Jesi clockao procesor išta? Je li na matičnoj najnoviji dostupan bios? Koju pastu si oristio pri ugradnji procesora?
Jesi clockao procesor išta? Je li na matičnoj najnoviji dostupan bios? Koju pastu si oristio pri ugradnji procesora?
Ne sve je po standarnim postavkama bez overclocka, novi bios stavljen, i pasta je ona sta je bila na hladnjaku.
Max temperatura je u 100% loadu u radu. (kodiranje videa HD)
Ne sve je po standarnim postavkama bez overclocka, novi bios stavljen, i pasta je ona sta je bila na hladnjaku.
moguce da je do paste...
Dobro se grije, puno je to.
Ja bih tu napravio reseat procesora, stavio neku kvalitetnu pastu (npr MX-4) i dobro pričvrstio hladnjak.
Ako bi i tada bile velike temperature - onda bih promijenio hladnjak.
Provjeri sjedi li ti hladnjak dobro, drže li sve nožice.
Dobro se grije, puno je to.
Ja bih tu napravio reseat procesora, stavio neku kvalitetnu pastu (npr MX-4) i dobro pričvrstio hladnjak.
Ako bi i tada bile velike temperature - onda bih promijenio hladnjak.
Provjeri sjedi li ti hladnjak dobro, drže li sve nožice.
Hladnjak je 100% dobro sjeo i drzi se sve.
Dali te temperature šta štete procesoru ili se može uz takve raditi i dalje.
Koliko je to štetno ili je to u granicama.
Tcase tog procesora je 72.72°C, kod tebe to prelazi 80°C (package) - dakle itekako je štetno za procesor.
Preko 72°C ne bi smio dopuštati.
hladnjak je vjerojatno dugo stao u skladistu pa se i pasta nekako shebala...ocisti i stavi drugu(preporuka:mx-2 i mx-4)
hladnjak je vjerojatno dugo stao u skladistu pa se i pasta nekako shebala...ocisti i stavi drugu(preporuka:mx-2 i mx-4)
Pasta na hladnjaku je bila Ok! to sam gledao prije ugradnje, probat cu sa pastom MX-4 pa cu vidjeti.
Sad u testiranju i radu (Igre) je sad ok bio od 42-74'
Grije se samo kod MAX opterecenja kad je kodiranje i obrada videa u HD,
Vidjet cemo kako ce se sa ovom, pastom ponašati kad ju stavim, ili cemo novi cooler staviti.
Pasta na hladnjaku je bila Ok! to sam gledao prije ugradnje, probat cu sa pastom MX-4 pa cu vidjeti.
Sad u testiranju i radu (Igre) je sad ok bio od 42-74'
Grije se samo kod MAX opterecenja kad je kodiranje i obrada videa u HD,
Vidjet cemo kako ce se sa ovom, pastom ponašati kad ju stavim, ili cemo novi cooler staviti.
s obzirom na onu gumu/pastu na cooleru i na ove vrucine i tvoje uvijete rada temperatura je ocekivana s stock hladnjakom! svakako ako tako opterecujes komp bi trebao uzeti barem neki posteni cooler! grijeh je, to je ipak i7!
Cooler COOLERMASTER Hyper 212 EVO
Cooler ARCTIC COOLING Freezer i30
Cooler SCYTHE Katana 4 ili 3
Šta je najbolje za ulozeno dobiveno od ova 3 coolera.
Cooler COOLERMASTER Hyper 212 EVO
Cooler ARCTIC COOLING Freezer i30
Cooler SCYTHE Katana 4 ili 3
Šta je najbolje za ulozeno dobiveno od ova 3 coolera.
COOLERMASTER Hyper 212 EVO kaj drugo! sto je najbolje na njega mozes namontirati jos jedan 120mm hladnjak!
namontirati jos jedan 120mm hladnjak!
Samo mali ispravak, ventilator a ne hladnjak. Hladnjak = baza + ventilator.
S obzirom da imam to gofno od procesora mogu ti iz prve ruke reci da su ti temperature ok (nazalost). Taj procesor se ne bi uopce smio prodavati sa stock hladnjakom.
Stvarno?
i7 i Asusica PRO i nečeš staviti vodeno?
Za 860kn, ljepše izgleda i bolje hladi.
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.E90E711F-1E73-42A6-B4DA-F62BECFAE69E.aspx
Mislim dao si 4000kn za procesor i matičnu, sumnajm da je 860kn puno za uloziti u vodeno pogotovo za posao koji ti PC obavlja.
Corsair Water Cooling H80i
Kakav je ovaj? Gledam zbog ugradnje i mjesta.
I performansama za razliku od zracnih.
Čuj, s obzirom na izbor procesora i ostatak konfiguracije,
totalna mi je enigma kako si
uopće kupovao sve skupa ne računavši na poseban hladnjak.
BlueMax je objasnio, a bilo je već ovdje više puta spominjano,
linkano i komentirano grijanje Haswella, posebno ovih sa vrha, K klase.
Dakle, sad znaš, custom cooler po izboru.
P.s.
Krivi ti je naslov teme. "vs" znači Versus. Versus znači protiv.
Onda stavi H90 jer ima veču površinu za hlađenje. 140mm ventilator i hladnjak.
Ili H100i ako imas negdje mjesto za 2x120mm ventilatore.
Onda stavi H90 jer ima veču površinu za hlađenje. 140mm ventilator i hladnjak.
Ili H100i ako imas negdje mjesto za 2x120mm ventilatore.
A moze li u kuciste ugradit 140 mm hladnjak ? Ako bas treba dobar hladnjak neka odna uzme H100i ili ako je skupo ide na H80.
Naprijed mu stane H100
Nazad Stane H80.
H110 nažalost bez moddinga nestane.
ja i dalje ne kuzim zasto ljudi kupuju konfe od 10k kuna i onda stede 200kn na kucistu pa kupe sharkoon šroteks i losije hladenje da opet ustede 200 kn.. sry za offtopic al to mi nece bit nikad jasno.. slagao si high end pc pa stisni jos malo i uzmi kako bog zapovijeda..
to je ko da uzmes novu mečku i onda stavis rialove felge 300kn komad :P NHF
ja i dalje ne kuzim zasto ljudi kupuju konfe od 10k kuna i onda stede 200kn na kucistu pa kupe sharkoon šroteks i losije hladenje da opet ustede 200 kn.. sry za offtopic al to mi nece bit nikad jasno.. slagao si high end pc pa stisni jos malo i uzmi kako bog zapovijeda..
to je ko da uzmes novu mečku i onda stavis rialove felge 300kn komad :P NHF
Sve jasno, Kupljeno malo bolje zbog opsega posla i ocekivanja da bude bolje od stare konfiguracije.
Naravno da cu cooler staviti novi jer ovo i sam vidim da nije to to.
Komp i radi skoro 15h dnevno, pa gledam sta je za sad bolja opcija uzeti vodeno ili zračno hladenje.
Svaki savjet je dobrodošao, zato i jesam na ovom forumu. TX
Mislim da bi ti i zalman cnps10x optima odradio posao... neznam sta kazu drugi
Nije ni problem u hladnjaku ni u pasti na procesoru, problem je u govnu koje su koristili za lijepljenje samog silikona silicija i heatspreadera, zato postoji deliddanje, ali s njim postoji šansa trganja procesora...
Uzmi vodeno!
Jer da uzmes noctua nh-d14 zracno da bi dobio dobro hladenje komp ti izgleda kao da si uvalio neznam ni ja sta unutra.
A vodeno h100i ima iste ili bolje performance, ovisno o prozracnosti, pasti itd, ali izgleda 5 puta ljepse i nezauzima skoro nista mjesta na maticnoj.
Sve ti ovisi koliko još novca misliš uložiti. Vodeno predinstalirano jest veća komocija (mjesto za velike ramove),
više je mjesta u kućištu(super za recimo SLi/CF set grafičkih),
ali nije tiše, nije hladnije (za isti novac) i nije jednostavno i "nepoderivo"
poput zračnog: npr. mnogim ljudima je od Corsaira stugla pumpa koja škrguće. A
nju nije tako lako popraviti kao ventilator na klasičnom tower hladnjaku. S tim da naravno
vodeno ima i tu pumpu i ventilatore koji isto mogu zveketati.
Ne odgovaram od vodenog, samo nabrajam osobnosti:)
Stoga, eto proleti pogledom za svaki slučaj i
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx?page=115&jumpto=3785320&sort=asc&view=flat
pa procijeni:)
edit:
evo jedan zgodan test na toms hardwareu- odlučivali koji je najbolji kuler za haswella.
osim favorizirane noctue NH-U14S, novi scythe ashura dosta odskače:
http://www.tomshardware.com/reviews/best-heat-sink-haswell,3554-24.html
Evo Popodne sam uhvatio vremena i pozabavio se malo.
Uzeo sam Cooler COOLERMASTER Hyper 412 Slim
I po preporuci od (kivic15) Termalnu pastu MX-4 Artic
Sad nakon upradnje i isprobavanju svega i OC do 4,3Ghz sve stabilno radi,
za mene više nego zadovoljavajuče. Malo je gužva u kučištu i do ramova je taman ali
temperature su više nego odlične za sad.
Sve je odlično sjelo. Evo par fotki.
TX
... Odlično.
... Odlično.
A čemu hvatanje za glavu? Pa to je ok rješenje, što se vidi i po temperaturama, nadam se samo
da su svi ventovi usmjereni u istom smjeru i tema završena.
Očito je čovjek išao na najpovoljnije, a i i linksu 270kn jeftin coolermaster je za par kopalja
bolji od bučnog, vrućeg i zastarjelog stock venta.
Odlično!
(sarkazam)
4000kn ploča i procesor.
200kn hladnjak procesora.
Komp radi 15 sati dnevno na full opterečenju.
Logika nije pronađena, pokušajte ponovo...
Temp mu je na idle 61. Kako je pod punim opterečenjem?