AMD Phenom II 1055T 95W TDP

poruka: 122
|
čitano: 15.775
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: AMD Phenom II 1055T 95W TDP

pa cekaj jesi ti mene zajebavao ili dolazi za 9 dana, jer cekat cu ga ako dolazi za 9 dana.

17 godina
neaktivan

Zajebavao sam te...

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

9 dana, grah je tako pao!

www.gricni.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 18:31 (sokre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

aha , ako nebude bilo 95 w uzwt cu 125 , ionako nema neke bitne razlike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
athlon64 kaže...

aha , ako nebude bilo 95 w uzwt cu 125 , ionako nema neke bitne razlike.

Sam se ti tješi, razlika je Nebo i Zemlja...Smijeh

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 18:38 (Hyperion).
17 godina
neaktivan

ja sam ćopio 125W kad su tek došli, zadovoljan sam uspio sam ga nagurati na 4ghz ali vjerojatno zbog stock hladnjaka izdržao je max 10 min i restart...moram u nabavku poštenog hladila... ali definitivno ako možeš pričekati uzmi 95w!

www.gricni.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 18:36 (sokre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa dobro ocete mi vise objasnit u cemu je razlika , koda me briga oce se grijat 3 stupnja vise i clockat 200 mhz vise , to je ionako 4% preformansi , hladit cu ga zalman performom tako da mi temperature nisu problem , u cemu je tolika razlika?

17 godina

Ovo je prvi screenshot kupca 1055T 95W iz UK, to je dosta bitno jer prve demonstracije procesora uvijek rade profići pa to ispadne ludilo...

Uglavnom, vrlo vrlo obećavajuće

http://img245.imageshack.us/img245/9213/42on1404.png

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

na hvaru sam pa mi je net spor , jel mi mozes procitat sta je screenshotu ??

17 godina
neaktivan

heh odi se bolje kupati hehe

www.gricni.com
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Cele303 kaže...

Ovo je prvi screenshot kupca 1055T 95W iz UK, to je dosta bitno jer prve demonstracije procesora uvijek rade profići pa to ispadne ludilo...

Ovo je super, samo koji cooler i matična su korišteni?

4.2GHz i samo 60C, jezgre 32C u intel burn testu.

@athlon - nije performa uber cooler lošiji je od mog, a i imat ćeš hexa core-a, temperature će te itekako brinut.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
15 godina
neaktivan

pa 4.2 ghz , neš ti to se moze i s obicnim phenomom , kako sam vas shvatio ocekivao sam bar 4.5 na zraku , sto je to tako spektakularno kod 95w , 4.2 ghz uopce nije nesto bolje od 125w modela , jos uvijek mi nije otvorilo cijeli screenshot , ima li nesto drugo spektakularno na njemu , temperatura npr?

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan

aha , 60c , pa to je puno jbt , ja kad sma gledao rewiuowe sa mugen 2 clockan na 4.2 nije prelazio 50, doduse mogu ja jos uvijek promijenit odluku i uzet mugena samo me uzasno iritira to sto smeta memoriji s visokim hladnjacima, zelio bih da mogu uzet cooler uz kojeg mogu sve slotove napunit memorijom s visokim hladnjacima , btw kako to da su jezgre hladnije od samog proca ? trebale bi bit toplije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

pa 4.2 ghz , neš ti to se moze i s obicnim phenomom , kako sam vas shvatio ocekivao sam bar 4.5 na zraku , sto je to tako spektakularno kod 95w , 4.2 ghz uopce nije nesto bolje od 125w modela , jos uvijek mi nije otvorilo cijeli screenshot , ima li nesto drugo spektakularno na njemu , temperatura npr?

Ništa od čega zastaje dah - nešto manja potrošnja i zagrijavanje i samim tim nešto malo bolji overclock.

17 godina
Hyperion kaže...
Cele303 kaže...

Ovo je super, samo koji cooler i matična su korišteni?

4.2GHz i samo 60C, jezgre 32C u intel burn testu.

@athlon - nije performa uber cooler lošiji je od mog, a i imat ćeš hexa core-a, temperature će te itekako brinut.

Crosshair IV Formula, za hladnjak ne znam, temperature jezgri su klasično krive, idle 34° i load 59° pod cpu temp je vjerojatno prava vrijednost...

clock2much
15 godina
neaktivan

mah , pa tih 4.2 ghz nije nista spekatakularno , nes ti razlike , s obzirom da u rodaka uzimam rec cu mu da mi proba nac 95w a ako nema 125 , bmk , i s obzirom da vidim da se ovo ipak poprilicno grije mogao bih ipak uzet mugen 2 , samo mi je velik problem to s memorijom  jeb_emu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A šta si ti ili ostali očekivali? Niti je nova arhitektura niti noviji proizvodni proces niti novija revizija, za iste novce dobiješ 200MHz bolji overclock u odnosu na 125W, 6 jezgri sa temperaturama u loadu na nivou X4 C3 Deneba... Jesi li svjestan da X3 720 C2 Deneb na 2.8 ima isti 95W TDP kao X6 1055T na 2.8?

clock2much
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina

Baš malo čitam ovo i ne mogu vjerovat, pa ljudi tu spominju 4,2 kao najnormalniju stvar i već ga vidim kad kupi svoj primjerak proca i kad ne bude mogao do 4,2 doć kako će sasut paljbu po njemu. Strava.

Sa 2.8 na 4.2 ... AMD sa 6 jezgri. Nit može svaki nit može tek tako, a nit može na bilo kojoj opremi.

A uvijek bi rađe 95W nego 125W...a najmanji razlog je veći MAX OC potencijal. Niže voltaže, veća stabilnost itd...

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Baš malo čitam ovo i ne mogu vjerovat, pa ljudi tu spominju 4,2 kao najnormalniju stvar i već ga vidim kad kupi svoj primjerak proca i kad ne bude mogao do 4,2 doć kako će sasut paljbu po njemu. Strava.

Sa 2.8 na 4.2 ... AMD sa 6 jezgri. Nit može svaki nit može tek tako, a nit može na bilo kojoj opremi.

A uvijek bi rađe 95W nego 125W...a najmanji razlog je veći MAX OC potencijal. Niže voltaže, veća stabilnost itd...

a za normalni rad je dovoljno i previse cak 3.8 sto nece bit nikakav problem ovome phenomu II........ 4.2+ moze dobro doci samo u nekakvim benchevima i sl.......

Google is your friend
17 godina
Cele303 kaže...

A šta si ti ili ostali očekivali? Niti je nova arhitektura niti noviji proizvodni proces niti novija revizija, za iste novce dobiješ 200MHz bolji overclock u odnosu na 125W, 6 jezgri sa temperaturama u loadu na nivou X4 C3 Deneba... Jesi li svjestan da X3 720 C2 Deneb na 2.8 ima isti 95W TDP kao X6 1055T na 2.8?

Da zanimljivo moj troši isto kao hexa core, napravili su neke dobre optimizacije kada su uspjeli ugurat još 3 jezgre, a održavajući isti TDP. Da bude bolje da se puno bolje od moga još oc-at koji je je još i bleki.

miki1981 kaže...

Prvo treba matična koja će sav taj HTT (300 i nešto) podnest. Zaboravi na one jeftinjare asrockice,gige,asusice... s tim nećeš daleko dogurat tu se treba iskeširat, pa onda memorija, ok ona ni netreba biti nešto special samo se snizi množitelj na 4.00 ili 3.33 pa imaš prostora koliko hoćeš, lađenje bar neki cooler za 350kn i koji vent u kućištu.

Napajanje samo da nebude MS400 i na dobrom si putu. Ja bi ga osobno držao na 3.6GHz nevidim razloga za nešto više, mislim ako je 6 jezgri na 3.6GHz malo onda ROFL.

Ja nikad nisam imao uspjeha sa oc-anjem preko FSB-a/HTT-a, vjerovatno bilo do matične pa uzimam stalno blekije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 11:44 (Hyperion).
15 godina
protjeran

720BE je X4 prock u susštini, kojemu također 4. jezgra "radi", ali je disableana,

uzmite u obzir to kod gledanja potrošnje.

Ona radi upraznom hodu, jer je fizički neodvojena od ostatka CPU-a.

Dakle bar 5-10W guta.

A TDP si uzmite sa dozom zadrške, jer to je prosječna potrošnja procesora,

a od prava potrošnja ovisi o tjednu izrade,

neki troše više, neki manje, ali odstupanja su uglavnom u 10%.

Dakle najbolji primjerci troše od 85,5W pa naviše,

a najgori primjerci troše od 104,5W pa naviše.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina

Upravo iz tog razloga isti modeli imaju različiti cpu vid da bi ostali unutar TDP specifikacije, npr X6 1090T 1.275V, 1.300V, 1.325V; X4 965 1.325V, 1.350V, 1.375V gdje je srednja vrijednost većina i smatra se za default cpu vid

clock2much
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Najsretniji su mogli pogoniti 555BE @ 3.2GHz na 1.125V, moj radi tako sa 1.2V.

Što je super downvolt, nasprem tvorničkih 1.385V.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 20:40 (Don Kihoty).
15 godina
neaktivan

okej istina je to da je s strane amd - a lijepo spustena wataza ali sto je kao obicni korisnik i overclocker dobijem od toga, 200mhz vise i malo manje temperature, nista znacajno! zato kazem da nista vaznije ne gubim ako ne uspijem nac 95w i uzmem 125.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

okej istina je to da je s strane amd - a lijepo spustena wataza ali sto je kao obicni korisnik i overclocker dobijem od toga, 200mhz vise i malo manje temperature, nista znacajno! zato kazem da nista vaznije ne gubim ako ne uspijem nac 95w i uzmem 125.

A zašto ne bi bio strpljiv malo, pa ugrabio ipak malo bolji procesor? Čemu žurba? Vjeruj mi, isplatit će ti se. I po meni nije mala razlika, temperature su jako bitna stvar za procesor i ako se zagrijava previše može bit problema. Po meni puno bi ti bolje bilo strpit se malo, ja sam npr svoj i 5 750 čeko godinama. Dok su drugi rasturali preko raznih pentiuma, i čega sve ne ja sam imo jednu od prvih verzija amd-a ni ne znam kako se zvao taj procesor uglavnom 10 godina me dobro služio. Nikad nikakav kvar, ništa čak sam bio impresioniran da ipak poprilično stariji procesor nikad probleme nije radio. Da bi prošle godine kupio ovaj koji sad koristim, normalno razlika je nebo zemlja. Al želim reć, da se isplatilo sačekat malo njegov dolazak. Jer sam mislio prvo kupit, E 8500. A razliku ne moram ni govorit, doduše ti imaš namjeru kupit isti proc samo s jačom voltažom i potrošnjom al ipak mislim da bi ti se isplatilo bit malo strpljiv mislim da nećeš požalit jer po ovome što je cele postavio to dosta dobro izgleda. A vjerojatno će cijena bit ista, ko i za ovaj 125w. Namigiva

Diablo 3, kad ćeš više?
15 godina
neaktivan

m , uzeo bih ja 95w rado ali moram sastavit komp prije pocetka skole , necu cekat izad 6.9 , oce li to doc uskoro ?

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

m , uzeo bih ja 95w rado ali moram sastavit komp prije pocetka skole , necu cekat izad 6.9 , oce li to doc uskoro ?

Ja sam uzeo 125... nema razliek osim sto ces s 95w moci mati o.1 do 0.2 GHz veci OC.. sto bas nema neke velike razlike Namigiva

FAIL
17 godina
neaktivan
PoToKTM kaže...

Ja sam uzeo 125... nema razliek osim sto ces s 95w moci mati o.1 do 0.2 GHz veci OC.. sto bas nema neke velike razlike Namigiva

Imat ce manju potrosnju i zagrijavanje.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
neaktivan

evo ode obicna 125w verzija na 4.0 , scythe yasya , dobro provjetreno kuciste i neide povise 42

16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
PoToKTM kaže...

Imat ce manju potrosnju i zagrijavanje.

Koji vat vise i koji stupanj... nema veze

FAIL
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice