Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.226.632
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Ryzen CPU
Nekuzim zasto se inelovci nemogu pomiriti da im procovi nevrijede koliko oni misle. A ono mislim to sto tvoje auto od 0 do 100 Ide za 5,8sec a moje duplo jeftinje za 6,2....
16 godina
ansha kaže...
Colossus7 kaže...

Ryzen R5 1600X ima veći stock clock/turbo boost (kakav će biti sa OC nezna se tu moze bit samo bolji od x99 haswell-e)

Isao sam ti cak opsirno odgovorit ali sam odustao kad sam vidio boldano, ocito volis pisat o stvarima o kojim pojma nemas...

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
12 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
Adict kaže...

Tema ima 177 stranica natezanja inelovaca i amdovaca . Ljudi uvijek ce biti fanboyeva intela i amd i uvijek ce postojati te 177 stranice natezanja , mislim da se vec vrtite u krug i da prihvatite da je amd dao odlican procesor po dosta jeftinijoj cijeni od intela , zapravo je dao donekle ekvivalent intelu koji harasa vec 10 godina na sceni . Mislim da je bilo i vrijeme za AMD a potez o cijeni im je odlican , jer kako ce ljude nagovorit da kupe njihov proc nakon sta je intel 10 godina prodavao slobodno svoje proc po 7k kuna jer nije bilo ekvivalenta da mu rusi cijenu . AMD je dao nesto slicno i jeftinije u pola prije bi rekao da je to marketinški potez nego AMD profit . Intel se nakupio profita jer realno cijene za koje su intelovi procesori prodavani su previsoke za bilo ciji đep . Bilo je vrijeme za AMD jer nema ih desetljece ;) a intel bi trebao spustit cijenu i svojih novih procesora jer amd kako je krenuo ce bit uz intel sa jeftinijom ponudom . Sad ce svi rec da sam amd fan , ima jedna tema di sam rekao da se necu nikad vratit na amd na kojem sam trenutno i da ce sljedece bit intel al nebudem davao 500 eura vise za intela ako mi amd pruza isto to ,. 

Ne postoje intel fanboyevi...!!!

Postoje ljudi koji su skeptični i tri puta mjere prije nego kupe ...

I daj mi reci kako možeš bit FAN FAKING PROCESORA ???

Što, blejiš u Cinebench i padaš u trans ? 

Nisi ti mene shvatio , pod funboyeve mislim ljubitelje intela koji ce ga uvijek kupit . Ljubitelj brenda , kao npr volis nike tenisice i samo njih kupujes , razumijes sad .

Nemoj se prkosit gravitaciji .
17 godina
AMD Ryzen CPU

zar si,smo imali unazad 8,9 god kupit neku alternativu

i sad kad je amd pokazao zube masu nas na forumu nazivaju fan boyevima i sl.

pa dobro zar nas je vecina mogla znat od najave ryzena sto ce biti.

13 godina
AMD Ryzen CPU

Ma Adict buraz ja mislim da ljudi nisu spali s kruške. Pogotovo ovi koji koriste procesore za RAD.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.3.2017 21:31 (DarthMarkus).
13 godina
protjeran
Spacecraft kaže...
Nekuzim zasto se inelovci nemogu pomiriti da im procovi nevrijede koliko oni misle. A ono mislim to sto tvoje auto od 0 do 100 Ide za 5,8sec a moje duplo jeftinje za 6,2....

ubit ce te na svakom semaforu, no na autoputu ce izgubiti

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
Adict kaže...  

Nisi ti mene shvatio , pod funboyeve mislim ljubitelje intela koji ce ga uvijek kupit . Ljubitelj brenda , kao npr volis nike tenisice i samo njih kupujes , razumijes sad .

Ti ljudi su onda jednostavno glupi, procesor je masina i tu se gleda snaga nista vise.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan
Spacecraft kaže...

sad stavi u tu jednadzbu vrijednost novca i vrijeme (jer vrijeme je novac za one koji koriste CPU za zaradu) ne gledas "return on investment" niti "total cost of ownership"

recimo da su svi troskovi jednaki osim brzine i cijene tih dvoje auta (odnosno CPU-a)

svaki puta kada dodemo od 0-100 dobijemo XXX kuna, u razdoblju od 3 godine (koliko je jamstvo, to jest support), u odredenom trenutku, ovaj duplo skuplji ce pokriti tu pocetnu razliku u cijeni i poceti donositi profit, i zatim ce se razlika u profitu povecavati i doci ce do prelaska profita koji donosi ovaj duplo jeftiniji, a sve to samo zato jer je ovaj brzi za tu odredenu razliku koja se tebi cini malom na pocetku

naravno treba to tocno izracunati, jer mozda u 3 godine ne dode to razlike, matematika ne laze, i kupuje se onaj procesor koji u odredenom razdoblju kada dodemo do kraja, ostvaruje najveci profit.

simple as that 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.3.2017 21:43 (Timo).
16 godina
Timo kaže...
Spacecraft kaže...

sad stavi u tu jednadzbu vrijednost novca i vrijeme (jer vrijeme je novac za one koji koriste CPU za zaradu) ne gledas "return on investment" niti "total cost of ownership"

recimo da su svi troskovi jednaki osim brzine i cijene tih dvoje auta (odnosno CPU-a)

svaki puta kada dodemo od 0-100 dobijemo XXX kuna, u razdoblju od 3 godine (koliko je jamstvo, to jest support), u odredenom trenutku, ovaj duplo skuplji ce pokriti tu pocetnu razliku u cijeni i poceti donositi profit, i zatim ce se razlika u profitu povecavati i doci ce do prelaska profita koji donosi ovaj duplo jeftiniji, a sve to samo zato jer je ovaj brzi za tu odredenu razliku koja se tebi cini malom na pocetku

naravno treba to tocno izracunati, jer mozda u 3 godine ne dode to razlike, matematika ne laze, i kupuje se onaj procesor koji u odredenom razdoblju kada dodemo do kraja, ostvaruje najveci profit.

simple as that 

Moram te pitati, pa ako nije top secret , da li koristiš ovu mašinu pod MojPC za neki posao-zaradu, ako da za što specifično ili je mašina složena za vlastiti gušt?

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
12 godina
protjeran
4mal kaže...

zar si,smo imali unazad 8,9 god kupit neku alternativu

i sad kad je amd pokazao zube masu nas na forumu nazivaju fan boyevima i sl.

pa dobro zar nas je vecina mogla znat od najave ryzena sto ce biti.

nenazivam ja tebe niti bilo kog na ovom forumu fun boyevima nego govorim da ih i ima , dapače na zimu slazem komp i vjv ce unutra ic amd . Pustit cu dok izadje vega i da vidimo kako ce to sve izgledat prije kupnje . 

Nemoj se prkosit gravitaciji .
12 godina
Colossus7 kaže...

Baš da si picajzla :)

Znači od svih kombinacija idemo na onu što nebi slozio ni sin Donalda Trumpa 2xTitan/1080ti u SLI? :D Šta to TitanX ili 1080ti  i na kojoj rezi nemogu pojest sa dobrim procom i pločom od igara da im treba SLI?

Bilo kakva normalnija kombinacija i x8/x8 je sasvim i više nego dovoljna. 

kako misliš normalna, pa tko normalan za gejming uzima 8/16 proc osim onih koji hoće sli/cf grafe

a što je za godinu dana kad buduća 2070 bude kao sad 1080ti ili za dvije godine kad amd rx 680 bude tu negdje

rajzen je strava, pogotovo kad izađu i "normalni" procesori r5 koje ionako uzima većina ekipe i koji će biti konkurencija običnim i7-icama

tu i nemereš očekivati one koji planiraju sli/cf, ali kod ovih mrcina sasvim je normalno za očekivati ekipu koja uzima dvije jače grafe

nije to bogzna kakav breaking deal ukupno gledajući i vjerojatno će to u sljedećem izdanju rajzena popraviti, ali eto - nije baš za "bilo koju kombinaciju"

13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

kako misliš normalna, pa tko normalan za gejming uzima 8/16 proc osim onih koji hoće sli/cf grafe

a što je za godinu dana kad buduća 2070 bude kao sad 1080ti ili za dvije godine kad amd rx 680 bude tu negdje

rajzen je strava, pogotovo kad izađu i "normalni" procesori r5 koje ionako uzima većina ekipe i koji će biti konkurencija običnim i7-icama

tu i nemereš očekivati one koji planiraju sli/cf, ali kod ovih mrcina sasvim je normalno za očekivati ekipu koja uzima dvije jače grafe

nije to bogzna kakav breaking deal ukupno gledajući i vjerojatno će to u sljedećem izdanju rajzena popraviti, ali eto - nije baš za "bilo koju kombinaciju"

pa po intelovim prodajnim rezultatima su daleko najprodavaniji procesori i7 4c/8t s K oznakom vec godinama! sudeci po njima i7 je izgleda normalni procesor moram reci da se slazem u potpunosti!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
AMD Ryzen CPU

Druže Tito, jel ti na kraju daješ svoj komp?

12 godina
neaktivan
Colossus7 kaže...

Moram te pitati, pa ako nije top secret , da li koristiš ovu mašinu pod MojPC za neki posao-zaradu, ako da za što specifično ili je mašina složena za vlastiti gušt?

secret je ali nije top

radim za kompaniju koja ima ugovor sa jednim americkim gradom nesto sto se zove "traffic surveillance computing", kao vanjski suradnik, i to je sve sto smijem reci

ta firma mi je platila racunalo, jedino sta igram je dota

9 godina
EricCartman kaže...

i mene zanima ko je sretni dobitnik a nekako se ne govori više o tome hh

Timo kaže...
.

secret je ali nije top

radim za kompaniju koja ima ugovor sa jednim americkim gradom nesto sto se zove "traffic surveillance computing", kao vanjski suradnik, i to je sve sto smijem reci

ta firma mi je platila racunalo, jedino sta igram je dota

šta onda daju unutarnjim radnicima?

10 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Evo još malo jockera

15 godina
protjeran
EricCartman kaže...

dabar_solta_V2 kaže...

i mene zanima ko je sretni dobitnik a nekako se ne govori više o tome hh

Sta ste neozbiljni, nit itko ima Ryzena na forumu nit se uopce moze Ryzen priblizit 2k u cinebenchu...

12 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

šta onda daju unutarnjim radnicima?

struktura je ista kao i u svakoj drugoj IT firmi

vlasnik/direktor radi s federalnim vlastima i dogovara velike poslove i ubire najvecu lovu

softver inzenjeri/programeri koji razvijaju i odrzavaju program imaju najvece place

prodaja koja ga prodaje ima velike place, bonuse, auto i putuje okolo po svijetu

marketing ne radi nista i trosi novce

a sljakeri koji rade "number crunching" su svi vanjski suradnici jer smo jeftina radna snaga i ne moramo biti ameri (ovo jeftino je za njihove pojmove naravno)

11 godina
Slazem se tom teorijom ,a sto ako je recimo usteda na par tri godine bubam 500kn. Nemoj sad rec firma ima 500 kompova i usteda im je 500x300
12 godina
neaktivan
Spacecraft kaže...
Slazem se tom teorijom ,a sto ako je recimo usteda na par tri godine bubam 500kn. Nemoj sad rec firma ima 500 kompova i usteda im je 500x300

ma jasno.

samo sam htio reci da ako je nesto jeftinije ili skuplje ne znaci da je i najisplativije dugorocno, ali opet nije to realan primjer za ono sto vecina nas koristi racunalo ovdje na forumu

isto tako nije u redu nekome govoriti da je budala i da je potrosio lovu na smece, samo zato sto je platio nesto skuplje

zamisli da napisem da su svi budale koje su kupile AMD Ryzen i MBO, jer je to smece i bacanje love, zato sto pola toga ne radi kako treba, od CPU, MBO do RAM, umjesto da su platili malo vise, kupili Intel i nemaju nikakvih problema, pa razapeli bi me odma

14 godina
rambox kaže...
zuper kaže...
Govoriti da je i7 7700k smeće je potpuni promašaj. Još uvijek je bolji u gamingu od novih Ryzena, a kad će igre masovno iskorištavati više od 4 jezgre, e onda se quad i7 ne može preporučivati više. A većina kupuje radi igranja. Koji dodatno rade i nešto jače onda je Ryzen bolji izbor. Trenutno su 4 jezgre i visok IPC ipak bitniji za igre.
Dakle čak i oni koji sad kupe i7 neće nipošto izvisti, pogotovo ako ga nađu po nižoj cijeni.

Nije nikakav promašaj, nego čista uloženo-dobiveno realnost u praksi.Pročitaj opet moj prijašnji post, pa možda ti bude jasnije o čem se tu zapravo radi.Večina je čekala Ryzen 4/8 testove, i eto sad su navedeni Tajvanci i pokazali upravo takve specifične usporedne testove.

Dosta ti je i drveni Kineski digitron, da bi izračunal realnost dakle opet isto "i7 7700K za 350dolara obično turbo-preskupo smeče".

Smeta mene tvoj rječnik. Ferrari je preskup, smeće nije. Isto i sa navedenim Intelom.

Sve je stvar namjene. U toj i toj igri Intel je bolji za toliko i toliko. Ako se ispostavi da pojedinac igra uglavnom igre u kojima je Intel bolji onda nema dileme koji će uzeti. Ryzen je bolji u rendanju i opet nema dileme, uzet će se Ryzen. Za mix svega je opet Ryzen bolje rješenje.

Gaming striktno, AMD je napravio ogroman korak naprijed, ali zasad je to još uvijek područje gdje Intel ima prednost.

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Tolko se brblja o tom Ryzenu a nikako da ga vise neko kupi, malo cudno 

9 godina
Lucidius kaže...

Tolko se brblja o tom Ryzenu a nikako da ga vise neko kupi, malo cudno 

Nemoj se bojat za prodaju ryzena, ljudi čekaju da se popeglaju mušice. 

17 godina
ansha kaže...
ansha kaže...

Svi nesto kao cekaju six-core a moglo se uzet novi 5820K u Uziju za 2370kn, brzi od Ryzen six corea a zrela platforma, vise pcie lane-ova i quad memorija... 

možda tebi, na stranici vidim ovu cijenu

Prosla baba s kolacima..

Čitave 23 minute od tvog do njegovog posta. To je se netko za***ao u cijeni u Joomli za čitavih 1000 kn.

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Od svih vas koji mrzite Intel, ima li tko na kraju da prodaje neki Skylake i seriju 900 nvGPU?

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
9 godina
zuper kaže...
... Ferrari je preskup, smeće nije. Isto i sa navedenim Intelom...

...a amd je lada niva. bull s...
 evo ovo je toćan razlog zašto intel ima cijene kakve ima,jer ekipa misli da kupuje nešto bitno razlićito a razlika je 10-20% i to samo u single threadu.
zapravo se radi o tome ko da rećeš da je motor s jednin cilindron bolji od onoga s 4 a testiraš snagu u igrama koje ovome s 4 cilindra iskopćaju struju sa 3 cilindra,jer realno developeri igara to rade i to rade namjerno.

13 godina
neaktivan
Moj Ryzen danas stiže i odmah ide u komp :)
16 godina
odjavljen
DEEPwaters kaže...
Moj Ryzen danas stiže i odmah ide u komp :)

Znaš što ti je činiti!

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
15 godina
dabar_solta_V2 kaže...
zuper kaže...
... Ferrari je preskup, smeće nije. Isto i sa navedenim Intelom...

...a amd je lada niva. bull s...
 evo ovo je toćan razlog zašto intel ima cijene kakve ima,jer ekipa misli da kupuje nešto bitno razlićito a razlika je 10-20% i to samo u single threadu.
zapravo se radi o tome ko da rećeš da je motor s jednin cilindron bolji od onoga s 4 a testiraš snagu u igrama koje ovome s 4 cilindra iskopćaju struju sa 3 cilindra,jer realno developeri igara to rade i to rade namjerno.

Nije istina da namjerno "iskopćaju" cilindre/jezgre, nego da bi cilindri/jezgre radili kako treba, potrebno je brdo dodatnog truda. A to im se ne isplati zato jer je malo korisnika koji ima potrebu za tim. Realno uvijeti za to su da je maksimalni refresh monitora veći od fps koji dobiva, a da pri tom nije GPU bottleneck. Jako je malo korisnika koji upadaju u tu klasu i samim time ne bacaju novac na rad potreban da sve to funkcionira kako treba.

12 godina
axos kaže...

...potrebno je brdo dodatnog truda. A to im se ne isplati zato jer je malo korisnika koji ima potrebu za tim

ima ovdje: "Is DirectX 12 Worth the Trouble?", ponešto o tom trudu i zašto možda i dx12 se tako slabo hvata sa svim najavljenim fičrima, usprkos našim nestrpljivim očekivanjima da to sve proradi, od korištenja igpu kao ispomoći glavnoj grafi, korištenja memorije na obje sli/cf grafe, korištenja više jezgri procesora itd.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice