mislim da ispod 4-4.5 ghz nemaju šta tražit bez obzira koliko jeftini bili
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako misliš na Zen 8/16 verziju,onda samo ponavljaš staru besmislenu mantru a sve ostalo je na dolnjem linku.
Ako misliš na Zen 8/16 verziju,onda samo ponavljaš staru besmislenu mantru a sve ostalo je na dolnjem linku.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-zen-cpu/224306.aspx?page=6&jumpto=5129213&sort=asc&view=flat
Dobro govori, ako se nece dati clockat >4ghz biti ce poprilicno nezanimljivi "ozbiljnim" gamerima... A i cijena ce morat biti niska da bi ista prodali toj publici...
Zašto ne?
Bilo tko pametan zna da takt ne igra veliku ulogu ako je IPC na razini...
Ako je AMD ovaj put odradio posao kako treba i na 3GHZ taj CPU može biti itekako brz i u igrama i u aplikacijama, tako da ti izjava ne stoji.
Pitanje je samo o kakvim se arhitekturalnim promjenama radi, kolika će biti cijena itd...
Zašto ne?
Ako je AMD ovaj put odradio posao kako treba i na 3GHZ taj CPU može biti itekako brz i u igrama i u aplikacijama, tako da ti izjava ne stoji.
Pitanje je samo o kakvim se arhitekturalnim promjenama radi, kolika će biti cijena itd...
Pa pretpostavka je da ce ipc biti na razini ili malo ispod haswell-a...
pa ipc nije na razini, u isto vrijeme dolazi i Kaby Lake...ovo je jos uvjek predpostavka da je Zen tek na Haswellu! eto tito me preduhitrio!
Pretpostavka je isto što i nada...
Sam nastavi dalje :)
OC će sigurno biti moguć, pitanje je koliki će im biti sweet spot, sve ostalo je nagađanje...
Zašto ne?
stavi si na taj fx gtx 1070 ili nedaj boze 1080-titan pa ces vidjeti kaj ne znaci takt!
meni padne 50fps-a(s 150 na 100) u bfmp s 4.6 na 4ghz, zbog BN! treba nam takt+ipc a ne pameti, za to cemo lakolp
Ja bum iz inata kupio zen sa 8 jezgri na najnižem taktu, neku dobru vegu i 4k monitor ili tv i ne brinem se ni najmanje
Dobro govori, ako se nece dati clockat >4ghz biti ce poprilicno nezanimljivi "ozbiljnim" gamerima... A i cijena ce morat biti niska da bi ista prodali toj publici...
Jedan i drugi lupate bezveze, ili nemate poima čemu je namjenjen pravi 8/16 procesor fučkaj ga sad.Ko da slušam dječiji vrtič, jesti ti druže Tito svjestan da 95% korisnika koji igraju igrice nisu nikakvi ozbiljni gejmeri?Največi dio gejmera igra na grafama klase RX480, to je danas ciljana GPU snaga koji trebaš nahranit sa određenim procesorom.
Kakve trofazne igrice ti bokca, pa koja budala kupuje 8/16 Haswell proc za neko igranje igrica, bez obzira kaj se on može klokat na 4+ghz.Prestanite živit u pečini, ako blesava igrica ne zna šta bi sa silnim jezgrama nek ide u kusinu.As ti gospe pa nismo u 2007 godini, eto več pet godina 7-Zip može iskoristit 12 Threads a mi kuburimo kaj če nam tolke CPU jezgre.Ja kad otvorim taj 7-Zip, svaki put mi iskoči ej budalo a di si zaboravil još 6 Threads.
Ubuduče Intel Powered klasičan CPU Cinebenček moš bacit u smeče, došlo je vrime da GPU obavi veliki dio posla, ili moš si sa CPU Cinebenčanjem rit obrisat.To je vrlo bitna novost u praksi, koju Bug od silnih Jabučarskih bezveznih vjesti nigdje nije niti spomenul.Cinebenčiranje je samo usputni primjer, jer to se automatski odnosi na Maxon Profi 3D rendering alate.
http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/maxon-amd-radeon-prorender/245345.aspx
ti ne svacas.
čekam godinu dana zen a nakraju će ispast da mi je za igre bolji bia fx8350 oc-an na 4.7 od prije 2-3 godine. u cad programima sta sam proba je isto bia više nego dobar.
koja je onda poanta zena ?samo više jezgri? viši ipc?kombinacija? ako mi treba sto jezgri kupim xeona isto od prije par godina s slićnim ipc i frekvencijom prije 2 godine!
samo mi objasni koje je ciljano tržište tog
3ghz haswell ipc 6c/12t procesora ? cheap server?
dok 4.5ghz hasw. ipc 6c/12t bi bia zanimljiv od gamera do nekoga ko se povremeno bavi cad programima ili nedajboze rendera videa s cpuom.
Sinovac ne pricam ja o 8/16 varijanti nego opcenito o Zen-u. Zen ce failat 100% ako mainstream/gamerske 4/8, 6/6 i 6/12 varijante ne budu mogle preko 4ghz.
A kome treba puno jezgri/threadova se i onako opremio sa 8/16 Xeonima koji su bili 50-60$ komad..
Sinovac ne pricam ja o 8/16 varijanti nego opcenito o Zen-u. Zen ce failat 100% ako mainstream/gamerske 4/8, 6/6 i 6/12 varijante ne budu mogle preko 4ghz.
A kome treba puno jezgri/threadova se i onako opremio sa 8/16 Xeonima koji su bili 50-60$ komad..
da oni "lightly used" s ebaya , dual socket used ftw.
Ne brinite niš, išlo bu to u nove konzole ko blesavo. Prvo u Microsoftof scorpio pa nakon toga u PS5. Taman puno jezgri, mala potrošna a ako radi sad na trenutnom sa 2.1 ghz onda bu i na ovom koji je barem duplo jači. To su milionske pošiljke bez da sei takne PC tržište.
ti ne svacas.
čekam godinu dana zen a nakraju će ispast da mi je za igre bolji bia fx8350 oc-an na 4.7 od prije 2-3 godine. u cad programima sta sam proba je isto bia više nego dobar.
Lupaš gluposti na kvadrat, samo ču izdvojit ono najbitnije onako reda radi nek se nađe.Ti ne kužiš da če 4/8 Zen bit osjetno bolji za gejming, nego tvoj stari FX proc+za 100W niža potrošnja energije.
Tvoj stari FX moš uspoređivat samo sa žutim Zen procom, to je njegovo igralište za usporedbu svi ostali jači Zen procesori su izvan njegove lige.
Ne brinite niš, išlo bu to u nove konzole ko blesavo. Prvo u Microsoftof scorpio pa nakon toga u PS5. Taman puno jezgri, mala potrošna a ako radi sad na trenutnom sa 2.1 ghz onda bu i na ovom koji je barem duplo jači. To su milionske pošiljke bez da sei takne PC tržište.
Igrače konzole trenutno tjera AMD Jaguar CPU, pa kad bi tu bio 8 Core Zen na 2.1ghz, to je kao da uspoređuješ Vepra sa crnim Nosorogom.
Jaguar CPU je majušni proc, i zato ti treba više CPU jezgri da bi odradio određeni posao.
Meni se čini da nove konzole neče tjerat 8 Core Zen, nego samo 6 Core Zen to je sasvim dosta da gura i 50% jači GPU u nekoj budučoj novoj konzoli.
ti ne svacas.
Lupaš gluposti na kvadrat, samo ču izdvojit ono najbitnije onako reda radi nek se nađe.Ti ne kužiš da če 4/8 Zen bit osjetno bolji za gejming, nego tvoj stari FX proc+za 100W niža potrošnja energije.
a ti valjda kuzis kako se racuna ipc, lako dodes do zakljucka da Zen ispod 4ghz nece moci stici FX-a na 4.7ghz...tako da ne kuzim na koju foru bi novi Zen trebao biti osjetno bolji za gaming(osim ako ce i doticni ici prek 4.5ghz), imao sam novi i5 6500 na 3.6ghz i to je za mene smece jer doticni cpu jedva drzi gtx 970 na 99%...
Već sam linkao tekst gdje piše da AMD neće imati Zen custom APU rješenja prije 2018., tako da u Scorpio sigurno ne ide Zen.

da oni "lightly used" s ebaya , dual socket used ftw.
Pa super, već su razrađeni, eventualno ventile promijenit :)
Ovisno o namjeni, uz dobru cijenu nije ni takt presudan, bar da postoji nekakva alternativa prenapuhanim cijenama Broadwell-E modela.
U višoj kategoriji bi i 3GHz uz sličan IPC bilo odlično ... npr. neka dual-CPU ploča za 32-core Naples vs. Xeon E5-26xx.
Već sam linkao tekst gdje piše da AMD neće imati Zen custom APU rješenja prije 2018., tako da u Scorpio sigurno ne ide Zen.
Nisam to nigdje vidio a s druge strane bila je hrpa glasina da zen apu izlazi tijekom 2017. kao i špekulacije da ide u novi box.
Eto onako usputna informacija, Zen se izgleda može kloknut na 4.3ghz to ide sa normalnim zračnim hlađenjem procesora.S obzirom na Samsung LPP 14nm proces, to je ok sasvim očekivano s obzirom na navedeni proizvodni proces.Dakle ako uzmemo 8/16 Zen, recimo Black Edition model stock 3.2ghz pa malo klokanja i eto 4.1ghz to je to nema frke.

Znaci intel ce i dalje da prednjaci svojim proizvodima u svemu..a potiho sam se nadao vecem overkloku cisto da donekle i u necemu sustigne skylake+!lp

Eto onako usputna informacija, Zen se izgleda može kloknut na 4.3ghz to ide sa normalnim zračnim hlađenjem procesora.S obzirom na Samsung LPP 14nm proces, to je ok sasvim očekivano s obzirom na navedeni proizvodni proces.Dakle ako uzmemo 8/16 Zen, recimo Black Edition model stock 3.2ghz pa malo klokanja i eto 4.1ghz to je to nema frke.
Hahahaha, i za broadwell je bilo da ide na 5ghz, i devils canyon je trebao svaki na 5ghz, i fury se trebala odlicno clockati itd....
Ako kazu da ide 4.3ghz na zraku, onda je to cherry pickan primjerak sa noctuom d15 i na test benchu...
Kolko ja znam AMD svake godine najavi nove ultra brze revolucionarne cpuove onda ispadne goli kurac svaki put, uzeo i3 6100 ove godine i bok...
Još ce bit 140 tdp lol a vjerojatno će ih intel sa ovim 51 tdp šišat u igrama kao i obično
aj bok

PC kupci nisu zaslužili na ničemu profitirati. Iskreno se nadam da će se AMD kompletno preseliti na konzole a PC prepustiti visokim cijenama . Kamo sreće. Hrpa ljudi samo čeka konkurentan AMD kako bi skinuo cijenu Intelu kojeg će na kraju kupiti ovak ili onak

Prijeđi na Broadwell E, 6800k ili 6850k izgledaju mrak, ali neisplativi su za nekoga tko igra igre, za nekoga kao ja npr. su pun pogodak.
PC kupci nisu zaslužili na ničemu profitirati. Iskreno se nadam da će se AMD kompletno preseliti na konzole a PC prepustiti visokim cijenama . Kamo sreće. Hrpa ljudi samo čeka konkurentan AMD kako bi skinuo cijenu Intelu kojeg će na kraju kupiti ovak ili onak
LOL.