Maticna za i5 2500k

poruka: 25
|
čitano: 2.129
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Maticna za i5 2500k

Molio bih preporuku maticne za gore navedeni procesor cca 1300kn, samo ADM molim. 

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Maticna za i5 2500k
gamer34 kaže...

Molio bih preporuku maticne za gore navedeni procesor cca 1300kn, samo ADM molim. 

LP

Ja bih išao na ASRock Extreme 6 Z77.

Kalko1212 ingame
14 godina
neaktivan
Maticna za i5 2500k

Bolja i kvalitetnija je MSI.

Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
kalko1212 kaže...
gamer34 kaže...

LP

Hacker907 kaže...

Ja se takoder dovumio izmedu te dve, i sad procitao review od tomshardware i takoder te maticne dijele postolje tako da mi to nista ne pomaze. Koje su prednsoti koje jedna imaju nad drugom?

17 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
kalko1212 kaže...
gamer34 kaže...

LP

Hacker907 kaže...

Ja se takoder dovumio izmedu te dve, i sad procitao review od tomshardware i takoder te maticne dijele postolje tako da mi to nista ne pomaze. Koje su prednsoti koje jedna imaju nad drugom?

Msi GD 65 ima PCI-e 16,8,4 @3.0, dok je kod asrocka 4x@2.0, nije neki problem ako ne namjeravas stavljati neki kontroler koji zbilja može iskoristiti tu propunost. Što se tiče samoga overclocka siguran sam da je asrock ispred, a i bios je napredniji. Kod msi-a uefi je mušićav.... Sami layout mi više odgovara msi-ev, ali kako volim  overclockat, moj bi izbor bio extreme 6.

RAKIA connecting people!
14 godina
gymboy kaže...
gamer34 kaže...
kalko1212 kaže...
gamer34 kaže...

LP

Hacker907 kaže...

Msi GD 65 ima PCI-e 16,8,4 @3.0, dok je kod asrocka 4x@2.0, nije neki problem ako ne namjeravas stavljati neki kontroler koji zbilja može iskoristiti tu propunost. Što se tiče samoga overclocka siguran sam da je asrock ispred, a i bios je napredniji. Kod msi-a uefi je mušićav.... Sami layout mi više odgovara msi-ev, ali kako volim  overclockat, moj bi izbor bio extreme 6.

Da to su spomenuli i ovi s tomshardware ali oni isto kazu i da msi uzima propusnost od glavnih utora za graficku, ali uglavnom meni to bas nije bitno posto mislim imat samo jednu grafu, mozda ali smunjam cf i ne mislim stavljat nikakve druge kartice i kontrolere. Overclock mi nije toliko bitan posto ne mislim loviti neke rekorde a po videnom mi se cini da obje pruzaju solidne mogucnosti za overlock, ali da extreme 6 je ispred po tom pitanju. A kakve su te dvije maticne po stabilnosti i poznatim problemim, po brzom guglanju mi se cini da s asrckom ima vise problema ali nisam 100% pa ako netko ima vise informacija po tom pitanju neka kaze.

14 godina
neaktivan
Maticna za i5 2500k

MSI ima 3 godine garancije. Najbolja ploča za nekih 1300-1400kn je definitvno MSI Z77 MPower, ali to nemaš u ADM-u. Ako moraš birati između ove dvije, nećeš pogriješiti koju god da uzmeš. Osobno bih uzeo MSI, ali gledaj koja tebi više odgovara.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Maticna za i5 2500k
Bolje nešto od nečega , nego ništa od ničega.

0 0 hvala 0
16 godina

Da to su spomenuli i ovi s tomshardware ali oni isto kazu i da msi uzima propusnost od glavnih utora za graficku, ali uglavnom meni to bas nije bitno posto mislim imat samo jednu grafu, mozda ali smunjam cf i ne mislim stavljat nikakve druge kartice i kontrolere. Overclock mi nije toliko bitan posto ne mislim loviti neke rekorde a po videnom mi se cini da obje pruzaju solidne mogucnosti za overlock, ali da extreme 6 je ispred po tom pitanju. A kakve su te dvije maticne po stabilnosti i poznatim problemim, po brzom guglanju mi se cini da s asrckom ima vise problema ali nisam 100% pa ako netko ima vise informacija po tom pitanju neka kaze.

Zašto bacat novce na tako skupu matičnu, i ona od 900kn je dovoljna za dobar OC, svejedno neces skidat rekorde ili imat 3xcfx/sli gluposti kako i sam kažeš.. zašto mjenjaš sadašnju Z68 EX4? 

13 godina
protjeran
Maticna za i5 2500k

Aaaa... ljudi se vole "počastiti".

to ti je isto kao da kažeš nekom zašto kupiti HD 7970 kad može isto tako igrati i s HD 7950. {#}

Bolje nešto od nečega , nego ništa od ničega.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 20:13 (Budokai).

2 0 hvala 0
16 godina

Svi se volimo pocastit :D ali nije to isto jer između EX3 i EX6 nema neke razlike u preformansama kao grafe tipa hd7970-7950 a gledajuci njegovo računalo (ako to nadograđuje) ima puno bitnih stvari koje može nadogradit.. osim ako slaže novu konfu pa ajde uzima i novu z77 ploču .-. onda moj glas ide za asrock z77ex6

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 20:22 (bik).
14 godina
neaktivan
Maticna za i5 2500k

Rekao bih:

1) Pločica Z68 Extr4 je podnijela zahtjev za razvodom

2) 1.3K Kn je iznos koliko je težila v ADM-aču u tenutku kupnje

3) Nemaju više te ploče kao dobavljive fin period brjemena

4) Bubnut je na slobodnu mu raspoložbu proizvoljan odabirček bilo koje pločice f tom cjenovnom rangu

5) Priljično je upitno je li uopće ima capacitas da doplati za u ovom momentu in tajmu za kakšnu skuplju, odnosno je li mu dućanček to uopće dopušta

Verujem da je sve jasno, kako kugla kristalna.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Caesar et Brutus kaže...

Rekao bih:

1) Pločica Z68 Extr4 je podnijela zahtjev za razvodom

2) 1.3K Kn je iznos koliko je težila v ADM-aču u tenutku kupnje

3) Nemaju više te ploče kao dobavljive fin period brjemena

4) Bubnut je na slobodnu mu raspoložbu proizvoljan odabirček bilo koje pločice f tom cjenovnom rangu

5) Priljično je upitno je li uopće ima capacitas da doplati za u ovom momentu in tajmu za kakšnu skuplju, odnosno je li mu dućanček to uopće dopušta

Verujem da je sve jasno, kako kugla kristalna.

Ako ce mi netko trebat citat iz kristalne kugle znam komu ce obratit. {#}

Uglavnom, ova asus mi nikako nije nesto jer po testovima nije nista bolja od ex6 i gd65, a izgled mi je oduran (blago receno) pa mi ne ulazi u izbor. A izmedu ove 2 nikako da se odlucim, performanse i sve mi je podjednako ali mi je ex6 ljepsa i bolje pase u komp a msi ima 3 god gare...

14 godina
neaktivan
Maticna za i5 2500k

Ja bih rađe išao na onu koja ima dulje jamstvo, a to je ovdje MSI jer, u krajnjoj liniji, jamstvo je važnije od izgleda u kompu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Caesar et Brutus kaže...

Ja bih rađe išao na onu koja ima dulje jamstvo, a to je ovdje MSI jer, u krajnjoj liniji, jamstvo je važnije od izgleda u kompu.

Istina to sam si i ja prvo pomislio ali onda svaki put kad vidim ex6 mi rastu zazubice. 

14 godina
Maticna za i5 2500k
Da ozivim temu, izbor je izmedu ovih maticnih:Z77 extreme6 Z77 performance Maximus v gene P8Z77-V LE PLUS Z77X-UD3H Z77a-gd65 Pomoc molim!
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Da ozivim temu, izbor je izmedu ovih maticnih:Z77 extreme6 Z77 performance Maximus v gene P8Z77-V LE PLUS Z77X-UD3H Z77a-gd65 Pomoc molim!

nema dileme, ubodi maximus v gene

http://forum.pcekspert.com/member.php?u=18841
14 godina
To sam i ja najvise mislio, svi hvale asus a ova mi se jos svida jer je crvena :P

Itko drugi? Mada mislim da sam odlucio.
13 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
To sam i ja najvise mislio, svi hvale asus a ova mi se jos svida jer je crvena :P

Itko drugi? Mada mislim da sam odlucio.

To ti je sjajna ploca za OC.

Ako zelis ustedjet pogledaj polovne Asrock P67 Fatal1ty performance / professional

Osobno imam performance i vozio sam 2500k na 5Ghz za bench ( dobar primjerak ) al nema potrebe preko 4.5Ghz 24/7/365 !

http://forum.pcekspert.com/member.php?u=18841
13 godina
neaktivan
Maticna za i5 2500k

Evo sa slicnim problemom ak se mogu ubacit....moja Asrock Pro3M odahnula nakon svih glavobolja koje je zadala....ista spika,garancija mi daje novu plocu,850kn samo cu ja kao nes nadoplatit...

proc je i5 2500k, clockan je do sad bio na 4.5,tak bi ga i ostavio....

jedino kaj mi je bitno je da ima SLI(2 grafe),chipset moze ostat i stariji,pa cu za godinu-dvije dana na novu arhitekturu valjda....

ima li smisla davat vise love za z77 na sandy bridge? mozda neka rabljena s oglasnika a za garanciju uzmem napajanje,to mi isto treba jedno novo :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Maticna za i5 2500k

Eto na kraju sam dobio z77 fatal1ty performance jer nisam mogao dobiti maximus v jer sam morao asrock i nikako nisam zadovoljan. Na prvu maticna mi je izgledala super, lijepi izgled i sve ali onda sam krenuo slagat komp i ne cini mi se vise tako bajno. Prva stvar koju sam primjetio da je takvo zesce njesra za maticnu od 1220kn je nacin na koji su pricvrsceni hladnjaci od faza, pricvrsecni su prokletim plasticnim pinovima sto se valjda jos koristi samo za maticne od 200kn (pa moja prosla koja je sad stara 2 god je imala normalne vijke), zato sam primjetio kako sata portovi stoje uspravno a ne zakrenuto i to je stvarno idiotizam kako tako nesto mogu vidjet na maticnoj od 1200kn, zatim mi se cini da je pcb nekako tanak i savija se sto se opet nebi trebalo vidjet u maticnoj od 1200kn, zatim ne znam dali su mi decki iz adm-a sve pozuimali iz kutije ali ako nisu dobije se samo 2 sata kabla i literatura koja mi nista ne znaci, zatim sam shvatio da maticna ni ne podrzava hebeni Sli sto podrzavaju maticne od 700-800kn i tako ima tu jos puno stvari koje su hebeno lose rijesene za maticnu od 1200kn i ja sam strasno ne zadovoljan i mislim da cu zvat adm i probat zamijenit maticnu za z77 ex6. Ova maticna je zapravo losa low end maticna upakirana u lijep izgled s natpisom fatal1ty i điđa miđama kao  fatal1ty usb mouse port (koji sam btw. ukopacao printer). Zakljucak svega ovoga je ne uzimajte tu maticnu ni pod koju cijenu jer ne vrijedi vise od nekih 600-700kn.

Eh da i jos imam milijon problema s instaliranjem driver te mi se ovi s cd-a nece uopce instalirat to jest kao da ih i nema na cd-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Maticna za i5 2500k

performance ima samo crossfire jelda? a fatal1ty pro ima kao i SLI? koja glupost

sad bas gledam,ova pro je makina,dok je nazalost ova performance neka okrljestena verzija :/

steta,jer sam pikirao tu kao jednu opciju 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
b0.0ster kaže...

performance ima samo crossfire jelda? a fatal1ty pro ima kao i SLI? koja glupost

sad bas gledam,ova pro je makina,dok je nazalost ova performance neka okrljestena verzija :/

steta,jer sam pikirao tu kao jednu opciju 

Da ova ima samo crossfire. Ova Pro mozda i je uredu ali ova perfomance jne vrijedi ni 800kn a kamoli 1200.

13 godina
neaktivan
Maticna za i5 2500k

ma nis,ja cu uzet najjeftiniju onda sa podrskom za SLI i to je to....necu se zamarat s djidama,nema potrebe ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Maticna za i5 2500k

Eto razgovarao s adm-om i nista od zmajen, moram ostat na ovom smecu i nadat se da krepa pa se nadat da cu dobit nesto drugo na zamijeni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice