Kako se računa frekvencija procesora?

poruka: 25
|
čitano: 8.411
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kako se računa frekvencija procesora???

Dakle imam komp sa Intelovim quadom(2.66GHz), zanima me jel se to gleda kao 10.64Ghz (4x2.66) ili kako već?

Do tog pitanja sam dosao gledajući poleđinu Crysis-a gdje piše: PROCESOR:xp-2.8GHZ or faster    vista-3.2GHz or faster

U koje od to dvoje bi moj procesor upao?

Znam da je Intelov Quad super jak procesor i ne kužim kak može neš jače biti sa 3.2GHz? Koji je onda to procesor?

Znam dasu pitanja ful jednostavna al nigdje nemrem naći baš te odgovore...

PSN ID: martin_ZG
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako se računa frekvencija procesora???
Ne računa se frekva 4 puta 2,66. A ovo drugo pitanje nekuzim.
hmda
17 godina
neaktivan

Ma ovo sa crysisom ti valjda misle na jedno/dvojezgrene procesore........ ovaj tvoj ih sve pojede za doručak, mada mu je takt niži......

Life taker and heart breaker
17 godina
neaktivan
martinzg kaže...

Dakle imam komp sa Intelovim quadom(2.66GHz), zanima me jel se to gleda kao 10.64Ghz (4x2.66) ili kako već?

Do tog pitanja sam dosao gledajući poleđinu Crysis-a gdje piše: PROCESOR:xp-2.8GHZ or faster    vista-3.2GHz or faster

Znam da je Intelov Quad super jak procesor i ne kužim kak može neš jače biti sa 3.2GHz? Koji je onda to procesor?

Ne sabira se frekvencija nego se raspodjele zadatci koje proc mora obavit na cetiri dijela......dakle isto ko da imas cetiri proca na jednoj ploci fizicki odvojena i njihova freq. se ne sabira nego se samo opterecenje tje zadatak koji on mora da obradi podjeli na vise dijelova po svakoj jezgri po jedan dio tak nes....bar koliko se ja kontam u to:P

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
17 godina
neaktivan

Za Crysis ti lijepo piše: Intel Pentium 4 2.8 GHz (3.2 GHz for Vista), Intel Core 2.0 GHz (2.2 GHz for Vista), AMD Athlon 2800+ (3200+ for Vista) or better.

Za starije jedno jezgrene procesore nije takvo čudo ak imaju po 3.2 GHz, Nemoraš brinut ak imaš takav proc i noviju grafičku moćio ćeš igrat.

17 godina
neaktivan
martinzg kaže...

tvoj procesor ima 2,66GHz. To je dovoljno brzo za craysis,ali recimo neki dualac na vecem taktu ce bit brzi u craysisu jer igra nije optimizirana da u potpunosti iskoristi tvoje 4 jezgre.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan

e hvala svima, znaci kolko sam shvatio nije bas od presudne vaznosti frekva procesora nego vise jezgra itd..

ovo kaj sam reko da nije od presudne vaznosti sam mislio da je prijasnjim jedno/dvojezgrenim procesorima trebalo 3.2GHz da obave nes i jos bi se mucili, sada jedan i7 obavi takoder na 3.2GHz ali i jos puno toga sa strane u isto vrijeme bez beda

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2009 16:38 (martinzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E da i ja tu pitam , samo mi se nemojte smijat :D

Dakle, kad kaže recimo da neki procesor sa 4 jezgre radi na frekvenciji 2.8Ghz, to ustvari znači da ima 4 "obična" procesora koji rade na 700 Mhz, i spojeni su u jednu cjelinu i dišu i rade kao jedan. Jel to to? Samimi time što ima određene podjele posla, ta 4 procesora koji u sumi imaju 2.8 rade brže nego jedan na 2.8. Jesam dobro polovio logiku?

16 godina
neaktivan
Nisi
hmda
16 godina
neaktivan
Sri na double. Nema nikakvih sumi, ali ovaj sa vise jezgri je jaci jer ima vise resursa za obradu podataka. Ne zbog suma frekvi.
hmda
16 godina
neaktivan
Luuka kaže...

E da i ja tu pitam , samo mi se nemojte smijat :D

Dakle, kad kaže recimo da neki procesor sa 4 jezgre radi na frekvenciji 2.8Ghz, to ustvari znači da ima 4 "obična" procesora koji rade na 700 Mhz, i spojeni su u jednu cjelinu i dišu i rade kao jedan. Jel to to? Samimi time što ima određene podjele posla, ta 4 procesora koji u sumi imaju 2.8 rade brže nego jedan na 2.8. Jesam dobro polovio logiku?

ne, nego to ti znaci da ima 4 jezgre, i svaka od njih ima 2.8 ghz, procesor je u stanju odraditi 2.8 ghz na svakoj jezgri, ali nemože postic brzinu od 11.2 ghz (4*2.8)

17 godina
neaktivan
martinzg kaže...

1.Frekvencija se ne množi sa četri.Znači tvoj proc ima četri jezgre od kojih svaka posebno radi na 2.66Ghz.Znači efektivna brzina tvog proca je upravo tih 2.66Ghz(ni manje ni više).

2.Ljepo ti piše da Crysis na XP-u(DX9.c) traži procesor od min 2.6Ghz.A na visti(DX10) min 3.2Ghz

3.Danas imaš dosta procova(večinom jako skupi) koji rade na frekvenciji bržoj od 3.2Ghz.Primjerice i7Ex i čini mi se Intel core2 Duo 8600.

Ima tu i par PhenomaII.A da ne spominjem da ima popriličan broj overclockanih koji idu i na 3.6Ghz.

4.Tvoj proc je u stanju vrtit Crysis.No sa uključenim DX10(Vista ili win7) češ imat poprilične padove FPS-a(LAG) na zahtijevnim scenama pošto nema preporučenu brzinu od 3.2Ghz.Jer Crysis ne cijeni previđše te dvije dodatne jezgre pošto nije optimiziran za quadove.

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...
Sri na double. Nema nikakvih sumi, ali ovaj sa vise jezgri je jaci jer ima vise resursa za obradu podataka. Ne zbog suma frekvi.

Ovisi o slučaju.Primjerice dotični Crysis ne cijeni dvije jezgr više več samu frekvenciju.Što znači da če dualac na 3.2Ghz biti osijetno brži od quadonje na 2.6Ghz.Ima još puno takvih primjera(kako igra/igrica tako i programa)I dan danas igre(izuzevši pojedince) više cijene brzog dualca nego sporijek quadonju.No pošto se proc uzima za budučnost(ne za sadašnjost i prošlost) uvijek ču preporučiti quadonju pa makar i malo sporije frekvencije.

17 godina
neaktivan
microman kaže...
Slash 666 kaže...

Ovisi o slučaju.Primjerice dotični Crysis ne cijeni dvije jezgr više več samu frekvenciju.Što znači da če dualac na 3.2Ghz biti osijetno brži od quadonje na 2.6Ghz.Ima još puno takvih primjera(kako igra/igrica tako i programa)I dan danas igre(izuzevši pojedince) više cijene brzog dualca nego sporijek quadonju.No pošto se proc uzima za budučnost(ne za sadašnjost i prošlost) uvijek ču preporučiti quadonju pa makar i malo sporije frekvencije.

neznam je li to netko već rekao ovdje, ali da malo nadopunim ovaj post gore:

dakle, što se tiče broja jezgri, što više to bolje. iako, trenutno nemogu sve igre iskoristiti četiri jezgre, već samo dvije. S obzirom da su rijetki sretnici koji mogu novi procesor kupiti svako par mjeseci, a smatra se da će u dogledno vrijeme dosta igara koristiti sve četiri jezgre (pa i više.. :), isplativije bi bilo uzeti quad odmah.

Nadalje, ovo je specifikacija za crysis : "Intel Pentium 4 2.8 GHz (3.2 GHz for Vista), Intel Core 2.0 GHz (2.2 GHz for Vista)". Mislim da svatko može očitati da "ne vrijedi" jednako radni takt pentiuma 4 (2.8GHz) i radni takt intel core-a (2.0 HH).  Svaki procesor (pri tom mislim na pentium, core, dual core, quad, ili amd athlon... itd.) ima svoj "način" raćunanja radnog takta, tj. procesor se ne sastoji od samo radnog takta, još mnogo stvari i detalja utječu na njegovu snagu, i time iskoristivost u pojedinim igrama.

Nadalje, Luuka je pitao da li Quad core koji vrti 2.8GHz zapravo se sastoji od 4 jezgre po 700MHz. To NIJE točno. To zapravo znači da on ima 4 jezgre i da svaka radi na 2.8GHz. Isto tako, što je već netko spomenuo, to opet NE znači da taj proc radi na 11.2 GHz, nego dolazi do podjele rada između jezgre (i upravo zbog te podjele rada, neke igre ne mogu iskoristiti sve četiri jezgre)

Djevojke postaju žene kada duboko u sebi osjete dovoljno čvrst razlog za to.
17 godina

Radni takt Pentium 4 od 3.2 ghz je visok ali samo za sminku to je nula bodova.Nevinašce Pa zna se iz proslosti da su bolji Athloni 64 na samo 2.2 ghz kaj je brutalno i smjesno zapravo no takav je omjer u jednojezgrenim procovima da veliki na strani Athlona posebno u igrama kad usporedis sitnu razliku od 1ghz pa i vise cak na strani P4.SmijehBelji se

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-90nm_9.html#sect0

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2009 18:31 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...

4.Tvoj proc je u stanju vrtit Crysis.No sa uključenim DX10(Vista ili win7) češ imat poprilične padove FPS-a(LAG) na zahtijevnim scenama pošto nema preporučenu brzinu od 3.2Ghz.Jer Crysis ne cijeni previđše te dvije dodatne jezgre pošto nije optimiziran za quadove.

ufff, komp novi sam dobio tek u 10.mj. ček pa kaj sam za***o kaj sam uzeo QUAD a ne DUO??

16 godina
neaktivan
martinzg kaže...
microman kaže...

ufff, komp novi sam dobio tek u 10.mj. ček pa kaj sam za***o kaj sam uzeo QUAD a ne DUO??

nisi jer će te ostale jezgre iskoristiti ostali programi

I would love to change the world, but they won't give me the source code
17 godina
neaktivan
P4k1 kaže...
martinzg kaže...

nisi jer će te ostale jezgre iskoristiti ostali programi

misliš na nove programe?

dapače, poželjno je imati quad  a ne duo. ako hoćeš, možemo se mjenjati :)

sa tokom 2010. će se razviti mnogo programa i igara koji će iskorištavati sve četri jezgre. A i bolje jezgra više, nego manje.  :)

17 godina
neaktivan
martinzg kaže...

Ne nisi ništa zahebo.Kao što sam u jednom svojem postu napisao:Uvijek ču preporučit quadonju a ne dualca,jer se proc uzima za budučnost.A logično je da če ubuduče sporiji quadonje biti brži od brćžh dualaca.No trnutno to još nije takvo stanje.

Ja bi eventualno taj proc dignuo na 3.2Ghz.

16 godina
neaktivan

Ne nisi ništa zahebo.Kao što sam u jednom svojem postu napisao:Uvijek ču preporučit quadonju a ne dualca,jer se proc uzima za budučnost.A logično je da če ubuduče sporiji quadonje biti brži od brćžh dualaca.No trnutno to još nije takvo stanje.

neka ne dira ništa ako nezna za brzine kako će znat overclockat, još će nešto za*ebat pa ćemo mu mi bit krivi

I would love to change the world, but they won't give me the source code
17 godina
neaktivan
P4k1 kaže...

neka ne dira ništa ako nezna za brzine kako će znat overclockat, još će nešto za*ebat pa ćemo mu mi bit krivi

Ja sam napisao da bi JA dignuo taj proc na 3.2Ghz.No nigdje mu nisam preporučio da diže taktove.

I u potpunosti se slažem da je za njega bolje da ne prčka po taktovima.

Mada ja bi tu zvijerkicu pokušao i na 4.0Ghz(Šala mala)Smijeh

16 godina
neaktivan
microman kaže...
Slash 666 kaže...

Ma mislio sam na usporedbu duala i single-a.

hmda
17 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

između dual corea, i single corea, UVIJE dual.

danas više manje svaki program traži dvije jezgre minimalno.

Single je way out of date za bilo kakav rad koji je zahtijevniji od pretraživanja facebooka i čitanja vijesti na bolu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2009 20:56 (puma1400).
17 godina
puma1400 kaže...
Slash 666 kaže...

Single je way out of date za bilo kakav rad koji je zahtijevniji od pretraživanja facebooka i čitanja vijesti na bolu.

Može se i igrat na njima bez problema.

Recimo sempron 140 odličan single core.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
puma1400 kaže...
Slash 666 kaže...

Može se i igrat na njima bez problema.

Recimo sempron 140 odličan single core.

athlon 64 2800+ @2.4 ghz, ide crysis na medium, možda ne 60 fpsova al ide

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice