsair XMS2 (cini mi se), graficka karta Ati Radeon HD4870 512MB i napajanje 550W SuperFlower.
Dodao bi kasnije 500GB.
trenutno sam ubo mali HDD nekih 40 ili 60 GB, tek toliko, radi li mi sve, a trebalo bi. Nije tako stara komfiguracija, imao sam ja i starije i manje kvalitetnije pa radi.
Simptomi kod ovoga sustava su kad upalim racunalo, vidim logo ASUS na dnu MB(svijetli) i zasvjetle i tri od cetiri diodice na grafickoj.
Pokrene ventilator, pa stane pa pokrene opet pa stane i opet pokrene i sad zavrti. sad ne mogu reci, desi li se to i grafickom, ali vrti i on svoje na kraju.
Na ekranu stoji obavijest monitora da nema signala. Hm......
Provjeravao sam, sve ukopcano, struje svugdje i nista.
Mjenjao sam graficke, i opet isto.
Mjenjao sam napajanje, imam par , e tu sad opet nista, pa i na kraju koristio i napajanje iz moga sistemu BeQuit, nije ni on mogao.
Nista mi ne pada na pamet, koji problem bi to bio. Pa sam sve nekako u glavi, sve upali ventilatore CPU i GPU a nema slike (sve graficke rade kod mojeg sistema) , da je maticna. pipao sam kondenzatore da nisu napukli, iskreno nikad vidio i dozivio, a kako to izgleda, ne znam, ali svi mi OK izgledaju pod prstima, dokle sam mogao dotaknuti
I tako ja sad u 2013 god. Ne mogu naci MB za 775 socket i da ima 4xDDR2 utora.
Sto ima, , mi ne pase ili hibrid DDR2 i DDR3 ili sam DDR3 a i chipsetom nisam bas. uglavnom, a da ne velim koliko novi kostaju, nema ih.
Ili ih naci u eeotpad i pokusati naci ili prodati po dijelovima (to mi je mrskije, jer u tom slucaju, samo djelomicno prodam a ostane opet nesto)
Ako imate ideju, kako bi MB ponovo pokrenuo, sloboodno mi bar recite.
Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Ja sam imao Rampage Extreme koja je radila (između ostalih) i sa tvojim procesorom i koja je slična ovoj ploči koju sam ti preporučio (razlika je u memoriji). BIOS ima i opciju "CPU Level Up", što znači da automatski kloka procesor na vrijednosti jačeg (ponuđenog u BIOS-u) procesora u paleti.
Vjerujem da je kvalitetna. I mi smo, brat i ja, isli na soluciju uzeti MB od kvalitetne marke i zlatnu sredinu.
I to se dogada, da ne pozive dugo.
Sjecam se da je brat govorio da vise nema mreznu kartu, onu integriranu.
S iskustvom, vise ne gledam niti ekstremne niti one za par kunicha, nego sredina nekako mi se doimaju izdrzljivijima.
Pricekat cu neki radni dan, pa cu se raspitati..