Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.216.758
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: AMD Ryzen CPU
3n3m1 kaže...
X370,B350 imaju samo 16 PCIe X16 3.0 stazica koje se dijele u 2 way SLI,CF 2 x 8 Pci e laneova,šteta što nemaju više 32 pce koliko ih je imao 990FX čipset,ali tu ostaje mogučnost ugradnje dodatnog PLX kontrolera kao na gygabite GA270X Auros 9.

to je jako nesretno rješenje

17 godina
hrvooje kaže...

Znači tvoji prijatelji iz Bangkoka su spustili 7700K na 4.0 da bi usporedili clock per clock IPS Ryzena s 4 jezgre (što je zapravo R5) i Kaby Lake 7700K.

Ok, tu se vidi da je Ryzen IPC dakle 10-15% sporiji. Znači single-core razlika će biti isto kao i kod R7, a u multi će biti manja razlika nego u single R5vs7700K  u korist 7700K.

Ako ga stave 100$ manje od 7700K tj. cca 35% jeftinije, ovo će biti cpu za narodne mase :) Ali onda bi bilo zanimljivije ga vidjeti kako se ponaša kontra 7600K koji je cca 240$, ali ima clock od 3.8GHz i cachea 6MB što mislim da ovaj R5 sa 4.0 i 8MB cachea lako prevaziđe. Svi jeftiniji kod Intela koji se ne mogu overclockati npr. i5-7500 od 200$ itd. će biti zaboravljeni, osim ako Intel ne spusti cijenu 30-ak posto. Zanimljivo i da Ryzen podržava ECC memorije, dok ova dva Kaby Lake ne.

Sve u svemu, R5 i BF1 na GTX1080 i 1080p je glatko igranje

Nemam ja prijatelja u Bankoku, nego realno samo "dobrih prijateljica" fučkaj ga sad.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=176&jumpto=5329022&sort=asc&view=flat

Singlethread performanse su manje bitne, najvažnije su opčenite Multithread performanse+Ryzen ima bolje SMT performanse.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=163&jumpto=5325341&sort=asc&view=flat

Ryzen 4/8 vs Kabylake 4/8 na 4ghz, realno to fino pokazuje da če Unlocked Ryzen 4/4 ekipa zgazit zaključanu KabyLake i5 4/4 ekipu ispod 4ghz.Intel mora drastično rezat cjene, ali opet ako i sreže cijene imaju identičan problem=svi jeftiniji/jeftini i5 procovi su zaključani.To sam ja več ranije i napisal, i bez ovog testa to je bio sasvim očekivan razvoj događaja.

Nije samo gadno preskup i5 7500,  tu je i i5 7400/3ghz koji košta sitnih 190dolara vs buduči najeftiniji 4/4 Ryzen za 130-150dolara.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=160&jumpto=5324873&sort=asc&view=flat

14 godina
AMD Ryzen CPU

Hvala ekipa na odgovoru,pa da moram priznat da je to lagani fail u toj klasi,ipak tko kupuje cpu od3- 4.5Kkn vjerovatno ih ima i koji slažu SLI ili CF.

Znaći jay2cent sa onim svojim2 x TitanX M nije u mogučnosti iskoristit punu snagu grafika!?

AUDIOFIL
13 godina
dabar_solta_V2 kaže...
3n3m1 kaže...
X370,B350 imaju samo 16 PCIe X16 3.0 stazica koje se dijele u 2 way SLI,CF 2 x 8 Pci e laneova,šteta što nemaju više 32 pce koliko ih je imao 990FX čipset,ali tu ostaje mogučnost ugradnje dodatnog PLX kontrolera kao na gygabite GA270X Auros 9.

SLI je opcenito nesretno rjesenje od kojeg je i sama nvidia odustala gotovo u potpunosti..

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ryzeni 4/4 i 4/8 će pokopat i3, I5, i7 sobzirom na uloženo /dobiveno. Intelu ostaje jedino Pentač G4560

9 godina
Fanu kaže...
dabar_solta_V2 kaže...
3n3m1 kaže...

SLI je opcenito nesretno rjesenje od kojeg je i sama nvidia odustala gotovo u potpunosti..

bez obzira jeli ti trebaju stazice za sli cf zvućnu karticu ili ssd , switcheri na malo pravih stazica nisu nikakvo rješenje.

16 godina
odjavljen
XXX kaže...

Ryzeni 4/4 i 4/8 će pokopat i3, I5, i7 sobzirom na uloženo /dobiveno. Intelu ostaje jedino Pentač G4560

Jok, ali će past cijene - nama dobro!

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 15:10 (skank666).
17 godina
Fanu kaže...

Realnost je ovakva bez greške, 95% kupaca/gejmera uopče i ne razmišlja o dvije grafe u bilo kakvom kompu.Jedna najača grafa je dosta i za tajkunski gejming, dakle tu se misli na 4k kaj drugo.

AMD razmišlja/planira pametno, dakle treba pokrit 95% tržišta a sve ostalo je okvirno nebitno.

XXX kaže...

Pazi malo biraj riječi, Intel CEO vjerojatno čita komentare nemoj bit tak okrutan.

Vezano za Ryzen Power Sufix CPU tabelu, i Pentač žutanjka zgazit če neki Low Powered Ryzen Desktop proc, samo je pitanje kakav model 4/4 ili 2/4.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=149&jumpto=5323731&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 15:41 (rambox).
16 godina
odjavljen
rambox kaže...

Realnost je ovakva bez greške, 95% kupaca/gejmera uopče i ne razmišlja o dvije grafe u bilo kakvom kompu.Jedna najača grafa je dosta i za tajkunski gejming, dakle tu se misli na 4k kaj drugo.

Ne postoji grafička kartica koja može sve igre gurati na 1440 s maksimalnim postavkama, a kamoli 4K. TitanXP i 1080Ti mogu to činiti s 1920x1080 rezolucijom i... that's about it.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
9 godina
neaktivan
rambox kaže...
intel propada, bojice,bojice,bojice, intel propada, bojice bojice, CEO intela u strahu, bojice bojice, intel pometen, bojice bojice, itd itd

toliko "doomsday" predvidanja za Intel, da me sve strah sto sam ovaj tjedan pokupovao jos dionica 

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
rambox kaže...

Ne postoji grafička kartica koja može sve igre gurati na 1440 s maksimalnim postavkama, a kamoli 4K. TitanXP i 1080Ti mogu to činiti s 1920x1080 rezolucijom i... that's about it.

Al to nije problem hardware-a i uvijek ce tako bit. Ja bi u svaku igru stavio graficki preset "future hardware". 

Uopce je krivo to poimanje optimizacije na nacin da je neka igra bolje optimizirana jer radi na ultra a neka druga je neoptimizirana jer na istom hardwareu ide na normal.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Zašto bi se itko igrao na maksimalnim postavkama...ima li blesavija ideja? :D

16 godina
neaktivan
XXX kaže...

pa i mene to isto zanima. nekada je low  naspram high postavke stvarno bilo nešto. danas ti netko mora prstom pokazat u specifičan detalj da bi uopće razumio šta se promijenilo. a ta sitnica te košta tisuće kuna ekstra...

12 godina
odjavljen
XXX kaže...

Pa da trenutno najjači komadi hw-a mogu vrtit max postavke, ne bi bila blesava. Pošto ni takvi ne mogu, tajkunski gejming je mamac za trošenje, odn. definitivno blesava ideja.

Ali, tajkunski gejming... 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
neaktivan

picajzla0707 

Da, slazem se, ne mijenja trenutno nista kod 8/16 Ryzena, ali ocito je da su mogli izbacit Ryzen s vise stazica, sad je pitanje koji je tocno razlog ili razlozi takve odluke.

Ali to znaći vjerojatno da su htjeli požurit s izlaskom Ryzena ili možda bi CPU-i bili skuplji a to nisu htjeli. Uglavnom mozemo samo nagađat u ovom trenutku.

Vrlo vjerojatno Ryzen 2.0 će imat sve nedostatke koje sad ima riješene, i bit ce to izvrstan proizvod, što ne znaći da on to nije i sad. Samo ima početne bolesti koje treba ispeglat.

Da sad slažem komp vjerojatno bi uzeo R7 1700 i neku bolju ploču, ali nije mi sila i vjerojatno ću krajem godine ili početkom iduće, do tad će izać i vega i možda neki Skylake-X/Kaby Lake-X/Coffe Lake/whatever. Pogledat ću stanje i izabrat optimalno rješenje u performance/cost segmentu.

Uglavnom biće ovo zanimljiva godina, zavalit ću se u naslonjač i čekat rasplet!

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 16:58 (johnny1177).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Za godinu dana Ryzen II

http://wccftech.com/amd-pinnacle-ridge-cpu-zen-2-core/

Pinnacle Ridge

IPC raste dodatnih 5-15%. Mogući čak i Zen 3 procesori.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 17:38 (XXX).
13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ok, konačno je stigao i nemogu više čekat, odmah sa nagurao u kučište 

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 17:42 (DEEPwaters).
14 godina
XXX kaže...

Je... treba ulagati u ploču svakako jer vidim da svi budu išli na isti socket, nakon toga samo nadograđuješ procesor, ovo mi se dopada jako.

Jebga, velika su to ulaganja kako je npr. kod Intela trebalo mijenjati ploče svaku drugu generaciju, strašno.

ps. planovi su mi se nešto promjenili, ali ne puno.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 17:55 (Valentin17).
13 godina
protjeran
DEEPwaters kaže...

Ok, konačno je stigao i nemogu više čekat, odmah sa nagurao u kučište 

ovo gore izgleda kao iskoristeni kondom

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
XXX kaže...

Za godinu dana Ryzen II

http://wccftech.com/amd-pinnacle-ridge-cpu-zen-2-core/

Pinnacle Ridge

IPC raste dodatnih 5-15%. Mogući čak i Zen 3 procesori.

Znao sam 

Valentin17 kaže...

Je... treba ulagati u ploču svakako jer vidim da svi budu išli na isti socket, nakon toga samo nadograđuješ procesor, ovo mi se dopada jako.

Jebga, velika su to ulaganja kako je npr. kod Intela trebalo mijenjati ploče svaku drugu generaciju, strašno.

ps. planovi su mi se nešto promjenili, ali ne puno.

bas ovo, uzeti dobru plocu i eventualno najjeftiniji 4/4 ili 4/8 ako budu dobre cijene i onda cekati drugu generaciju ako zafali snage

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
chaselol kaže...

bas ovo, uzeti dobru plocu i eventualno najjeftiniji 4/4 ili 4/8

Ne znam za tebe, ali ja ne planiram Intela vaditi da bi stavio unutra drugi i nešto slabiji procesor.

X8 ili i7 ostaje do daljnjega u računalu.

Nekako sam se navikao kad vidim koliko ti modeli nude kod pravih poslova, igre su mi zadnje na lageru

i nikad ne bi kupovao procesor samo za tako nešto, ako može vrtjeti tako nešto, super, ako ne, nebitno.

Ovisno o cijeni budem vidio da li će to biti 1700X ili 1800X, nekako naginjem ovom drugom, ali nikad se ne zna.

Super mi je i što mi vodeno odgovara bez problema na taj socket.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 18:23 (Valentin17).
17 godina
Tonči kaže...
rambox kaže...

Ne postoji grafička kartica koja može sve igre gurati na 1440 s maksimalnim postavkama,a kamoli 4K. TitanXP i 1080Ti mogu to činiti s 1920x1080 rezolucijom i... that's about it.

Fučkaš ti maksimalne postavke, dakle 4K Low kao pa nije dosta a to bez frke ide na ovim najačim grafama.Nadam se da si svjestan činjenice, buduči Sony PS5 on če sve igrice vrtit u čistom 4K to sigurno.

15 godina
odjavljen

Ne bi te ubilo da popuniš moj PC...

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...
rambox kaže...

Al to nije problem hardware-a i uvijek ce tako bit. Ja bi u svaku igru stavio graficki preset "future hardware". 

Uopce je krivo to poimanje optimizacije na nacin da je neka igra bolje optimizirana jer radi na ultra a neka druga je neoptimizirana jer na istom hardwareu ide na normal.

Slažem se potpuno, ali nije vječni problem baš... mislim, možemo doći do toga da je pitanje hardvera ako dižemo view distance na max npr. ali trenutno smo u fazi u kojoj nismo nikad bili, a to je da 1080 guramo na max. 
Puno ćemo lakše doći do 60Hz na 4K, nego do 144Hz na 1440 npr.

16 godina
odjavljen
rambox kaže...
Tonči kaže...
rambox kaže...

Ne postoji grafička kartica koja može sve igre gurati na 1440 s maksimalnim postavkama,a kamoli 4K. TitanXP i 1080Ti mogu to činiti s 1920x1080 rezolucijom i... that's about it.

Fučkaš ti maksimalne postavke, dakle 4K Low kao pa nije dosta a to bez frke ide na ovim najačim grafama.Nadam se da si svjestan činjenice, buduči Sony PS5 on če sve igrice vrtit u čistom 4K to sigurno.

4K na low? Koja je svrha toga? To je isto kao da si od 4K uzeo samo AA. To imaš i danas.

17 godina
AMD Ryzen CPU

pro vrti isad 4k i jos uz bjesnu telku upscale+interpolacija nema razlike i sve je fluidno na jebenih 30fpsa uz 60 jos bolje 

ali to i kosta 

ljudi koji rokaju sp , izbacite monitore i peglajte prek telke pc,console gaming naprosto cete uzivat a tko moze 4k hdr jos bolje 

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 18:45 (4mal).
16 godina
odjavljen

To je upscale i nema nikakve veze s pravim 4K renderingom koji PS4Pro vjerojatno ne radi niti može raditi.

17 godina
AMD Ryzen CPU

daj se skoncetriraj 

nisam reko da moze kao na pc-u!

nego uz pomoc pojedinih tehlologija sto sam naveo itekako se priblizio eod.

stobom se nemre covjek razgovarat.

citaj i placi

http://www.bug.hr/forum/topic/igrace-konzole/playstation-4/9062.aspx?jumpto=5330006&sort=asc&view=flat&page=553

citat od kolege

Znaci ako potrosim istu ili slicnu sumu novaca na tv+konzolu mogu imati osjecaj kao sto bi imao da sam istu sumu potrosio na pc. Dobro za znati.
Sta je je, odlicno izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 18:51 (4mal).
14 godina
AMD Ryzen CPU

Da sam htjeo igrat na TV kupio bi konzolu. Gamepad ne podnosim za vecinu igri.

16 godina
odjavljen

MotionFlow je prezakon!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice