ASRock podrška

poruka: 4
|
čitano: 1.152
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
ASRock podrška

evo da se javim sa svojim slučajem pa da slučajno odmah netko ne poludi nego da zna da ima pomoći u svezi flashanja BIOSA.

26.06 na svojoj P67 Extreme4 krenul sam nadograditi BIOS na 3.10 i fino ja skinul BIOS otpakiral i lijepo pokrenem sve kad na zadnjem postupku "verify" izbaci poruku: "Update failed! please try again.do not restart your system until you have successfully updated the system BIOS.".Ja naravno pokušam opet,ali sad mi poruku izbacuje več na početku prvog postupka "read" i nakon desetak možda i više puta napokon sve prođe i nikakve greške kad ono poslije restarta više se komp ne želi bootati.{#}

Kontaktiral sam ASRock i objasnil im kaj mi se dogodilo i več sutradan mi odgovaraju nek im pošaljem svoju adresu da mi mogu poslati čip sa novim BIOS-om{#}

I eto danas stigel novi čip sa BIOS-om(sve poslano for free) kojeg zamjenite u roku dvije minute i eto me natrag na kompu,naravno Veliko hvala ASRocku,ali moram pohvaliti i zahvaliti našem kolegi koji me uputil na njih i poslal mi adresu da ih kontaktiram te odgovoril još na mojih desetak pitanja.

HVALA Don Kihoty{#}

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 18:29 (jura).
Moj PC  
10 0 hvala 3
15 godina
protjeran
Re: ASRock podrška

Šta terba znati kod flashanja ploča iz Windowsa:

1. Koristiti svježi OS koji nema malwarea (makar instaliran na sporedni disk samo radi toga,

ili live distribucija Windowsa, kao što je Hiren Mini XP ili Mini 7).

2. Spustiti sve radne taktove na defoult, loadanje defoult postavki u samom BIOS-u/EFI-u.

3. Izvrtiti Memtest86+ prije flashanja. Neka vam memorija ne bude krivac zbog ubijene ploče.

Ako je ikako moguće, koristiti opciju Instant Flash (tipka F6 ili iz BIOS-a/EFI-a). To je najbezbolnija opcija.

Flasha se sa USB sticka formatiranog u FAT32.

Ako je u pitanju Intel ploča kojoj ide u upgrade za Ivy-a, onda nemate opcije za Instant Flash,

nego samo iz Windows okruženja, tako da se držite gore navedene tri stavke.

Opcija iz DOS-a je jedino potrebna za starije ploče. A kod novijih se ionako može

iz DOS-a sa bootabilnog USB sticka, tako da dođe na isto kao Instant Flash,

tako da DOS više ni ne preporučujem, osim za ploče koje ne podržavaju Instant Flash.

Ako stvari krenu krivo, javite se meni, dat ću vam privatni mail od kolege

Peter-a iz ASRock TSD-a.

On će vam rado poslati programirani EEPROM chip o svom (ASRockovom) trošku.

I vrlo je fleksibilan što se tiče jezika, tako da mu možete pisati ili Engleski ili Njemački.

(za one kojima je Engleski sekundarni strani jezik, a Njemački primarni)

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
14 godina
ASRock podrška

Glavno da si riješio problem, našao se jedan od najiskusnijih kolega i pomogao ti.{#}

Osobno preferiram na prvom mjestu Asus ili Gigabyte matične ploče, onda dolazi MSI, tek nakon svih ovih Asrock., ali to je moje mišljenje.{#}

S Asrock matičnim pločama nikako nemam dobra iskustva, ugradio sam dvije matične ploče te marke, jedan je bila mrtva odmah nakon ugradnje, računalo je samo vrtilo ventove, a ekran bio crn.

Matična je zamjenjena na garanciji, čekao sam mjesec dana da utvrde da nije moja greška.

Ta zamjenjena je radila 2 mjeseca, čovjek čije je računalo bilo poludio, ploča nije bila overclockirana, nakon toga opet isti problem, začudo tome se na garanciji nisu ni malo čudili, odmah sam dobio drugu, ali ovaj put sam nagovorio trgovca za nadoplatu na Asus, ta tako radi i danas, bez ikakvih problema, BIOS normalno nadograđen bez ikakvih problema.

Od tada zaobilazim tu marku u širokom luku, po meni bolje je izdvojiti i više novaca pa uzeti Asus ili Gigabyte, nego prolaziti kroz ovo što je doživio kolega, srećom sretno je završilo.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 21:51 (Valentin17).

1 2 hvala 0
13 godina
ASRock podrška

Meni moja x58 radi ko' urica već 5 godina...Nebi je đoro za gigabajta da me tuku....tako da sve zavisi o primjerku...Asus je druga priča -al je malo pre-skup.....

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice