Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.543
|
čitano: 3.193.413
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
15 godina
Re: Intel i7 Club
nicky.sl kaže...

Stigla je fatalna ploča iz AsRocka i 32 gige ddr četvorke a pošto sad moran ić u uljaru priradit malo maslina montaža će ić sutra u jutarnjim satima 😀

Svaka cast a mogao si jos bar mjesec dana sacekati  da vidis sto ce  amd izbaciti sa svojim Zen-om osim ako ti bas taj treba za posla pa ok.Mislim ako amd i izbaci nesto jako dobro da bi mogla i ostalim intelovim procesorima pasti cijena mada ja u to nevjerujm da ce amd uopce nesto izbaciti da se intelu  tresu guzovi.

12 godina

Nisam ti ja nikad bio ljubitelj AMD-ovih CPU-eva a ova mrcina od procesora mi je došla po cijeni koju traže naše trgovine za i7 6700k tako da to nisam smija propustit, je da me i ovako financijski izulo iz cipela al neka sad sam miran barem pet godina.

neda mi se
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Nakon tjedan dana koristenja 2xz170 i i7 6700k/6600k cudnih temperatura i ogromnog overvoltanja od strane ploce isao sam guglat i naisao na hrpu drugih koji se zale na te simptome s razlicitim plocama.Eto iznenaden sam jos jednom gluposcu od strane svog skupocijenog hw koji bi trebao raditi za 10, imam osjecaj da je svaki novi socket sve gori i s vise problema...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Nakon tjedan dana koristenja 2xz170 i i7 6700k/6600k cudnih temperatura i ogromnog overvoltanja od strane ploce isao sam guglat i naisao na hrpu drugih koji se zale na te simptome s razlicitim plocama.Eto iznenaden sam jos jednom gluposcu od strane svog skupocijenog hw koji bi trebao raditi za 10, imam osjecaj da je svaki novi socket sve gori i s vise problema...lp

Gle, intel kaze da je sve do1.4 ili 1.5 normalno. Sve radi, nista se ne rusi - dakle dobio si ono sto si platio.

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran
Je samo ti taj intel nije napisao na kojem taktu! Nije toliko stvar u procesoru vec su problemi na plocama i njihovom regulacijom, ocigledno su to sklepali na brzinu, jer tebi normalno da cpu na istom taktu skace od 1.2-do cak 1.5v?budimo ozbiljni...:)lp
15 godina
Intel i7 Club

Pa koji ti napon stavi na default meni ide 1.296V stim da llc ide auto pa napon ode na 1.4V, a ja sa svojim postvakam uspijemo ga oboriti na 1.152V za stock

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2016 11:10 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Pa potpuno je nebitno koji je napon. Ako stroj radi na frekvenciji koju si platio i radi stabilno - gotova prica.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Daj ne pricaj napamet, ja koji god napon stavim ploca sama overvolta bolesno u tome je problem! Kao sto rekoh nisam jedini problem je globalni! Ne radi se o 10-20mv vec skoro 200! To ti je u prosijeku 15-20°c vece temperature u loadu! To se uglavnom manifestira na K procesorima i z170 cipsetom cim vrijednosti idu prek 4ghz!
Mozda ima veze s manjom nanometrijom, vecim gubitcima zaboli me no ovo je previse i problem je tu! Pa evo ako je jos netko primjetio nek napise svoje iskustvo!lp
13 godina
protjeran
Bez obzira na level llc-a desava se skoro ista stvar! Probao sam drasticno smanjit napon promjene su mizerne, ja stavim -150mv on skine mozda 50mv..ocigledno su negdje nekakvi gubitcu! Mene zanima odgovor i nista vise!:)
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Prijeci ces ti na zen, fuckaj ga...

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...
Bez obzira na level llc-a desava se skoro ista stvar! Probao sam drasticno smanjit napon promjene su mizerne, ja stavim -150mv on skine mozda 50mv..ocigledno su negdje nekakvi gubitcu! Mene zanima odgovor i nista vise!:)

Pitaj na tomshardwer ovdje teško da ćeš dobiti odgovor ako ti je toliko zapelo 

13 godina
protjeran
Pa trenutno nema odgovora...zelim samo skupit dovoljno informacija da mogu sam ili s vama donijeti neke zakljucke!:)
15 godina
Stjepanj kaže...
Pa trenutno nema odgovora...zelim samo skupit dovoljno informacija da mogu sam ili s vama donijeti neke zakljucke!:)

Stipe pogledaj ovde, možda nađeš nešta, nisan stiga sve pročitat.

13 godina
protjeran
LogicusMPS kaže...
Stjepanj kaže...

Stipe pogledaj ovde, možda nađeš nešta, nisan stiga sve pročitat.

Ma hvala, no ja to sve znam lođikuse

Moje trenutno misljenje ovak na brzinu ovog teskog overvoltanja je mozda kraj i problem trenutne nanometrije!

vidis da "odjednom" svi prelaze na vise jezgara, taktovi su u 6g porasli za maximalnih 500mhz(2700k vs 4790k)!

Samo ih izgleda jebe dx12 koji bi to trebao pratiti, tj vrijeme potrebno da dx12 s hrpom jezgara radi kak spada(govorim o igrama naravno:),

pa onda ajmo nabit napon pa tko zeli visok takt i perfomanse nek se yebe s njima kak zna a mi cemo sutit i dalje prodavati maglua oni nek kupuju vodena od 1000kn!

Ako nije to onda sve te ploce i procesore koji toliko drukaju napon treba reklamirati...jer zasto bi ja ili bilo tko drugi s coolerom od 500kn+(ili i manje/nebitno) u bf4 trebao imati skoro 80°c i svojeglavi napon od skoro 1.5V!

Pa evo molim vas da vlasnici 6600k/6700k ali da su overklokani na min 4.2ghz da upale u pozadini hwinfo64 ili neki drugi program pa mi jave na pm ili ovdje koliki im je maximalni zabiljezeni napon! bio on na manual ili auto podesen u biosu(ali nek naznace ako je bio fiksiran)!

lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2016 16:55 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

Asus z170-a + i5 6600k - Ako ostavim napon na auto (i llc auto - mislim da auto postavke koriste 2-4 levele dinamički no nemojte me držat za riječ), na frekvama od stock (turbo) 3.9 do 4.5oc, napon je 1.272v-1.306v. Bez turbo opcije radi na 3.5@1.084v.

Zbog toga ako mi je proc na stocku, u windowsu loadam profil sa -210mv offsetom i onda mi je load napon 1.056v. Za oc koristim fiksni napon i llc lvl 5 i tad mi je load napon identičan postavljenom u biosu.

15 godina
Intel i7 Club

Pa evo ovako ne znam što ti točno treba postavke biosa kod mene stock klok 4.2ghz sa turbom.Adaptive mode 1.168V offset - 0.056V LLC lvl 3 max voltge 1.2V matična ploča Asus z170-a.Mislim da imaš slike par stranica nazad kad sam ga testirao sa Aida i Intel burn testom.Opcije unutar windowsa postavljeno high performanse da mi ne obara klok i ako procesor nije opterećen.E sad i meni nije jasno što mi daje napon od 1.200V ako sam već postavio da je 1.168V.To samo mijenja u trenutku kad ga opteretim na full load i onda mi spusti napon.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2016 18:30 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Intel i7 Club

6700K 4,4GHz 1,264V rucno postavljeno, asus Hero VIII ploca sa nekim smecem od LC power hladnjaka od 10 EUR....

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Pa evo ovako ne znam što ti točno treba postavke biosa kod mene stock klok 4.2ghz sa turbom.Adaptive mode 1.168V offset - 0.056V LLC lvl 3 max voltge 1.2V matična ploča Asus z170-a.Mislim da imaš slike par stranica nazad kad sam ga testirao sa Aida i Intel burn testom.Opcije unutar windowsa postavljeno high performanse da mi ne obara klok i ako procesor nije opterećen.E sad i meni nije jasno što mi daje napon od 1.200V ako sam već postavio da je 1.168V.To samo mijenja u trenutku kad ga opteretim na full load i onda mi spusti napon.

Torent kaže...

6700K 4,4GHz 1,264V rucno postavljeno, asus Hero VIII ploca sa nekim smecem od LC power hladnjaka od 10 EUR....

vama dvojici u hwinfu ne skace drasticno napon(tocnije maximalno zabiljezen me zanima) preko postavljenog? jeste testirali i u igrama?

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2016 19:02 (Stjepanj).
15 godina
Stjepanj kaže...
dreadmoore kaže...

Torent kaže...

vama dvojici u hwinfu ne skace drasticno napon(tocnije maximalno zabiljezen me zanima) preko postavljenog? jeste testirali i u igrama?

Stipe reklamiraj ploču, ako san ja radi zujanja napajanje moš i ti ploču radi overvolta :D

9 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
dreadmoore kaže...

Torent kaže...

Evo pokrenuo stres test u aidi64 i ne mrda nikuda (a i zasto bi kad je fiksiran rucno). 1,264V fiksno....

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ljudovi u Fenixu vam je akcija z170 ploce u pola cijene!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Pa svima je ploca ovdje na forumu brutalno overvoltala procesore. Moj je u Biosu varirao od 1.312V do 1,328V na stocku. Nakon podesavanja, sada na stock turbo frekvenciji HWinfo pokazuje maksimalnu VID vrijednost od 1.235V (npr. kada sam u nekim bench alatima poput IBT-a ili Aide64).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Intel i7 Club

Malo sam gledao ove slike i postove vaših pc-ova.Odlučio sam  kupiti 2 ventilatora od noctue, za ovo svoje vodeno hlađenje i da napokon zamjenim bučne thermaltake ventilatore.Pa eto nadam se da će mi stići do petka, ako ne onda će idući tjedan.Javim testove temperature na stock i klok postavkama, nadam se da se nisam bezveze zavalio 75 eura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Uh... Ja toliko mislim dati za ND14 ...

14 godina
neaktivan
alen29 kaže...

Pa svima je ploca ovdje na forumu brutalno overvoltala procesore. Moj je u Biosu varirao od 1.312V do 1,328V na stocku. Nakon podesavanja, sada na stock turbo frekvenciji HWinfo pokazuje maksimalnu VID vrijednost od 1.235V (npr. kada sam u nekim bench alatima poput IBT-a ili Aide64).

Gledao sam neki dan video di covjek objasnjava  to,bas ono sto je Stjepan napisao,maticne su sklepane na brzinu i lose ugl koristio je 5 modela maticnih i kad se bios updatea nema vise problema s tim bar na tih 5 modela jel.Nisam jos klokao nego samo XMP i ono njesra automatsko od ploce na 4.4,to je to za sad  i ne overvolta mi.Na tih 4.4 i automatski overclock od ploce mi je 1.280 maksimalni napon,nije to lose ja mislim ali nisam jos rucno probao,ovih dana.E da i7 6700k je proc

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 4:38 (Blade Runner31).
16 godina
odjavljen
alen29 kaže...

Asus je na svojoj najskupljoj ploči (RVE) imao bug gdje je overvoltao na 2.1V - meni je spalio jednog 5960X. :)

prodajem jednu od mašina
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
alen29 kaže...

Asus je na svojoj najskupljoj ploči (RVE) imao bug gdje je overvoltao na 2.1V - meni je spalio jednog 5960X. :)

Da, puno Haswell-E-ova je prdnulo zbog overvolta na Asusicama. Al RVE im nije najskuplja X99 ploca, WS je skuplji..

13 godina
protjeran
Friday i logicus jel vama tih 4.6ghz na svim jezgrama? Moj rikava u aidi64 na 4.6 ak napon padne ispod 1.25v :(, sretnici😎lp
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Friday i logicus jel vama tih 4.6ghz na svim jezgrama? Moj rikava u aidi64 na 4.6 ak napon padne ispod 1.25v :(, sretnici😎lp

Da, na mom SS se vidi da su sve na tom taktu. Na koliko si postavio napon?

Freak Show Inc.
15 godina
Stjepanj kaže...

Je, ko i 4.7 na 1.28. Bez problema.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice