Svaka novija igra koju sam igrao je koristila svih 8 threadova podjednako...FX8320...
Tonči ne igraš ili trollaš...
Svaka novija igra koju sam igrao je koristila svih 8 threadova podjednako...FX8320...
Tonči ne igraš ili trollaš...
Volio bih vidjeti jel' na tome 3.8 ugašen turbo boost. :) U stvarnim testovima nije baš to slučaj (niti tehnički ima logike). Naravno, Ashes, GTA5... pojavi se povremeno igra koja to može koristiti, ali takvih je malo.
Izvini al o cemu pricas? Imas u tom videu stvarni gameplay i oba procesora su na 4.8ghz, i7 ima veliku prednost u Witcheru, TR-u i Crysisu. Ashes ne spominjem namjerno...
Volio bih vidjeti jel' na tome 3.8 ugašen turbo boost. :) U stvarnim testovima nije baš to slučaj (niti tehnički ima logike). Naravno, Ashes, GTA5... pojavi se povremeno igra koja to može koristiti, ali takvih je malo.
Izvini al o cemu pricas? Imas u tom videu stvarni gameplay i oba procesora su na 4.8ghz, i7 ima veliku prednost u Witcheru, TR-u i Crysisu. Ashes ne spominjem namjerno...
a neki dan netko zalijepio dx 12 test. svi procesori. od 1000 do 10000 kuna isti fps. s istom grafičkom. tako da mislim da kad jednom dođe dx 12... i7 će postat prošlost osim za rad.
i5 K masno clockan, od SB-a pa nadalje će sa svakom jačom single grafikom dati visok fps i itekako igrivi gameplay, ali s obzirom da igre koriste više od 4 threada i5 neće pogoniti grafiku tipa 1070/1080 u potpunosti, pogotovo na 1080px, 1440px recimo :)
Ovo govorim okvirno, ima tu još situacija...
Nisam zagovornik fanboyizma tipa Stjepanj ali da za 144fps i slično ne treba proc sa HT-om, po mogućnosti hexa, trebaa :)
a neki dan netko zalijepio dx 12 test. svi procesori. od 1000 do 10000 kuna isti fps. s istom grafičkom. tako da mislim da kad jednom dođe dx 12... i7 će postat prošlost osim za rad.
To je samo ta igra (koja uopce?), naravno da nece biti tako sa svim dx12 naslovima.
zašto meni zvući logićno da će tek s dx12 i7 imat više smisla??
Zato što ti dobro zvuči. Bez DX12 za grafiku je nemoguće koristiti više od jedne jezgre. Sve više od toga drugi su procesi (AI, fizika...). Kod ovih igara koje dobro rade na HT-u (nepostojećim jezgrama) radi se vjerojatno o loše optimiziranom scheduleru za taskove gdje jako puno toga čeka nešto drugo. Kako HT nema odakle izmisliti performance, 4+4 nikad ne smije biti bitno brži od samo 4 jezgre koje postoje. Ova mjerenja koja ansha spominje, ionako su sumnjiva. Jedini ispravan test single-multi i HT je kad se testira na istom procesoru s ugašenim opcijama za jezgre, HT itd.
A jesi tvrdoglav :)
Zato što ti dobro zvuči. Bez DX12 za grafiku je nemoguće koristiti više od jedne jezgre. Sve više od toga drugi su procesi (AI, fizika...). Kod ovih igara koje dobro rade na HT-u (nepostojećim jezgrama) radi se vjerojatno o loše optimiziranom scheduleru za taskove gdje jako puno toga čeka nešto drugo. Kako HT nema odakle izmisliti performance, 4+4 nikad ne smije biti bitno brži od samo 4 jezgre koje postoje. Ova mjerenja koja ansha spominje, ionako su sumnjiva. Jedini ispravan test single-multi i HT je kad se testira na istom procesoru s ugašenim opcijama za jezgre, HT itd.
Ne znam koji dio ne razumijes, kakvi sumnjivi testovi, jeli mi bugarski pricamo pa ne kontas?
Samo da nekaj natrknem.......
Trebalo mi je naci moj zadnji post. da vidim jesam li u pravoj temi ...
zadnjih stranica se vise i ne dotice teme Ryzena. pa eto prisiljeni smo trositi vrijeme na suvisle medukolegijske rasprave....
ali da ostavim par infoicha.....
CPU ima dovolno za prodaju. ali nema MB jer imaju problema.. sad ko to .... nije vazno
termin 28.2. germerski sajam je Launch a istodobrno i tad trebalo biti dostupno na trzistu. pa MB kasne dobrano
cifra isto poznato kako i dolici dobrim procesorima. 580-720 dolara....
posto pustaju cijene kabe lake na skylake nivou a i dolazak skylake x bit ce AMD-u tesko konkurirati. pa po misljenju jednog autora posta da i cijenom 250-400 dolara AMD moze zaraditi. sad marketingu je sad odradi posap...
Quad CPU dolazi nakon nekoliko mjeseci nakon Octta.....
A ovo zadnje koji je dobar CPU za igru... pa kod svakoh izlaska igara ide i specifikacija koji moze minimalno i preporuceno... tako da od 6 godina star moze pokretati igre s kompromisom u kvaliteti slike
Uvijek sam mislju da CPU igra ulogu o kreiranju virtualnog svijeta a GPU ju farba i na kojoj rezoluciji... tako da citajuci vase komentaee o cpu gpu i igre malo zbunjujete.....
BRAVO ZA INTEL da zna prodavati proizbod,,, kapa dolje.... jos samo da mi i zrak prodaje (kojeg imam napretek)
uuufffff ......vala sam natrknuo previse.. sad ce me stara
nicht böse gemeint !
Jednostavno je: jesi li testirao u identičnim uvjetima isti procesor s 4, 8 i 4+HT i 8+HT jezgara veći broj igara? Nisi? Ja jesam. Ne mogu imati bolje rezultate od vlastitih.
Pa, zapravo, istina je. Ja testiram na max detaljima, ne na low+1280x720. Nitko se ne igra na tome. Za to kupiš PlayStation ili XBox, za "movie like experience" u 30 FPS.
Opet ti o GTA5. Zaboga. Igra li svijet samo tu jednu igru? To uglavnom nitko ne igra kad mu dojadi sandbox nakon dva dana.
CPU radi sve osim grafike, ako je CPU propterecen sa svojim stvarima onda nece moci dovoljno brzo slati komande GPU sto ce voditi do niskog fps-a i postotka koristenja graficke.
CPU radi sve osim grafike, ako je CPU propterecen sa svojim stvarima onda nece moci dovoljno brzo slati komande GPU sto ce voditi do niskog fps-a i postotka koristenja graficke.
Nemoj zezat? Što to CPU radi npr.? I tko radi grafiku onda? Koje komande?
Nemoj zezat? Što to CPU radi npr.? I tko radi grafiku onda? Koje komande?
Sad si ga zblesirao sigurno.
sad ce tebi stipica objasnit neke stvari..
ja na svom 7 godina starom procesoru ne mogu ni counter strike 1.6 igrat bez da lupam u bottleneck :p
kako si samo znao? Prorok!
ja ne shvacam kaj vama u pc industriji ide gore?, pogotovo da ce to postati dostupno/potrebno samo "odabranima":
Brkaš kruške i jabuke. Cvjeta prodaja periferije i igara. Ali prvi i7 procesor iz 2008. - dakle 7 godina star je dovoljan za veliku većinu današnjih igara.
ne brkam ja nista, a ovo sto pises za procesore ti nema veze s vezom,..7g star procesor da vozi vecinu sadrzaja? u zadnja 3 dana sam instalirao 20 igara svi ovi tvoji nabrojani procesori nisu ni za min specifikacije za pokrenuti te igre...na cemu si?
Da, hm, kako da ti objasnim: TVOJE poimanje gaminga (20 igara u 3 dana? to je gaming???) nije univerzalno, nego se to zove anekdotalno iskustvo. A nabrajanje koji je trenutno procesor najprodavaniji nema nikakve veze sa činjenicom da su ljudi zadovoljni sa 5 godina starim procesorima, što možeš vidjeti u komentarima. Ako se proda i samo 30 procesora ove godine, neki će među njima biti najprodavaniji model. http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2441609/pc-market-suffers-biggest-decline-in-history-and-windows-10-is-to-blame Neznam kako bih ti objasnio. Jer vidim da te ne tangiraju ni najmanje ostali forumaši koji tvrde da im je sve što njih zabavlja u igranju - igrivo i na starim phenomima i i5 procesorima pa i, kako toni kaže, Q6600. Ne treba ti isprika da kupuješ novi hardver. Ako te to gušta, kupuj i benčaj. Ali nije ti okej napadati i omalovažavati one koji ne dijele isti pogled na svijet.
Trenutno igram Deus Ex pa reko da vidim kako izgleda u task manageru opterecenje cpu-a. Ovo je u vrlo nezahtjevnom djelu bez npc-ova i sa lockanim fps-om na 60fps...
Da prepoloviš broj jezgara koje imaš, ne bi udario 90% na niti jednoj jezgri.
A čovjek je (koliko ja znam) developer. Zašto mislite da nezna o čemu priča ili mu je u interesu da laže u odnosu na vas gledatelje youtube videa i instalatere 20tak igara tjedno? I zašto bi mu bilo u interesu da
govori da su kolege forumaši sa starijim hardverom za normalno igranje ( a ovdje očito zagovaratelji najjačeg i najnovijeg uglavnom samo benčaju) u pravu?
Pa i on i ja imamo gomilu hardvera, ako bi se željeli prekeniawati, mogli bi tvrditi da ispod našeg hardvera nema igrivosti ni upotrebljivosti. I BUG i prodavači bi bili itekako zadovoljni konstatacijom. Nemojmo smetnuti s uma da je velika vjerojatnost da su izdavači najzahtjevnijih naslova malo i "savjetovani" da opterete hardverski igru, taman da se neki veseljak koji si gleda u jezgre raspameti od dragosti što sve hajca na 100%, iako vidi čuda, obično ista na daleko slabijoj konzoli funkcionira. Ne na 144fps-a pri 4K, ali izgleda da to mnogim ljudima nije toliko bitno - jer se inače nebi prodavalo npr. ovoliko Plejki. http://www.bug.hr/vijesti/sony-se-pohvalio-velikim-brojkama-ps4-prodan-v/158279.aspx
Jednostavno je: jesi li testirao u identičnim uvjetima isti procesor s 4, 8 i 4+HT i 8+HT jezgara veći broj igara? Nisi? Ja jesam. Ne mogu imati bolje rezultate od vlastitih.
Pa, zapravo, istina je. Ja testiram na max detaljima, ne na low+1280x720. Nitko se ne igra na tome. Za to kupiš PlayStation ili XBox, za "movie like experience" u 30 FPS.
Opet ti o GTA5. Zaboga. Igra li svijet samo tu jednu igru? To uglavnom nitko ne igra kad mu dojadi sandbox nakon dva dana.
Da, i primjećujem da stjepko u jednom threadu voli postaviti kao apsolutno bitan najnoviji procesor, već u drugom mu je argument da procesor nije bitan ako imaš mega ultra grafičku ;)
Da se i ja vratim na ryzen - tko će dočekati još čitav mjesec suše. Nadam se da ćeneki cinebench barem procuriti. Navijam da izlete s konkurentnom cijenom, kao sad nedavno sa rx4xx grafama. Baš sam se zaželio malo amd hardvera u kolekciji, pogotovo jer u mom poslu jezgre definitivno imaju što raditi.
sad ce tebi stipica objasnit neke stvari..
ja na svom 7 godina starom procesoru ne mogu ni counter strike 1.6 igrat bez da lupam u bottleneck :p
kako si samo znao? Prorok!
ja ne shvacam kaj vama u pc industriji ide gore?, pogotovo da ce to postati dostupno/potrebno samo "odabranima":
Brkaš kruške i jabuke. Cvjeta prodaja periferije i igara. Ali prvi i7 procesor iz 2008. - dakle 7 godina star je dovoljan za veliku većinu današnjih igara.
ne brkam ja nista, a ovo sto pises za procesore ti nema veze s vezom,..7g star procesor da vozi vecinu sadrzaja? u zadnja 3 dana sam instalirao 20 igara svi ovi tvoji nabrojani procesori nisu ni za min specifikacije za pokrenuti te igre...na cemu si?
Da, hm, kako da ti objasnim: TVOJE poimanje gaminga (20 igara u 3 dana? to je gaming???) nije univerzalno, nego se to zove anekdotalno iskustvo. A nabrajanje koji je trenutno procesor najprodavaniji nema nikakve veze sa činjenicom da su ljudi zadovoljni sa 5 godina starim procesorima, što možeš vidjeti u komentarima. Ako se proda i samo 30 procesora ove godine, neki će među njima biti najprodavaniji model. http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2441609/pc-market-suffers-biggest-decline-in-history-and-windows-10-is-to-blame Neznam kako bih ti objasnio. Jer vidim da te ne tangiraju ni najmanje ostali forumaši koji tvrde da im je sve što njih zabavlja u igranju - igrivo i na starim phenomima i i5 procesorima pa i, kako toni kaže, Q6600. Ne treba ti isprika da kupuješ novi hardver. Ako te to gušta, kupuj i benčaj. Ali nije ti okej napadati i omalovažavati one koji ne dijele isti pogled na svijet.
mene nazivas anegdotalnim? sta misli da sam se jucer rodio i sve ovo mi palo s neba, prvi cpu mi je bio i7 pa neznam za gore? ti si od jucer na forumu ili?
najprodavanije procesore sam nabrajao jer sam tebi odgovarao na nesto sto je potpuno netocno s tvoje strane, ja podatke ne izmisljam cisto za informaciju!
I od kud ti to da mene ne brinu forumasi koji su zadovoljni losijim hw? da me ne brinu nebi im pomagao kao ni poklanjao vec tonu toga kao i ovo za omalovazavanje?(stvarno ne kuzim od kud ti to)!
takoder i nekakvi napadi, ako mislis na ove budalastine o q6600 bolje da ne kometiram dalje, jer taj isti to moze da tvrdi jos 20g...ostani dobar!lp
mene nazivas anegdotalnim? sta misli da sam se jucer rodio i sve ovo mi palo s neba, prvi cpu mi je bio i7 pa neznam za gore? ti si od jucer na forumu ili?
Heh, polaako majstore, smiri živce. Nije ti to uvreda. To je definicija i ti si i dalje potpuno definiran s njom, nakon cijelog tvog posta kojeg sam doduše skratio jer ga nije problem pročitati kod tebe :) https://en.wikipedia.org/wiki/Anecdotal_evidence
No neću više dok ne dođe nešto konkretnog o AMD ryzenu.
ima li kakvih vijesti za ryzen ili samo vecinom laprdanje oko neceg sto bi se reklo
Trenutno igram Deus Ex pa reko da vidim kako izgleda u task manageru opterecenje cpu-a. Ovo je u vrlo nezahtjevnom djelu bez npc-ova i sa lockanim fps-om na 60fps...
Evo ti dragi, 1080p very high/ultra i otkljucan fps... i5 bi bio u mrtvoj banani...
ima li kakvih vijesti za ryzen ili samo vecinom laprdanje oko neceg sto bi se reklo
osim laprdanja o tome kako je q6600 jos uvjek dobar, a slusam to vec 10g a vidim ti isti "pasivci" ce o tome laprdati jos 10..NE!LP
Evo ti dragi, 1080p very high/ultra i otkljucan fps... i5 bi bio u mrtvoj banani...
ansha krivo radis testiranje, prvo nabavi titan xp i nabi 8xaa pa onda mjeri! drugacije ti tonci(mozda jos neki) nece vjerovati! iako vidis s druge strane prihvacaju da to isto radi i q6600 u malo manjoj mjeri
inace moj i5 6600k na 4.7 se ne spusta ispod 90% s gtx980...na FulHD a ne na nekakvih 720p koje tonci izvlaci od neznam kud, valjda tamo iz 2008g!
Ma nabijaju igre zadnjih dvje godine po jezgrama ko lude, moj FX zna fino zacvrčati sa svim jezgrama na 70- 80% i to konstantno.
Ma sad igrivo na quad 6600 ali sa kojom grafom i koliko fps? phenom 4 4ghz nije dovoljan da iskoristi 7850, a bogami ni quad 6600 na 3.6ghz nije dovoljan. Neces valjda detalje na max aa pa onda da imas 5fps pa da mozes reci da ti je procesor dovoljan i da iskoristava grafu do kraja. i7 920 i gtx 970 ti radi do kraja? Daj nabaci koji test igre pa da usporedimo koliko ti ta 970 daje fps. Eto ja cu testirati sa 7970 koja je slabija od gtx 970