Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.729.478
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Uzmi bilo koji Hyper ili Brocken isto je dobar za pare koje kosta

http://i.imgur.com/RlMDp.jpg

http://i.imgur.com/pqr59.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?

al na koju foru bi to trebalo past ne kuzim ... :D

@191x7

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 20:20 (cvancek).
14 godina
neaktivan
vane34 kaže...

Uzmi bilo koji Hyper ili Brocken isto je dobar za pare koje kosta

http://i.imgur.com/RlMDp.jpg

http://i.imgur.com/pqr59.jpg

takav coolermasterov fan imam u kucistu isti :D

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

http://www.links.hr/?naziv=cooler-arctic-cooling-freezer-13-s-775-1155-1156-1366-754-939-am2-am3&option=artikl&id_kategorija=05090303&id_artikl=050.903.206

Buka ti se očito onda ispremješa sa svim tim 8 cm ventovima ili slabo čuješ ako ti nesmeta AMD stock hladnjak {#}.

vidim da je uz njega i pasta jel vec razmazana ili?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 21:14 (cvancek).
17 godina
cvancek kaže...

@191x7

Ako ne znaš kako skinuti (a može se), onda iskidaj ili odsjeci.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
cvancek kaže...

@191x7

Ako ne znaš kako skinuti (a može se), onda iskidaj ili odsjeci.

mislim na temperaturu...

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pa zbog te plastike ti procesor ne dobija dovoljno zraka. Ta "cijev" je spojena na bočnu stranicu koja ima jako sitne rupice. U biti ventilator treba zraka, a Briza mu neda. Kao da staviš neku šalicu na ventilator ili ga nečime pokriješ. Susretao sam se s time kod tog šrot kućišta, znam što pričam.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo skino sam auspuh jos sam od ispred istrgo plastiku tj skino ugradit cu si 8cm fan jedan jel od 12 ne ide mislim uso bi al nebi imo prostora za zasarafit slikat cu ti kasnije... sad mi bzvz prasina ulazi samo od ispred moram nesto stavit

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Jel pala temperatura?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa ono idle je pao za 2C kolko mi se cini,evo ti slike ( e da i dal da maknem one filtere za prasinu,gore dole lijevo desno su mi jel to smeta isto kaj za temperaturu?)

tu si planiram stavit jos jedan fan od 12 il 8 od 12 kad bi stavljo moro bi sa spagom il s necim zavezat sad neznam kolko je to pametno xD

jos jedno pitanje zasto mi ovaj plavi fan od ispred nekad ne radi uopce kolko sam skuzio ukljuci se kad se malo poveca temperatura (u sys fan utor je ukljucen a onaj od iza 12cm crveni mi cijelo vrijeme radi,taj ide do 2000 ovaj do 1000 plavi to je neki srot uz kuciste)

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 22:23 (cvancek).
17 godina
cvancek kaže...

pa ono idle je pao za 2C kolko mi se cini,evo ti slike ( e da i dal da maknem one filtere za prasinu,gore dole lijevo desno su mi jel to smeta isto kaj za temperaturu?)

Ma nije bitan pad temperature u IDLE radu već u LOADU.

14 godina
neaktivan

evo sad mi je 56C nakon 10 min igranja inace 60 li-la al svejedno inace bi trebalo bit nize..pastu i sve sam mijenjo nije upalilo onda ce valjda hladnjak smanjit,mom frendu OC-an intel quad s 2.4 na 3.0 radi na 55C sa stock coolerom

17 godina
cvancek kaže...

evo sad mi je 56C nakon 10 min igranja inace 60 li-la al svejedno inace bi trebalo bit nize..pastu i sve sam mijenjo nije upalilo onda ce valjda hladnjak smanjit,mom frendu OC-an intel quad s 2.4 na 3.0 radi na 55C sa stock coolerom

Koja je pasta gore? I to čini razliku u najmanje nekoliko stupnejva ako je gore neka dobra ili loša.

Isto tako, ne možeš porediti Intelov procesor koji se manje grije i manje troši i AMD-ov koji se više grije/više troši.

Te temperature koje imaš su normalne za takav procesor u takvom kućištu s tim box hladnjakom u ovo godišnje doba pri ovim temperaturama.

14 godina
neaktivan

coolermasterova (high performance pise)na silikonskoj bazi(35kn)

moras jos uzet u obzir da sam smanjio napon za -0.050 V u biosu inace je do 70 islo

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 23:24 (cvancek).
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
Svima bi preporučio jeftin i efikasan cooler Scythe Katana3.Meni hladi Phenom II X6 1090T 3200MHz fantastično,ali sa jednom modifikacijom,ja sam na njega dodao bez ikakvih problema još jedan ventilator od 92mm.Temperatura u OCCT linpack ne prelazi 57 C a u igrama ne više od 55C(temperatura CPU-a,jezgre su 5-6 C nižih temperatura od toga)

0 0 hvala 0
14 godina

Nije loš cooler, ali je taman samo da drži tvog Phenoma na tvorničkom taktu i ništa više. Za napon se kladim da ti je bezveze previsok ( kako to u pravilu bude kad se sve sastavi i učita default postavke BIOS-a ).

14 godina
nodi614 kaže...
Svima bi preporučio jeftin i efikasan cooler Scythe Katana3.Meni hladi Phenom II X6 1090T 3200MHz fantastično,ali sa jednom modifikacijom,ja sam na njega dodao bez ikakvih problema još jedan ventilator od 92mm.Temperatura u OCCT linpack ne prelazi 57 C a u igrama ne više od 55C(temperatura CPU-a,jezgre su 5-6 C nižih temperatura od toga)

može slika tvog moda?

R3MZ1
13 godina
neaktivan
Pa i ne mislim dizati taktove u skorije vrijeme jer za sada u kombinacicji sa HD 6850 dere sve igre na max, voltaža se kreče od 1.2V u mirovanju do 3.6 pod punim opterečenjem.
14 godina

Malo si pobrkao lončiće sa naponom :). Koliki ti je napon u loadu, pomješao si takt procesora i napon kad si rekao 3.6 {#}.

13 godina
neaktivan
Sutra ču uslikati moju modifikaciju,tako da i drugi mogu učiniti isto.Samo da napomenem da su sa ovom modifikacijom temperature niže za oko 6-8 C.
13 godina
neaktivan
Ispravka 1.2V-1.36V
14 godina

A nije ni visok. Manje više ziher možeš stavit i napon od 1.3V, i Phenom bi radio bez greške a skinuo bi još jedno 3 do 4C, a i potrošnju energije {#}.

13 godina
neaktivan
Ok. Matična je Gigabyte GA-870A-UD3 v2
13 godina
neaktivan
nodi614 kaže...

Šaljem vam slike Katane 3 sa dva ventilatora od 92 mm u mom kompu.Ventilator od 92 mm sa tropinskim konektorom možete kupiti u Sarajevu,Maršala Tita 29(blizu vječne vatre),Elektronik centar "Komel".Cijena mu je 7KM.Povezivanje dodatnog ventilatora na Katanu 3 je vrlo jednostavno sa plastičnim vezicama koje možete provuči kroz sam cooler ili preko njega(kao na slikama).Meni ovako bez problema radi više od godinu dana.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 11:28 (nodi614).
14 godina
odjavljen
nodi614 kaže...

Šaljem vam slike Katane 3 sa dva ventilatora od 92 mm u mom kompu.Ventilator od 92 mm sa tropinskim konektorom možete kupiti u Sarajevu,Maršala Tita 29(blizu vječne vatre),Elektronik centar "Komel".Cijena mu je 7KM.Povezivanje dodatnog ventilatora na Katanu 3 je vrlo jednostavno sa plastičnim vezicama koje možete provuči kroz sam cooler ili preko njega(kao na slikama).Meni ovako bez problema radi više od godinu dana.

Ručno ju povuci prema gore. Dakle da stoji uspravno. Vidiš one rupe za one kopče na prvom ventilatoru ? Ispilaj iste takve za drugi. Kupi kopče, namontiraj drugi. Izgledat će orginalno!

Tako je izgledao moj Samurai ZZ.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac)
13 godina
neaktivan

Da ne puknu one cijevi prilikom ispravljanja,i gdje kupiti originalne kopče kada se one dobijaju samo uz cooler?

14 godina
neaktivan
nodi614 kaže...

Da ne puknu one cijevi prilikom ispravljanja,i gdje kupiti originalne kopče kada se one dobijaju samo uz cooler?

Nece puknuti cijevi, bakar je podosta fleksibilan.

--------------------------
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Nije pitanje za CPU, nego za GPU.

Jel dobar ovaj Accelero L2 plus za HD4850, 7770?

Šalalallalalalalallalaa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Da , dobar je !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

MBO:ASUS M5A97 PRO

CPU:AMD II X6 1055t 

Koji bi mi Hladnjak trebao da ga klokam na 4.00Ghz 

Raspolažem s nekih 400kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice