Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.227.684
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen CPU
intelduo1 kaže...

ADATA XPG Dazzle 2x8 GB, 2400 MHz.

Mislim da nije do napona, dizao sam do 1.35, sve isto. Upisivao ručno latencije: 16-16-16-36. Ista stvar. Jednostavno neće ni bootat win. Nakon 5, 6 restarta boota win, i sruši se za manje od minute, monitor izgubi sliku ili mazne BSOD. Kad je sve na AUTO, odnosno frekvencija na 2133, sve radi normalno bez ikakvih nestabilnosti i poteškoća.

Aj ako nije bed uslikaš ili prepišeš što piše na naljepnici na samom "keksu" rama. Ovako nalazim različite podatke za latencije pa čak i kontradiktorne vrijednosti za samu frekvenciju na istoj stranici. Jedno je sigurno - koriste hynix čipove a njih ryzen ploče baš i ne vole.

16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Bez uvreda...

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
14 godina
_mark0_69 kaže...
intelduo1 kaže...

ADATA XPG Dazzle 2x8 GB, 2400 MHz.

Mislim da nije do napona, dizao sam do 1.35, sve isto. Upisivao ručno latencije: 16-16-16-36. Ista stvar. Jednostavno neće ni bootat win. Nakon 5, 6 restarta boota win, i sruši se za manje od minute, monitor izgubi sliku ili mazne BSOD. Kad je sve na AUTO, odnosno frekvencija na 2133, sve radi normalno bez ikakvih nestabilnosti i poteškoća.

Aj ako nije bed uslikaš ili prepišeš što piše na naljepnici na samom "keksu" rama. Ovako nalazim različite podatke za latencije pa čak i kontradiktorne vrijednosti za samu frekvenciju na istoj stranici. Jedno je sigurno - koriste hynix čipove a njih ryzen ploče baš i ne vole.

Evo fotke

EDIT: Uspio sam namjestiti ram na stock 2400 MHz. Stavio sam latencije na 17-17-17-39, voltaža 1.2, D.O.C.P. na 2400 MHz i target frequency na 2400 MHz.

EDIT 2: Ruši se u igrama, samo se izgubi slika. Resetiram komp i nakon toga neće više bootat. Natrag na 2133. Čak sam slijedio i upute s Asusove stranice za Prime Pro ploču, međutim te postavke ne rade.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.3.2017 16:17 (intelduo1).
14 godina
neaktivan
rambox kaže...
Manje pisati budalaštine ili gluposti po forum,dobio si sve relevantne informacije ali eto od Tajvanaca to tebe muči jel.Svi ostali trolerski raspoloženi forumaši čekajte dok 4/8 Ryzen testira Zdravko Mamič, on je domači pa njemu možete vjerovat.

Pratim ovu temu već podosta i jedino što je iritantnije od upotrebe markera je tvoje neznanje osnova gramatike, a posebice č i ć.

Za jednog aktivnog forumaša koji se nađe na svakoj stranici ove teme, a koji želi biti ozbiljno shvaćen, toplo ti preporučam da razmisliš o dvosatnom tečaju osnova gramatike.

13 godina
neaktivan

Tipično za hynix, na 2133 što ti piše za command rate kad otvoriš cpu-z memory tab? Koliko mi je poznato prime je još uvijek na 1t. Postoji par stvari koje možeš probati: prvo podić SoC napon (vccsoc u biosu). Možeš probat doći ram napon do 1.4v. Jel u opcijama imaš samo docp vrijednosti ili možeš odabrati i samo ram ratio?

16 godina
deflagrated kaže...
rambox kaže...
Manje pisati budalaštine ili gluposti po forum,dobio si sve relevantne informacije ali eto od Tajvanaca to tebe muči jel.Svi ostali trolerski raspoloženi forumaši čekajte dok 4/8 Ryzen testira Zdravko Mamič, on je domači pa njemu možete vjerovat.

Pratim ovu temu već podosta i jedino što je iritantnije od upotrebe markera je tvoje neznanje osnova gramatike, a posebice č i ć.

Za jednog aktivnog forumaša koji se nađe na svakoj stranici ove teme, a koji želi biti ozbiljno shvaćen, toplo ti preporučam da razmisliš o dvosatnom tečaju osnova gramatike.

... there is no spoon ...
14 godina
_mark0_69 kaže...

Tipično za hynix, na 2133 što ti piše za command rate kad otvoriš cpu-z memory tab? Koliko mi je poznato prime je još uvijek na 1t. Postoji par stvari koje možeš probati: prvo podić SoC napon (vccsoc u biosu). Možeš probat doći ram napon do 1.4v. Jel u opcijama imaš samo docp vrijednosti ili možeš odabrati i samo ram ratio?

Evo CPU-Z screshot. Dizao sam napon, nema kruha. 

14 godina
Vjerovatno je BIOS katastrofa onda.
Pitaj imaju li beta BIOS možda,zadnji BIOS im je od prije izlaska ploče a ostali su izbacili sigurno 5-6 verzija da popeglaju
robimarko@gmail.com
14 godina
robimarko kaže...
Pitaj imaju li beta BIOS možda,zadnji BIOS im je od prije izlaska ploče a ostali su izbacili sigurno 5-6 verzija da popeglaju

Upravo sam na chatu s asus podrškom, pa ćemo vidjet

EDIT: Ništa od beta biosa, kad sam pitao jel imaju, dobio sam samo "NO." Glavno da tako ne kažu kad im daješ pare za njihove proizvode. "NO."

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.3.2017 19:35 (intelduo1).
9 godina
neaktivan
intelduo1 kaže...
robimarko kaže...

EDIT: Ništa od beta biosa, kad sam pitao jel imaju, dobio sam samo "NO." Glavno da tako ne kažu kad im daješ pare za njihove proizvode. "NO."

stavi memoriju na postavke na kojima ti sve radi kako treba, i pricekaj da to srede.

samo gubis vrijeme i zivce probavajuci kombinacije, kad vidis i sam da ne ide

opusti se, igraj igre ili sta vec radis na kompu, i pricekaj 

16 godina
neaktivan
intelduo1 kaže...

Link za 0505 beta bios ces naci ovdje:

https://forum.overclock3d.net/showthread.php?t=79816&page=11

15 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Kazu iz amd-a da ne postoje problemi sa windows thread schedulerom:

"the Windows 10 thread scheduler is operating properly for "Zen," and we do not presently believe there is an issue with the scheduler adversely utilizing the logical and physical configurations of the architecture."

8 godina
protjeran
ansha kaže...

Kazu iz amd-a da ne postoje problemi sa windows thread schedulerom:

"the Windows 10 thread scheduler is operating properly for "Zen," and we do not presently believe there is an issue with the scheduler adversely utilizing the logical and physical configurations of the architecture."

Osim toga osvrnuli su se na još puno toga o čemu se ovdje raspravlja kao što je navodni negativan utjecaj SMTa u gamingu, temperaturama...

https://community.amd.com/community/gaming/blog/2017/03/13/amd-ryzen-community-update

My pleasure darlin
17 godina
AMD Ryzen CPU

Zanimljivo, svi kažu da ima razlike u DX11 i DX12 sa uključenim SMT

Ovo me podsjeća kao na one bankovske 'rejting agencije' iz 2008. Ako jedna kaže 'smeće' svi momci s Wall Streeta prodaju i ode ti zemlja u bananu iako se pokazalo da lažu. Ovakvi novinari predviđaju pad dionice na 10$, jer je Ars Technica rekla 'not for gaming'. I to je to, histerija kreće. A zapravo AMD ima još toliko toga iza ugla R5, R3, Naples, Vega ... 

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
14 godina
AMD Ryzen CPU

Vrlo su male vjerovatnosti da R5 bude bolji od R7 za gaming,nešto slično kao i kod i5 vs i7,jedino visok takt procesora pomaže a to za sad nije bajno kod R7 serije,možda 2 jezgre manje budu pomogle u tome!!

Intel ima minimalnu prednost ali to naglašava i marketing odrađuje ostalo,svaka prednost se masno naplačuje od strane Intela!!

Tako da,fingers crossed...za AMD

AUDIOFIL
12 godina
AMD Ryzen CPU

kad ono apu rajzeni izlaze, pun mi je nižepotpisani neobjašnjivih kvarova na dječjem kompu i drkenjanja po prastarim komponentama 

sve mi se čini da ću im ipak uzeti ovog 2/4 pentiuma i biti s mirom za neko vrijeme, eventualno onu verziju s malo jačom igpu

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Trolaju nas 

http://www.eteknix.com/amd-ryzen-temperature-reporting-is-wrong/

Specifically, the AMD Ryzen™ 7 1700X and 1800X carry a +20°C offset between the tCTL° (reported) temperature and the actual Tj° temperature,”

Znači hladni ko špricer...pa kaj oni sami sebi radi to je za ne povjerovat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 12:42 (XXX).
16 godina
odjavljen
XXX kaže...

Trolaju nas 

Specifically, the AMD Ryzen™ 7 1700X and 1800X carry a +20°C offset between the tCTL° (reported) temperature and the actual Tj° temperature,”

PR je opet na štetu vlastite firme zaboravio istaknuti da su 20°C hladniji nego se prikazuje... tipično za AMD PR... 

13 godina
XXX kaže...

Trolaju nas 

Samim time R7 1700 onda ispada najbolji jer mu se ocitavaju temperature kako treba 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 13:12 (chaselol).
15 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Znaci da vec na 55°C pokazuju nestabilnost uzrokovanu temperaturom, u par recenzija se spominjalo da ga treba drzat do 75°C jer iznad postaje nestabilan..

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ali dalje debelo nepotreban i preskup kućnom korisniku/gameru. To kaj su ti procesori zbilja odlični i po odličnoj cijeni u odnosu na konkurenciju, ne znači da su i potrebni, isplativi i vrijedni ulaganja. Ne vidim zašto bi davao ( JA) 3 soma kn samo za procesor za igranje portova...i onda još da pišem peticiju ak odluče izostaviti RDR 2 sa PC-a. U tasku sam se nagledao puno kućica sa bivšim FX-om dovoljno za cijeli život, nije mi to više napeto :D. 

Ali da je odličan i da ga možeš furat pet godina, možeš.

13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Koliko sam pročitao, to nije stvar na svim pločama. Neke ploče uzimaju tih 20°C u obzir kod računanja, zato i postoje svakakvi rezultati očitanja temp po internetu (od ispod ambijentalne do 105°C, zavisi koliko je točna formula).

17 godina
moderator
AMD Ryzen CPU

Pustite temperature, kome je to bitno, dajte mi recite da li ima dovoljno PCIE stazica?

13 godina
DrNasty kaže...

Pustite temperature, kome je to bitno, dajte mi recite da li ima dovoljno PCIE stazica?

mucki provokator

i odjednom svi zapeli za te stazice kao da ne znaju gdje ce od nvme ssdova, dediciranih zvucnih i mreznih kartica + sli/crossfire graficki..

13 godina
AMD Ryzen CPU

Tuga je kolika je kontrola i testiranje proizvoda u zadnjih 12 mjeseci u banani u citavom svijetu tehnologije, pocevsi od EVGA kartica koje se pale, pa onda Samsung Note 7 isto tako se voli zapaliti, pa ovome ne radi ocitavanje temperature....
Kontrolu proizvoda k'o da urade u 15min i cao, nema dalje 

Ruzno da se ovakve stvari desavaju ovako jakim kompanijama 

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

I to sve na premium proizvodima koji koštaju puste pare.

16 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Tuga je kolika je kontrola i testiranje proizvoda u zadnjih 12 mjeseci u banani u citavom svijetu tehnologije, pocevsi od EVGA kartica koje se pale, pa onda Samsung Note 7 isto tako se voli zapaliti, pa ovome ne radi ocitavanje temperature....
Kontrolu proizvoda k'o da urade u 15min i cao, nema dalje 

Ruzno da se ovakve stvari desavaju ovako jakim kompanijama 

Priče o EVGA spaljivanju su u pravilu pogrešne bile, kao i priče o 970 3.5GB..., čak i više pogrešne. :) Zapravo, još gore, kao i one imbecilne priče o tome da RX480 spaljuje ploče.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 14:09 (Tonči).
13 godina
Tonči kaže...

Priče o EVGA spaljivanju su u pravilu pogrešne bile, kao i priče o 970 3.5GB..., čak i više pogrešne. :) Zapravo, još gore, kao i one imbecilne priče o tome da RX480 spaljuje ploče.

EVGA kartice su se palile kod streamera na twitchu uzivo, daleko od pogresne price Tonci eh....

P.S. kad smo kod sve te price, GTX 1080ti FE edition ima backplate a ispod nema thermal padsa  kartica bude hladnija kad se skine backplate, pa kakav je to fail 

Veeeeliki smo  ali smo se dotakli testiranja proizvoda a i ovo je tu negdje, na zalost nas potrosaca

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 14:22 (chaselol).
9 godina
jedino od toga šta je bilo fake je 480 spaljivanje ploća. a 970 je imala po gige sporije bez obzira jeli to utjecalo na performanse i one evga su imale loše dizajniran vrm bez obzira jeli nekome izgoria ili nije.
16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ma izgorjela je malom broju ljudi, tako da je to nebitno, a gorjela je debelo unutar ogromne garancije, tako da ni da gori, nema problema. A to s backplateom na 1080Ti bez padsa je slučaj i na 1080 i na Titanima i nitko nema problem s tim.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice