Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.227.808
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
AMD Ryzen CPU

Meni je bitno da je konkurencija tu i da intelu padnu cijene nista VISE

9 godina
Re: AMD Ryzen CPU
Friday kaže...
.... AMD sad ima proc koji po single-core performansama parira intelovom procesoru koji je izasao prije 6 godina i to je sad neka pobjeda? ....

pošto su zen x1700 i i7 6900 slićni ako ne isti ,ti zapravo oćeš reć da intel ima procesor koji naplaćuje 9000kn a ima iste single core performanse ko intel od prije 6 godina? a 4 puta više jezgri ćemo zanemarit?

10 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Šta ako i amd počne radit dodatne procesore?

Andrea
12 godina
odjavljen
Friday kaže...
zoharbizo kaže...

Činjenica je da nemate pojma ni jedni ni drugi kakvo je realno stanje

Pa to i ja cijelo vrijeme govorim, a rambox se ponasa kao da je cijelu seriju procesora vec testirao na dugacko i siroko. I sta god netko pita - sve je jasno, fuckaj ga.

Dao Bog da amdov flagship bude vrhunski proizvod, makar pod cijenu toga da Rambox godinu dana od toga bude egotripao sa "JESAM VAM REKAO" .

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
picajzla0707 kaže...
Zanimljivo, ako ce taj najjeftiniji rajzen nuditi 8c/16t i klokanje do ibera, ovisno o hladnjaku, sto ce onda nuditi ovi skuplji da bi opravdali toliku razliku u cijeni

NEka caka sigurno ima, vjerovatno ovi jeftiniji neće se moći klokati kao ovi skuplji, ili će ovim jeftinijim trebati bolje hladjenje da bi se klokali kako ovi skuplji koji će raditi na manjem naponu 3.8ghz na 1V.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
Friday kaže...
zoharbizo kaže...

Činjenica je da nemate pojma ni jedni ni drugi kakvo je realno stanje

Pa to i ja cijelo vrijeme govorim, a rambox se ponasa kao da je cijelu seriju procesora vec testirao na dugacko i siroko. I sta god netko pita - sve je jasno, fuckaj ga.

Dao Bog da amdov flagship bude vrhunski proizvod, makar pod cijenu toga da Rambox godinu dana od toga bude egotripao sa "JESAM VAM REKAO" .

Moze on sto puta reci "jesam vam rekao" - cinjenica je da je baljezgao i to samo zato sto je amd fanboy. Pocevsi od onog njegovog da prosla generacija AMD arhitekture "nije dobro izgledala na papiru" na dalje... Stotine i tisuce doktora i inzinjera su radile na tome a, eto, potreban je samo jedan rambox koji vidi da to nije dobro na papiru. Zapravo - smrdi (da se koristim njegovim rijecima). Lik je vjerojatno opasan i za sebe i za okolinu.

Freak Show Inc.
12 godina
odjavljen
Friday kaže...

Lik je vjerojatno opasan i za sebe i za okolinu.

Na forumu je definitivno opasan sa ovim blještavilom kojim kiti svoje postove. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
fx single core na 4.7ghz je isti ko broadwell e single core na 2.8ghz, multi core(4c/8t) je fx na 3ghz ko broadwell e(4c/8t) na 2.8ghz. objasni mi kako je fx loš?jer je amd?
13 godina
dabar_solta_V2 kaže...
fx single core na 4.7ghz je isti ko broadwell e single core na 2.8ghz, multi core(4c/8t) je fx na 3ghz ko broadwell e(4c/8t) na 2.8ghz. objasni mi kako je fx loš?jer je amd?

Znaci idem po vodu i 5ghz :D

BTW negdje sam citao da X modeli od nove serije dolaze bez stock kulera.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
AMD Ryzen CPU
steam: mr. saxo™ | origin: saxomr | uplay: saxomr
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 22:29 (Dudu).
17 godina
dreadmoore kaže...

Covjek radi za AMD pa mu oni sve kazu zato nije nikad ni htio preci na trenutnu fx seriju posto su mu rekli da je to shit 1st class

Je ja radim za AMD, isto tak kako Manđukič igra u Inter Zaprešiču a ne možda eventualno u Juventusu.

Kaj se tiče stare FX serije, iz kuta Ryzen CPU arhitekture da stari FX izgleda i to je okvirno govno bez greške.Javna je tajna šta Jim Keller misli o FX seriji procesora, iako to nije javno rekel njegov komentar(iza AMD zidova) FX serije je bio vrlo žestok=FX je smeče ili promašena low IPC CPU arhitektura.Jim Keller ipak nije napuhani Steve Jobs, pa si ne može dopustit da javno priča kaj mu padne na pamet.Zakaj sam spomenul Stevicu, pa zato kaj je on jedini početkom 2011 godine javno rekel da su Intel integrirane grafe citiram "suck ili crap" itd.

Obrati pažnju na dolnji prvi link, i na ono kaj sam pofarbal u žuto to je vrlo bitno.Tako bi to izgledalo, da je gosn Jim Keller dizajniral FX seriju onda bi i7 2600K gadno nahebal ko žuti mačak.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=11&jumpto=5221723&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=48&jumpto=5263217&sort=asc&view=flat

zoharbizo kaže...

Dali postoji uopće fiksan datum izlaska?

Ja osobno mislim da će biti itekako konkurentni procesori, ovakav roadmap je pravi put za AMD na polju procesora konačno, jer imaju konačno shemu koju mogu dodatno korigirati i revizijama izvući bolji IPC a možda i overclock, kao što je Intel dosada radio, od SB-a pa nadalje.

Večina glasina spominje 2.3, kao točan datum ili dan kad če AMD službeno lansirat Ryzen procove.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Baš me zanima kak bi Jim napravil osamjezgreni FX sa samostalnih osam jezgri sa jakim ipcom na 32 nm. Koliki bi bio TDP?

17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

eh jedno pitanjce

kako dobiti tog gospodina Keller J da iz pepela poput feniksa stvori Cyrix? baby Texas Instrumental

a je li fora moj sancic mali....?

a braco mila.  nemojte se svadati nije ni CPU izaso

kad shvatimo da smo pogrijesili onda se sikirajte, a ne ovdje....eto moram staru pokraj sebe stavutu samo da me ne gledate cudno  :)

he he he

--<--<--@
17 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Referentni hladnjaci za Ryzen po kategorijama (imaju i crveni led ring oko venta)

Jel' se to meni čini ili ova dva manja coolera imaju isti ili sličan način pritezanja na matičnu ploču kao kod Intela?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
9 godina
AMD Ryzen CPU

ŠTa trabunjate protiv Ramboxa, jeste AMD fanboy ali trudi se i istražuje više od svih vas da bi znao argumentirati svoje stavove, lako je popljuvat on samo trabunja on nema pojma, fučkaj ga

17 godina
XXX kaže...

Baš me zanima kak bi Jim napravil osamjezgreni FX sa samostalnih osam jezgri sa jakim ipcom na 32 nm. Koliki bi bio TDP?

Čitaj ono kaj sam ranije linkal, ukratko Jim i ekipa zaštrikali bi opet samo "pravi ili čisti 6 Core CPU".

boxer kaže...
Lucidius kaže...

Referentni hladnjaci za Ryzen po kategorijama (imaju i crveni led ring oko venta)

Jel' se to meni čini ili ova dva manja coolera imaju isti ili sličan način pritezanja na matičnu ploču kao kod Intela?

Ma jok pa to je AM4 Socket, ta fotka nije prava fotič-slika nego rendering fotka, ili screanshot novog Wraith hladnjaka.Na fotki nema onih bočnih metalnih polugica, jer za tako nešto nema nikakve potrebe. U praksi na toj fotki samo su ugrubo pokazali novi dizajn Wraith CPU hladnjaka.

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-mijenja-stock-cooler/234568.aspx?page=0&jumpto=5305845&sort=asc&view=flat

12 godina
mirzet1976 kaže...
picajzla0707 kaže...
Zanimljivo, ako ce taj najjeftiniji rajzen nuditi 8c/16t i klokanje do ibera, ovisno o hladnjaku, sto ce onda nuditi ovi skuplji da bi opravdali toliku razliku u cijeni

NEka caka sigurno ima, vjerovatno ovi jeftiniji neće se moći klokati kao ovi skuplji, ili će ovim jeftinijim trebati bolje hladjenje da bi se klokali kako ovi skuplji koji će raditi na manjem naponu 3.8ghz na 1V.

znači preuzeli su i intelovu ciganiju s cijenama, top model s parsto mhz više i cijena odmah 200 dolara gore

10 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Što će bit veselje n e bayu kad ovi cpu-i izađu.

Bit će intela ko smeça.

Cijenite više pitku vodu.
17 godina
odjavljen
EricCartman kaže...

ŠTa trabunjate protiv Ramboxa, jeste AMD fanboy ali trudi se i istražuje više od svih vas da bi znao argumentirati svoje stavove

Ne sjecam se da smo rjesili kako to prosla generacija amd arhitekture smrdi na papiru.

Freak Show Inc.
15 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

Bit će intela ko smeça.

Dobra :)

16 godina
odjavljen
EricCartman kaže...

ŠTa trabunjate protiv Ramboxa, jeste AMD fanboy ali trudi se i istražuje više od svih vas da bi znao argumentirati svoje stavove, lako je popljuvat on samo trabunja on nema pojma, fučkaj ga

Tako i antivaxxeri puno istražuju. 

prodajem jednu od mašina
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
EricCartman kaže...

Tako i antivaxxeri puno istražuju. 

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Znam da Wraith cooler dolazio i u zadnjim verzijama FX cpu-a

mozda i imate takav hladnjak.pa sam htio saznati koja je velicina vente?

inace prakticiram da na glavnim ventama stavljam filter tek toliko da ne nakupi prljanstinu unutar listova hladnjaka.

pa pitam

--<--<--@
9 godina
Jebodiah kaže...

inace prakticiram da na glavnim ventama stavljam filter tek toliko da ne nakupi prljanstinu unutar listova hladnjaka.

pa pitam

složi pozitivni tlak u kućištu i stavi filter samo na usis.u svakom slućaju imaš na ebayu za par dolara razne filtere.

17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Jebodiah kaže...

pa pitam

složi pozitivni tlak u kućištu i stavi filter samo na usis.u svakom slućaju imaš na ebayu za par dolara razne filtere.

Yup, ovo je jedino bitno. Sinoc sam bas cistio filtere na kompu. Samo naprijed na usisu ima nesto. Unutra sve cisto ko apoteka...

Freak Show Inc.
13 godina
AMD Ryzen CPU

Kad smo kod AM4 kulera, MSI @"izbacio" svoj click

Mislim da ce picajzla biti jedan od kupaca, ipak je to MSI 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 11:58 (chaselol).
13 godina
AMD Ryzen CPU

Msi sa tim logom neodoljivo podsjeća na Ferrarija...

17 godina
picajzla0707 kaže...

znači preuzeli su i intelovu ciganiju s cijenama, top model s parsto mhz više i cijena odmah 200 dolara gore

Jesu da to je jako skupo, pogotovo u odnosu na ovaj jeftiniji i7 6900K fučkaj ga sad.Inače ja sam več par puta ranije spomenul, da najači AMD Ryzen neče bit skuplji od 600dolara.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=57&jumpto=5271347&sort=asc&view=flat

Intel i dalje ostaje kralj nabijanja cijena, pa eto za laptope prodaju 4/8 proc za sitniš od 620 dolara, ili 100mhz viša frekvencija 200dolara skuplje.

14 godina
Glavas_ZG kaže...

Bit će intela ko smeça.

A to se i čeka, a ne meni lik prodaje i5 2400 za 850 kn i ne želi spustiti ni lipe, ajme strašno.

Samo ja mislim da ja budem skočio samo do Njuškala, iako ni Ebay nije tako daleko.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 12:59 (Valentin17).
17 godina
neaktivan
Friday kaže...
dabar_solta_V2 kaže...
Jebodiah kaže...

Yup, ovo je jedino bitno. Sinoc sam bas cistio filtere na kompu. Samo naprijed na usisu ima nesto. Unutra sve cisto ko apoteka...

imam zalman kuciste nisam siguran koji

na dnu imam 3 prostora za vente

1. vec uzima napajanje

2. zalman venta koji je dosao uz kuciste (jedan krepo drugi jos radi ali bucnije)

3. eh to ti je enigma. mislim da je inzenjerska pogreska jer nemoguce je tamo ista staviti

gornja stana 2 prazna  i jedna straznja koja vrsi ispuh

kroz cijelo podnozje sam stavio original filter od Elecctrolux S-BAG vrecice. malo skrojio i tako unustrasnjist cista i sami freondovi hvale cistocu s obzirom da imam vuneni tepih i kucu medu zgradama i puteva

improvizacija...

ovo pitam  za velicinu jer cistoca je pola zdravlja (pc-u naravno)unaorijed razmisljam sto bi valjalo uraditi da mi sistem bude tako cisto

--<--<--@
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice