Isplativost AMD A10 6800K

poruka: 20
|
čitano: 4.233
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Isplativost AMD A10 6800K ?

Pozdrav,

Zanima me da li je netko kupio navedeni  CPU i kakvi su mu rezultati u praksi ? Dvoumim se između njega i starije varijante A10 5700K koji je cca. 200kn jeftiniji. Prema recenzijama na netu i testu u posljednjem Bugu performanse su jedva 4% bolje kod 6800 a jedina razlika koja se osjeti u radu je nešto bolja ugrađena GPU. Komp mi je uglavnom za posao koji uključuje svakodnevni rad u Autocad-u u 2D te ostalo klasika - Office, internet, filmovi...

Inače, u tom cjenovnom rangu može se nabaviti Intelov i3 3220 koji ima slične performanse ali osjetno lošiju GPU pa uz njega moram uzet i neku diskretnu grafičku karticu pa mi ukupna cijena dođe i viša...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Isplativost AMD A1

pa možeš uzet intela ako ne misliš nešto igrati. između amd-a, bolje je uzeti 5700k ako je toliko jeftiniji, kupiti za tih 200 kn neki cooler i dobro ga oc-at

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Isplativost AMD A1

Pa i ja mislim da bi mi bilo bolje uzet 5700 pa ostatak love uložit u nešto drugo jer je 4% zanemarivi poboljšanje. Tako ću vjerojatno i napraviti.

13 godina

Pozz kolega. Kod tih amd procesora isplati se uzeti neku bolju(sto brze radne frekvencije) radnu memoriju, jer im znacajno poboljsava performanse u 3d aplikacijama i igrama. Uzmes 5700 i clocknes ga. 

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: Isplativost AMD A10 6800K

Isti su kad ih staviš na isti takt a i grafa je zanemarivo brža kad se usklade taktovi. Dakle, 0 bodova Richland.

17 godina
itomic009 kaže...

Isti su kad ih staviš na isti takt a i grafa je zanemarivo brža kad se usklade taktovi. Dakle, 0 bodova Richland.

Ako je CPU radna frekvencija ista,Nevinašce onda performanse niti ne mogu bit bitno različite između Richland i Trinity APU jer je to ista Piledriver CPU jezgra.Največa razlika je u potrošnji struje, dakle mnogi su očekivali da če recimo stari Trinity APU A10-5800K imat 65W TDP-a no to se nije dogodilo.

Ali upravo to smo dobili na Richland APU A10-6700,  jer on ima iidentične CPU performanse kao stari A10-5800K ali taj Richland APU ima osjetno manju potrošnju struje i da sad nosi oznaku 65W TDP-a.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
14 godina
dobro, on razmislja kolko vidim o 5700 koji isto ima 65w tdp.
iskreno, mislim da bi mu i3 bilo bolje rjesenje ukoliko ne misli nista igrati, jer ipak je nesto jaci, a i poslije moze nadograditi na i5 ili i7 dok na fm2 ne moze nista poboljsati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zuper kaže...
iskreno, mislim da bi mu i3 bilo bolje rjesenje ukoliko ne misli nista igrati, jer ipak je nesto jaci, a i poslije moze nadograditi na i5 ili i7 dok na fm2 ne moze nista poboljsati

Kak to misliš ne može ništ poboljšati,Nevinašce pa u FM2 Socket moš ubacit buduči novi Kaveri APU/HSA+hUMA kak je to onda ništ jel?Belji se

14 godina

Ne možeš. Kaveri ide u FM2+ ploče kakvih kod nas još niti nema.

17 godina
rambox kaže...
zuper kaže...

Kak to misliš ne može ništ poboljšati,Nevinašce pa u FM2 Socket moš ubacit buduči novi Kaveri APU/HSA+hUMA kak je to onda ništ jel?Belji se

To uvijek tako kažu, pa na kraju uvijek moraš kupit novu matičnu npr. AM2+ procesori na AM2 matičnama -> djelomična podrška i manje performanse, ista stvar i sa FX-ovima na AM3 pločama, samo beta podrška kod asusa, a ove nove piledrivere uopće nepodržava.

Fortune favours the brave
17 godina
itomic009 kaže...

Ne možeš. Kaveri ide u FM2+ ploče kakvih kod nas još niti nema.

Dok ne bude sve službeno i poštambiljano,Nevinašce onda ok pa do tog datuma sve još visi u zraku kaj se mene tiče.No ako i ne bude išel Kaveri APU u FM2 matične opet ok, ja se ne bunim previše jer AMD ionako ne mjenja sockete ko čarape eto moje AM2+ matične sa AM3 procesorom i nema frke.Cool

14 godina

http://www.tomshardware.com/reviews/a10-6700-a10-6800k-richland-review,3528-12.html

Unfortunately, Kaveri requires a new socket interface, so it won't be an upgrade path for anything with Trinity or considering Richland.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Što se tiče kasnije nadogradnje, povjest je kod mene pokazala da na kraju nikad ništa ne nadogradim nego istu konfiguraciju koristim cca. 3 godine odnosno dokle god aktualni Autocad ne zapinje i onda je bacim. Memoriju sam planirao 2 x 4Gb 1866Mhz, model koji je testiran u zadnjem Bugu. Znaći definitvno će bit 5700K.
17 godina
neaktivan

A za kada AMD planira taj Kaveri ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pretpostavlja se da bi se mogao početi prodavati negdje u veljači najranije.

17 godina
neaktivan
Znači vjerojatno za Uskrs :-)
A da li ga se isplati čekati ?
17 godina
Largo kaže...
Znači vjerojatno za Uskrs :-)
A da li ga se isplati čekati ?

Pa čuj ako baš nije velika hitnost za slaganje kompa,Izlanuo se da Kaveri APU se svakako isplati pričekat ipak je to totalno drukčiji APU proizvod najnovije tehnologije i standarda u odnosu na sadašnji Richland APU.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-huma-uniform-memory-access/186211.aspx

14 godina

Što kaže kolega Rambox ako nije hića, pričekaj. Ovaj bi trebao biti bitno bolji APU od Trinity/Richlanda ( koje ja smatram istima ). Živi bili pa vidjeli krajem godine kada krenu curiti bechevi sa testova i slično {#}.

17 godina
neaktivan

Vidio sam na netu da mu je izlazak najavljen Q4 2013 - valjda je to četvrti kvartal. Možda ipak bude prije Uskrsa :-)

Pričekat ću onda do kraja godine pa ćemo vidjet šta će bit.

Hvala na pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Izlazi u prvom kvartalu 2014. To si ti vidio planove od prije par mjeseci za kraj ove godine. Biti će možda predstavljen ove godine ali u prodaji će biti 2014. godine.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice