Da li je dobra temp na laptopu 60-65?

poruka: 58
|
čitano: 8.977
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav. Imam laptop, i malo me zabrinula temperatura od 60-65C. Interesuje me da li je ta temperatura opasna za laptop? Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
15 godina

Su to temp. u mirovanju ili pod opterecenjem ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Da li je dobra temp na laptopu 60-65?

Čuj,nije bas normalna,skini poklopac,ocisti prasinu i promijeni termalnu pastu na procesoru.

Tako sam ja napravio i radi sada na 45*C i jos sam kupio onaj panel sta ide ispod laptopa sto hladi.

kaikeXX
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Su to temp. u mirovanju ili pod opterecenjem ?

To je temperatura pod opterećenjem!

15 godina

To su dobre temp. za laptop pod opterecenjem !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
9 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako je to temperatura pod opterećenjem onda je to navodno normalno za laptop,ne brini nece mu nista biti :D

kaikeXX
12 godina
neaktivan
kaikeXX kaže...

Ako je to temperatura pod opterećenjem onda je to navodno normalno za laptop,ne brini nece mu nista biti :D

Koja je krajnje opasna temperatura da moram cistiti laptop i nanositi novu pastu?

12 godina
neaktivan

Hmmm cuj ja samo laptop koristim za skolu,pa ja bas ne pratim teperature,jer ne igram igrice i tako to jer imam desktop komp koji koristim za igrice,ali mislim da je 75*C max koju bi laptop izdržao.

kaikeXX
13 godina
protjeran

malo je to visoko za laptop...

Moj PC  
3 5 hvala 0
14 godina

Laptop može radit na 80-85*C maksimalno preporučeno (sve preko toga je potrebo čišćenje i zamjena paste), neki su radili i normalno i na 100*C, kad dolazi do pregrijavanja svaki laptop se gasi da ne dođe do oštećenja, preporuča se čišćenje i zamjena termalne paste barem jednom u godini dana, cooling pad dobro dođe ako u laptopu nema prašine, ako je ima ni on puno ne vrijedi.

Valentin

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Laptop može radit na 80-85*C maksimalno preporučeno (sve preko toga je potrebo čišćenje i zamjena paste), neki su radili i normalno i na 100*C, kad dolazi do pregrijavanja svaki laptop se gasi da ne dođe do oštećenja, preporuča se čišćenje i zamjena termalne paste barem jednom u godini dana, cooling pad dobro dođe ako u laptopu nema prašine, ako je ima ni on puno ne vrijedi.

Znači ako dođe do previsoke temp ugasit će se, neće biti oštećenja na procesoru, to mi je bitno!

14 godina
Vehid kaže...
Valentin17 kaže...

Znači ako dođe do previsoke temp ugasit će se, neće biti oštećenja na procesoru, to mi je bitno!

Ako dođe do previsoke temp. gasi se, ali nemoj to dupustiti, kad bude puno prašine vent. će radit duže i bit će glasniji, a i na dodir ćeš osjetit da se zagrijava, ako su ti sada temp. oko 65*C pod opterećenjem to je ok, ali ako počne prelazit 80*C svakako ga očisti, čisti laptop barem svakih godinu dana i mijenjaj termalnu pastu, ako ne znaš sam u Linksu to rade za 200 kn i nemaš brige. Ne stavljaj ga na deku ili na nečista mjesta, nemoj jesti ili piti na njim, ako si hoćeš spustit temp. kupi i neki cooling pad, neće naškodit, ali najbitnije je čišćenje od prašine.

Evo jedan jako dobar cooling pad za laptop, do 15.6 inča veličine.

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=notepal+x2

Evo ovaj je isto jako dobar i ide do 17 inča.

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Thermaltake+Massive+23+LX+

Valentin
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Vehid kaže...
Valentin17 kaže...

Ako dođe do previsoke temp. gasi se, ali nemoj to dupustiti, kad bude puno prašine vent. će radit duže i bit će glasniji, a i na dodir ćeš osjetit da se zagrijava, ako su ti sada temp. oko 65*C pod opterećenjem to je ok, ali ako počne prelazit 80*C svakako ga očisti, čisti laptop barem svakih godinu dana i mijenjaj termalnu pastu, ako ne znaš sam u Linksu to rade za 200 kn i nemaš brige. Ne stavljaj ga na deku ili na nečista mjesta, nemoj jesti ili piti na njim, ako si hoćeš spustit temp. kupi i neki cooling pad, neće naškodit, ali najbitnije je čišćenje od prašine.

Evo druže, htio sam ga očistiti ali ga ne mogu otvoriti, zatvoren je samo tako, sve vijke odvrnem ali neć se otklopiti, imal kakav tutorijal kako otvoriti HP Pavilion dv5? Ne mogu gledati da temp prelazi 65!!

14 godina
Vehid kaže...

Evo druže, htio sam ga očistiti ali ga ne mogu otvoriti, zatvoren je samo tako, sve vijke odvrnem ali neć se otklopiti, imal kakav tutorijal kako otvoriti HP Pavilion dv5? Ne mogu gledati da temp prelazi 65!!

Pa ne diraj ništa, to ti je jako dobra temp. pogotovo pod opterećenjem, meni dok sam igrao MW2 na Probook 4525s temp. išle do 80*C (laptop očišćen od prašine), ovo tvoje nije ništa prema onome kako to može ići. Ako je laptop stariji od godinu dana i više nema garanciju ako baš hoćeš možeš ga odnest u Links da ti ga očiste i zamjene termalnu pastu (košta oko 200 kn), ništa se neće promjenit sigurno, taj laptop je dosta kompliciran za rastavljanje i lako ga je potrgat nepovratno (ako potrgaš konektore na matičnoj trebaš novu matičnu koja košta više nego novi laptop), sam ga nemoj ni pokušavat rastavljat, vjeruj ja sam to naučio na teži način.

Rezime svega: Ništa ne diraj, temp. su ti jako dobre, ako ih hoćeš malo spustit uzmi si jedan od dva cooling pada da to malo spustiš, ali i ovako je ok.{#}

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 0:17 (XXX-Man).
12 godina
protjeran
Vehid kaže...

Bježi od svojeručnog otvaranja Paviliona..Pošto iz posta vidim da se čudiš pošto si sv odvio,a ne otvara se,reći ću ti samo ovo-vrati vijeke i nosi na servis,je da dođeš do proca,moraš doslovno cijeli laptop rastaviti.Imam dv7 i ne pokušavam se igrat time..Sad,nadalje kako hoćeš..

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 0:16 (XXX-Man).
14 godina
redneck kaže...

Bježi od svojeručnog otvaranja Paviliona..Pošto iz posta vidim da se čudiš pošto si sv odvio,a ne otvara se,reći ću ti samo ovo-vrati vijeke i nosi na servis,je da dođeš do proca,moraš doslovno cijeli laptop rastaviti.Imam dv7 i ne pokušavam se igrat time..Sad,nadalje kako hoćeš..

SLAŽEM SE, morao sam naučiti na teži način.{#}

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 0:15 (XXX-Man).
12 godina
neaktivan
redneck kaže...

Brine me to, što nekada odjednom skoči temp na 70 pa i do 80! Više bih volio da naučim rasklopiti svoj laptop, jer me to interesuje, na računaru znam gdje je svaki djelić, rasklopit ću ga cijelog, ali evo na ovom laptopu pojavio se problem, pa ne mogu nikako!

14 godina

Friško očišćen laptop i zamijenjena pasta i pod opterećenjem ide do 75°C

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mjaneci3 kaže...

U mene od jutros ne prelazi 70, sto znaci da to nije opasno i da je dobra temp?

14 godina
Vehid kaže...
mjaneci3 kaže...

U mene od jutros ne prelazi 70, sto znaci da to nije opasno i da je dobra temp?

Ako je to temperatura pod opterećenjem onda je ok. Meni u igrama skoči do 75 i nije bilo problema.

16 godina
neaktivan

Vehid,evo ja sam nedavno odnio laptop na čišćenje,i kupio sam si hladnjak CoolerMaster NotePal X2.Nemas razloga za brigu jer su to odlične temperature.Pa čak meni u full opterećenju nakon 45 minuta igranja laptop dosegne temp. od cca 82 stupnja sto je takoder vrlo dobro,a da ne govorim o tvojih 65-70 stupnjeva pod opterećenjem.Vjeruj mi,nemaš razloga za brigu,al ako baš hoćeš uzmi si hladnjak,kao što je golega gore preporučio.Ja imam gore navedeni hladnjak i imam sve pohvale za njega(dizajn,regulacija vrtnje ventilatora)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vehid kaže...
Valentin17 kaže...
Vehid kaže...
Valentin17 kaže...

Odustani od otvaranje laptopa...jer danasnji laptopi su tako sje...o napravljeni da samo moze osteti laptop dok ga otvoris ako je prvi put...otvara sam dva hp dv7 da ih ocistim....pa su mi na kraju uvik ostali viska vijaka(znaci da san pametniji od proizvodjaca,trosim manje vijaka ali radi{#}) i ostetio sam malo plastiku s strane jer ih osim vijaka drzi i plastika iznutra ,tako da se to po meni neisplati....samo gubis zivce a za 2 dana opet zaboravis kako se otvara.

ps...dobre sdu to temperetura nebrini samo ga malo ispusi s kompresorom....

FC Barcelona
12 godina
neaktivan

Dobrp drugvi neću ga otvarati, cijenim vaša mišljenja, neka stoji ako je dobro!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo jutros sam stavio da raspakuje neki fajl i stavio javu da se install i temp se podigla cak do 95C i ne gasi se, da nije laptop napravljen da moze podnijeti te temp i da su one za njega normalne, mjerim preko speedfan! Pozdrav

0 0 hvala 0
14 godina
Vehid kaže...

Evo jutros.....

E ovih 95*C je malo visoko, napravi ono što smo ti svi predložili, lijepo odnesi laptop u neki servis da ti ga očiste i zamjene termalnu pastu.

Valentin
12 godina
neaktivan

Drugovi dal se na laptop nanosi termalna pasta u istim količinama kao i na procesor na računaru?

0 0 hvala 0
14 godina
Vehid kaže...

Drugovi dal se na laptop nanosi termalna pasta u istim količinama kao i na procesor na računaru?

Normalno da ne, površina na koju se nanosi pasta je manja od one kod desktop pca, nanesi na sredinu upola manje od zrna riže.

Valentin
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Normalno da ne, površina na koju se nanosi pasta je manja od one kod desktop pca, nanesi na sredinu upola manje od zrna riže.

Hoćul ja razmazati pastu ili ću samo staviti određenu količinu i pritisnuti hladnjakom? Kako je bolje?

12 godina
protjeran

Meni je u full loadu,sa Steamom,u bilo kojem FPS u na mreži,najviše 68 C

Vehide,sunca ti,mani glumljenja servisera,nosi vražji lap na servis,dok ga ne uništiš..

sad bude pitao:jel ono malo zrno riže ili ono veće {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.1.2013 20:15 (redneck).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
redneck kaže...

Meni je u full loadu,sa Steamom,u bilo kojem FPS u na mreži,najviše 68 C

Vehide,sunca ti,mani glumljenja servisera,nosi vražji lap na servis,dok ga ne uništiš..

Druže ja ću njega sutra abd otvoriti pa se makar na glavu nasadio, ima da radi ko' sat! Sve imam, danas sam otvorio laptop HP Compaq, očistio ga cijelog, nanio novu pastu, upalio i fercera, sve radi, tako da sutra abd otvaram svoj, nije neka puna razlika, a i pregledao sam sve tutoriale kako otvoriti moj laptop, 100% sam uvjeren da to mogu odraditi!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice