Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.489
|
čitano: 3.173.144
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
17 godina
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
MGloc kaže...

Kakav microstutter ?

https://www.reddit.com/search/?q=microstutter+on+am5&cId=919d6ce9-bb2b-4fa3-a475-bcf91fd9fdf5&iId=434fd389-b17d-4f9d-8261-3d20332e94b4

Tu ima svega, od amd grafi do amd procesora. Uglavnom vidi se kao preskakanje-trzanje kod uobičajenog korištenja, dok neki imaju i stutter u igrama..

Al ajmo se vratit na temu, da sad ne ogovaramo amd ovdje

14 godina

To je sve do windowsa ;) imao sam te probleme.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2025 20:10 (MGloc).
11 godina
Intel Club (opća tema o procesorima)

Jel ima tko i9 12900ks?Mogu ga uzet za 200€

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Za te novce uzmes 14600kf sa garancijom ali vrijedi i taj i9 te novce ako imas adekvatan hladnjak uzmi ga.

11 godina

Novi sa garom 2 godine,imam 240mm vodeno.Hmm

13 godina
ZGamer kaže...

Jel ima tko i9 12900ks?Mogu ga uzet za 200€

Uzmi, zasto ne?

Ako bude potreba, uzmes jace vodeno i dobar si svakako

scion of the storm
11 godina

Prodan u međuvremenu,uzeo bi ga odma da sam mislio tbh.Nemogu do njega do blagdana pa je to presudni faktor

13 godina

Imas dobar kombo sa 13900kf tu na forumu, kolega prodaje...

scion of the storm
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:38 (metallic).
11 godina

A netrebam ustvari ništa jače od ove ,jedem *ovna iz dosade

13 godina

Koja ti je konfa, na cemu igras?

scion of the storm
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:13 (metallic).
8 godina
ZGamer kaže...

Tako i ja, svako malo pogledam da zamjenim svoga za 14700K, iako apsolutno nemam potrebe ali me žuljaju pare.... Čekam da padne ispod 300 ojra, idealkica bi bila 250. Ne želim ih kupovat polovne pogotovo nakon ovih sra...a sa 13 i 14 serijom jer neznam tko ih je imao i nakojem naponu tako da je poprilična lutrija.

11 godina
metallic kaže...

Koja ti je konda, na cemu igras?

12700k undervolt i oc na 5.1,radi ko vurica

nikonja kaže...
ZGamer kaže...

Tako i ja, svako malo pogledam da zamjenim svoga za 14700K, iako apsolutno nemam potrebe ali me žuljaju pare.... Čekam da padne ispod 300 ojra, idealkica bi bila 250. Ne želim ih kupovat polovne pogotovo nakon ovih sra...a sa 13 i 14 serijom jer neznam tko ih je imao i nakojem naponu tako da je poprilična lutrija.

Bit će sad oko black fridaya,ja sam danas vratio jedan 14700kf jer mi je ploča očito nekompatibilna sa 14 genom i nakon novog biosa

13 godina

Sve dobro kazes, kuzim sad.

To je promjena radi promjene, ne radi performansi...

scion of the storm
12 godina
nikonja kaže...

Tako i ja, svako malo pogledam da zamjenim svoga za 14700K, iako apsolutno nemam potrebe ali me žuljaju pare.... 

hebe nas upgrejditis...

ja sam svoj upgrejditis donekle smirio jer sam kupio novi oled tv i vrhunski soundbar, a uz to i frižider koji je bio skuplji od obadva ta artikla zajedno, pa sam sad mirniji... bar neko vrijeme 

16 godina

Pozdrav,

Da se malo uključim u temu.. U zadnjih godinu dana dosta naručujem sa aliexa.. Počeo sam sa MoDT platformama baziranim na Engineering Sample procesorima koji su bili jeftiniji. Nakon što su mi ulili nadu kako to sve lijepo fercera kasnije sam uzeo i9-13950hx pa i9-13980hx.
Da ne duljim priču, kako sam slagao konfe tako sam ih prodavao i išao na još bolje.. Zadnje što sam uzeo je par komada i9-14900hx i stvarno, jako sam iznenađen performansama u usporedbi sa standard desktop buildovima i to za malu porciju pune cijene intel setupa :)
Sa kuponima i coinsima komplet sa i9-14900hx ispadne ~320eur i za mene je trenutno best-buy na tržištu. Carina me samo jednom tražila proof of purchase, ali proizvođač su pobrinuo i za to i napisali su manju vrijednost pa se plaća samo H7 deklaracija od 8eur prilikom preuzimanja paketa.

Također, na jednoj ploči sam imao problema i poslao sam ju natrag u Kinu (30eur je slanje preko HP-a, i paket je stigao za tjedan dana kod proizvođača u Shenzhen). Nakon 10 dana su mi poslali istu popravljenu ploču.

Naglasit ću da ploča ima 3 godine garancije direktno kod prozivođača.

Proizvođač je također počeo s proizvodnjom Ryzen MoDT platformama, ali nisam ih još isprobao.
Pa ako ima zainteresiranih, mogu napisati i review i neke testove odraditi koje zatražite, bila bi grehota čuvati ovu informaciju.

Lp 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:10 (WithSkill).
Moj PC  
5 0 hvala 3
9 godina
WithSkill kaže...

Pa ako ima zainteresiranih, mogu napisati i review i neke testove odraditi koje zatražite, bila bi grehota čuvati ovu informaciju.

Lp 

Aj buraz, plz,

rado kupim komp za manje para.

15 godina
WithSkill kaže...

Pozdrav,

Da se malo uključim u temu.. U zadnjih godinu dana dosta naručujem sa aliexa.. Počeo sam sa MoDT platformama baziranim na Engineering Sample procesorima koji su bili jeftiniji. Nakon što su mi ulili nadu kako to sve lijepo fercera kasnije sam uzeo i9-13950hx pa i9-13980hx.
Da ne duljim priču, kako sam slagao konfe tako sam ih prodavao i išao na još bolje.. Zadnje što sam uzeo je par komada i9-14900hx i stvarno, jako sam iznenađen performansama u usporedbi sa standard desktop buildovima i to za malu porciju pune cijene intel setupa :)
Sa kuponima i coinsima komplet sa i9-14900hx ispadne ~320eur i za mene je trenutno best-buy na tržištu. Carina me samo jednom tražila proof of purchase, ali proizvođač su pobrinuo i za to i napisali su manju vrijednost pa se plaća samo H7 deklaracija od 8eur prilikom preuzimanja paketa.

Također, na jednoj ploči sam imao problema i poslao sam ju natrag u Kinu (30eur je slanje preko HP-a, i paket je stigao za tjedan dana kod proizvođača u Shenzhen). Nakon 10 dana su mi poslali istu popravljenu ploču.

Proizvođač je također počeo s proizvodnjom Ryzen MoDT platformama, ali nisam ih još isprobao.

Lp 

Spill the beans. Rado bi pimpnuo PC u HR sa i7 8700 na nešto takvo.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
2 tjedna
WithSkill kaže...

Sa kuponima i coinsima komplet sa i9-14900hx ispadne ~320eur i za mene je trenutno best-buy na tržištu.

Komplet čega, sta podrazumjevaš pod time, samo CPU sa troškovima dostave u HR ili CPU+MBO itd ?

14 godina

Na ovo misli slika dolje. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 tjedna

O bože i za to daje 450e iz Kine sa drugog kraja svijeta i to ES sample, em kaje to mobile platforma koja ima svoje limite i nedostatke, a za 100e vise ima core ultra 7 265KF + z890 + 32GB RAM iz legit ducana i urednom garancijom.

I to sve na nekakvoj matičnoj kucne radinosti praktički 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:12 (Digitale Maximale).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Digitale Maximale kaže...

O bože i za to daje 450e iz Kine sa drugog kraja svijeta i to ES sample, em kaje to mobile platforma koja ima svoje limite i nedostatke, a za 100e vise ima core ultra 7 265KF + z890 + 32GB RAM iz legit ducana i urednom garancijom.

I to sve na nekakvoj matičnoj kucne radinosti praktički 

ajde čitaj sa razumijevanjem... 2 tjedna si tu na forumu a izgleda da si popio svu pamet svijeta

16 godina
dj_renny kaže...
WithSkill kaže...

Pozdrav,

Lp 

Spill the beans. Rado bi pimpnuo PC u HR sa i7 8700 na nešto takvo.

Ja naručujem direktno od Erying-a

2 tjedna
WithSkill kaže...

ajde čitaj sa razumijevanjem... 2 tjedna si tu na forumu a izgleda da si popio svu pamet svijeta

Ma daj molim te, pa lako je zbrojati 2+2 da je to loš potez, custom DIY lemljenje mobile CPU na matičnu koju radi neka nepriznata kineska kompanija udaljena pola zemaljske kugle, i upitnih security faktora bez službene podrške za takav sustav.

I to sve za pare za koje pametnije odes kod nas na Njuškalo i kupiš za iste pare nešto bolje provjereno 

16 godina
Digitale Maximale kaže...
WithSkill kaže...

Ma daj molim te, pa lako je zbrojati 2+2 da je to loš potez, custom DIY lemljenje mobile CPU na matičnu koju radi neka nepriznata kineska kompanija udaljena pola zemaljske kugle, i upitnih security faktora bez službene podrške za takav sustav.

I to sve za pare za koje pametnije odes kod nas na Njuškalo i kupiš za iste pare nešto bolje provjereno 

bravo, daj si pet

stavio si video od prije 2 godine od kada su daleko napredovali u procesu proizvodnje.

hajde, reci koji benchmark hoces pa da vidis stvarnu snagu ovog setupa posto si toliko uskouman

14 godina

Nafrljeni i9 12900hx je tu negdje kao i klokani 12600k cak je i9 12900HX malo jaci, barem ovi sto se stavljaju u lga1700 socket a za ove integrirane na ploci nisam siguran kakvi su.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo cinebench 2024, parira u single-core sa 9800x3d, u multi-core je malo iza. da disableam efficient cores sigurno bi parirao i tamo ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da ocito moze izgurat i dosta jacu grafu taj 14900hx sa rtx 4080 12gb (175w) laptop evo dolje primjer i9 13900K sa desktop rtx 4070 12gb podjednaki su. 
Citam na UK forumu da kinezi sa ovim unistavaju intel jer ti 13900K/14900KF nije niti potreban pored ovog.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

eto, pametnome dosta :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 tjedna
WithSkill kaže...

evo cinebench 2024, parira u single-core sa 9800x3d, u multi-core je malo iza. da disableam efficient cores sigurno bi parirao i tamo ;)

9800X3D je ionako nikakav MT proc a sve ti govori kad na stocku opere taj tvoj 32c mobilac upravo u tom dijelu kakva je situacija.

No pošto si neuk i nedovoljno informiran pa ovdje iznosis loše informacije i navodis ljude na loše investicije da te probudim..

Znaci jedan 14600KF koji košta 200e nov novcat (sa pločom i ramom oko 430e) pomete taj tvoj 14900HX gdje god hoces i to na stocku. A vrlo lako se i klokne za dodatnih 10% sta onda utjece i na single core performanse, koji je na tom 14900HX ionako samo turbo napucanih 5.8GHz na TVB automatici i ne služi u praksi za apsolutno ništa.

A za GPU performanse normalno da sa rtx 5070 nebude razlike kad je to slaba grafa a niti tko treba jak procesor za nju.

Kaj se tice tvog rezultata sa 9070xt u time spy, eto opet i tu je 14600KF jači 

A to kaj se tice onog videa i da je star 2 godine, od tada se promjenilo jedino da je u Kini taj proizvođac popularniji, ostalo šta sam napisao da je to DIY platforma bez official potvrde, upitnih security faktora, puno limita u radu i ploča koje su underground proizvedene upitne kvalitete i bez čvrstog supporta kao sta nude priznati OEMovi.

Evo ti CB r24 multi stock

Evo ti i Time Spy i tu si pometen i to na stocku također.

Tako da idi negdje drugdje uvaljivati te gluposti 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 7:59 (Digitale Maximale).
16 godina

ja nikome ništa ne uvljujem. niti nudim muda pod bubrege
price per performance ratio sa 3 GODINE garancije mete sve svoje usporedbe 

i da, ovo što ja imam je sve stock (osim RAMa), a imam puno headrooma za OC

Moj PC  
1 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice