Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.226.400
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Zen CPU

Ostaje nam vidjeti koliko ce doci ali po ovome nebi trebalo biti vise od intela nikako a bolje perfomanse, treba pricekati prve 4/8 ili 6/12 procesore i vidjeti jer ce biti dobar oc potencijal. Ipc su napravili kako se spada, sada ostaje pitanje krajnji takt, ako ce ici na 4.2-4.5ghz za 24/7 odlican posao.

Neznam zasto bi netko ostao na intelu ako konkurencija nudi bolje perfomanse za manje love. Do sada intel nije imao nikakvu konkurenciju i zato su im i cijene ovakve.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
Re: AMD Zen CPU

XXX

Trebala je i 480 biti 200$ pri izlasku pa nije.. Živi bili pa vidjeli.. Bitno je da naprave konkurenciju u CPU segmentu.

17 godina
odjavljen
dax-lax kaže...

Eto i moj:

5820k stock

58:59s

Cekaj, ja sad ne kontam ovo...

Dakle ovaj 6 core intel ima 60+% losiji rezultat od 8 core Zen-a?

Freak Show Inc.
17 godina
AMD Zen CPU

Evo za test:

file

blender 

xxx shebo si, nemoj se sada izvlaciti, kao zesci branitelj amd ocekivao sam da ces napisati dobru informaciju

17 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...

Neznam zasto bi netko ostao na intelu ako konkurencija nudi bolje perfomanse za manje love. Do sada intel nije imao nikakvu konkurenciju i zato su im i cijene ovakve.

Athlon 64 FX tamo daleke 2003. bio prvi 64 bitni procesor sa boljim performansama od pentiuma 4 pa opet šipak, svi u kvartu imali pentiuma 4 a ja jedini athlona 64 i nitko se nije htio družiti samnom 

17 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Da dodam malo ulja na vatru...

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
Friday kaže...
dax-lax kaže...

Eto i moj:

5820k stock

Da, po ovome je ipc zena odlican, evo sad cemo vidjeti i 5960x dok tonci izvrti test ali bi trebao proc staviti na 3.4ghz da se direktno usporedi rezultat

17 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

XXX

Trebala je i 480 biti 200$ pri izlasku pa nije.. Živi bili pa vidjeli.. Bitno je da naprave konkurenciju u CPU segmentu.

4 gb da, za 8 gb to nisu ni rekli

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814131708&nm_mc=AFC-C8Junction&cm_mmc=AFC-C8Junction-Veeralava%20LLC-_-na-_-na-_-na&cm_sp=&AID=10446076&PID=7057735&SID=

13 godina
protjeran
boxer kaže...

Da dodam malo ulja na vatru...

zar vec?, hahahkako mi je to krvavolp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
AMD Zen CPU

Pretraga na Googleu ryzen site:.hr daterange:2457736.01025-2457735.01025 za vijest u hr medijima u zadnja 24 sata samo ova tema 

A da se starleta ujutro probudila s naopačke obučenim gaćama:)

http://www.jutarnji.hr/spektakli/domace-zvijezde/cim-su-gace-naopako-ne-moze-biti-lose-ludi-provod-elle-dvornik-i-njezinog-zarucnika/5383875/, e to bi bilo popraćeno

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2016 13:20 (hrvooje).
14 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Friday kaže...
dax-lax kaže...

Eto i moj:

5820k stock

Da, po ovome je ipc zena odlican, evo sad cemo vidjeti i 5960x dok tonci izvrti test ali bi trebao proc staviti na 3.4ghz da se direktno usporedi rezultat

I ja cu na 6950X izvrtiti, postam veceras score.

17 godina
XXX kaže...
Patrick_cro kaže...

Athlon 64 FX tamo daleke 2003. bio prvi 64 bitni procesor sa boljim performansama od pentiuma 4 pa opet šipak, svi u kvartu imali pentiuma 4 a ja jedini athlona 64 i nitko se nije htio družiti samnom 

nisam imao  amd 64fx, zadnje od amd sam imao xp procesor, i kasnije prosao na core2duo i od onda samo intel,jer realno amd nije nista pokazao do sada. Bio sam i na intelu i na amd i meni je totalno svejedno koji je unutra proc ako pruza iste perfomanse za manju cijenu. 

Imao sigurno barem 20 procesora od amd i od intela tak da me brand ne hebe, nego samo perfomanse sa nizom cijenom a mislim da i vecina upucenijih gleda samo perfomanse sa nizom cijenom tak ta ako izdaju dobre procesore ne vidim nikakvog razloga zasto nebi bili konkurentni na trzistu.

fanboyeva ce uvijek biti intel, amd, nvidia, ati i to je neizbjezno

17 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

Pa ne govorim za tebe nego globalno. Ništa se neće promijeniti bitno.

17 godina
AMD Zen CPU

Kako ne, nece mozda odmah u startu jer kasne godinama, ali polako bi trebalo uzimati cim veci dio trzista. 10god nisu izbacili konkurentan proizvod tako da ne mozes ni ocekivati da ce se brzo stvari promijeniti. 

17 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

Cijelo vrijeme imaju konkurentan proizvod, ne u svim segmentima ali su konkutentni. Npr. APU je njihov izum i tu su cijelo vrijeme jaki kada se gleda ukupno cpu+grafika. Phenom II je bio skroz konkurentan. FX sa cijenom od 1000 kn je prije nekoliko godina bio konkurentan itd. Sada su konkurentni i u najvišem segmentu gdje dugo nisu bili.

Prolem je prezasičenost tržišta, jedina slamka spasa je masovnija tranzicija na 4K gaming kada su kućni korisnici u pitanju.

13 godina
The_Fichek kaže...

XXX

Jeste u americi 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
XXX kaže...

...nitko se nije htio družiti samnom 

XXX kaže...

...Ništa se neće promijeniti bitno.

oćeš reć da se i dalje nitko neće družiti s tobom

nema ti druge nego prijeći na intel i nevidiju, zajebi amd i fanboyizam, usahnućeš sam na ovom svijetu 

17 godina
Jedini gdje je fx bio dobar je u multithreadu, i ono vrijeme je bio slabiji u igrama od intela, ako si vrtio virtualke i par programa odjednom ti je fx bio odličan, ako si ga uzimao za gaming odmah si fulao poantu tog procesora, amd apu po meni nije nešto pogotovo u igranju jer morao si uzeti najjači apu da mozes upariti sa brzom dual channel memorijom da dobis komp na kojem ćeš igrat, a na kraju dobis veće perfomanse sa posebnom grafom i cpu za istu cijenu.
15 godina
Friday kaže...

Ne. Postavke Blednera korištene u AMD-ovoj prezentaciji nisu defaultne.

Dakle, rezultati koje mi ovdje dobivamo nisu usporedivi s onim što je AMD dobio u prezentaciji.

13 godina
protjeran
XXX kaže...

Prolem je prezasičenost tržišta, jedina slamka spasa je masovnija tranzicija na 4K gaming kada su kućni korisnici u pitanju.

kako ces napraviti masovnu tranziciju kad 4k ekrane nekoristi ni 1% ljudi...?

14 godina
dzejmshr kaže...
Friday kaže...

Ne. Postavke Blednera korištene u AMD-ovoj prezentaciji nisu defaultne.

Dakle, rezultati koje mi ovdje dobivamo nisu usporedivi s onim što je AMD dobio u prezentaciji.

Koriste defaultne postavke.

9 godina

zasto nisu jednostavno odvrtili cinebench ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2016 14:00 (dabar_solta_V2).
16 godina
odjavljen

Pa ako hardver koji to može gurat na 60 fpsa bude dostupniji/jeftiniji (a izgleda da oće) lakše će biti onda odvojiti dio novaca i za 4k ekran. A kako bude rasla potražnja za 4k ekranima rast će i ponuda i sve to skupa popraćeno nekakvim padom cijena! :D

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
13 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...

a morali su oni nesto svoje staviti, ja ka nisam vidio na prezentaciji od krljavog prijenosa bez obzira koliko se trudio povecati kvalitetu prikaza i izvor videa!

wtf? pa klinci lol prenose u 4k..

14 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

Mozda zato sto nisu tu tako dobri?

9 godina
AMD Zen CPU

evo da odvrtin na ovom smecu, 6:40 - i7 2640M

15 godina
ivanzu kaže...

Naravno da ne koriste. Sigurno je promijenjen render sample, a možda i štogod još.

14 godina
dzejmshr kaže...
ivanzu kaže...

Naravno da ne koriste. Sigurno je promijenjen render sample, a možda i štogod još.

Da je promjenjen onda bi ti bio promjenjen i u tom fajlu..

17 godina

Moguće, po nekim teorijama (zavjere :)) Cinebench R15 je više Intel optimiziran (Embree) pa AMD-ovi imaju relativno lošije rezultate nego u R11.5.

(Release se odnosi na Cinema4D verziju čiji je Cinebench ekstrakt)

15 godina
ivanzu kaže...

Da je promjenjen onda bi ti bio promjenjen i u tom fajlu..

A tko ti garantira da je to taj isti file? 

https://forums.anandtech.com/threads/first-summit-ridge-zen-benchmarks.2482739/page-116#post-38629980

Naravno promjenom postavke u Blenderu na 100 render samples vrijeme na mom i5 je palo s 2:10 na 1:05

Ryzen je na ovim gore postavkama odvrtio za ~26 24.6sec . To pak govori da je render samples u prezentaciji bio oko 150 140 (slika nije s livestream prezentacije)

Ali kao što sam rekao moguće da je promijenjeno još štogod.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2016 14:51 (dzejmshr).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice