Asus P5Q SE 2, P5QL Pro

poruka: 9
|
čitano: 6.018
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Asus P5Q SE 2, P5QL Pro

vidio sam da ima vec puno tema vezani za ove ili slicne ploce, ali nisam bas mogao naci odgovor koji me zanima..

dakle, radi se o ove dvije ploce, P5Q SE 2, i P5QL pro..razlika u cijeni je minimalna, i zanima me ima li ikakve razlike u plocama ??

P5QL PRO ima p43, dok SE 2 ima p45 chipset, nemaju crrossfire (sto mi i ne treba) i ddr2 ram memoriju, P5QL na max 1066, a SE 2 na 1200 (moja je 800 i nece sigurno radit na vise od 850-900)..

po specifikacijama mi se cini da bi SE 2 trebala biti malo skuplja, medjutim skuplja je PRO (minimalno)

pitanje je kakav je kvalitet ovih ploca..puno sam nasao na internetu da  su kvalitetne i dobri overclockeri (sto me i zanima), ali sam takodje citao i da su pune bugova, i da je puno bolje uzeti neku MSI, DFI ili Gigabyte..

trazim plocu do ispod 200KM ( u bosni, u genelec, ingel,plus)

vec duze vrijeme se dvoumim da li da plocu zamijenim itd..i skoro sam pa siguran da cu uzeti ovu SE 2 (172KM):

http://ingel.ba/ingelshop/product.php?id_product=448

zanimaju me licna iskustva sa ovim plocama, i poredjenje sa MSI DFI i Gigabyte..komp ce dugo bit u upotrebi uz neki srednji overclock i zanima me kvalitet, OC potencijal i isplativost ovih ploca..

da napomenem da mi cross nikada nece trebati, niti ddr 3 ( ne isplati mi se sad sve mijenjati i prodavati stari ram)

koja od ove dvije ploce je bolja, koji proizvodjac se pokazao kao bolji itd..

ako neko ima detaljan review na ovu temu bilo bi najbolje, i licna iskustva..

ako neko predlaze neku slicnu plocu od asusa, tipa P5QL EPU (jeftinije od obje), i to ok

unaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Asus P5Q SE 2, P5QL Pro

samo da refresh, ako je ok..il niko nema neki savjet u vezi ovoga ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Asus P5Q SE 2, P5QL Pro
bolja ti je ova s p45 cipom, a samim time sto moze i jacu memoriju je prednost, a u oc su asusove jako dobre, ipak je mozda jaca opet ova s p45 cipom.. razlika je mala
Want me to Google that for you?
15 godina
neaktivan
Asus P5Q SE 2, P5QL Pro

ima li iko na forumu da je imo problema sa Asus P5Q plocama ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema ploče sa kojom nije bilo nekih problema nakon nekog vremena. Ni Asus tu nije izuzetak. Ovo je iz iskustva jer sam serviser.

A privatno imam ovu P5QL PRO i jako sam zadovoljan. CPU je C2D E7400 (2.80Hz) i nisam radio nikakav overclock jer zbilja nemam potrebe za tim.

15 godina
neaktivan
te asusove ploce su kvalitetne, znam dosta ljudi koji su odusevljeni s njima. ugl. uzmi ovu s p45 chipsetom
Want me to Google that for you?
17 godina
neaktivan

Kod mene je P5QL Pro i u pocetku sam im'o problema sa restartovanjem računara ničim izazvanim (čak i kad igram pasijansa ;-) )..... mijenj'o sve na sta sam posumnj'o (grafika sa pasivnim hladjenjem, napojna,...) opet isto i u neka doba je to sve prestalo....  vjerovatno dok se odredjena količina prašine potrebne za rad uselila u unutrašnjost kućišta ;-).....

za sad bez potpisa....
15 godina
neaktivan
Asus P5Q SE 2, P5QL Pro

hvala na komentima al naso sam plocu koju zelim kupiti, samo da prodam staru i skontam se za pare..

uzet cu si DFI blood iron T2S elite

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Asus P5Q SE 2, P5QL Pro

opet ja oko maticnih..

nasao sam ponudu za p5q deluxe za 180KM, nova sa garancijom, takodje u jednoj radnji ima ista za 360, a ova nije u radnji..

a u toj istoj radnji, p5qd turbo kosta 220KM..koliko je p5q deluxe bolja od ove turbo, i da li se isplati dat 40KM vise za 'pravu' garanciju u radnji ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice