Trebao bi danas uzeti ASUS P8P67-M Pro. Matična koristi p67 chipset koji podržava OC, podržava CrossFire i SLI, ima odlične perfomanse i baš sam nju odabrao jer je mogu vrlo jeftino nabaviti. Problem je u tome što sam tek sad vidio da je microATX. Inače imam CM 690 II advanced kućište koje je veoma veliko i prostrano, pa sad šta vi mislite oko toga? Podržava CM i uATX, ali opet mi je nešto , valjda jer sam navikao raditi sa matičnom normalne veličine. Eh da li ću imati problem sa veličinom moje grafičke tj ASUS 6850? Hoću li imat još nekih problema?
i da uz nju ću uzeti i3 2120. Znam da se i3 ne može OC, ali ako nekad budem planirao uzeti neki Ivy Bridge, da ne budem žalio što sam uzeo matičnu sa h61 chipsetom.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za koju cijenu bi nabavio P8P67-M Pro? Na nabava.net sam najjeftiniju našao za 1040 kn, a ako je takva cijena, ja bi rađe išao na P8Z77-V LX ploču, ima je u Protisu za 1090 kn.
Noviji chipset, ATX, isto se da overclockati, i potpuno spremna za Ivy Bridge ako bi htio i proc mijenjati, USB 3.0...
EDIT: sry, glup sam i neznam čitati. Rekao si da je možeš za jeftino nabaviti... Onda je ok ploča, ali isto ovisi za koje pare :D
Ispod 900kn se može kupiti P67 Performanse Fatal1ty - nema SLI i CF, ali super opremljena.
Za razliku u cjeni se malo pridoda CPU-u i kupi 2500K i miran.
780 kuna kao i procesor. Novo je jedno i drugo. Napočetku sam htio uzeti neki sa h61 chipsetom, pošto se i3 svakako ne može OC, ali kada mogu ovako jeftino što da ne!
Bilo koji i5 bi bio pretjeran za mene. Naprimjer moj 4800 x2 2,50 GHz bez problema uz 4GB DDR2 i ASUS 6850 vrti Skyrim 1440x900 na max detaljima. Problem je u tome što se procesor radi prevelikih temperatura ne može OC, a još se i nakon sat vremena igranja GTA IV pc ugasi. Cooler je Thermaltake, prašina je čišćena, pasta je stavljana... Jednostavno procesor se morao promjeniti, a i3 u odnosu na 4800 je mašina.
@Shanty noviji chipset ATX ? Otkad je ATX vrsta chipseta?
Netko ne vidi zareze... Ali nwm...
Netko ne vidi zareze... Ali nwm...
Upravu si. Umoran sam malo, pa čitam bez zareza redom. Da je napisao možda "Noviji chipset Z68", ili nešta slično, drugačije bi bilo. Uglavnom, sorry :)