Zar je moguce da taj vent na kucistu je tako blizu(na) postavljen?

Zar je moguce da taj vent na kucistu je tako blizu(na) postavljen?
Ima pitanje u vezi jednog hladnjaka.
Nudi mi se preko njuškala nekakav hladnjak alpine 7 uz athlona II x4 640.
Zanima me dali je taj hladnjak bolji od orginala i dal da ga uzmem uz procesor s obzirom da
ga dobivam jeftino?
Alpine 7 je nesto bolji od stok hladnjaka al je zato duplo tisi i zbog toga ga se isplati uzet
Dobro to mi je bitno da nije neko smeće pa da odmah moram kupovat novi hladnjak.
Znam da nije ni nešto predobar jer nebi mi ga dao uz procesor sigurno.
pozdrav
ovako imam phenom II X4 965 sa obicnim kulerom koji se pregrijava kada igram zahtjevnije igre tempertura skocije do 67 stepen pastu sam skoro mijenjao da li trebam kakav novi kuler uzeti ili sta vec inace soket mi je am3
pozdrav
ovako imam phenom II X4 965 sa obicnim kulerom koji se pregrijava kada igram zahtjevnije igre tempertura skocije do 67 stepen pastu sam skoro mijenjao da li trebam kakav novi kuler uzeti ili sta vec inace soket mi je am3
Ja bi ubacija
Odlican hladnjac a po mom iskustvu za te pare najbolji
pozdrav
Ja bi ubacija
Odlican hladnjac a po mom iskustvu za te pare najbolji
Ja bih rekao da u ovom rangu 250-300 kn je Corator DS najbolja kupnja.
Je Corator lipo izgleda al njega nisan proba pa ga nisan ni preporucija. Po dizajnu triba bi bit dobar.
Je Corator lipo izgleda al njega nisan proba pa ga nisan ni preporucija. Po dizajnu triba bi bit dobar.
Odličan je...javilo već par ljudi ovdje, a i sam sam ga montirao na par kompova, i isprobao.
nemozes nikako(barem ja nisam vidio), jer to kuciste uopce nije dizajnirano za "aio" rijesenja( jer da je, pisalo bi na njihovoj stranici)! jbgaLP
Ostaje ti jedino moj sistem a to je ubodnu pilu u ruke i vidi sliku mog rjesenja, doduse Haf 212+ je u pitanju
aj joj nicky kaj si napravio!
aj joj nicky kaj si napravio!
Šta pa baš je dobro mislim funkcionalno i usput gadno za vidit.
A šta češ kad ja najprije kupim ono šta mi padne na pamet pa tek kasnije mjerim.
Drugi put potraži malo inspiracije: http://www.million-dollar-pc.com/systems-2008/lian-li/tremeloes/lian-li-pc-a01-htpc.htm
Drugi put potraži malo inspiracije: http://www.million-dollar-pc.com/systems-2008/lian-li/tremeloes/lian-li-pc-a01-htpc.htm
Tek to ne slici na nista
Da cujem savjete, itx kuciste Thermaltake Core V1 je u pitanju pa to dosta ogranicava izbor, recimo da 120mm cooleri ne stanu (140mm max visine), znaci izbor je izmedju manjih air coolera ili vodenoga u vidu 120 i 140 radiatora (stane i push-pull).
Posto puno bolje od trenutnog freezera 13 i ne postoji (a da stane u kuciste), cini mi se da cu morat na vodeno. U pitanju je i5 4690k.
Tek to ne slici na nista
Kako? Pa ovo su pasivni hladnjaci. Nema buke ventilatora. Čista erotika!
meni je to kao da vozim elektricni auto, fuj!
lp
A di mu je grafa ?!?
hvala vam puno na preporuci valjda ce rijesiti moj problem :)
@ nicky.sl hvala na ideji, vjerojatno ću tak nekaj skemijat jer mi se ne kupuje novo kučište. A kad sam kupovao ovo koje imam nisam razmišljao unaprijed da ću jednog dana možda kupit neko vodeno
Dajte mi još preporučite koje vodeno od Corsaira bi bilo najbolje za uzet jer ak već kupujem i to na rate da se poslije ne zahebem..
Corsair H80, H100i, H105 ili H110 ?
@ nicky.sl hvala na ideji, vjerojatno ću tak nekaj skemijat jer mi se ne kupuje novo kučište. A kad sam kupovao ovo koje imam nisam razmišljao unaprijed da ću jednog dana možda kupit neko vodeno
Dajte mi još preporučite koje vodeno od Corsaira bi bilo najbolje za uzet jer ak već kupujem i to na rate da se poslije ne zahebem..
a ako uzmes single fan rijesenje(h80) onda najvjerojatnije i ide unutra na zadnju stranicu...kao i inace!lp
a ako uzmes single fan rijesenje(h80) onda najvjerojatnije i ide unutra na zadnju stranicu...kao i inace!lp
Sta nije sad aktualan H80i koji je double fan?
Kolega je kupio Corsair H80i i dobio je s njim dva venta. Sad on mene uvjerava da ako taj H80i dobro hladi njegov fx 6300 da je dovoljno jak i za moj fx8320. Nekako nisam uvjeren u tu njegovu teoriju jer 8320 ima dvije jezgre više... Ako maknem s popisa h80 koje vodeno od corsaira da kupim onda?
Ja ti tu nisam bas objektivan zato sto ne priznam 120 il 140mm hladnjak nego samo 240mm il 280mm za FX-a.
Sta nije sad aktualan H80i koji je double fan?
Zapravo je bolje H80i jer su oni pouzdaniji. No mozes ti na bilo koji radijator stavit ventova koliko hoces, evo ti primjer:
Ja ti tu nisam bas objektivan zato sto ne priznam 120 il 140mm hladnjak nego samo 240mm il 280mm za FX-a.
A s cime bi onda trebalo hladit Haswell-a, barem 420mm?
Evo usporedba, s istim hladnjakom i5 4690k @ 4.3ghz probija 90C pod prime-om, dok FX 6300 @ 4.3ghz stoji na 49-50C.
vidim da nitko nije do sada spominjao Cryorig R1, netko ako ima poznanika u njemackoj moze na njihovom eBayu nabaviti za 75€, cooler je u rangu s Noctua NH-D15 i H100i (čak se usudim reći da je bolji od Corsaira)