vidio sam da ima vec puno tema vezani za ove ili slicne ploce, ali nisam bas mogao naci odgovor koji me zanima..
dakle, radi se o ove dvije ploce, P5Q SE 2, i P5QL pro..razlika u cijeni je minimalna, i zanima me ima li ikakve razlike u plocama ??
P5QL PRO ima p43, dok SE 2 ima p45 chipset, nemaju crrossfire (sto mi i ne treba) i ddr2 ram memoriju, P5QL na max 1066, a SE 2 na 1200 (moja je 800 i nece sigurno radit na vise od 850-900)..
po specifikacijama mi se cini da bi SE 2 trebala biti malo skuplja, medjutim skuplja je PRO (minimalno)
pitanje je kakav je kvalitet ovih ploca..puno sam nasao na internetu da su kvalitetne i dobri overclockeri (sto me i zanima), ali sam takodje citao i da su pune bugova, i da je puno bolje uzeti neku MSI, DFI ili Gigabyte..
trazim plocu do ispod 200KM ( u bosni, u genelec, ingel,plus)
vec duze vrijeme se dvoumim da li da plocu zamijenim itd..i skoro sam pa siguran da cu uzeti ovu SE 2 (172KM):
http://ingel.ba/ingelshop/product.php?id_product=448
zanimaju me licna iskustva sa ovim plocama, i poredjenje sa MSI DFI i Gigabyte..komp ce dugo bit u upotrebi uz neki srednji overclock i zanima me kvalitet, OC potencijal i isplativost ovih ploca..
da napomenem da mi cross nikada nece trebati, niti ddr 3 ( ne isplati mi se sad sve mijenjati i prodavati stari ram)
koja od ove dvije ploce je bolja, koji proizvodjac se pokazao kao bolji itd..
ako neko ima detaljan review na ovu temu bilo bi najbolje, i licna iskustva..
ako neko predlaze neku slicnu plocu od asusa, tipa P5QL EPU (jeftinije od obje), i to ok
unaprijed hvala