Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.228.026
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen CPU
ranko091 kaže...
BlueMax kaže...
ranko091 kaže...

tražim si nešto za plex i slučajno polupam par procesora. čisto da vidim šta me čeka pri kupnji, i ovako da usporedim prije nego izađe. a graf čudo. točno se vidi koliko intel šiša ovčice.

Ovaj CPU value je potpuno besmislena kategorija. Što jeftiniji procesor uzmeš to će mu value biti veći neovisno ko mu je proizvođač. Isti taj FX 8350 kojeg imaš i kojeg hvališ je u nekim testovima ispod i3 pa čak i daleko jeftinijeg Pentiuma. 

dobro sad, meni specifično plex najbitnija stavka, ja se lijepo igram i sa ovim fx-om šta imam. ali da te podsjetim moj fx je izašao 2012-10-23 (wiki)... mislim da ne miješaš 5 generacija razlike. plus proizvodni proces.

Ja da ih ne miješam? Pa nisam ja taj koji je stavio ovu usporedbu nego ti. Kao da usporediš novi M2 i pet godina starog Golfa dizela. Naravno da je Golf isplatljiviji.

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Ja da ih ne miješam? Pa nisam ja taj koji je stavio ovu usporedbu nego ti. Kao da usporediš novi M2 i pet godina starog Golfa dizela. Naravno da je Golf isplatljiviji.

ti baš neznaš čitat grafove, zar ne... ovo nisu auti. i procesor ne gubi snagu s godinama. graf pokazuje kako intel nelinearno naplačuje svoje procesore, jer nema konkurenciju. mogao sam umjesto fx 8350 stavit bilo koji i3 ili šta već graf bi ostao isti. minimalno povećanje snage maximalno povećanje cijene, koje ne prati nikakva zdrava logika. osim monopolistička očito.

i šta ti tu sada nije jasno? reci?

17 godina
neaktivan
ansha kaže...
Stjepanj kaže...
dreadmoore kaže...

A hoce li biti 8C/16 500$ to je veliki upitnik

pa bit ce dvije verzije, jedan zakljucan drugi ne...koliko sam skuzio, cijena jeftinijeg 500+ a drugi 700€+

Ja sam skuzio da ce svi biti otkljucani, zakljucani ne vrijedi 500E..

Tako je

sam CEO je rekao da je Ryzen CPU otkljucani

sad je koliko vidim tema koji CPU  spada u SR3.5.7.

Vjerujem da 6C-12HT i 8C-16HT ici u SR7

u SR5 ide 8C-8HT

Nasljednici Buldozer serije su u ovom slucaju butu 4C

Nije mi rodendan danas!!
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ma nesto natrknem nabrzinu od srca

Ajmo mi ko ona plava bica u Avataru (iskreno mi se jako svidaju)

i ono s kosom mi se svida ...ubode u hmmm kako ono ..... korijen Drva Zivota , mislim

Pa svi zajedno ocu Cyrix, ocu IBM PowerX, ocu VIA, ocu S3, ocu Matrox, ocu PC- Personal Computer, a necu vala CC- Client Computer koje mi to sad cini zbog OS

kome ovo zasmetalo  neka me tiho ubije.. stara je pokraj mene

Nije mi rodendan danas!!
15 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Straight Outta /pol/ 

http://boards.4chan.org/pol/thread/109470038/how-does-it-feel-to-not-have-nvidia

Ovo nije bilo potrebno AMD-u, mješanje politike/"društvenih problema" prije izlaska novih procesora i grafičkih.

15 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Uf, sad cu morat kupit Ryzena iz sazaljenja...

12 godina
ansha kaže...

Uf, sad cu morat kupit Ryzena iz sazaljenja...

i trebao bi, trenutno ih je intel doslovce pokopao s onim pizdekom od pentiuma g4560 za 500 kuna

sve preostale fx 6xx i a10 7xxx amd može baciti u smeće ili pokloniti caritasu, a ovi slabiji rajzeni koji bi tome mogli konkurirati nisu još niti najavljeni

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

S tim procesorm je osim tih amd pokopao i vlastiti i3. Zbilja super stvar za male pare.

Inače kaj se onog gore videa tiče to može samo pubertetlije šokirati, odvratiti od kupovine ili natjerati na istu.

13 godina
protjeran
Dobar proizvod nikoga nece odvratiti od kupovine no koji ovo k ima veze z hw/amd-om? Kaj ce izbacit ploce i procesore samo za "gejmere"😎haha
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
picajzla0707 kaže...

i trebao bi, trenutno ih je intel doslovce pokopao s onim pizdekom od pentiuma g4560 za 500 kuna

sve preostale fx 6xx i a10 7xxx amd može baciti u smeće ili pokloniti caritasu, a ovi slabiji rajzeni koji bi tome mogli konkurirati nisu još niti najavljeni

A sta se desi kad to malo dual core govance udje u multiplayer game 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

@chaselol
To nije bitno, vazno je da je jeftin. Za multiplayer jednostavno kupis vece govno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2017 22:41 (Chico12).
13 godina

Ne sve 5 proc je vrhunski za neku budzet konfu mozda cak nesto najbolje sto je intel izbacio u zadnje tri serije, i3 je sam po sebi promasaj bio otkad postoji a ovo iako tehnicki i dalje je promasaj (2c/4t) cjenovno nema konkurencije 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2017 10:23 (chaselol).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Vrijedi svaku od tih 500 kn. Idealan proc za neki "normalni" gaming, barem kako ga ja shvaćam. Da sad kupujem brijem da bi ga uzeo.

15 godina
chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...

Isto sto se i amd-u desi kad udje sa fx bilo kojim ope5t ga dere

13 godina

Ajde fanboyu nadji nekoga sa tim pentiumom ili 7350K da odvrtimo koji bench da ga oderem nazad u fabriku 

Nemoj toliko da hejtas, ruzno je to. Star covjek a ponasa se tako... 

15 godina
chaselol kaže...

Ajde fanboyu nadji nekoga sa tim pentiumom ili 7350K da odvrtimo koji bench da ga oderem nazad u fabriku 

Pa koliko si na ovom forumu nisam vidio nijedne tvoje slike iz igre sto ti igras a tu pametujes ko da si cijelom svjetu mozak popio

14 godina
dreadmoore kaže...
chaselol kaže...

Pa koliko si na ovom forumu nisam vidio nijedne tvoje slike iz igre sto ti igras a tu pametujes ko da si cijelom svjetu mozak popio

Mene najviše grize činjenica da jedan FX 8350 koji je tehnološki star više od 4 godine nudi osjetno više perfomanse od novog i3 7350K koji usput košta 1500kn. Dotični FX je toliko koštao prije 4 godine,a ipak ima i danas dosta pristojne perfomanse.Intel je postao precjenjen sada im treba AMD dati jedan dobar šamar na njihove cijene i točka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2017 11:54 (3n3m1).
15 godina
3n3m1 kaže...

Mene najviše grize činjenica da jedan FX 8350 koji je tehnološki star više od 4 godine nudi osjetno više perfomanse od novog i3 7350K koji usput košta 1500kn. Dotični FX je toliko koštao prije 4 godine,a ipak ima i danas dosta pristojne perfomanse.Intel je postao precjenjen sada im treba AMD dati jedan dobar šamar na njihove cijene i točka.

To se slazem stobom da amd napokon nesto izbaci sto je konkurencija i intelu samo se bojim da nas opet marketinski ne izigraju kad izadje ryzen kao sto je bilo sa buldozerom i visherom

13 godina
3n3m1 kaže...

jedini razlog sto taj izrod postoji je sto AMD nije izbacio nista novo, mada kao sto sam rekao, svim kupcima 7350K treba dati dumbass award of the year 
Em sto ti treba skupa ploca da bi izvukao nesto vise od tog K modela, ali na kraju si ko ovaj pentium 3 puta jeftiniji 

@dreadmore ne kaki molim te

12 godina
chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...

imaš hrpe testova već po netu, doslovce to malo govance rastura i fx 6xxx i ove dvostruko skuplje apu procove 

ako negdje i zaostane sitno, to je u vrlo malo slučajeva i za to nitko lud neće dati više dvostruko veću lovu

amd je u nižoj klasi tim pentiumom ubijen sve do jeftinijih rajzena, kojih još nema na vidiku

doduše, kako kažu kolege, ubio je intel time i svoju i3 seriju, ali to je već drugi problem

15 godina
chaselol kaže...
3n3m1 kaže...

@dreadmore ne kaki molim te

Moram po takvim ko ti posto izgleda gledas previse pravo

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Mena tko kaj prigovorti, taj pentium je za 500 kn super izbor i točka. Staviš ga na matx MBO za 450 kn, jedino kaj je ddr 4 bolesno skup. Gore RX 470 za 1500 kn i imaš stroj za igranje a ne preseravanje 

17 godina
dreadmoore kaže...
3n3m1 kaže...

To se slazem stobom da amd napokon nesto izbaci sto je konkurencija i intelu samo se bojim da nas opet marketinski ne izigraju kad izadje ryzen kao sto je bilo sa buldozerom i visherom

Nema marketinga koji može nagrdit dobar CPU,isto tak nema marketinga koji može od magaraca napravit konja ili ono FX 8 Core CPU mantra.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/haswell-idf/159614.aspx?page=0&jumpto=3083610&sort=asc&view=flat

Gdje si ti bio sve ove godine u pečini, kak uopče moš uspoređivat stari FX vs neki 8 Core Ryzen CPU???

FX 8350 vs neki 8/8 Ryzen, to je isto ko da nogometno uspoređuješ Inter Zaprešič i Inter Milan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2017 15:36 (rambox).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Isto tak ti je kad uspoređuješ 150$ i 700$. Koliko para toliko muzike, ako vrijedi koliko košta nitko nije ga gubitku i ni jedno njije bolje ili lošije, nego vrijedi koliko i košta, više manje.

Iznimka je sad ovaj pentium po nevjerovatnih 500 kn. Uboica svega trenutno. AMD bu se morao debelo potruditi sa cijenama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2017 15:41 (XXX).
13 godina
XXX kaže...

Isto tak ti je kad uspoređuješ 150$ i 700$. Koliko para toliko muzike, ako vrijedi koliko košta nitko nije ga gubitku i ni jedno njije bolje ili lošije, nego vrijedi koliko i košta, više manje.

Iznimka je sad ovaj pentium po nevjerovatnih 500 kn. Uboica svega trenutno. AMD bu se morao debelo potruditi sa cijenama.

To je realna cijena dvije jezgre 

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

To da, ali nije toga bilo dugo. Ovo je u stvari pravi i3 i cijena.

17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

II pokusaj....

Nije mi rodendan danas!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2017 22:00 (Jebodiah).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Kakv je monitor potreban da se ove tabele vide pročitati?

15 godina
odjavljen
XXX kaže...

21:9 8K pivot

17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
XXX kaže...

21:9 8K pivot

paaaa nije 8k nego 4 a tu razliku komponzira curved .....ljepse klizi web stranica u pivot modu

Nije mi rodendan danas!!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice