Asrock 880G Extreme 3 "Dr. Debug 00"

poruka: 13
|
čitano: 2.431
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Danas sam čistio komp od prašine, sve sam povadio van, ponovno sastavio i poslije toga matična mi uopće ne prepoznaje ni jednu kompnentu,

ventovi i diskovi rade ali uopće ne mogu dobiti sliku i zelena ledica na DVD-romu blica, na dr debugu piše 00

Probao sam sve fore sa šaltanjem SATA kablova, naponskih kablova i memorije al nikaj ne uspijeva,

ako može neki savjet bio bi zahvalan.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Asrock 880G Extreme 3 "Dr. Debug 00"
U manualu piše da kod 00 znači da je bios predao kontrolu OS Loaderu.I kod mene se pri bootu on pojavi prilikom boota,ali brzo nestane
robimarko@gmail.com
14 godina

Budem probao još bateriju sutra izvadit pa ću vidjeti jer se bude što promijenilo

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 23:45 (Absu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

00 -> ako se pojavi nakon brojeva 35/38/74/75/79 -> onda dakle učitava sustav.

Nakon toga slijedi AA -> kad si već u sustavu.

Ako si sve (recimo) točno spojio, onda ostaje samo mogućnost da si statički ubio neku od komponenti.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina

Evo da javim da sam riješio problem,

izvadio sam procesor da vidim jer je sve ok, imao sam malih problema dok sam vadio stock hladnjak i stavljao novi, nožice nisu bile spovijane i sve su na mjestu,

i izvadio sam CMOS bateriju i za par minuta sam ju ponovno stavio i to je riješilo problem, mora da se nešto zblesiralo.

Šteta bi mi ju bilo mijenjat jer mislim da je još uvijek bolja od većine AM3+ matičnih ploča u svom cijenovnom rangu.

14 godina

Da ne otvaram novu temu sad imam drukčiji problem i mislim da je opet matična,

Danas mi je stiglo novo napajanje i kad sam sve uštekao komp sa jednostavno nije htio upaliti, kao da nema struje,

napajanje sam testirao na drugom kompu s kojeg pišem trenutno i radi bez problema, makar sam na njega prvo posumnjao.

Kad sam stiskao power gumb nekad nije ništa reagiralo nekad je na pol sekunde zasvijetlio power i reset button na matičnoj.

par puta sam provjerio jer je sve dobro uštekano,

ako išta znači hladnjak od proca je dobro namontiran, sve komponente su na stock naponu, trenutno imam integriranu grafičku,

isprobao sam utičnice u sobi sa drugim uređajima i normalno sve radi

Eto, 90% sam siguran da je matična otišla ali nisam baš stručan što se tiče struje pa pitam za savjet ako bi mogao biti problem u nekoj drugoj kompnenti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

A reci mi, šta je bilo sa starim napajanjem? Ako je crklo, lako moguće da je oštetilo staru matičnu.

Inače, 00 je poslije POST-a za "sve OK".

O kojem se napajanju radi? Jesi samo mijenjao napajanje ili si vadio sve iz kućišta

pa vraćao? Daj malo detalja.

14 godina

Prošlo napajanje je bilo Seasonic m12 520w i sve je dobro radilo, sadašnje isto radi bez problema na drugom kompu,

ako išta znači u pon sam uzeo nove rame(moj pc), znači samo sam rame i napajanje promijenio, drugo nisam vadio i ponovno stavljao

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 17:22 (Absu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Vrati stari RAM pa probaj.

14 godina

Problem je što sam prodao stare rame, budem posudio od susjeda njegove pa ću vidjet jer bude promjene

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

A bez RAM-a ti ploča uredno pišti da nema RAM-a?

14 godina

Ne, problem je bio što se komp uopće nije htio htio upaliti, kao da je struje nestalo tako da ploča nije davala signale za neki problem,

u međuvremenu sam izvadi bateriju od matične, premjestio rame u plave slotove, dobro pričvrstio sve kablove i komp je proradio,

možda mi se naponski sata kabel otpustio sa harda dok sam  stavljao bočnu stranu pa biser nisam skužio prvi put, smotan sam ko sajla danas,

hvala na pomoći i sorry na smetnji

15 godina
protjeran

Ma ništa, bitno da si riješio problem. Uglavnom nikad nisi uspio spaliti ploču/procesor. Al dobro,

stigneš ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice