AMD Vishera info

poruka: 12
|
čitano: 3.074
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
AMD Vishera info

Pošto se novoj seriji AMD-ovih procesora malo govori te su sve informacije šture molim forumaše za rasčlanjivanje novosti o toj arhitekturi.

Za sad je poznato: Vishera se temelji na Piledriver arhitekturi te će imat do 5 modula(10 jezgara). Također se spominje podrška za quad channel DDR3.

Nadobudni govore o 50%-nom povečanju performasi, a oni realniji 15-20%.

Sve informacije, očekivanja i rasprave su dobrodošle.

- new - klokovi još nepoznati, očekuju se sredinom trećeg kvartala 8-jezgreni fx 8350, 6-jezgreni fx 6300 te najzanimljiviji večini korisnika 4-jezgreni fx 4320.

izvor

izvor

Osobno sam vrlo nestrpljiv te mislim da će piledriver bit ponovo bestbuy u srednjem segmentu.

Želio bih vidjeti razvoj situacije u smijeru

low segment(Intel@ivy bridge)→mid segment(AMD@Vishera)→hiend segment(nažalost bez konkurencije Intel@ivy bridge, ivy brige-extreme, sandy brigde-extreme).

Živi bili pa vidjeli!

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2012 20:01 (strit).
Moj PC  
5 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
AMD Vishera info

nadam se da ce ovaj put biti nesto bolje od AMD-a {#}

Google is your friend
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
Re: AMD Vishera info
strit kaže...

Pošto se novoj seriji AMD-ovih procesora malo govori te su sve informacije šture molim forumaše za rasčlanjivanje novosti o toj arhitekturi.

Za sad je poznato: Vishera se temelji na Piledriver arhitekturi te će imat do 5 modula(10 jezgara). Također se spominje podrška za quad channel DDR3.

Nadobudni govore o 50%-nom povečanju performasi, a oni realniji 15-20%.

Sve informacije, očekivanja i rasprave su dobrodošle.

- new - klokovi još nepoznati, očekuju se sredinom trećeg kvartala 8-jezgreni fx 8350, 6-jezgreni fx 6300 te najzaniljiviji večini korisnika 4-jezgreni fx 4320.

izvor

izvor

Osobno sam vrlo nestrpljiv te mislim da će piledriver bit ponovo bestbuy u srednjem segmentu.

Želio bih vidjeti razvoj situacije u smijeru

low segment(Intel@ivy bridge)→mid segment(AMD@Vishera)→hiend segment(nažalost bez konkurencije Intel@ivy bridge, ivy brige-extreme, sandy brigde-extreme).

Živi bili pa vidjeli!

Več postoji slična tema o novim AMD procesorima,{#}pa Trinity APU za Desktop(kao i za Laptope) ima Piledriver jezgru a Vichera je Desktop procesor koji koristi istu CPU jezgru + L3 Cache normalno.Zato je ovo dole sasvim jasna i provjerena informacija, kakve če bit performanse znači Trinity APU za Desktop vs stari Bulldozer na istoj CPU frekvenciji. Stvari su očite Piledriver jezgra, ima 15% bolje performanse bez obzira što Trinity APU za Desktop uopče nema L3 Cache.{#}

Stari Bager FX-8150 radi na 3.6ghz, kaj se tiče novog FX-8350 on če sigurno radit na 4+ghz stock frekvenciji a sad kolko točno preko 4ghz treba pričekat.Znači ako Piledriver vs Bulldozer jezgra na Desktopu, ima 15% bolje performanse na istoj CPU frekvenciji slobodno još moš dodat 10% bolje performansi za FX-8350 to sigurno. S obzirom na očekivano znatno veču stock frekvenciju na FX-8350, lako se dođe do 25% mimalno bolje performanse za FX-8350 vs FX-8150 to sigurno.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-trinity-apu/116559.aspx?page=2&jumpto=2961824&sort=asc&view=flat

Kad se radi o novoj AMD Piledriver jezgri, treba spomenut i ovo dole jer je vrlo bitno a vezano je za znatno manju potrošnju struje kod novih AMD procesora.{#}

.

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/cyclos-semiconductor-resonant-clock-mesh/140624.aspx

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina

Imaju već neki testovi Trinity vs FX 8150. Fx-u je naravno ugašeno 2 modula da bude kao Trinity ( 4 jezgre - 2 modula ). Trinity nema L3 cache. Takva usporedba je pokazala u single threaded programima 15 % prednost poboljšane Trinity arhikteture. Ako tu onda dodaš još i L3 cache ( koje će ima Piledriver FX 8350 ) i 10 do 15% veće taktove, onda je objektivno očekivati oko 25 % veće perfromanse što je u biti jako dobro. Takav FX 8350 bi trebao trošiti u praksi manje ili slično kao FX 8150 a brži je 25% što je također napredak. Ako cijene bude kao što su danas za FX 8xxx procesore, onda će biti bez sumnje best buy u sredjnjem segmentu ( ali biti će više sigurno dok opet neprođe jedno pola godine ). Za clockanje se očekuje naravno porast od jedno 10 do 15 %, što znači u prijevodu da se za Piledriver FX 8xxx očekuje uz dobra hlađenja da može raditi na taktu od oko 5.0Ghz+ 24/7. Sad, sve to će mo tek vidjet, pošto znamo iz prakse i AMD-a, a bome i Intela ( Ivy ), da su najave i predviđanja jedno, a stvarnost drugo. Mada IPC i pomak pozitivan u potrošnji su gotovo 100% sigurni kod Piledrivera, pitanje je samo hoće li se clockati u skladu sa očekivanjima.

15 godina
AMD Vishera info

Novosti! Takt 4+ GHz.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Vishera info

sta ce raditi samo fx 8xxx a sto ce bit sa 4xxx i sa 6xxx buldozerima..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bit će naravno i novi FX 4xxx i FX 6xxx.

14 godina
neaktivan

baš me zanima dali se isplati čekat. rado bi stavio fx 8350 u svoj novi komp ak nebi bio puno skuplji od fx 8150 ^^

15 godina

Predpostavljam da će cijena bit unutar 5% razlike. Mene zanima IMC i koliko će momorija ić te overklok mogučnosti.

14 godina

Mislim da će koštati dosta više nego ovi sada, taman kao i FX pri lansiranju. Bit će brži oko 15%, i još dodaj da će imat jedno 10% veće taktove od usporedivog FX 81xx, i eto ti nekih 25% većih performansi uz zadržavanje iste potrošnje ili malo manje. pitanje je samo da  li će potrošnja rasti drastično kao i FX-u pri clockanju ??

13 godina
protjeran
strit kaže...

Predpostavljam da će cijena bit unutar 5% razlike. Mene zanima IMC i koliko će momorija ić te overklok mogučnosti.

OC mogucnosti ce biti velike, to nije upitno uopce.Kako sa Intelom u 32nm tako i sa njima, samo je pitanje potrosnja.

clock2much
17 godina
itomic009 kaže...

Mislim da će koštati dosta više nego ovi sada, taman kao i FX pri lansiranju. Bit će brži oko 15%, i još dodaj da će imat jedno 10% veće taktove od usporedivog FX 81xx, i eto ti nekih 25% većih performansi uz zadržavanje iste potrošnje ili malo manje. pitanje je samo da  li će potrošnja rasti drastično kao i FX-u pri clockanju ??

Jedno je sigurno potrošnja pada, u svi modovima procesora tako to ide e sad kolko budemo videli a za to je zaslužan Resonant Clock Mash ko drugi.Još je nekaj drugo bitnije TDP če past dosta, na nekim modelima novih FX procesora a prvi je FX-4300 sa dva Modula to sigurno.{#}

FX-4200 ili stari Bager proc radi na 4.1ghz, i ima 125W TDP-a za usporedbu Trinity APU A10-5800 3.8ghz(isto dva Modula) ima TDP od 100W i to zajedno s svojom grafom normalno.FX-4300 če radit na 4.2 ghz stock vjerojatno, a pošto nema grafe jer nije APU a isto je opremljen ovom dole na linku sigurno če imat TDP do 100W ili onih poznatih 95W TDP-a.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/cyclos-semiconductor-resonant-clock-mesh/140624.aspx

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice