Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.732.465
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

preskoci taj od LC, ni blizu vecini all in one.

ovaj arctic 240 je uvjeriljvo najbolje vodeno koje mozes kupit trenutno, s obzirom na cijenu i performance

kao sto je netko vec spomenuo, pobjeduje H110i, bolja preporuka od toga ne treba 

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Bok, za svoj procesor namjeravam kupiti cooler u iznosu do 250kn.

Imam dvojbu između ova 2 :

SCYTHE Kotetsu

https://www.links.hr/hr/cooler-scythe-kotetsu-scktt-1000-s-775-1150-1155-1156-1366-2011-am2-am3-fm1-fm2-050903285

ARCTIC COOLING Freezer Xtreme Rev. 2

https://www.links.hr/hr/cooler-arctic-cooling-freezer-xtreme-rev-2-s-775-1155-1156-1150-1366-754-939-am2-am3-050903185

Bitna je manja buka i manje temperature za eventualni overcloak do 4.2Ghz

Koji bi preporučili? I da li je dovoljna termalna pasta koja se dobije uz cooler ?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?

Momci, koja je razlika između Corsaira H80i GT i H80i V2? Mislim se između ta dva uskoro da uzmem, pošto u ovom šrotu od casea nema mista za više od 120 mm, a ne da mi ga se pilat ni uzimat novo

13 godina
protjeran
Imam prvu verziju pojma nemam sta su ispravljali u drugoj, radi ko svicarski sat! Drzalo 2600k na 5ghz, sad hladi 4770 stock samo za biznis!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
Stjepanj kaže...
Imam prvu verziju pojma nemam sta su ispravljali u drugoj, radi ko svicarski sat! Drzalo 2600k na 5ghz, sad hladi 4770 stock samo za biznis!lp

Computeruniverse - 105.90 Eur, nabava najjeftiniji 873 kune... Sreća da na CU imam mukte dostavu radi bodova :)

Pod prvu verziju misliš na H80i ili H80i GT? Ne pratim baš Corsaira..

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 18:59 (LogicusMPS).
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

h80i gt!

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Sta ti ne stane 240mm radijator? Samo nemoj uzimati artic freezer 240 iz cn jer su imali neku pošiljku sa pun klinac neispravnih modela.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
Patrick_cro kaže...
Sta ti ne stane 240mm radijator? Samo nemoj uzimati artic freezer 240 iz cn jer su imali neku pošiljku sa pun klinac neispravnih modela.

Ma di će stat u ovu malu kutiju, CM K380, dobro i 120 stane :D

Mislia san se uzimat MasterCase 5 ili nešto slično, MsaterBox 5t, al nema smisla bacat pare na kućište novo, i onda bi vjerojatno uzea EK Predatora 240, to možda kasnije, zasad mislim da će H80i V2 bit super, pogotovo jer ću onda delid radit i tako to :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 19:49 (LogicusMPS).
17 godina
Ma nisam ni gledao koje kućište imaš kad sam na m.bug.hr. Po meni malo pretjerana cijena za 120mm, pogotovo dok uzmes u obzir da je ac 240 jeftiniji od toga. A zašto nebi uzeo ovo http://m.computeruniverse.net/item/3930363332373332
Nisam još vidio testove ali nebi trebalo biti loše.
15 godina
Patrick_cro kaže...
Ma nisam ni gledao koje kućište imaš kad sam na m.bug.hr. Po meni malo pretjerana cijena za 120mm, pogotovo dok uzmes u obzir da je ac 240 jeftiniji od toga. A zašto nebi uzeo ovo http://m.computeruniverse.net/item/3930363332373332
Nisam još vidio testove ali nebi trebalo biti loše.

Je, al ovo je guda, radiator duplo deblji od klasičnih 120, push-pull isto, šta ja znam.

Na njega sam naletia na ovom videu -

Pogledat ću i taj, ima vremena, to mislim tek iza nove uzimat.

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

pozz trenutno imam colermaster tx3i 92mm mislim ici na sytec mugen 4 ili sytech fuma jel bi s njima moga oc procesor trenutno ga drzim stock  porcesor je 6600k i5

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da, vrlo dobri hladnjaci, što performansama, što bukom odnosno tišinom. No ako baš ne planiraš držati ga na nekom visokom naponu 24/7, čak bi i duplo jeftiniji lc cc 120 odradio posao sasvim pristojno jer je skylake relativno hladan čip na razumnim naponima.

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Èvo uzea ipak lcpower lc cc 120 lico prezadovoljan

Moj PC  
4 0 hvala 2
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Jedno glasanje...

19 LC POWER LC-CC-120
1 SCYTHE Kotetsu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Htio bi se mozda vratiti na vodeno jel mi se isplati mijenjati nhd-14 za recimo onaj ac freezer 240 za 600kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

Htio bi se mozda vratiti na vodeno jel mi se isplati mijenjati nhd-14 za recimo onaj ac freezer 240 za 600kn?

Po meni svakako.

Taj Arctic bi bio super kad bi imao softwersku kontrolu ventova, iako ih lako pospajaš na ploču

te ih tako kontroliraš, ako nemaš dosta konektora na ploči, lako kupiš Y produžetak u Linksu.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 12:07 (Valentin17).
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ne trebaju dodatni y nastavci, dobije se to sa njime

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 12:13 (Patrick_cro).
Moj PC  
2 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koji cooler preporucujete da je sto tisi da moze na sockete 1155 i 1151 (zasad za Intel 2500k)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Miro34 kaže...

Koji cooler preporucujete da je sto tisi da moze na sockete 1155 i 1151 (zasad za Intel 2500k)

Preporučam LC-cc-120, sposoban je i tih hladnjak koji uspješno parira i duplo skupljim hladnjacima

neda mi se
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ima netko Scythe Yasya cooler, složen na AMD procesor, da mu je Intel bracket viška?

Naime, htio bi svoju staru Yasyu pokloniti šogoru, al on ima Intel 775 (Q9550), a ja imam samo AMD brackete.

Ili neka ideja gdje ih nabaviti.

Hvala unaprijed.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Otići ću sada malo u offtopic, ali ako se želi ispitati performanse hladnjaka (bilo koje vrste pa tako i onih namjenjenih za CPU) općenito najbolje ih je

staviti na grafičku karticu i to na fermi gtx 480 sa povišenim naponom (čak sa 1.3 V) u furmarku. Npr. noctua NH-c14, znači top flow hladnjak će se dobro ponašati na npr. haswellu ali gtx 480 će ju bacit na koljena, neće moć stabilizirati toplinu. Takva grafička kartica disipira puno više topline od bilo kojeg procesora a i ispuštanje topline iz čipa je puno bolje. TDP na 1.3 V je čak blizu 600 W u furmarku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CyberDemonVZ kaže...

Ima netko Scythe Yasya cooler, složen na AMD procesor, da mu je Intel bracket viška?

Naime, htio bi svoju staru Yasyu pokloniti šogoru, al on ima Intel 775 (Q9550), a ja imam samo AMD brackete.

Hvala unaprijed.

Javili su mi se iz Scythe-a!

Kažu da imaju te brackete. Koštaju 3,5Eur ali je slanje 4 Eur :D

I sad pitanje, može li se za Q9550 kupiti bolji cooler za 60kn? (Planiran overclock)

12 godina
CyberDemonVZ kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Hvala unaprijed.

I sad pitanje, može li se za Q9550 kupiti bolji cooler za 60kn? (Planiran overclock)

Lc power cc 95 za 80 kn a mada zbog overcloka rade bih isao na lc cc 120

12 godina
CyberDemonVZ kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Hvala unaprijed.

Ako bi klokao moras "pljunut" malo vise krznenih zivotinja, odnosno uzeti barem

Ovo 

14 godina
hrčak kaže...

Stvarno je ovo:

bolji hladnjak od ovog:

? Pogotovo ako gore stavim dobar (ili čak dva) ventilatora?

LC-CC-120 košta malo previše, jer bi trebao biti samo tiša zamjena za stock cooler koji je na Q9550 od njegove kupnje

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2017 18:32 (CyberDemonVZ).
14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
hrčak kaže...

Stvarno je ovo:

bolji hladnjak od ovog:

? Pogotovo ako gore stavim dobar (ili čak dva) ventilatora?

LC-CC-120 košta malo previše, jer bi trebao biti samo tiša zamjena za stock cooler koji je na Q9550 od njegove kupnje

Normalno da nije. Ta Yasya nije loša i lc-120 nije ništa bolji. Ljudi se pale na nove stvari i onda misle da je novije bolje, ali nije. Npr. thermalright ultra 120 extreme koji je star preko 10 godina tuče mnoge nove hladnjake. Vrhunac zračnog hlađenja je došao u obliku nh-d14 i po performansama se hladnjaci nisu ništa bitno poboljšali, to su većinom razlike zbog ventilatora. Ostani na Yasyi.

14 godina

Ja sam prešao na NH-D14 :)

Yasyu mislim pokloniti, pa samo gledam dal mi se isplati ulaganje od 55kn za brackete za Intel socket.

13 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...

Hvala unaprijed.

85kn lc cc95, moj je hladio q9400@3,6ghz(fsb 1600mhz) prime95 nije mogao preko 60°c...ne razbijaj glavu tim kombinacijama, stavi ispod hladnjaka neku finu pastu i amen!lp

14 godina
CyberDemonVZ kaže...

Ja sam prešao na NH-D14 :)

Yasyu mislim pokloniti, pa samo gledam dal mi se isplati ulaganje od 55kn za brackete za Intel socket.

Isplati se, Yasya pregazi sve te coolere :)

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Dijelovi za Yasyu su na putu

Pohvala ljudima iz Scythe-a. 10 min nakon uplate mi je stigao mail da kreće pakiranje i slanje isti dan

Htio bi napraviti usporedbu između stock coolera i Scythe-a, a da bude čim jednostavnije i sigurnije (ako trenutni cooler slučajno više ne radi kak spada).

Prime 95, ili ima neko sigurnije (manje toplo, a isto dobro  ) rješenje?

I neko provjereno, a jednostavno i dobro rješenje za mjerenje?

Ja koristim HWiNFO, al bi šogoru htio poslati neki jednostavni program u kojem ne postoji mogućnost očitavanja krive stavke

Nešto ovakvo?

http://www.alcpu.com/CoreTemp/

ili

https://www.techpowerup.com/realtemp/

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice