Planiram kupiti i5 4670 i tu matičnu ploču, zanima me jeli dobar odabir matične ili se isplati malo nadoplatiti pa uzeti neku drugu ploču i sl.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zasto uzmas Z plocu i obicni i5-4670...
kada vec uzmas tu plocu, uzmi i i5-4670K
Zato što ne mislim oc procesor, ne daje mi se za skupi hladnjak radi cca 0,5 GHz više... Nisam znao da su Z ploče orjentirane prema otključanim procesorima, pogotovo ove iz nižeg cjenovnog segmena, u aktualnom broju bug-a su za srednju igraću konfiguraciju uparili z87 (ASRock Exreme 3) i i5 4570.
Zato što ne mislim oc procesor, ne daje mi se za skupi hladnjak radi cca 0,5 GHz više... Nisam znao da su Z ploče orjentirane prema otključanim procesorima, pogotovo ove iz nižeg cjenovnog segmena, u aktualnom broju bug-a su za srednju igraću konfiguraciju uparili z87 (ASRock Exreme 3) i i5 4570.
Onda uzmi H87 HD3
Onda uzmi H87 HD3
ploce su identicne osim sto na "z87" modelu mozes klokati "K" procesore (iako nisu nikako za OC zbog samo 4-fazne regulacije), i ima podrsku za jace ram module prek 1600mhz!, ak nemas potrebu za ovim uzmi H87 hd3 kao sto ti je predlozio Bulldozder! LP
Mada još uvijek možeš klokat i sa ovim B85, H87 itd
Ne mislim klokati, hvala na inf., našao sam test na pcekspertu Asus Vanguard B85. Koja je razlika između čipseta b85 i h87, ove prve imaju na lageru, isplati li se čekati da dođu h87? Hvala vam još jednom :-)
Ne mislim klokati, hvala na inf., našao sam test na pcekspertu Asus Vanguard B85. Koja je razlika između čipseta b85 i h87, ove prve imaju na lageru, isplati li se čekati da dođu h87? Hvala vam još jednom :-)
evo ti razlike pa sam odluci sta ti treba razlike su zaista male recimo u par portova vise ili ssd caching-u...