AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.865.091
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Pa normalno da se razlike nece vidjeti u cpu-z i slicnim glupostima... U gamingu bi bilo nesto sitno razlike, ali to je ipak pre mala razlika od 200mhz pri vec prilicno visokoj frekvenciji gdje su razlike puno manje nego pri nizim frekvencijama, uz odgovrajuce timinge naravno.
Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
protjeran
Dupli.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2018 23:35 (war3_tft).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ne znam sta vi gledate al ubrzanje je vise nego solidno s obzirom da je razlika samo tih 200mhz na ramu...

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

Fanu aj mi molim te daj minimalni FPS u WH2 i Rimu. 

Tu bi trebala brzina memorije jako igrati ulogu. To sam skontrao još kod Attile, da čim body count krene fps dipa.

Sa dobrim ocom memorije doslovno dobiješ + 10/20 minimuma što život znači. 

Smješno, kad vidim 2080ti i 1080ti usporedbu na 1440p i imaju iste minimume, a titanijumka ima avg + 20 fpsa.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DarthMarkus kaže...

Tu bi trebala brzina memorije jako igrati ulogu. To sam skontrao još kod Attile, da čim body count krene fps dipa.

Smješno, kad vidim 2080ti i 1080ti usporedbu na 1440p i imaju iste minimume, a titanijumka ima avg + 20 fpsa.

s kojim programom mogu dobiti ocitanje min fpsa?

rado bih testirao i druge igre, ali ne znam da imam ijednu drugu sa ugradjenim benchmarkom

13 godina
protjeran

pa Msi Afterburner kaj drugo, bolji nema.lp

Intel Core™ i7 Forever
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Fanu kaže...
DarthMarkus kaže...

s kojim programom mogu dobiti ocitanje min fpsa?

rado bih testirao i druge igre, ali ne znam da imam ijednu drugu sa ugradjenim benchmarkom

Pa čekiraš graf na kraju. Vidiš dip kao da si na respiratoru.

Krene na Skaven benchu tamo kad se klashaju pred kraj, odnosno kad kamera krene bočni zoom.

U Rimu ti je uvjek kad se odzooma gospodin koji mrtav leži, odnosno kad je dosta fokusirano na vegetacijju. 

Nema gorega kad imaš 90 fpsa, zoomaš, a ono dipne na 20.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2018 15:47 (DarthMarkus).
13 godina

3000MHz vs 3200MHz vs 3400MHz sa istim timinzima (14-14-14-14-28 1T), nista nije mjenjano osim frekvencije rama

podaci dobiveni afterburnerom u 2 igre (Rome 2 i TW:Warhammer 2 - ugradjeni benchmarci)

3400MHz:

29-12-2018, 12:11:44 rome2.exe benchmark completed, 8542 frames rendered in 112.375 s
                     Average framerate  :   76.0 FPS
                     Minimum framerate  :   48.1 FPS
                     Maximum framerate  :  103.8 FPS
                     1% low framerate   :   47.4 FPS
                     0.1% low framerate :    8.2 FPS

skaven bench:

29-12-2018, 13:24:50 Warhammer2.exe benchmark completed, 4077 frames rendered in 63.891 s
                     Average framerate  :   63.8 FPS
                     Minimum framerate  :   45.5 FPS
                     Maximum framerate  :   79.8 FPS
                     1% low framerate   :   49.6 FPS
                     0.1% low framerate :   14.7 FPS

battle bench:

29-12-2018, 13:26:44 Warhammer2.exe benchmark completed, 2444 frames rendered in 44.484 s
                     Average framerate  :   54.9 FPS
                     Minimum framerate  :   45.6 FPS
                     Maximum framerate  :   65.1 FPS
                     1% low framerate   :   45.5 FPS
                     0.1% low framerate :   14.2 FPS

###############################################################################################

3200MHz:

29-12-2018, 14:15:07 rome2.exe benchmark completed, 8460 frames rendered in 111.250 s
                     Average framerate  :   76.0 FPS
                     Minimum framerate  :   46.4 FPS
                     Maximum framerate  :  104.3 FPS
                     1% low framerate   :   45.3 FPS
                     0.1% low framerate :    8.4 FPS

skaven bench:

29-12-2018, 14:18:22 Warhammer2.exe benchmark completed, 3957 frames rendered in 61.922 s
                     Average framerate  :   63.9 FPS
                     Minimum framerate  :   47.1 FPS
                     Maximum framerate  :   79.5 FPS
                     1% low framerate   :   49.6 FPS
                     0.1% low framerate :    9.5 FPS

battle bench:

29-12-2018, 14:19:46 Warhammer2.exe benchmark completed, 2366 frames rendered in 43.282 s
                     Average framerate  :   54.6 FPS
                     Minimum framerate  :   45.5 FPS
                     Maximum framerate  :   65.3 FPS
                     0.1% low framerate :   14.1 FPS

###############################################################################################

3000MHz:

29-12-2018, 14:25:38 rome2.exe benchmark completed, 8443 frames rendered in 112.063 s
                     Average framerate  :   75.3 FPS
                     Minimum framerate  :   47.1 FPS
                     Maximum framerate  :  103.7 FPS
                     0.1% low framerate :    8.3 FPS

skaven bench:

29-12-2018, 14:28:31 Warhammer2.exe benchmark completed, 3941 frames rendered in 61.844 s
                     Average framerate  :   63.7 FPS
                     Minimum framerate  :   48.1 FPS
                     Maximum framerate  :   79.1 FPS
                     1% low framerate   :   49.0 FPS
                     0.1% low framerate :    9.6 FPS

battle bench:

29-12-2018, 14:29:55 Warhammer2.exe benchmark completed, 2418 frames rendered in 43.985 s
                     Average framerate  :   54.9 FPS
                     Minimum framerate  :   45.6 FPS
                     Maximum framerate  :   65.6 FPS
                     0.1% low framerate :   13.5 FPS

gotovo nikakve razlike

Moj PC  
6 0 hvala 6
13 godina

Jbte ispada da još sa OC-om dobiješ lošije rezultate kod minimuma.

Moraš uzet u obzir da je ovo igra koja dosta siluje jednu jezgru ( Rome 2) i da tu dosta CPU clock ima utjecaja.

Ja sam npr. baš testirao memoriju u WH/Attili i rezultati su s OC-om bili dosta veći. Doduše na Intelu.

Hvala ti svejedno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Fanu kaže...

3000MHz vs 3200MHz vs 3400MHz sa istim timinzima (14-14-14-14-28 1T), nista nije mjenjano osim frekvencije rama

podaci dobiveni afterburnerom u 2 igre (Rome 2 i TW:Warhammer 2 - ugradjeni benchmarci)

...

gotovo nikakve razlike

sad će još ispast da je ono silovanje s b-die ramom samo radi toga da bi mogli reć da za ryzen treba skupi ram da bi radi kako treba

13 godina
protjeran
Fanu kaže...

---

gotovo nikakve razlike

jel ti gpu uvijek bio na 99%?

Intel Core™ i7 Forever
13 godina
Stjepanj kaže...
Fanu kaže...

---

gotovo nikakve razlike

jel ti gpu uvijek bio na 99%?

nisam obracao pozornost cijelo vrijeme, ali kad bih pogledao, bio je

rijec je 1440p rezoluciji i ultra detaljima (FXAA umjesto MSAA doduse, jer MSAA nije ispravno implementiran kako navode sami developeri) + unlimited video memory - imam i dosta modova u obje igre (AI+cinematic battles - od grafickih modova samo one koji reskinaju jedinice), ali ne znam koliki je njihov utjecaj na benchmarke..

ne planiram testirati na 1080p jer se na tu rezoluciju ne planiram vise vracati :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2018 16:16 (Fanu).
13 godina
protjeran
Nebitno je sto se ti ne zelis vracati, al ovo sto si ti u igrama napravio je testiranje gpu-a, a ne cpu-a da bi na kraju napravio katastrofalan zaljucak kako brzina memorije nije bitna...
13 godina
war3_tft kaže...
Nebitno je sto se ti ne zelis vracati, al ovo sto si ti u igrama napravio je testiranje gpu-a, a ne cpu-a da bi na kraju napravio katastrofalan zaljucak kako brzina memorije nije bitna...

test je za one koje zanima utjecaj brzine memorije na 1440p rezoluciji - a taj utjecaj (bar sto se tice total war igara) je nezamjetan

mislim da je to zanimljiva informacija za sve vlasnike 1440p monitora i ryzen procesora, ne ?

ti slobodno testiraj na 1080p i 720p rezolucijama, ja (i pretpostavljam svi ostali sa high end konfama) u zivotu vise ne planiram imati 1080p monitore i iduci koji budem kupovao ce sigurno biti 4K na 30 ili 32" dijagonale tako da su meni testovi na manjim rezolucijama beskorisni

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2018 17:15 (Fanu).
13 godina
protjeran
Ne, nikog ne zanimaju rezultati sa gtx 1080 na 1440p ultra detaljima, jer ce tu u vecini slucajeva gpu biti bn.

Isto tako nikog ne zanima tvoja "high end" konfa, ako zelis testirati high rr gaming na 1440p onda ti za to treba odgovarajuca high end kartica, koju ti nemas.

Problem zapravo i nije u tvom testu, jer on ne pokazuje nista, problem je sto si na temelju gpu testa prosrio tesku dezinformaciju da brzina memorije nije bitna za ryzen.
16 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
...

Problem zapravo i nije u tvom testu, jer on ne pokazuje nista, problem je sto si na temelju gpu testa prosrio tesku dezinformaciju da brzina memorije nije bitna za ryzen.

pa koliko ja znam amd ccx jezgre komuniciraju po kanalu od 22gb/s, tako da kad jednom pređeš cifru od 44gb/s propusnosti na memoriji, BN nestaje, i daljnje povećanje propusnosti više nema efekta. osim za kakve specifične zadatke.

13 godina
war3_tft kaže...
Problem zapravo i nije u tvom testu, jer on ne pokazuje nista

pa pokazuje da brzina memorije uopce nije bitna na rezoluciji 1440p i vecima (sto je mene osobno zanimalo i zasto sam uopce radio ove benchmarke) - tako da nema potrebe bacati novce na 3000+MHz memorije ako se netko planira igrati na ryzenu i toj rezi

pretpostavljam da bi ista stvar bila i da imam rtx 2080/ti

ako tebe ne zanima rezultat sa gtx1080 na 1440p ultra (pretpostavljam da vlasnici navedenih kartica i dalje igraju na high-ultra detaljima jer im to ta graficka omogucava uz visok framerate) onda mozes slobodno ignorirati moje postove

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2018 18:57 (Fanu).
13 godina
Fanu kaže...
war3_tft kaže...

test je za one koje zanima utjecaj brzine memorije na 1440p rezoluciji - a taj utjecaj (bar sto se tice total war igara) je nezamjetan

mislim da je to zanimljiva informacija za sve vlasnike 1440p monitora i ryzen procesora, ne ?

ti slobodno testiraj na 1080p i 720p rezolucijama, ja (i pretpostavljam svi ostali sa high end konfama) u zivotu vise ne planiram imati 1080p monitore i iduci koji budem kupovao ce sigurno biti 4K na 30 ili 32" dijagonale tako da su meni testovi na manjim rezolucijama beskorisni

Hodl.

Ne znam za Ryzen, ali na Intelu je itekako bitno. Znam jel trenutno konfu slagao samo za to. 

Bench je cpu/gpu boundan i uvelike nema veze sa stvarnim perfomansama tj. za realtime bi trebao pokrenuti 20 vs 20 ili 40 vs 40 skupa sa pojačanjima. Zoom in/zoom out s puno leševa.

Onda ti do izražaja dođe memorija i cpu core. 

13 godina

Kao što vidimo is testova koje je Fanu prezentirao mitovi i legende su srušene i komotno se na Ryzena baci 2933mhz hynix, micron, jeftilen i peri igre dok ti oči ne ispadnu.

Izuzev pucačina u pro svrhe high rr monitor je potpuno nebitan velikoj većini populacije na kugli zemaljskoj.

Dakle nekakav IPS 75hz u paru sa R2600 i rx 580 više nego dobra kombinacija za sve trenutne naslove tko je željan igre.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2018 19:18 (mislioc).

7 0 hvala 0
13 godina

ako vas zanima neka druga igra (sa ugradjenim benchmarkom), javite pa skinem (a da nije GTAV - jer za rockstarova sr*nja doista neam zivaca)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Fanu kaže...

ako vas zanima neka druga igra (sa ugradjenim benchmarkom), javite pa skinem (a da nije GTAV - jer za rockstarova sr*nja doista neam zivaca)

Ajde Tomb Raider.

13 godina
protjeran
Pa nije bitna sa gtx 1080, vec sa 1080ti bi se itekako osjetile razlike na toj rezoluciji. Sve u svemu fail od testa i jos veci fail od zakljucka, vrlo jednostavno sve skupa.
17 godina
odjavljen

Čak i ja konzolaš znam da s test treba napraviti na 720p/1080p ovisno o jačini grafe kako bi se dobili mjerodavni podaci za ostatak konfiguracije. 1440p može proču kod 2080 ti ako ne pališ RT

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
XXX kaže...

Čak i ja konzolaš znam da s test treba napraviti na 720p/1080p ovisno o jačini grafe kako bi se dobili mjerodavni podaci za ostatak konfiguracije. 1440p može proču kod 2080 ti ako ne pališ RT

ok, nitko te ne sprijecava da benchmarkas na tim rezolucijama

ne znam koliko puta se moram ponoviti da je meni jedino bitno kakve su mi performanse na 1440p - ako imam 1440p monitor to mi je jedini mjerodavan podatak jer druge rezolucije uopce ne koristim

tebi i war3_tft je to mozda beskoristan benchmark, ali vlasnicima (i onima koji razmisljaju o slicnim konfiguracijama) ryzena i 1440p monitora nije

17 godina
odjavljen

Isto tak me nitko ne spriječava da komentiram nečiji test...ako nekome konstruktivna kritika smeta (kritika koja potiče napredak), onda nek zadrži takav test u svoja četiri zida

Ako testiram koliko brzo mogu trčati, a noge su mi vezane na max jedan metar, onda je to test koji će zanimati ljude koji trče vezanih nogu na jedan metar. Ostale više zanima koliko mogu trčati kada sam slobodan

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Fanu kaže...
XXX kaže...

ok, nitko te ne sprijecava da benchmarkas na tim rezolucijama

ne znam koliko puta se moram ponoviti da je meni jedino bitno kakve su mi performanse na 1440p - ako imam 1440p monitor to mi je jedini mjerodavan podatak jer druge rezolucije uopce ne koristim

tebi i war3_tft je to mozda beskoristan benchmark, ali vlasnicima (i onima koji razmisljaju o slicnim konfiguracijama) ryzena i 1440p monitora nije

ja imam trenutno 1440p@32" i na tome cu izgleda ostati jako dugo, stovise cak je i dugogodisnji zagrizeni frend s 144hz@24" presao na 1440p@32"@75hz, jednostavno benefiti su preveliki, kaze preporodio se tj napokon je progledao.

Druga stvar je sto mi se i5 8600k gusi na 90-100% u poprilicno naslova cak i s gtx1080 da ne pricam s 1080ti, kako je krenulo sljedeci setup je definitivno Ryzen ako Intel nastavi s svojim cijenama..lp

Intel Core™ i7 Forever
13 godina
XXX kaže...

Isto tak me nitko ne spriječava da komentiram nečiji test...ako nekome konstruktivna kritika smeta (kritika koja potiče napredak), onda nek zadrži takav test u svoja četiri zida

Ako testiram koliko brzo mogu trčati, a noge su mi vezane na max jedan metar, onda je to test koji će zanimati ljude koji trče vezanih nogu na jedan metar. Ostale više zanima koliko mogu trčati kada sam slobodan

ok, znaci sa svojom konfom ja bi trebao testirati na 10g starim rezolucijama (720/1080) da dobijem podatak koji mi apsolutno nista ne znaci jer koristim 1440p rezu u svakodnevnom radu?

po tvome bih trebao odrezati obje noge i onda gledati koliko mogu brzo trcati na 100m kako bih se pripremio za utrku na 200m u kojoj svi sudionici imaju obje noge

17 godina
odjavljen
Fanu kaže...
XXX kaže...

ok, znaci sa svojom konfom ja bi trebao testirati na 10g starim rezolucijama (720/1080) da dobijem podatak koji mi apsolutno nista ne znaci jer koristim 1440p rezu u svakodnevnom radu?

po tvome bih trebao odrezati obje noge i onda gledati koliko mogu brzo trcati na 100m kako bih se pripremio za utrku na 200m u kojoj svi sudionici imaju obje noge

Ne trbaš ako si želio korisiti forum kao vlastito spremište podataka Ako želiš pružiti pravu informaciju onda trebaš

Također postoje grafe i jače od tvoje, kojima tvoja rezolucija nije problem i nisu usko grlo takvom kompu

13 godina
XXX kaže...

Ne trbaš ako si želio korisiti forum kao vlastito spremište podataka Ako želiš pružiti pravu informaciju onda trebaš

Također postoje grafe i jače od tvoje, kojima tvoja rezolucija nije problem i nisu usko grlo takvom kompu

pa malo sam za promjenu htio staviti neke usporedbe koje se ne vide cesto od drugih korisnika foruma - za razliku od tebe i jos nekih koji izgleda vole samo pljuvacku bacati

ponavljam, ti slobodno nabavi ryzena pa testiraj na kojoj god rezoluciji hoces i stavljaj rezultate ovdje (koliko vidim nisam fulao temu sa svojim spremistem podataka)

ides? postoje jace grafe od moje? imam 165Hz monitor, nadji mi grafu na trzistu kojoj to nece biti bottleneck na toj rezoluciji.

17 godina
odjavljen

I ja tebi opet velim da ću slobodno komentirati tvoj i takve testove a ti ih nazivaj pljuvačkom slobodno jer to i je

Moj PC  
0 2 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice