I5 3570K i intel hd 4000 grafika

poruka: 10
|
čitano: 3.095
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

kupio danas taj procesor i pored gtx 660 neznam dal da disejblam hd 4000 u biosu ili ne, jel se moze kak iskoristit hd 4000 uz gtx 660, naravno pricam o radu na desktopu ne u igrama.

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Može preko VirtuMVP

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

dobar thingy, nadam se da cu dobro podesit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Savjet stavi u MOJ PC svoju konfiguraciju da je drugi puta lakše pomoć

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

sredjen moj pc, thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: I5 3570K i intel hd 4000 grafika

virtu instaliraj, imaš dvjie opcije IGPU i D-mode

igpu = spajaš monitor na izlaz na matičnoj, i to je to, sve lagane stvari desktop filmovi vrti integruša, kad kresneš gaming onda daje diskretna grafa odnosno tvoja nvidia, nakaradno jedino izgleda iza kučišta imaš grafu a na nju nije nijedan monitor spojen :P

d-mode = spajaš monitor na nvidiu, koristi isključivo diskretnu grafu, međutim igpu tada može biti ON ili OFF, tj igraš igru, nvidia ju tera a u pozadini encodiraš bluray film koji obavlja igpu

igpu mod je za uštedu energije, tiše računalo, i nešto malčice manji fps

d-mod je za max svega, znači gaming max kolko nvidia daje uz mogućnost da još igpu odrađuje hrpu stvari poput konvertiranja videa i sličnog

samo krupno, ništa sitniš
16 godina
neaktivan

kod gaminga se ne mogu povezati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ako misliš da će igpu ubrzat tvoju grafu (nece) nešto tipa sli,cf to nikako

ubrzavaju se na drugi način kao što sam rekao, zamisli senario da imaš samo npr neku nvidia grafu, upališ nešto na desktopu da se renderira, encodira, konvertira, pretvara i neku voljenu igru, imaš ćeš ogroman pad fps-a...ovako sa igpu+diskretna, to neces ni osjetiti, tj neces imat pad fps-a..

amd tu radi stvar da možeš povezat gpu na procesoru + ati grafu u hibridni crossfire, i u tom slučaju integruša podeblja perfomanse :) koliko to podeblja pogledaj na recenzijama a i stvar je ukusa dali je to nekome dovoljno...

17 godina

Nisi potpuno u pravu (ako je ovo točno).

"Lucidlogix Virty omogućava i paralelno korišćenje integrisanog grafičkog jezgra i 3D kartice što bi trebalo da omogući koji frejm više u 3D igricama ali praksa i iskustvo dematnuju ove navode uz sporadične probleme “ispadanja” iz igrica tako da prednost upotrebe Virty tehnologije ostaje na iskorišćenju Intel QSV 2.0 mogućmosti Ivy Bridge procesora."

http://www.bozzabench.com/Tests/TestView/tabid/95/id/364/currentpage/11/Maticne-ploce-cipsetovi-procesori/Intel-Z77-i-Intel-H77-cipsetovi.aspx

Zanima me još jedna stvar (bilo bi dobro al sumnjam da je tako). Dali iGPU način rada integrirane i diskretne grafike kada ne radimo ništa zahtjevno, dali se diskretna grafika potpuno gasi (dakle i ventovi na kartici) ili radi u nekakvom power saving modu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 18:50 (lllnuclearlll).
14 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Nisi potpuno u pravu (ako je ovo točno).

"Lucidlogix Virty omogućava i paralelno korišćenje integrisanog grafičkog jezgra i 3D kartice što bi trebalo da omogući koji frejm više u 3D igricama ali praksa i iskustvo dematnuju ove navode uz sporadične probleme “ispadanja” iz igrica tako da prednost upotrebe Virty tehnologije ostaje na iskorišćenju Intel QSV 2.0 mogućmosti Ivy Bridge procesora."

http://www.bozzabench.com/Tests/TestView/tabid/95/id/364/currentpage/11/Maticne-ploce-cipsetovi-procesori/Intel-Z77-i-Intel-H77-cipsetovi.aspx

Zanima me još jedna stvar (bilo bi dobro al sumnjam da je tako). Dali iGPU način rada integrirane i diskretne grafike kada ne radimo ništa zahtjevno, dali se diskretna grafika potpuno gasi (dakle i ventovi na kartici) ili radi u nekakvom power saving modu.

radi u power saving modu i to debelom, neke kartice gase a neke ne, ovisi o tipu kartice, brandu, modelu, driverima iste...ako se nevaram diskretna koristi tada 10-15w samo i to je za neko minimalno pripravno stanje

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice