pozdrav svima.skinuo sam program speed fun da provjerim temparature komponenti kad ono procesor zakucan 100 % i ne spada i bilo je 53 C. ali kad otvorim task menadzer spusti se opterecenost i temparatura na 39-40 C. i opet cim izadjem iz task menadzera zakuca u speed funu i tem. raste. mijenjao sam termalni pastu i opet isto.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Otvori Task Manager i klik na Processes. Pokazaće ti koji proces zauzima procesor. Najbolje da napaviš screenshot pa nam ga pokaži.
pozdrav svima.skinuo sam program speed fun da provjerim temparature komponenti kad ono procesor zakucan 100 % i ne spada i bilo je 53 C. ali kad otvorim task menadzer spusti se opterecenost i temparatura na 39-40 C. i opet cim izadjem iz task menadzera zakuca u speed funu i tem. raste. mijenjao sam termalni pastu i opet isto.
Moraš pronač određeni proces ili više procesa na Windowsima, koji najviše opterečuje tvoj procesor to je najbitnije u praksi. No s obzirom da je Windows Task Manager nepregledan i loš, zamjeni ga sa System Explorer kaj drugo i to če onda bit kak spada pregledno i efikasno pa nema problema.
Možda ti baš SpeedFan stvara probleme, ko zna sve je moguče ako je baš tak skini si ovaj dole paketič programa dobro če ti doč sigurno.Tamo izaberi HWMonitor ili CoreTemp program, njima je jedini i glavni posao očitanje temperatura cjelog kompa ili procesora normalno.
evo slika.....
Makni (deinstaliraj) Google Chrome sa računala pa restart i testiraj kako će se ponašati.
mozda je sve ok samo speed fun zeza, ima li neki drugi program slican speed fun-u i kako se zove
Provjeri kako ti je podešen Windows backup (ako je uključen koliko često pravi image. Možeš napraviti i System restore. Skeniraj čitav računar sa antivirusom. Malo je čudno da se kritični proces ne javlja u Task manager-u.
ja nisam napravio beckup
jel trebam?
recimo kad igram far cry 3 i ne ukljucim task menager malo stopa ponekad , a kad upalim task menager mogu da igram citav dan ne stopa i to na ultra detaljima
Deinstaliraj SpeedFan;
Nadogradi BIOS;
Deinstaliraj Avast i instaliraj NOD32 i osvježi virus-definicije, restart, uđi u safe mode i napravi full system scan;
Provjeri koje sve procese računar diže zajedno sa sistemom.
sve sam uradio,nema virusa, upalio komp. u safe modu i tada je sve ok
normalna opterecenost procesora u speed fanu kao i u task manageru. samo kad ga normalno upalim ista stvar??????
system idle p... to mi zauzima procesora al ga ne mogu iskljuciti u task menageru?
system idle p... to mi zauzima procesora al ga ne mogu iskljuciti u task menageru?
Daj screeenshot!
i nemogu ga izkljuciti kad pritisnem end process
System idle process ti pokazuje koliko imaš još resursa na raspolaganju. Tebi kompletan sustav opterećuje procesor sa možda 4% (system idle ti pokazuje 96% slobodno).
Pregledaj da nije kakav hardware konflikt u pitanju? Hajde daj i screenshot temperature procesora, puno bi pomoglo.
Daj nemoj molim te.....ako nemaš šta pametno reći bolje prešuti i ne lupaj!
Ako je to namjenjeno meni onda smanji bahatost. Za razliku od pokretača teme bar ne pokušavam ˝ubit˝ taj proces.
Malo sam se krivo izrazio. System idle proces pokazuje postotak vremena u kojem je procesor slobodan (neopterećen).
i zna tako doci do 55-56 stepeni dok nista ne radim.