AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 32.120
|
čitano: 8.176.183
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
EricCartman kaže...

Ako se CCX sastoji od 8 jezgri, to bi značilo da za 12/24 proc moraju spojiti 2 CCX-a, s disableane 2x2 jezgre. Dakle 2 CCX-a bi morali staviti, tako da sam malo skeptičan prema > 8 jezgri na AM4, makar bi to bilo izvrsno

Da kaj drugo, updejtal sam post tak da ubuduče ne moram opet ponovo pisat.Sve ovisi kaj se AMD-u najviše isplati+as u rukavu(kao Thredripper 2), tak da kad zatreba AMD brzo izbaci novi proc sa dodatnim CPU jezgrama.Ionako od Intela u 2019 godini nema ništa vrjedno spomena, dakle uloženo-dobiveno Desktop/HETD/serveri Intel je ugazio gadne probleme.

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=243&jumpto=5777865&sort=asc&view=flat

Ryzen 2 8/16 sasvim dost za AM4 socket, pa kad zatreba lako je na stol bacit 12/24 verziju i nema frke.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
mersimh kaže...

Da li ploča ima najnoviji BIOS? Da li si RAM ugradio u utore koji su definirani uputama koje si dobio sa pločom?

Vjerojatno imaš RAM modul koji je defektan, možeđ ga probati u drugom računalu koje podržava DDR4 memoriju.

ps. ako to ide na reklamaciju, moraš slati oba modula i bit ćeš bez računala.

ma sve uradio kako pise u uputama,kao sto rekoh,taj jedan modul i kad sam stavim u PC nece da pokaze sliku

a morat cu reklamaciju,znam da moram oba slati logicno hehe

bios je najnoviji,nije do njega,oba modula su ista,jedan radi,drugi ne

BiH__Snowflake BF4,CS:GO
14 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Evo i Smeagoll na Ryzenu.

7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jos jednom ja,

posto sam kupio ovaj ryzen 5 2600,drzim ga trenutno na stocku

vidim kad radi na svih 6 jezgri oko 3.7 do 3.8 GHZ radi i temperature su odlicne.

sad ima li logike uopce overclockat ovaj procesor?

do koliko oni idu,4.0 - 4.1??

za sad sam jako pozitivno iznenadjen ovim malim procesorom

ova standardna voltaga je ok?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
mersimh kaže...

jos jednom ja,

vidim kad radi na svih 6 jezgri oko 3.7 do 3.8 GHZ radi i temperature su odlicne.

Nije odgovor na tvoja pitanja, al jel ne bi ti trebao vidjet '12 jezgri' u HwMonitoru? Mislim na 6/12 ct

14 godina
neaktivan
playjob kaže...

Nije odgovor na tvoja pitanja, al jel ne bi ti trebao vidjet '12 jezgri' u HwMonitoru? Mislim na 6/12 ct

ma sve je tu pusti to haha

17 godina

Digni na 4ghz- 1.25V ali iz biosa ne na tom ryzen masteru , postavi brzinu cpu hladnjaka kako ti odgovara da bude nečujan isto u biosu. Odgovor da li treba oc je naravno da da.

kradem mine iz minskog polja
14 godina
neaktivan
upravu si evo uradio sam to sto si rekao,odigrao battlefield 1 bez problema
15 godina
mersimh kaže...

jos jednom ja,

Pa realno, nemaš baš nešto potrebe clockati s obzirom na to koliko malo ide gore. Ali ako ti je to iz zabave, ko svi mi tu, onda clockaj .

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa realno, nemaš baš nešto potrebe clockati s obzirom na to koliko malo ide gore. Ali ako ti je to iz zabave, ko svi mi tu, onda clockaj .

eh ovako,clockao sam to na 4.0 nikakvih problema,aliiii sad vidim da mi je PC konstantno na 4.0

mislim sta je fazon,sta moram nastimat da na idlu ide na neke low clockove??

da napomenem u power options minimum procesor power state sam stavio na 5% ali to ne mijenja nista kako sam uradio OC

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2018 16:20 (mersimh).
17 godina

Šta te briga da je stalno na 4ghz ako ti je u idle temp 26° i vuće 35W, bar je meni tako

14 godina
neaktivan
dery kaže...

Šta te briga da je stalno na 4ghz ako ti je u idle temp 26° i vuće 35W, bar je meni tako

to stoji,temp su i dalje odlicne ali nisam navikao na to,valjda mora biti neka opcija da se downclocka kao i svaki intel procesor??

ovo mi nema smisla da je konstantno na 4GHz

Edit:

ukljucio sam AMD cool and quiet i evo sad je uradio downclock

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2018 16:44 (mersimh).
16 godina
neaktivan
mersimh kaže...
dery kaže...

to stoji,temp su i dalje odlicne ali nisam navikao na to,valjda mora biti neka opcija da se downclocka kao i svaki intel procesor??

ovo mi nema smisla da je konstantno na 4GHz

Ako promijenis CPU ration, Cool n Quiet se automatski iskljuci te ga moras ukljuciti manualno.

Reci mi da li ti spusti i vcore voltage sada ili samo cpu clock?

EDIT: Vidim da imas MSI plocu tako da napon nece dropati prilikom overclocka, a frekvencija hoce. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2018 16:51 (Almin94).
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Ako promijenis CPU ration, Cool n Quiet se automatski iskljuci te ga moras ukljuciti manualno.

Reci mi da li ti spusti i vcore voltage sada ili samo cpu clock?

EDIT: Vidim da imas MSI plocu tako da napon nece dropati prilikom overclocka, a frekvencija hoce. 

da da primjetio sam to,samo spusti frekvenciju a Vcore je i dalje isti,ali ajde to nije neki problem

17 godina

Kod mene nema spuštanja frekvencije iako je CnQ uključen.

16 godina
protjeran

U Asusovom bios-u se CNQ niti ne spominje, takt se spusta ako se clocka offsetom...

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Stigla riža!

Sljedeći tjedan benchmarking na najjače.

#YOLO
Moj PC  
12 0 hvala 2
15 godina
AdR03 kaže...

Riža, GTX 1080 Ti i 165 Hz ekran, srce me boli. 

Podržavam Ryzen kao opciju za igranje pogotovo kad je Intel digao cijene, ali kupiti takav ekran, takav GPU 

i onda ne uzeti ako ništa i5 8600k je kao da si me opalio daskom po glavi, bez zaje...

9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
AdR03 kaže...

Riža, GTX 1080 Ti i 165 Hz ekran, srce me boli. 

Podržavam Ryzen kao opciju za igranje pogotovo kad je Intel digao cijene, ali kupiti takav ekran, takav GPU 

i onda ne uzeti ako ništa i5 8600k je kao da si me opalio daskom po glavi, bez zaje...

Rađe bi u sibirski gulag godinu dana, nego tjedan dana igrao na 165hz monitoru i ryzenu 

9 godina
eto na kad jedan uzme amd cpu na highrr monitor onda nevalja a 98% intelaša je na 1080p 60hz i to je u redu.

vidit ćemo kad napravi bench ali ne vidim zašto nebi ryzen vrtia 120+ fps u sadašnjim i budućim engine-ima ?
14 godina

AdR03 digneš DSR na tu dijagonalu i milina.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

tak svejedno koji procesor imas, jer niti jedan ionako ne moze rokat 165Hz na max detaljima, i sa intelom moras smanjivati i gasiti graficke postavke

a to ces raditi i sa ryzenom, i sve dok ce ti 1% min fps biti u gsync rasponu neces imati nikakvih problema

pusti ove provokatore, slozi stroj i javi te bencheve 

Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
odjavljen

Pa bome sa GTX 1080 ti na 2056X1080p bi mogao rokati visoke fPS- i i5 8600K bi mu bio bolji izbor, iako je trenutno pre skup...alo ako je već kupio taj monitor i tu grafu trebao je i taj i5 uz lagani overklok.

Kaj je/je, ne treba iz toga raditi nauku, bacati floskule i pravdati neopravdivo.

Ryzen je super da se razumijemo, i da trenutno kupujem bio bi to Ryzen 1600X za bagatelu na dobroj ploči, pa kasnije nadogradnja kad zatreba, ali ja nisam 165 hz gamer niti ću to ikada postati.

Moj PC  
5 1 hvala 0
14 godina
protjeran

Ma tko bi primjetio 20-25% razlike u FPS-u ili kad jedan ima avrg FPS kao sto drugi ima 1% low klik1, klik2, klik3, klik4.  

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina

AdR03 je čisti heretik, ili će čovjek jednostavno gejmat i uživati a ne brojati FPS. Hmhm, zanimljivo. 

15 godina

Intelov "privjesak" poslan u mirovinu .

15 godina
itomic009 kaže...

ili će čovjek jednostavno gejmat i uživati a ne brojati FPS.

Podržavam ovo o uživanju i ne brojanju FPSa, samo ne na takvoj kartici i ekranu.

To možeš raditi za puuno manje novaca, znaš to kao i mi svi ovdje.

15 godina

Pa njemu će s tim monitorom biti isto iskustvo igranja imao on 125fps ili 155fps tako da ono . Sad, top end komponente i to da se upare jedne s drugima je ok, ali isto tako ne znači da čovjek treba bacat novac samo zato što ga ima.

9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
itomic009 kaže...

ili će čovjek jednostavno gejmat i uživati a ne brojati FPS.

Podržavam ovo o uživanju i ne brojanju FPSa, samo ne na takvoj kartici i ekranu.

To možeš raditi za puuno manje novaca, znaš to kao i mi svi ovdje.

Pa da, buduci da je ustedio na procu mogao je uzet lijepo uw34" 3440×1440 120hz gsync pa bi ajde to bio setup po mjeri, ovako je to setup koji ce usreciti kupca koji to rabljeno kupi, niti monitor niti kartica dozivjeti nece 100% loada 

18 godina
odjavljen

puuuuuuunoooooooooooooo  maaaaaaaaaanje novaca 

Inače Destiny 2 trenutno besplatan za preuzimanje.

Moj PC  
2 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice