Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.199.009
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
toxic kaže...
red_bull kaže...

Dal bi bilo ok uzet rabljeni ryzen1700 sa plocom za cca 1600 kn? Imam 60 hz monitor fhd i 1070gtx. Gledao sam i intel ali nema neke dobre ponude..

itekako al kaj fali i5 2500k?

Kak veli kolega iznad, nije mi graficka iskorištena do kraja... vrijeme je za neku promjenu ovaj setup je dao svoje stvarno

(G)jokaCRO ingame
17 godina
odjavljen
Timo kaže...

Graf pokazuje da je najbolji procesor za BFV i3 8350K, najjeftiniji je, a ima performance kao svi ostali 

svaka kuna placenja iznad njegovog cjenovnog ranga je bacena u vjetar 

i3 8100 "polovni" za 600-650 kn i deri uz jednu plovnu GTX 1060 6gb za šaku kuna do rezolucije 2056x1080p uz 60-80 fpsa mila majka, čak i uz baba roge servere sa 64 igrača i ostalo sa čime šlaše malu/odraslu djecu

HDR FTW 21:9 mila majka gaminga na 1700 kn

ha ha ha ha ha ah aha ha habnhabakjhjhahahhaklaahkha

13 godina
protjeran
Kakav god oc bio llc trebaju staviti na sve ploce koje podrzavaju oc, zasto biti prisiljen staviti veci napon samo da bi se on u loadu spustio nize na onaj stabilni.

Tebi najbolje prodat tu plocu i preci na nekaj bolje, ispast ce te tranzicija cca 600kn, a bit ces zadovoljan.
8 godina
protjeran
XXX kaže...

HDR FTW 21:9 mila majka gaminga na 1700 kn

mila majka gaminga na rate 

17 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

da, pucam i vičem ratatatatatatatatatatatattatttaaaa

Samo kaj imam debelo pušing u toj igri 1:2 K/D, svi se nakaj love zaklona ili se drže grupe, sam ja jurišam na zastave u suprotnu stranu i onda dižem ruku da me netko pokrpa ali svi valjda pljuju da me nema

16 godina

Ja imam sve đinđe minđe za oc taj lcc je na auto, ništa nisam dirao osim vcore spustio najniži stabilni koji može. Ima 8modova u lcc treba li išta dirat i šta ću dobit s tim ako sve ovako fercera ok

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2018 19:26 (dery).
13 godina
protjeran
Pa sve ti ovisi, neke ploce po defaultu imaju dobro namjesten llc, ali one koje nemaju manualno namjestanje pomogne puno.

Kolko je tebi vcore u idle, a kolko u loadu?
16 godina

idle 1.212, stres 1-225 na 4ghz , u biosu stavio na 1.225v

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2018 19:55 (dery).
13 godina
protjeran
Da to je super, tako je i kod z370 msi ploca auto llc zapravo lvl 4 koji drzi idle i load prakticki na identicnom naponu.
16 godina

kod mene isto msi ali moja je slabija od tvoje, za 100€ solidna

15 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Da to je super, tako je i kod z370 msi ploca auto llc zapravo lvl 4 koji drzi idle i load prakticki na identicnom naponu.

Zasto to, meni je u idle-u proc na 800mhz i oko 0.7-0.8V, nema smisla da je non-stop na max naponu..

13 godina
protjeran
ansha kaže...
war3_tft kaže...

Zasto to, meni je u idle-u proc na 800mhz i oko 0.7-0.8V, nema smisla da je non-stop na max naponu..

Ma ok, nastimao sam i ja addaptive napon, ali govorim za one koji stave fiksan napon, a takvih je vecina. U tom slucaju auto LLC drzi na ovim MSI plocama drzi onako kako i namjestis i jednako je stabilan u idle i loadu.

15 godina
Meni je ovo zanimljivo
AMD AntiBoy
17 godina
odjavljen

I meni isto, i5 skoro duplo skuplji a nije duplo bolji.

10 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
Meni je ovo zanimljivo

6 jezgreni proceosr protiv procesora koji ima 2x3 jezgre, nije ništa drugo ni za očekivat osim dominacije normalnog 6 jezgrenog cpu-a

8 godina
protjeran

8600k je nekih 55% skuplji(1200 vs 1900kn), a bolji po ovom između 40-50%, znači sve po ps-u 

17 godina
odjavljen

Znači nema niš zanimljivog i koliko para toliko muzike, ili ti ga oba su jednako dobra.

17 godina

Meni je ovo zanimljivo..

vs intel i7 8700 igpu -- oh shit nema videa.. nemore..

8 godina
protjeran
toxic kaže...

ja jedva pokrenuo bf1 ultra low 720p na integrirki

16 godina

Ima trenutaka gdje su jednaki non oc 8600k(4.3ghz)sa jačim turbo taktom i 1600x(3.9ghz), vidi se da je slaba komunikacija jezgri mana rizi ali da se može ocat kao 8600K vjerujem da bi bila drugačija priča.Vidi se velika razlika brži proc je poželjan u bf-u.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2018 11:51 (dery).
15 godina
odjavljen
toxic kaže...

Meni je ovo zanimljivo..

Ta int. grafička je otprilike kao 550, ako se overclokira na 1600 i sa brzom memorijom. Nije loše za integrirku :)

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina
neaktivan
toxic kaže...

dakle u biosu stavim npr 1.375v u preko cpuz ucitava 1.36v a kada je u loadu 1.328v cisto da vidis s cime se borim..

to ti je kad imas 3 + 3 regulaciju..

Pisao sam već o software monitoringu, problem je većinom u sensing čipu (super i/o) koji je ograničen na relativno velike korake te zaokružuje vrijednosti na najbližu koju može "prikazat".

Uglavnom, ako nemaš multimetar kako bi očitao stvarni napon, možeš probat ostavit power saving opcije uključene te povećat (offset) napon i tako doći bliže željenom/potrebnom naponu u loadu nakon droopa, a za nešto veći napon u idlu ne moraš brinut jer će ga power saving i tako spustit dovoljno nisko da ne utječe previše na temp i potrošnju.

15 godina
lav1000 kaže...
toxic kaže...

nemoj zezati ja imam 30 fps low

AMD AntiBoy
8 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
lav1000 kaže...
toxic kaže...

nemoj zezati ja imam 30 fps low

A to je bila od privjeska integrirka, valjda je slabija nego na i7 cama

8 godina
protjeran
Timo kaže...

i5 8400, kod europskih distributera je u velikom nedostatku i bit ce ga na kapaljku do kraja godine

cijene ce naravno ici gore, pa tko razmislja o kupnji neka kupi sad

Bome su poskupili svi intelići, evo 8600k je na 2000, 8700k je 3000... nisu to dobre vijesti pred izlazak nove generacije 

14 godina

Ako dignu cijene, onda je pametnije sačekati sljedeću generaciju ili pad cijena na staro.

Ako je nekome baš žurba, tu su Ryzen modeli.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2018 15:47 (Valentin17).
15 godina
lav1000 kaže...
Timo kaže...

i5 8400, kod europskih distributera je u velikom nedostatku i bit ce ga na kapaljku do kraja godine

cijene ce naravno ici gore, pa tko razmislja o kupnji neka kupi sad

Bome su poskupili svi intelići, evo 8600k je na 2000, 8700k je 3000... nisu to dobre vijesti pred izlazak nove generacije 

neznam gdje su poskupjeli ali znam da su u bosni jeftiniji za 200kn od hrvatskog trzista evo kod nas 8700k 610KM

AMD AntiBoy
14 godina
dreadmoore kaže...

neznam gdje su poskupjeli ali znam da su u bosni jeftiniji za 200kn od hrvatskog trzista evo kod nas 8700k 610KM

i7 8700k je u ADMu bio oko 2800 kn, sad je 3000 kn.

i5 8400 je bio u FuturiIT za 1400 kn, sad je 1650 kn.

Vlak je prošao, sad treba biti strpljiv i ne zalijetati se bezveze, dolazi nova generacija pa budemo vidjeli,

treba pripremati teren tko mora u vidu ploče, memorije, hlađenja i sl.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2018 15:52 (Valentin17).
13 godina
protjeran

to je razlika od 500kn(610km je 2300kn), gdje su ti i7 8700k u bosni daj pokazi trgovinu.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2018 15:52 (Stjepanj).
15 godina

kakva je maticna  ploca MSI Z370-A cijena 245KM ili 950KN zanimam me bas jos uvjek se premisljam oko ovog 8700K da ga ubodem ali eto i ta 9xxx gen nije losa mozda je puno bolja kupovina od 8 samo cijena kakva ce biti.Gledao sam i ryzen al on me oko 300Kn  skuplje izadje.

Stim da mu jos moram i istu memoriju ubaciti sto mi dodatno prosiruje trosak.Najeftiniji 2700x kod nas 663KM i MBO 325KM  MSI  x470 gaming plus.Kad tome na dodam da imam noctua nh d14 neznam jesu napravili da mogu isti nosaci ici za cooler ili treba od njih potrazivati.

A mozda sve padne u vodu ovo posto evo iskreno cekam prijatelj bi trebao ici u mirovnu misiju u Afganistan a tamo sto god kupis nemas ni poreza ni carine sve kupujes po americkim cijenama.

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2018 16:26 (dreadmoore).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice