AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.802
|
čitano: 6.834.168
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
DaShip kaže...
toxic kaže...
war3_tft kaže...
Ma super ustedio si 180kn da bi se igrao klokanjem i istazivanjem trama da bi opet imao losiji cpu od non k i5...

@toxic

Usporedivali smo r3 1200 i i5 7400 i onda o nadogradnji nekog r5 ili r7 na sroteks plocu i postizanju malo visih klokova na istoj.

a cek na intel srotkes ploci mozes bez problema staviti neki i5 k ili i7k i klokati bez problema?

Cijelo vrijeme se priča o nok K procesorima i to posebno o i5 7400 i 7500 ;)

sve 5 ali prica se i u tome kako je upgrade path na amd losoj ploci katastrofa pa isto tako je i na intel..

izmedu ostalog zato postoje skuplje ploce...

a r5 1600 mozes staviti na bilo koju plocu i ostaviti takvog ak se varam nek me netko ispravi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 13:20 (toxic).
8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Nije nikakvih 180kn nego prije 350-400kn a imaš skoro na svim pločama za reset biosa. Uzmeš šarafciger i spojiš ta dva pina za clear cmos, očito je da nikad nisi oc ništa a teško ti je pitati iskusnije.Btw koju ploču imaš za ryzena?

Zar bi svi morali znati sve samo kako bi AMD imao pristojne procesore? 

toxic kaže...
DaShip kaže...
toxic kaže...
war3_tft kaže...
Ma super ustedio si 180kn da bi se igrao klokanjem i istazivanjem trama da bi opet imao losiji cpu od non k i5...

@toxic

Usporedivali smo r3 1200 i i5 7400 i onda o nadogradnji nekog r5 ili r7 na sroteks plocu i postizanju malo visih klokova na istoj.

a cek na intel srotkes ploci mozes bez problema staviti neki i5 k ili i7k i klokati bez problema?

Cijelo vrijeme se priča o nok K procesorima i to posebno o i5 7400 i 7500 ;)

sve 5 ali prica se i u tome kako je upgrade path na amd losoj ploci katastrofa pa isto tako je i na intel..

a r5 1600 mozes staviti na bilo koju plocu i ostaviti takvog ak se varam nek me netko ispravi.

AMD još ništa nije potvrdio o Zen-u 3, Zen 2 je potpuno nebitan za vlasnike Zen 1 procesora.Sa i5 7(4/5)00 ti je sve servirano, samo sastavi i koristi, za one koji ne žele da čačkaju po BIOSu i5 je i dalje dobar izbor.

17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

meni non k nikad nece biti dobar izbor...

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
To je opće znanje a ako nešto ne znaš pitaš druge, nema tu ama baš nikakve razlike između resetiranja biosa na AMD ili Intelu. Tvoj problem je šta si tvrdoglav i misliš da sve znaš. Nije sramota pitati, nitko ne zna sve. Ja ako neki klinac neznam ili nisam siguran pitam druge ljude.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Patrick_cro kaže...
To je opće znanje a ako nešto ne znaš pitaš druge, nema tu ama baš nikakve razlike između resetiranja biosa na AMD ili Intelu. Tvoj problem je šta si tvrdoglav i misliš da sve znaš. Nije sramota pitati, nitko ne zna sve. Ja ako neki klinac neznam ili nisam siguran pitam druge ljude.

recimo ja sam godinama u ovim vodama pa sam se zbrejko oko odabira memorije kod ryzena iako sam citao. I pitao par ljudi koji vise prate Ryzene.

na kraj pameti mi nije bilo da ima hrpu memorije koja zapravo "ne radi" kako treba.

Ali eto izdaju te biose i biti ce to sve super vec je i sada puno bolje.

Sve ostalo tipa oc itd. je kao i prije.

A da se vratim na intel.

Meni se puno više zbrejkao komp na i7 4790k odnosno na i7 3770k i puno puta više sam morao resetirati bios nego na bilo kojem amdu i sto sad... lol...

poanta je da se nesto petlja :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 13:38 (toxic).
8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Tako treba, braniti AMD do smrtiblok

13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Nije nikakvih 180kn nego prije 350-400kn

500-170-150 = 400 Aj dobro da si nam pojasnio.

toxic kaže...

Zna se da kod Intela ne postoji upgrade path u slucaju o kojem mi pricamo, ali je on zato kod ryzena adut. Jedino sto sam ja htio reci da je adut ako u startu uzmes malo bolju plocu, a onaj tko slaze jeftinije konfiguracije sigurno nece ulagati neznam kolko u plocu koju ce tek moci iskoristiti kak spada kad na nju za par godina stavi 5 il r7, drugi argument mi je bio da je intel ljudima prakticniji jer je plug n play posto se vecina ne bavi klokanjem.

toxic kaže...

recimo ja sam godinama u ovim vodama pa sam se zbrejko oko odabira memorije kod ryzena iako sam citao. I pitao par ljudi koji vise prate Ryzene.

O tome ja cijelo pricam, jasno mi je da su ljudi voljni uloziti truda i vremena u sklapanje neke r5 il r7 konfiguracije, ali nikako mi nece biti jasno cemu sav taj trud da bi se upogonio jedan 1200 do te mjere da jedva sustigne obicni intel i5 non k...

17 godina
odjavljen

Fuckaj ga, kad uzmes ryzena onda imas odrijesene ruke u potpunosti. Kad uzmes intela onda nikad vise u zivotu ne mozes napraviti upgrade. Eno meni djecu zadirkuju u skoli jer sam uzeo skylake...

Freak Show Inc.

10 0 hvala 0
17 godina
war3_tft kaže...
Patrick_cro kaže...

Izgleda da ti matematika nije jaca strana

Uzmi kalkulator ako ti treba pomoc

564 + 806 + 603 = 1973kn
1306+390+603= 2299
razlika 326kn

Toxic jesi mozda napravio upgrade biosa? 

Ako ti nije problem jer mozes provjeriti koju su cipovi na memoriji?

http://www.softnology.biz/files.html

Nije ti jasan oc a i sam oc procesor?? Za ryzena ne moras imati nikakav poseban cooler i ne vidim nikakvog razloga zasto bi ga drzao na stock taktu. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 13:58 (Patrick_cro).
17 godina
Patrick_cro kaže...
war3_tft kaže...
Patrick_cro kaže...

564 + 806 + 603 = 1973kn
1306+390+603= 2299
razlika 326kn

budem kada dodem doma s posla :)

13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

564 + 806 + 603 = 1973kn
1306+390+603= 2299
razlika 326kn

Nema tu previse filozofije: 7400 je 500kn skuplji - 170kn (skuplja maticna za ryzen na koju bi samo "hrabri" stavili r5 il 7 danas sutra) - 150kn (skuplji RAM za ryzen) = 180kn

Ali razumijem da i osnove matematike ne vrijede kad se na silu nesto zeli dokazati. 

17 godina

Dobro jesi ti corav? jesam ti dao sliku i cijenu komponenti? Jesi corav ili koji klinac? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Patrick_cro kaže...

Dobro jesi ti corav? jesam ti dao sliku i cijenu komponenti? Jesi corav ili koji klinac? 

On misli da na Ryzen mora drugi ram tj dvije plocice.

Ne kuzi da si ti stavio vec sve kompatibilno u tome je problem.

Sto je najbolje na tu plocu koju si linkao bez problema ide ryzen 5 cak ga mozes i ocat te ryzen 7

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 15:11 (toxic).
17 godina

Evo bas malo pogledao i ova asrockica je sitno skuplja a ima 9faznu regulaciju ASROCK AB350 PRO4 cca 70kn skuplja a bez beda ide i najjaci ryzen na nju. Tako da evo idealne maticne za sitnu lovu sa mogucnosti oc svih ryzena do maximuma 

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Nisu li pro 4 i non pro (ab350m) skoro iste ploče?Vidim da ova druga nema vrm hladnjake na gornjem dijelu te nekoliko konektora.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 14:33 (DaShip).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Koliko sam citao kod ryzena jedino samsung b die (tvoja linkana memorija je micron) gura na 3000+ MHz (kolko je potrebno 1200 da bi se uopce priblizio 7400) pa me zivo zanima dal bi bila stabilnana na toj frekvenciji kad i neke deklairane na 3000MHz koje bi trebale takoder biti kompatibilne sa ryzenom ne rade kak spada...

17 godina
odjavljen
DaShip kaže...
Patrick_cro kaže...
Sve morao razmontirati? Jesi ti čuo za vadenje baterije za clear cmos? Očito nikad nisi ništa oc

Morao sam sve kablove odspojiti i još sam izgubio nekoliko minuta na pinovima za resetovanje  Usput kakve veze ima da li sam ikada išta OC-ao?Koliko vas AMD plaća?I meni treba novca 

Uzmeš šarafenciger, ištekaš komp iz struje i napraviš kratki na pinovima za batriju što sve skupa traje jednu minutu. Ja sam to morao raditi nekoliko puta na svojoj trenutnoj intel ploči nakon ubacivanja drugog sicka rama. Takođe nije proradilo iz prve...u biti više manje normalna stvar za svakog PC amatera. E sad ak to neznaš onda...

17 godina

To je micron b die, i ide bez problema i preko 3ghz tako da nema ama bas nikakvih problema sa overclockom memorije. Sad i obicni hynix ide na 2800mhz, moja 16gb double sided memorija ide na 2800mhz isto hynix, a to je vjerojatno najgora moguca kombinacija za overclock. Hynix 16gb i jos double sided

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

kuna amo, kuna tamo, ram ovaj ili onaj, jeftine vs skuplje ploče, klokanje ili plug 'n play.....

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
DaShip kaže...

Nisu li pro 4 i non pro (ab350m) skoro iste ploče?Vidim da ova druga nema vrm hladnjake na gornjem dijelu te nekoliko konektora.

Pro 4 ima 9 faznu regulaciju dok ab350m ima vjerojatno 6 faza. Procesori su samo 65w tdp tako da i zagrijavanje nije neki problem. 1600x, 1700x i 1800x su jedini sa 95w tdp, tako da i ryzen 1700 ide bez beda i na ovu pocetnu plocu makar bi bolje za 8/16core izabrao pro4 

14 godina

OC na Ryzenu radi odlično, samo se stavi na 3.8GHz, BIOS sve podesi i kraj priče, to je 1 minuta posla.

3.8GHZ bude na 1.29V, temp. ispod 60C.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Patrick_cro kaže...
DaShip kaže...

Pro 4 ima 9 faznu regulaciju dok ab350m ima vjerojatno 6 faza. Procesori su samo 65w tdp tako da i zagrijavanje nije neki problem. 1600x, 1700x i 1800x su jedini sa 95w tdp, tako da i ryzen 1700 ide bez beda i na ovu pocetnu plocu makar bi bolje za 8/16core izabrao pro4 

pa ja ti imam tu pro 4 plocu i mislim da je to najbolje za novac...

ploca nema sta nema i za ryzene dusu dala.. dobra regulacije, lijepog izgleda, hrpa funkcija itd..

8 godina
neaktivan
toxic kaže...
Patrick_cro kaže...
DaShip kaže...

pa ja ti imam tu pro 4 plocu i mislim da je to najbolje za novac...

ploca nema sta nema i za ryzene dusu dala.. dobra regulacije, lijepog izgleda, hrpa funkcija itd..

I pro i non pro imaju isti broj faza, jedino ab350 hdv ima manje jer podržava samo 65w procesore.

8 godina
neaktivan
XXX kaže...
DaShip kaže...
Patrick_cro kaže...
Sve morao razmontirati? Jesi ti čuo za vadenje baterije za clear cmos? Očito nikad nisi ništa oc

Morao sam sve kablove odspojiti i još sam izgubio nekoliko minuta na pinovima za resetovanje  Usput kakve veze ima da li sam ikada išta OC-ao?Koliko vas AMD plaća?I meni treba novca 

Uzmeš šarafenciger, ištekaš komp iz struje i napraviš kratki na pinovima za batriju što sve skupa traje jednu minutu. Ja sam to morao raditi nekoliko puta na svojoj trenutnoj intel ploči nakon ubacivanja drugog sicka rama. Takođe nije proradilo iz prve...u biti više manje normalna stvar za svakog PC amatera. E sad ak to neznaš onda...

Pa kako bi kratko spojio kad smeta jumper?Pinovi su stureni u najgori dio kućišta, kad sam ga već skinuo onda sam ga trebao i vratiti nazad.

17 godina
odjavljen
DaShip kaže...
XXX kaže...
DaShip kaže...
Patrick_cro kaže...

Pa kako bi kratko spojio kad smeta jumper?Pinovi su stureni u najgori dio kućišta, kad sam ga već skinuo onda sam ga trebao i vratiti nazad.

Fino, uzmeš špicange i prebaciš jumper pa ga vratiš nazad. Opet minuta posla.

17 godina
Patrick_cro kaže...

Evo

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 17:53 (toxic).
17 godina
Šteta šta ne piše koji je točno samsung die, jesi probao dignuti memoriju sa novim biosom? Probaj je dignuti barem na 2800mhz, mislim da bi to trebalo ići bez beda
17 godina
Patrick_cro kaže...
Šteta šta ne piše koji je točno samsung die, jesi probao dignuti memoriju sa novim biosom? Probaj je dignuti barem na 2800mhz, mislim da bi to trebalo ići bez beda

Evo radi na 2800mhz bez problema. (odmah sam bio stavio novi bios kad sam sve sklopio)

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 18:04 (toxic).
17 godina
toxic kaže...
Patrick_cro kaže...

Evo radi na 2800mhz bez problema. (odmah sam bio stavio novi bios kad sam sve sklopio)

ops ipak ne radi, dobio sam dva bsoda na desktopu.

cekat cu bolja vremena za sada neka radi na 2666mhz

14 godina
protjeran
DaShip kaže...
Bulldozer kaže...

složio sam već dosta konfi sa ryzen 1200 + giga a320m-ds2, uglavnom je to dečkima između 18-24 god koji se hoće igrat pa se niko ne žali.. sa 1060 i uživaju za 4500kn

Z4jebao si ih, bolje bi bilo da si im kupio Pentium i h110 ploču.Zbilja je glupo očekivati od ljudi u tom cjenovnom rangu da se z4jebavaju sa klokanjem, prvo treba fleshovati bios i nadati se da ne brickuješ ploču, onda treba resetovati cmos ako zatreba itd...I dalje ima smisla kupiti i5 7400.

neide mi u glavu kako da klokaju na a320 chipsetu, ako imaš foru javi

pentium se može sakrit iza ryzena.. probaj pubg igrat pa javi

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice