Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.935.879
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
odjavljen
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Haf932 kaže...

Hypera 212 EVO ima u Instaru  ali ( jer ) je preskup ! Al neznam zasto ga nema u Portiu ( tamo je bio oko 190 KN ) ?

Pa zato ga i nisam spominjao, to je previše za taj cooler jer se može kupiti Hyper 612s koji je bolji. Biće je rasprodan jer je cijena bila odlična, a bolje hladi od Gaie sa većim naponima i silovanjima. Best-buy cooler je bio, ali šteta nema ga, hvala Bogu da sam pokupio jednog prije nego što su otišli.

412s je također odličan i meni se čini da je u best-buy kategoriji.

Samo Hajduk živi vječno !
13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Hm, a po kojoj to molim te matematici je " 5 klasa" jači ???

MARKOZD15 kaže...

Spire Thermax II je odličan hladnjak i u rangu je sa Mugenom ''dujom'', a ako ne i bolji.

Trenutno je 412s best buy hladnjak, jer ne vidim Hyper 212 Evo u dućanima.

Po toj logici da se nade za 260 HRK a osobno znam koliko je bolji od CM 612S a dosta je bolji, dakle debelo i opere 412S.Ukratko u rangu Mugena 3, i malo bolji.

clock2much
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ok, hvala, sve u svemu, djeluje mi ko da koji god izaberem, neću puno zeznuti. Ići ću s Hyperom jer za njega znam da stane fino u kučište i sve.

Tj. jel može itko potvrditi da Hyper 412s na AMD-ovom procu zbilja bude okrenut kako spada? odnosno da ispuhuje prema stražnjem dijelu kučišta ? Jer vidjeh na nekim videima kako je završio okrenut prema gore... što bi volio izbjeći.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mislim da ga na AMD jedino i mozes montirati tak da ti bude front-to-back airflow. Hladnjak koristi backplate(TM) za montazu, a on na AMD ide jedino okomito zbog polozaja rupa na ploci. Ako zelis biti 200% secure, odi na stranicu od 412S i skini si manual u kojem imas upute za installation.
14 godina

Ja sam svog 212 evo okrenuo da puse prema gornjoj stranici kucista i 2 120mm venta su gore vuku van zrak i temp su mi cak i pale nego kad je hladnjak bio okrenut da puse prema zadnjoj stranici kucista....

Krpa
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

@The Man - hvala na savijetu, toga se nisam sjetio. Pogledati ću sada da li mogu naći nešto tamo.

@KrpaZG - da, to ima smisla, no moje kučište je zatvoreno gore, te zaobljeno, tako da puhati gore mi ne djeluje niti najmanje praktično. Dok straga imam 2 venta koju mogu odvlačiti topal zrak van kučišta.

EDIT: skinio sam instalation manual i da, izgleda da se ono "kvačilo" što drži cooler pritisnut o procesor, što se zakači na matične, to što nalikuje na kliješta takoreći, se izgleda može postaviti okomito ili vodoravno. Na oba načina drži hladnjak, te dosegne do šarafa.

Super, time nemam brige oko toga, čim nađem koji vent za kučište da uzmem usput, naručujem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 13:20 (Cattoc_C).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Also, ovo dolje je ultimativan savjet za sve koji imaju nedoumica oko orijentacije hladnjaka i ostalih bitnih detalja, kao naprimjer sto tocno spada u bundle i tome slicno.

Upisite puno ime hladnjaka, naprimjer "Cooler Master Hyper 412S" u YouTube trazilicu, kliknite na "Search" lijevom tipkom vaseg misa i pogledajte odgovor na pitanje koje vas muci.
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Evo šta da uzmem za ovaj proc http://bit.ly/JiAM81  nije previše bućan ali mi ipak malo ide na živce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
voyager kaže...

Evo šta da uzmem za ovaj proc http://bit.ly/JiAM81  nije previše bućan ali mi ipak malo ide na živce.

Nije u pitanju proc (ne može biti bučan jer ne proizvodi zvukove) već hladnjak procesora. Za taj procesor dovoljan ti je hladnjak tipa Scythe Katana III, Thermaltake Contac 16, Coole Master TX3, Zalman CNPS7 ...

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
voyager kaže...

Nije u pitanju proc (ne može biti bučan jer ne proizvodi zvukove) već hladnjak procesora. Za taj procesor dovoljan ti je hladnjak tipa Scythe Katana III, Thermaltake Contac 16, Coole Master TX3, Zalman CNPS7 ...

Da na to sam mislo lol hvala na preporuci.

17 godina
neaktivan
Moze li mi netko (od onih koji se stvarno kuze u zizu stvari) objasniti razlike (ako postoje) kod hladnjaka koje cu linkati ispod? Konstrukcija im je posve identicna i ja jedino vidim razliku u zavrsnoj obradi i prilozenom ventilatoru.

http://www.xigmatek.com/product.php?productid=104 http://www.xigmatek.com/product.php?productid=13 http://www.xigmatek.com/product.php?productid=162
14 godina
neaktivan
The Man kaže...
Moze li mi netko (od onih koji se stvarno kuze u zizu stvari) objasniti razlike (ako postoje) kod hladnjaka koje cu linkati ispod? Konstrukcija im je posve identicna i ja jedino vidim razliku u zavrsnoj obradi i prilozenom ventilatoru.

http://www.xigmatek.com/product.php?productid=104http://www.xigmatek.com/product.php?productid=13http://www.xigmatek.com/product.php?productid=162

Finije ispolirana baza u odnosu na Gaiu. Ima iste performanse kao i gaia.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 16:21 (carmack).
17 godina
neaktivan
Da, ali zasto isti hladnjak izdaju u 3 izvedbe? Sva tri su SD1283 i konstrukcijski su isti. Bilo bi im pametnije da nabacili sleeve na kabel od venta.
15 godina
Uglavnom je razlika samo estetika.Performanse su iste, jedino ako jedan ima vent sa više okretaja, hladiti će malo bolje. Iz Iskustva mogu reć da je Gaia jedan od njabolji hladnjaka uopće kad se gleda omjer uloženo dobiveno. Najbolji je bez konkurencije Thermalright True.
13 godina
protjeran
itomic009 kaže...
Uglavnom je razlika samo estetika.Performanse su iste, jedino ako jedan ima vent sa više okretaja, hladiti će malo bolje. Iz Iskustva mogu reć da je Gaia jedan od njabolji hladnjaka uopće kad se gleda omjer uloženo dobiveno. Najbolji je bez konkurencije Thermalright True.

Steta jer je nema, cim stigne u LINKSA ubosti cu ju.

clock2much
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Evo ako netko zna bio bih zahvalan.

Stane li ovaj hladnjak u moje kućište?

Također me zbunjuje to što ovdje ne piše da ima podršku za LGA 775, a ovdje piše. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Tvoj Antec je sirok 200mm , a TX3 EVO je visok 136mm tak da stane unutra bez problema !

Na CM stranici pise da se za socket 775 prilozena oprema moze reazlikovati ovisno o području , pa je najbolje da posaljes mail Portiu dali se dobiva adapter za 775 !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.5.2012 16:43 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Hmmm... to sam si i mislio, nego kakav je to hladnjak za te novce?

17 godina
neaktivan
INCOGNITO99 kaže...

Hmmm... to sam si i mislio, nego kakav je to hladnjak za te novce?

Za te novce ne postoji bolji hladnjak. Ovaj ti podržava i push-pull setup (jedan vent uvlači, a drugi izvlači zrak), tak da stvarno, šta čekaš?

14 godina
protjeran
Jel postoji koji cooler do 150 kn da hladi ocanog phenoma? Ako ide do 4 ghz s takvim coolerom.
I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins
15 godina
AMD Phenom II X4 kaže...
Jel postoji koji cooler do 150 kn da hladi ocanog phenoma? Ako ide do 4 ghz s takvim coolerom.

Najbolje sto mozes kupit za te novce je Scythe Katana 3 ili TT Contac 21 !

Music As A Weapon !!
17 godina
neaktivan
AMD Phenom II X4 kaže...

Jedino polovni Cooler Master Hyper 212 Plus/EVO, Xigmatek Gaia ili Zalman Performa. Novo ti je sve preko 200 kuna. To koliko će ti dobro hladiti po ljeti ovisi o tome imaš li klimu doma, jer kada vani bude 35 ili više stupnjeva lagano zaboravi na 4 GHz ukoliko ti komp nije u klimatiziranoj prostoriji. Također, računaj da će ti se na tako visokom taktu ventilator gotovo uvijek vrtiti na max i da će te zaboljeti uši.

14 godina
neaktivan

Ako si na području Zagreba, ja prodajem svoj polovni Hyper 212EVO za 150kn. Za više informacija, molim pošalji privatnu poruku.

15 godina
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

A kolke su ti temp. ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kakve temperature imaš ? Reci CPU temp i cores temps.

15 godina

idle je oko 26 do 32...full load testiran na aidi 64 nepređe 42 za 1h testa....u igrama nejde preko 40..proc nije ocan..jel to ok?

My way
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

To su super temp. !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Gle, moraš napisat puno više informacija da semože reć jel ok li nije. Prvo, idle zaboravi jel je to potpuno smiješan podatak kod AMD procesora ( dakako je potpuno netočan i samim time apsolutno beskorisna informacija ). Saši P95 small FFT na 10-ak min i onda reci temperature i CPU-a a ne samo cores ( jel i to nije baš precizna temperatura pošto jedini senzor oko temperature je onaj CPU socket kod AMD-a ). Napiši ( CPU-Z ) koji ti je napon tokom P95 testa i koji je takt te ambijentalnu temperaturu.

15 godina

sviđa mi se najviše..što je jako jako tih..nečujan

My way
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice