Primijetio sam da niko nije uključio i7 6800k u recenzije r5 1600, da li ima nekih pouzdanih benchmarkova koji porede ova dva procesora?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Namjeravam uzet Noctua NH-L9a za hladjenje R5 1600 ali mislim da nemaju nastavak za AM4.
Posalje se mail Noctua-i pa onda oni posalju ili uopce ne postoji za ovaj vent?
"
Primijetio sam da niko nije uključio i7 6800k u recenzije r5 1600, da li ima nekih pouzdanih benchmarkova koji porede ova dva procesora?
Vjerojatno zbog razlike u cijeni.
R5 1600 kosta 1720kn a i7-6800k punih 3160kn. za tu razliku u cijeni si kupis plocu i SSD
Imam jedno pitanjce jel to bug u hw infou ili u agesa codeu...kad palim komp u biosu mi je sve na auto..u biosu na 3.2 mi je 1.225...kad udje u win je u cpuz isto tako...skace od 0.850 do 1.380 zavisi o boostu...u hw infou odmah su sve jezgre na max i vcore mi na sve jezgr3 baca na 1.550v nakon 30 sec se sve vrati u normalu ma je bilo 1.380 na 3692 mhz turbo..dok u hw pokazuje 1.550 cpuz je normalno...pa neznam jel bug ili se moram zabrinuti..bios je f8..isto je bilo do jucer i na f7..prekjucer nije..i da u super positionu su ma x temp bile 43 min 30...i igrao nekih 30 min no man sky..max temp 54.6 i 1.381v na vcoru po hw

Namjeravam uzet Noctua NH-L9a za hladjenje R5 1600 ali mislim da nemaju nastavak za AM4.
Posalje se mail Noctua-i pa onda oni posalju ili uopce ne postoji za ovaj vent?
vjerujem da imaju am4 bracket, ipak je to noctua
pošalji mail pa ćeš vidjet, očekujem da će ti dati pozitivan odgovor
http://noctua.at/en/noctua-offers-free-am4-upgrade-kit-for-nh-l9a-and-nh-l9i-low-profile-coolers imaju bracket, poslat će ti ga besplatno, bar su meni za noctuu. :D
Ima li neka najava ili uskoro izlazak "postene" workstaiton ploce za Ryzne/ThreadRipper a da ima 7 full size PCI-X slotova ?
Tolko se hvale sa Laneovima i onda ne izdaju nijednu plocu koja ima sve full size PCI-E slotove :(?
"
R5 1600 kosta 1720kn a i7-6800k punih 3160kn. za tu razliku u cijeni si kupis plocu i SSD
Razlika u cijeni je nebitna kod poređenja arhitekturi i procesora sa istim brojem jezgri.
"
http://hwbench.com/cpus/amd-ryzen-5-1600-vs-intel-core-i7-6800k
"
http://hwbench.com/cpus/amd-ryzen-5-1600-vs-intel-core-i7-6800k
Zar su te benchmark stranice pouzdane?
Zar su te benchmark stranice pouzdane?
Pojma nemam
Može vaše mišljenje, koliko je ryzen 3 ustvari bolji/lošiji od G4560/i3?
Ryzen R3 1200 je definitivno bolji CPU od G4560 ali i skuplji 350HRK, u nas, razlika u cijeni opravdava razliku u perfomansama.
Po meni je najbolja kupnja, lagani overclock na 3.8GHZ i peglaj, sa ovim i3 modelima ovisno o modelu i clocku je tu negdje, li la a nešto jeftiniji.
7350K na 4.5GHZ malo pobjegne ali je i osjetno veća investicija, za te novce imaš 4C/8T 1500X.
Ma dobro, ali to je duplo skuplja investicija. Sam Ryzen 3 košta više od G4560 i matične. A po benchevima nije pretjerano bolji, a u single core taskovima je i primjetno lošiji.
To za kolegu pitam, 900kn je proc i 600kn b350 mbo.
Dok je ovaj 500+300 što je zamjetna razlika.

Imam jedno pitanjce jel to bug u hw infou ili u agesa codeu...kad palim komp u biosu mi je sve na auto..u biosu na 3.2 mi je 1.225...kad udje u win je u cpuz isto tako...skace od 0.850 do 1.380 zavisi o boostu...u hw infou odmah su sve jezgre na max i vcore mi na sve jezgr3 baca na 1.550v nakon 30 sec se sve vrati u normalu ma je bilo 1.380 na 3692 mhz turbo..dok u hw pokazuje 1.550 cpuz je normalno...pa neznam jel bug ili se moram zabrinuti..bios je f8..isto je bilo do jucer i na f7..prekjucer nije..i da u super positionu su ma x temp bile 43 min 30...i igrao nekih 30 min no man sky..max temp 54.6 i 1.381v na vcoru po hw

Razlika u cijeni je nebitna kod poređenja arhitekturi i procesora sa istim brojem jezgri.
Staro pravilo koliko para = toliko muzike, AMD je trenutno bolji jer dobijas 50/100% vise jezgri za iste pare, ako ti treba sirova snaga zna se sta ces kupiti, Intel je trenutno prevazidjen.
Ceka se 2018
Zavisi sta radis, imao sam g4560 i odlican je mali kalkulator, ako gejmas i nista te drugo ne interesuje odlicno, ako jos nesto hoces da prckas pored toga i hoces nadogradnju za dvije godine na istu plocu a vise jezgri jbg Ryzen je way to go jednostavno.
Prosjecan potrosac nece vidjeti razliku izmedju g4560 i i5 danas, kao i vecina na ovom forumu ali jbg bragging rights je posebna prica
Kupio je rx 460 za 600kn, i ne misli igrati pucačine. Bolje nek si uzme onda kombinaciju G4560 i ssd.
Ja imam nakon i5 6500 već skoro godinu dana ovaj pentiumčić sa R9 285, i skroz je legit, nisam neki power user, osim tu i tamo pokoje igrice, guitar proa i cad programa. Bragging rights indeed :D
Thx :)
Ma dobro, ali to je duplo skuplja investicija. Sam Ryzen 3 košta više od G4560 i matične. A po benchevima nije pretjerano bolji, a u single core taskovima je i primjetno lošiji.
AM4 opcija ima širu paletu nadogradnje(future Zen) i mogućnosti, te je ipak brža u multithreadu plus što ima mogućnost overclocka.
Po meni radije na R3 plus lagani OC.
AM4 opcija ima širu paletu nadogradnje(future Zen) i mogućnosti, te je ipak brža u multithreadu plus što ima mogućnost overclocka.
Po meni radije na R3 plus lagani OC.
Zar svi vi koji preporučujete "upgrade path" niste imali matematiku u osnovnoj?Sam r3 košta koliko pentium+ploča tako da te isto izađe na kraju samo što sa pentiumom barem nećeš biti zaključan na am4 platformi (ukratko, na r3 potrošiš onoliko više koliko bi potrošio na buduću ploču kada bi kupio pentium).
Zar svi vi koji preporučujete "upgrade path" niste imali matematiku u osnovnoj?Sam r3 košta koliko pentium+ploča tako da te isto izađe na kraju samo što sa pentiumom barem nećeš biti zaključan na am4 platformi (ukratko, na r3 potrošiš onoliko više koliko bi potrošio na buduću ploču kada bi kupio pentium).
Nismo, čekamo tebe da prospeš malo znanja, vidim da svi uče od tebe već dugo.
G4560 - 529HRK
1151 MBO - 359HRK
R3 1200 - 898HRK
B350 AM4 - 554HRK
Razlika u cijeni je 550HRK, AM4 platforma će biti podržana 4 godine, dakle Zen2 plus ostalo te sama paleta Zena 1 do 1700(65w TDP) plus APU modeli.
Intel će nastaviti sa gomilanjem socketa pa će biti kao i sa 2500K, pronađi mu MBO sada negdje :)
Ova AM4 opcija u slučaju APU-a ima VGA/DVI/HDMI dok 1151 opcija ima samo DVI, ova najjeftinija.
Da se razumijemo, nema greške s nijednim, G4560 je bang for bucks i dalje.
G4560 - 529HRK
1151 MBO - 359HRK
R3 1200 - 898HRK
B350 AM4 - 554HRK
Razlika u cijeni je 550HRK, AM4 platforma će biti podržana 4 godine, dakle Zen2 plus ostalo te sama paleta Zena 1 do 1700(65w TDP) plus APU modeli.
Intel će nastaviti sa gomilanjem socketa pa će biti kao i sa 2500K, pronađi mu MBO sada negdje :)
Ova AM4 opcija u slučaju APU-a ima VGA/DVI/HDMI dok 1151 opcija ima samo DVI, ova najjeftinija.
Sa tih ušteđenih 564kn kupiš matičnu ploču za novi procesor
Ja jesam poznati ljubitelj Intel procesora ali u ovom slučaju bi išao na r3 čisto zato što ima 4 prave jezgre dok privjesak ima 2, jedino ako je komp isključivo za igre išao bi na privjesak zbog osjetno jačeg IPC-a.
Suvišno je raspravljati o budućum nadogradnjama zato što realno gledano iz dosadašnjeg iskustva velika večina ljudi se umjesto nadogradnje odlučuje na novi PC.
Prodaš R3 1200 i ubodeš R7 1700.
BTW kolega, privjesak nema jači IPC, IPC im je podjednak, clock per clock je 1200 brži je true quad core CPU, razlika u taktu čini tu razliku u igrama.
Odradi bilo koji CPU test na istom taktu i 1200 će biti brži uvijek.
2C/4T vs 4C/4T sa jednakim brojem instrukcija po clocku, 4C/4T će uvijek imati prednosti, hw je jači CPU.
Mada za igre, isti vrag.
Prodaš R3 1200 i ubodeš R7 1700.
BTW kolega, privjesak nema jači IPC, IPC im je podjednak, clock per clock je 1200 brži je true quad core CPU, razlika u taktu čini tu razliku u igrama.
Odradi bilo koji CPU test na istom taktu i 1200 će biti brži uvijek.
2C/4T vs 4C/4T sa jednakim brojem instrukcija po clocku, 4C/4T će uvijek imati prednosti, hw je jači CPU.
Mada za igre, isti vrag.
Za šta ćeš prodati taj 4c4t privjesak za par godina?Dovoljno da platiš dostavu IPC sigurno nije isti, sudeći prema Techpowerup-u BLIZU je i5 7400 (uz 3200 mhz ram), dok ostali prikazuju drastično drugačije rezultate (potreban je 26% viši radni takt od 7400 da bi bio na njegovom nivou).U gejmingu je daleko od i5ica.
Za šta ćeš prodati taj 4c4t privjesak za par godina?Dovoljno da platiš dostavu IPC sigurno nije isti, sudeći prema Techpowerup-u BLIZU je i5 7400, dok ostali prikazuju drastično drugačije rezultate (potreban je 26% viši radni takt od 7400 da bi bio na njegovom nivou).U gejmingu je daleko od i5ica.
Vidim da si stručnjak, IPC se gleda u gamingu.
Ako nemaju jednak broj frejmova u igrama IPC nije jednak, na istom taktu naravno. Ajd ti nastavi laprdat
Za šta ćeš prodati taj 4c4t privjesak za par godina?Dovoljno da platiš dostavu IPC sigurno nije isti, sudeći prema Techpowerup-u BLIZU je i5 7400, dok ostali prikazuju drastično drugačije rezultate (potreban je 26% viši radni takt od 7400 da bi bio na njegovom nivou).U gejmingu je daleko od i5ica.
Vidim da si stručnjak, IPC se gleda u gamingu.
Ako nemaju jednak broj frejmova u igrama IPC nije jednak, na istom taktu naravno. Ajd ti nastavi laprdat
Gdje sam to rekao?Usput, r3 na 3.8 GHz je i do 45% iza i5ica u gejmingu ;)
G4560 - 529HRK
1151 MBO - 359HRK
R3 1200 - 898HRK
B350 AM4 - 554HRK
Ako su problem novci, a želi se upgrade path AM4 možeš ići i s Athlonom X4 950 za 496 kn. 4 jezgre za još manje novaca