Koju mbo za prosjecno clockanje i otkljucavanje

poruka: 39
|
čitano: 2.211
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

Evo posto mislim uzimat neku od am3+ ploca nasao sam nesto ovako dosta ajmo reci povoljno pa me zanima koja je ploca od navedenih opcenito bolja,bolja za overclock,bolja za clockanje memorije,otkljucavanje procesora i na kraju donekle naisplativija...Ploce koje se nude su sve sa garom,ove od kojih znam navest cu tocno koliko jos garancije za ove koje neznam cu stavit samo garancija...Eto svaka pomoc ce dobro doc...Svi koji ste imali mozda jednu od navedenih ploca slobodno iznesite svoja iskustva i misljenja...Dakle radi se o slabom koristenim plocama,a neke samo isprobane...

Sto se tice procesora trenutno ce na jednu od njih ici phenom II x6,a kasnije neki od fx 8xxx serije ako to bude isplativo,a mozda cu i testirat par procesora za otkljucavanje pa me i za to zanimaju...

Dakle:

1. http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3901#ov -ploca se nudi za 550 kn sa garom,neznam koliko tocno ali je ima

2.http://www.asrock.com/mb/AMD/990FX%20Extreme3/ -cijena za ovu je okruglih 500 kn sa garancijom od godinu i 4 mjeseca

3.http://www.asrock.com/mb/AMD/890GX%20Extreme3/ -450 kn sa garancijom,neznam tocno koliko

Ako ima nesto bolje novo molio bih da napisete prijedloge tu...Hvala

TL
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 22:56 (Tomo53nja).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Prva ili zadnja, obje su dobar izbor. Ja bi uzeo prvu.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 23:22 (mate960).

0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Re: Koju mbo za prosjecno clockanje i otkljucavanj

Hvala da,tako nesto sam si i mislio...Po faznoj regulaciji 1. i 3. su definitivno bolje i najprije bih isao na njih no eto zanimalo me sta vi kazete...Ovu as rokicu onda da zaobidem u sirokom luku??? Kako se ona nosi sa clockom i otkljucavanjem??? Ona mi je bila prva uletila no poslije nje kad su ove dvije uletile onda pada tek na 3.izbor...Nekako mi se cini a i malo sam citao da je mozda ud3 bolja ai novija?

TL
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 23:59 (Tomo53nja).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...

Hvala da,tako nesto sam si i mislio...Po faznoj regulaciji 1. i 3. su definitivno bolje i najprije bih isao na njih no eto zanimalo me sta vi kazete...Ovu as rokicu onda da zaobidem u sirokom luku??? Kako se ona nosi sa clockom i otkljucavanjem??? Ona mi je bila prva uletila no poslije nje kad su ove dvije uletile onda pada tek na 3.izbor...Nekako mi se cini a i malo sam citao da je mozda ud3 bolja ai novija?

Ovako, iz osobnog iskustva, ti mogu reć da je ova ASRock 890GX Extreme 3 super ploča, imao sam ju jedno vrijeme, pa bar godinu dana, ploča mi je bez problema otključala 4 procesora koja sam promjenio dok sam ju koristio, bez problema je clockala i NIJE MI DAVALA NI VDROP NI VRISE! Naspram dragog nam điđibajta, rev 1.0 970A-UD3 koja daje i jedno i drugo, napon mi varira od 1.42 do 1.49V a stavljeno na 1.45 u biosu.... uglavnom, ako je rev 1.0 điđibajt, U VEOMA ŠIROKOM LUKU ZAOBIĆI!!! Ako nije uzmi ju.... Al opet ja bi išao na điđibajt zbog toga što je novija itd...

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
14 godina

tomo ja ti imam gigabyticu i prezadovoljan sam...

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran

Imo bih je i ja da nije otisla,evo trenutno mi javlja prodavac da je sinopc zamijenjena i da je vise nema...{#}{#}

Sad gledam ovu as rock 890 extreme 4 ali me nekako ne privlaci,neznam zasto,ali ugl.budem vidio koliko ima garancije pa kupit,trazit cu jos pa cu javit ako uleti nesto drugo...Btw hvala na savjetima...

Sinke sta imas od procesora na toj ploci??? I kako se clocka ako si clocko?? jesi imo problema s njom,s biosom ili tako nesto???

TL
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 12:15 (Tomo53nja).
13 godina
protjeran

Jel puno dat za 890gx extreme3 400 kn ispravnu bez gare?? Na kraju mi ostaju samo taj izbot izbor,ili 990 fx sa godinom i 4 mjeseca za 500 kn...:/

TL
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 16:27 (Tomo53nja).
14 godina
protjeran

Gigicu uzmi puno bolji izbor

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

Gigicu uzmi puno bolji izbor

Znam da je ali nema garu i tko zna sta je sve radeno s njom,i nikad neznam kad moze crknut,a bacit 400 kn u vjetar nije bas samo tako,kad ionako skupljam vec dugo da kupim nesto bolju plocu...:/

TL
17 godina

Od tih uzmi onu koja ti najbolje paše cijenom a da ima što duže jamstvo.

Što je s onom MSI što imaš u "Moj PC"?

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
191x7 kaže...

Od tih uzmi onu koja ti najbolje paše cijenom a da ima što duže jamstvo.

Što je s onom MSI što imaš u "Moj PC"?

Ma imam ja i 500 kn ali necu 500 kn dat za losiju plocu iako ima duze jamstvo,tako da gledam da ubodem nesto tipa ove 890 fx extreme 3 ali da ima garu bar pola godine,ili nesto tipa 990 fx extreme 4 za 450 pa cak i 500 kn ako ima duze garu ali ih nema nigdje... {#}

Ovu 890 sam nasao na njusci eto jedina bez gare,ali ju frajer neda ispod 400 kn,a nema garu a za to mi se bas i ne isplati dat 400 kn i jos ako crkne mogu se j...

Sto se tice msijevke trenutno stoji doma,ceka neki losiji procesor,dualac i jeftiniji triple pa cu i nju osposobit,inace stara je vec dvije godine mislim,kupljena tu na forumu,radila bez ikakve greske,nikad nikakvih problem a s njom...Imao sam athlonca x3 435 na njoj,nisam ga uspio otkljucat nit sam se puno trudio,nisam ga ni clocko pa neznam koliko i tocno bas moze,ali mislim da je ploca solidna i ok,zasto pitas??? athlonca sa prodao jer sam morao skupit za 1090 t kojeg kupujem...:D

TL
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 16:45 (Tomo53nja).
14 godina
protjeran

Mislim da je ta 870-C45 moja

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

Mislim da je ta 870-C45 moja

Hahaha zasto bi bila??? {#} Nedam ja tu svoju ljubimicu...{#}

TL
14 godina
protjeran

Ma mislim na to da je prije bila moja .. jer sam ju ja prodao 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa na tu MSI ti paše Phenom II x6 ak ose ne varam.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Bulldozer

I ja bih ovu prodao ili mijenjao cak za jednu od gore navedenih ali posto cu sredivat sestrama i bratu doma komp onda ju moram zadrzat i trazit neki prosjecni dvojezgreni ili jeftinijeg trojezgreni da ga stavim i neka sljaka,njima je to ionako predobro...{#}

Za koliko si ti svoju prodao i kad???

191x7

Moze na nju taj phenom ali je grijeh takav procesor stavit na tu plocu a i gore sam naveo razlog zasto trazim novu...

Jel ima mozda netko registriran na pc ekspert forumu da mi pogleda ako ima sta tamo??

Vuce me ova 890gx ali me zivcira to sto nema garu...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 17:09 (Tomo53nja).
15 godina
neaktivan

Ja bi uzeo ovu prvu.

13 godina
protjeran
Brian kaže...

Ja bi uzeo ovu prvu.

Uzeo bih je odmah no nazalost vise nije u ponudi jer je zamijenjena prije par dana...{#}

TL
13 godina
protjeran

http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/gigabyte-ga-970a-ud3-oglas-4662794

Evo kako nam se kolega itomic precijenio...vrijedi 500 kn bi ja rekao,vise od toga tesko,sta vi kazete???

TL
14 godina
protjeran

Odlična je ugradio sam par komada 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

je odlicna no kolega itomic je malo previse cijeni kad se se prodavale po 500 kn sa garom...Nego daj ti meni reci kakvo je stanje ne tvoje 890 gx,i zasto je treci vlasnik poslije tebe cijeni na 400 kn a bila se prodavala po 350 kn??? {#} I sta nemos nikako projerit za garu??? mozda bi i nju kupio ali 400 kn nakon 350 kn prodaje nema sanse da dam i jos nedam zato jer je bila kod tebe...{#}

TL
15 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...

http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/gigabyte-ga-970a-ud3-oglas-4662794

Evo kako nam se kolega itomic precijenio...vrijedi 500 kn bi ja rekao,vise od toga tesko,sta vi kazete???

http://www.conrad.de/ce/de/product/873910/Gigabyte-GA-970A-UD3-Mainboard-Sockel-AMD-AM3-Chipsatz-AMD-970/0412057&ref=list

šteta kaj mi pajdo dolazi potkraj tjedna doma-pa nema vremena skočiti do conrada-najrađe bi ti uzel novu za 700kn i nemaš brige...

lol pa i kod nas je 700kn u dučanu:)

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Gigabyte+GA-970A-UD3

više od 500kn nemoj dati-nevrijedi ni lipe više-ak kupuješ rabljeno!

večina ljudi koji oglašavaju na pc-expertu oglašavaju i tu..nemaš nikakvu am3 matičnu-pogledal sam!

Što ga više lome-to ga više volim!
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 18:34 (bahrija).
14 godina
protjeran
Tomo53nja kaže...
Bulldozer kaže...

je odlicna no kolega itomic je malo previse cijeni kad se se prodavale po 500 kn sa garom...Nego daj ti meni reci kakvo je stanje ne tvoje 890 gx,i zasto je treci vlasnik poslije tebe cijeni na 400 kn a bila se prodavala po 350 kn??? {#} I sta nemos nikako projerit za garu??? mozda bi i nju kupio ali 400 kn nakon 350 kn prodaje nema sanse da dam i jos nedam zato jer je bila kod tebe...{#}

890gx ex3 je kanta .. over volta ko blesava

13 godina
protjeran
Bulldozer kaže...
Tomo53nja kaže...
Bulldozer kaže...

890gx ex3 je kanta .. over volta ko blesava

haha zato si je se ti rijesio,bila je kod rooswelta,sad je kod kanta i sad je i on prodaje,misli je meni uvalit za 400 kn ali nedam mu toliko jer ne vrijedi te novce...{#}

Bahrija

ma ta ud3 vrijedi 500 kn ni lipe vise i sa garom,i preko toga nema sanse da bi dao,cak ne i preko 450 kn...Ima li sta na pc ekspertu???

TL
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 21:57 (Tomo53nja).
14 godina
Tomo53nja kaže...

Imo bih je i ja da nije otisla,evo trenutno mi javlja prodavac da je sinopc zamijenjena i da je vise nema...{#}{#}

Sad gledam ovu as rock 890 extreme 4 ali me nekako ne privlaci,neznam zasto,ali ugl.budem vidio koliko ima garancije pa kupit,trazit cu jos pa cu javit ako uleti nesto drugo...Btw hvala na savjetima...

Sinke sta imas od procesora na toj ploci??? I kako se clocka ako si clocko?? jesi imo problema s njom,s biosom ili tako nesto???

e tek sam sad procito:

imam ti phenoma 2 x4 965be, nisam clocko posto je jos relativno sve novo(prije tjedan dana ubo), zasad nigdje problema, stavio najnoviji bios i radi ko beba, jedino me malo nervira štok kuler od phenoma, te jos 4 venta koja mi bruje u kucistu -.-

13 godina
Zašto je 890GX smeće... Pa ima 8+2 faznu regulaciju, nebi trebala overvoltati?!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
VidoM kaže...
Zašto je 890GX smeće... Pa ima 8+2 faznu regulaciju, nebi trebala overvoltati?!

imal sam asusovu matičnu m4a785td-v evo-isto je imala 8+2 faznu regulaciju napona pa je isto tak overvoltala ..nema ti to puno veze..zavisi kak naletiš-na koju ploču..i asus 4 croshaire extreme je isto tak imala lagani overvolt-a matična zverka po recenzijama...

13 godina
Po čemu i kako znaš da ti matična overvolta, tep. proca, nestabilnost sistema, ili?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
VidoM kaže...
Po čemu i kako znaš da ti matična overvolta, tep. proca, nestabilnost sistema, ili?

stavi fiksnu voltažu procesora u biosu-i onda u windowsima pokreni cpuz-i neki stress  program tipa prime 95 i pod opterečenjem buš videl(prati cpuz-voltažu proca) kak ti se smanjiva-povečava voltaža proca... čim manja su odstupanja naspram voltaže postavljene u biosu tim je bolje...da dolazi do nestabilnosti sistema kod žeščeg overkloka.-..

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 20:20 (bahrija).
13 godina
protjeran

Evo da ovdje pitam posto sma ja jako nedlucan ni sam nisam pametan sto odabrati,da li se isplati dati 50 kn vise odnosno 250 kn za athlon x2 255 sa garom,nije bio clockan ili 200 kn za athlon 240 bez gare,clockan???

Svaki odgovor dobro dosao jer vidite i sam da sam neodlucan,a sto se tice cijene i love svaka lipa mi znaci tako da i to uzmite u obzir...Hvala

TL
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice