Pozdrav,
imam navedenu matičnu ploču, koja me služi fenomenalno. Pošto mi je procesor bottleneck, a najnovija je AM3+ arhitektura, dali je navedena matična kompatibilna sa tim socketom?
Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
xD ne podržava.
Odi na ASUS-ocu stranicu i pošalji im mail u kojem pitaj jel postoji BIOS upgrade da možeš stavit AM3+ CPU. Ako ti je CPU botlneck, traži po Njuškalu Phenoma II X4.
M4A89GTD PRO BIOS 3027
Support new CPUs.
Ako staviš 3017, radit će ti BD, ali neće stariji CPU-i.
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A89GTD_PRO/#download
Pozdrav!
Imam plocu ASUS M4A89GTD PRO/USB3 i prodao sam phenoma II X 955 a zaboravio flashati novi bios koji podrzava nove FX procesore. Je li sada moguce to uraditi kada ubacim FX-a u socket, doci do ASUS EZ Flash opcije?
Pozdrav!
Imam plocu ASUS M4A89GTD PRO/USB3 i prodao sam phenoma II X 955 a zaboravio flashati novi bios koji podrzava nove FX procesore. Je li sada moguce to uraditi kada ubacim FX-a u socket, doci do ASUS EZ Flash opcije?
Ne može. Nađi bilo kakav stariji procesor (podržan od ploče) da uradiš upgrade BIOS-a.
Hvala. Nego pogledajte sta su napisali pod Description jedne verzije biosa - For testing AM3+ CPU Function only, do not update this BIOS while using AM3 or previous type CPUs!
ja sam imao jedan amd apu sa nepodrzanim procesorom odnosno bios je bio prestar za procesor. Na drugom pc-u sam downloado i spremio na usb i preko ezflash sam flashao najnoviji bios. Ja na tvom mjestu bi posudio neki fx i pokusao bootati odnosno doci do biosa.
ja sam imao jedan amd apu sa nepodrzanim procesorom odnosno bios je bio prestar za procesor. Na drugom pc-u sam downloado i spremio na usb i preko ezflash sam flashao najnoviji bios. Ja na tvom mjestu bi posudio neki fx i pokusao bootati odnosno doci do biosa.
Kupio sam FX-a i pokusati cu doci do biosa. Vjerujem da moze.
Ajd javi kako bude. Živo me zanima što će biti. Držim fige da proradi
Ne ide na starom biosu. Sutra trazim neki cpu da mogu flashati novi bios. Pozz
Kažem ti ja..... Ipak dajem provjerene i točne informacije
Evo ga, sada radi. Ubacio nekog Phenoma II i nabacio 2030 bios.
Btw kada pokrenem prime95/Intelburntest, smanjuje mi frekvenciju procesora na 2.9GHz i napon smanji naglo sa 1.4V na 1.2V i tako varira prilikom testa, je li to ok? Dobijam oko 32 Gflops-a na ibt (standard test).
Samo da javim da ploca radi izvrsno. Problem je bio APM u biosu. Sada sve full stable!! :D