Gdje grijesim gigabyte z77ds3h

poruka: 25
|
čitano: 2.479
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Gdje grijesim gigabyte z77ds3h hitno pomoc

ako mi moze neko reci di grijesim slozio sam sve u pcu i ali kad ga idem upalit na gumb nece znaci maticna ima kod onog front panela za utaknuti msg pwr,power sw,speak,hd,res sw te Ci naravno sve ima minus i plus i pise al evo ja nemogu nikak uspijet poslozit pa jel mi moze neko rec kako i da ima za led lampice..

a sad ja od kucista imam ovako led plus minus,hdd led crvena i bijela zica,reset switch plava i bijela i imam power sw narancasta i bijela pa sad ako mi neko moze rec kak prikopcam bio bih zahvalan i koja je plus koja minus ak se po bojama moze znati..

i dali napajanje posto ima 8 utora a ploca samo 4 utora za proc stavljam na prva 4 druga 4 ili srednja 4..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jesi li je probao na gumb na njoj upaliti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ne neznam di je gumb znas li mozda..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

4/6 pinsko napajanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

cx430 crosair ispravno je sad testiram u drugom kompu ili ja uzasno grijesim u spajanju ili maticna ili proc nevaljaju..:O
a dns kupljeno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma ne to....često se desi da ljudi prilikom sastavljanja zaborave spojiti 4ili6 pinsko napajanje na MB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

skuzio sam ja sto mislis napajanje za proc normalno da sam spojio al nista i probao sam sa 2 napajanja nema nikakve reakcije proc je dobro stavljen sad dalje cu vidjet,jedino je moguce da sam fulao sa frond paelom al malo me to cudi jel sam probao100 nacina i probao sam  sam power sw  trazit al nisam uspio..

isto sam probao sa grafom i bez al nema promjene..

jel moze samo mozda jos bit da bios nije flashan pa da ivy bridge neide na tu plocu(iako me cudi da bi mi dali tu plocu onda)pa se nece uopce upalit..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Možda je osta koji šaraf viška ispod matčne ploče.

Pokušaj testirati van kučišta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 23:09 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nisam razumio da li ti se uopste kompjuter ne pali uopste ili upali napojna, cujes ventilatore ali nemas nista na ekranu ?

Ako je ovo prvo ja bih lijepo izvadio na stol, spojio minimalno (napojnu, hard, memoriju) i ne bih nista spajao na taj header

(nista prema front panelu). Naravno prekidac iza na napojnoj mora bi tu poziciji ON.

Kad zelis upaliti samo simuliraj paljenje povezivanjem pina PS_ON* (power supply on)  na headeru za front panel.

U manualu za taj MBoard nadji koji je to signal i spoji ga sa signalom (COM ili GND) kako je vec oznaceno u manualu.

Kad sam ja to radio uvijek je bio susjedni pin. Dovoljno je kratko spojiti sekundu (a najbolje onim 2 pin jumperom ako ga

imas). Pazi samo spoji, pa otspoji. Time simuliras onaj prekidac na front panelu.

Mora upaliti ako je MB i napojna OK. Ako ne upali, a kazes napojna je sigurno OK, onda ti ostaje samo MB.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Gdje grijesim gigabyte z77ds3h hitno pomoc
Probaj zicu spojit obrnuto od gumba za paljenje na kucistu
pero
13 godina

nisam vas najbolje skuzio decki ako mozete malo jos pojednostavit uglavnom nista se ne pali kada stisnem niti se ventilatori vrte niti nista znaci isto kao da je i napajanje iskljuceno..

probao sam power switch sa svim pinovima na front panelu nikakve reakcije..:O

msm nije mi prvi put da spajam komp pa nezz stvarno sto je moze li biti do proca jel je isto kupljen jucer..?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

ne neznam di je gumb znas li mozda..??

Trebalo bi biti tu negdje pri vrhu. Trazio sam slike ploce, ali ne izbacuje nigdje, pogledaj manual.

16 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

nisam vas najbolje skuzio decki ako mozete malo jos pojednostavit uglavnom nista se ne pali kada stisnem niti se ventilatori vrte niti nista znaci isto kao da je i napajanje iskljuceno..

probao sam power switch sa svim pinovima na front panelu nikakve reakcije..:O

msm nije mi prvi put da spajam komp pa nezz stvarno sto je moze li biti do proca jel je isto kupljen jucer..?? 

Imaš li manuale za tu ploču? Pogledaj spojeva ma kablu samo za paljenje, a ta je power sw  se nalazi na žici i probaš palit ak pali to je ok. 

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.11.2012 11:39 (Nello).
13 godina
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.11.2012 11:43 (tomislavivic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ok, kod žutog označeno a na žici pogledaj power sw staviš na a na ploči mora pisat pw + i kod crveno označeno mora spojit molex od napajanja. 

Nenad
13 godina

mislis onaj 4pin molex od napajanja slican onome od ventilatora ili..??

u ovo crveno sam normalno utaknuo,a u zuto sam spojio pw sw,res sw hdd sw te led+ i led-..

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.11.2012 11:57 (tomislavivic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

mislis onaj 4pin molex od napajanja slican onome od ventilatora ili..??

u ovo crveno sam normalno utaknuo,a u zuto sam spojio pw sw,res sw hdd sw te led+ i led-..

ove šta sam markirao od one idu kod crveni odznačeno. A kod žuto je ok, a dali ti je na napoajanje uključen sklopka na I. Ako ne vrti ništa onda može bit od napajanja neispravna. 

Nenad
13 godina

da sve sam tako slozio i nikakvog znaka nije bilo nit se vent poceo vrtiti niti ista nije napajanje probao sam ga kasnije u drugom kompu i radi normalno..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

da sve sam tako slozio i nikakvog znaka nije bilo nit se vent poceo vrtiti niti ista nije napajanje probao sam ga kasnije u drugom kompu i radi normalno..

Onda je negdje kratki spoj. Dali je kupljena npr ploča, rama ili je cijelo kupljena? Ima gare? Aj lijepo uslikaj s mob i postaj tu da vidim gdje je što pošlo po zlu.

Ako si kupio matičnu jel si stavi podnožnje šaraf baš kako mora pasat rupe na ploči za šarafe. Ako nema podnožnje onda obično neradi jer ih izaziva kratki spoj.

Nenad
14 godina
neaktivan

Cini se da ova ploca nema taj gumb, cudno.

16 godina
neaktivan

Evo iskopao sam manuale i našao sam pogleda prema slici dali je pravilno spojena.  Imaš matičnu uvid na netu 

Matična ploča. Matična ploča.
Nenad
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Slikaj mobitelom ili foto aparatom,da vidimo što si krivo napravio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

sve sam dobro napravio jednostavno nije htijelo nes prihvatit ugl sad kad sam izvadio i promjenio otpojnike radi tako da je mozda do otpojnika bilo..
ugl hvala puno svima na pomoci i ako mi neko moze rec jel ok temp od 38 stupnjeva u idleu za i5 3570k..?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Gdje grijesim gigabyte z77ds3h
tomislavivic kaže...

sve sam dobro napravio jednostavno nije htijelo nes prihvatit ugl sad kad sam izvadio i promjenio otpojnike radi tako da je mozda do otpojnika bilo..
ugl hvala puno svima na pomoci i ako mi neko moze rec jel ok temp od 38 stupnjeva u idleu za i5 3570k..?? 

To je malo visoka temperatura,trebala bi biti oko 25 stupnjeva celzijusa.

Ali temperatura ovisi o prozračnosti kučišta ,kvaliteti hladnkaka, i više toga.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.11.2012 15:28 (zzz).
13 godina
A koje bi bile pozeljne u loadu..??
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice