Dakle redom.
Radi se o i5 750 sa stock coolerom.
Nedavno sam promjenio pastu, stavljao sam Zalman-STG1, sve po propisu, temperatura u idleu je sada od 24°C do 27°C pri nekoj xy sobnoj temperaturi bez grijanja na vanjskih 15°C, otprilike, ako tu ima zamjerki napišite.
Uglavnom, danas sam naišao na problem igrajući l4d2, nakon jedno sat i pol igre mi je sve počelo strašno trokirati (štekati), ventilator je poludio, odmah pogledam temperaturu jezgri, sve oko 65°C.
Prvo što me zanima dali je tih 65°C u tim okolnostima bilo previše, ostatak konfe je prilično respektabilan za jedan l4d2 te do tog štekanja nije smjelo doći, naputak, igra ga je sama uzrokovala, dali je normalno da se takve stvari događaju?
Sada razmišljam o promjeni coolera na procesoru, maknuti ovaj stock i staviti neki aftermarket iz Linksove ponude, ono što me zanima je dali malo manje skup aftermarket može biti lošiji od stock coolera, konkretno Zalman CNPS10X Performa, 289 kn
http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+ZALMAN+CNPS10X+Performa%2C+socket+1156%2F1136%2F775%2FAM3%2FAM2%2F940%2F939%2F754&option=artikl&id_kategorija=05090307&id_artikl=050.903.189
Dali je takvo što bolje rješenje ili ne, ako je bolje, koliko je bolje, sve u interesu riješavanja problema ove relativno visoke temperature (?) kod igre, ne u interesu overclocka i sličnog.
Nadam se da je sve jasno napisano, molim za savjete.
Hvala