molio bih mišljenje...neznam koja je razlika osim u imenu, jer oba imaju 1333mhz FSB, 3mb cache, sandy bridge...
razlike: i3 ima HT(2+2 jezgre) a g840 samo 2, i i3 je 300mhz brži
kak bi se to odražavalo na performanse??? trebal bih konkretne primjere i razlike u snazi, jer budimo realni u cijeni je skoro dupla razlika, dok je recimo između i3 i g860 razlika oko 100kn, kaj mi nema logike jer je ovaj isti g840 samo kaj radi na 3ghz
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
molio bih mišljenje...neznam koja je razlika osim u imenu, jer oba imaju 1333mhz FSB, 3mb cache, sandy bridge...
razlike: i3 ima HT(2+2 jezgre) a g840 samo 2, i i3 je 300mhz brži
kak bi se to odražavalo na performanse??? trebal bih konkretne primjere i razlike u snazi, jer budimo realni u cijeni je skoro dupla razlika, dok je recimo između i3 i g860 razlika oko 100kn, kaj mi nema logike jer je ovaj isti g840 samo kaj radi na 3ghz
http://www.anandtech.com/bench/Product/289?vs=405
Evo pogledaj kakve su razlike između ta dva procesora
Ovdje imaš dobu usporedbu, tehnološki dio.
A što se tiče u globalu razlika, za one aplikacije koje znaju iskoristit pokoji thread iznad 2 će se sa i3 dobiti osjetna razlika. za ostalo nećeš nešto extra vidjet.
G860 u odnosu na 840 je u potpunosti neisplativ u tom smislu.
SB su strašne male mrcine, čak u toj mjeri da su i SB bazirani Celeroni stvarno prave male zvjerkice. Apsolutno jedna potpuno drukčija priča od bilo koje prijašnje generacije Celerona.
zanimljivo
tražil sam al tam onda tipovi seru kak se nikaj ispod i3 ne isplati uzimati i slične spike...pa reko da pitam tu domaće ljude, jer znam da su ameri teške budaletine i bit je samo da imaš što veći "i"(3,5,7)
u biti vidim da je malo sporiji kaj je i bilo za očekivati, i svejedno mislim da pošto mi je budžet za novu konf takav kakav je, da je bolje uzeti g840 nego ovaj, jer ga sad trenutno imam al nebrem niakj s njim jer nemam grafu :D, a sad ga sutra šaljem poštom i za iste pare kupujem sve iste komponente (osim i3 procesora namjeravam g840uzeti jer je jeftiniji) + hd6770 1gbddr5
druze ja sam imao G620 pa sad i3 2100, nisam zadovoljan ni sa jednim pa tako pokusavam nabavit kakav phenom II x4 ili sakupljat pare za i5
i3 2100 preskup procesor i nije vrijedan para(moje mišljenje)
druze ja sam imao G620 pa sad i3 2100, nisam zadovoljan ni sa jednim pa tako pokusavam nabavit kakav phenom II x4 ili sakupljat pare za i5
Sve je to pitanje očekivanja i potrebe.
Sve je to pitanje očekivanja i potrebe.
ma brate ljudi nafalili i3 ja mislio to je best buy nema se sta pricat kad ono bolje mi svaki phenom II X4 radi neg i3 ccc
da mi je samo vratit vrijeme unazad prije neg sto kupi ovaj i3 hehe
ma brate ljudi nafalili i3 ja mislio to je best buy nema se sta pricat kad ono bolje mi svaki phenom II X4 radi neg i3 ccc
da mi je samo vratit vrijeme unazad prije neg sto kupi ovaj i3 hehe
Točno tako...kako rekoh - sve je to potanje očekivanja i potreba.
Ja osobno, za svoj komp bi svaki put uzeo prije i3 nego PII x4. Nekad prije bi birao obrnuto. Vrijeme prolazi, mijenjaju se potrebe, želje i prioriteti u skladu sa onime što se na kompu radi, trba i želi.