Pošto nema ničega ovakvog na forumu odlučio sam da se napravi mali kutak za korisnike FX procesora.
Ovdje postajte svoje OC scorove, benchmarkove i dajte savjete kako maksimalno iskoristiti FX procesore. Meni je 7950 Club puno pomogao u izboru kartice, tamo sam vidio kako podnaša koji clock i na kojoj temperaturi, pa bi bilo super da ostali vide kako se koji FX ponaša.
FX su odlični procesori za naše (siromašno) tržište i rijetko tko ima za i5, a kamoli za i7, tako da je FX odličan za nas.
Ovo je tema za sve modele, a ako bude interesa lako otvorimo za svaki model zasebno.
Ja imam FX-8320 na taktu 4,0 GHz, cooler na njemu je Seidon 120M.
Pa evo jedna kratka dobro/loše lista:
dobro:
+otključan multiplier (lako clockanje)
+odličan omjer uloženo/dobiveno
+prilično hladan (dolje u slikama su temperature. Za procesor ove snage i TDP-a temperature su odlične)
+future-proof (osam jezgri za sada koristi maleni udio softvera, što će se s vremenom povećati te će se 8 jezgri sve više koristiti a tada će 8320 iskoristiti svoj puni potencijal
loše:
-trenutno slaba iskoristivost (igre koriste do 4 jezgre, tako da je proc trenutno polu iskorišten, ali će to s vremenom doći na svoje)
-stock cooler (kao i kod svih AMD-ova)
Benchmarkovi i temperature:
wPrime na 4,2 GHZ
Usporedba temperatura TX3 Evo vs. Seidon 120M 

Nemam FX, več phenom, ali razmatram ga kao potencijalni upgrade.
 Nemam FX, več phenom, ali razmatram ga kao potencijalni upgrade. u odnosu na stock kuler.
 u odnosu na stock kuler. .
. . Znači visok takt, previsok napon, a temperature i dalje super ( mada ide tu puno kredita i Noctui ).  Fin napredak sa starog FX 8120. Jednog dana kad dođem do bolje ploče očekujte spketakl
. Znači visok takt, previsok napon, a temperature i dalje super ( mada ide tu puno kredita i Noctui ).  Fin napredak sa starog FX 8120. Jednog dana kad dođem do bolje ploče očekujte spketakl  , što je jednako kao kod i5 2500k, koji je puno skuplji, a i ima manje jezgri koje će u budućnosti super doči.
, što je jednako kao kod i5 2500k, koji je puno skuplji, a i ima manje jezgri koje će u budućnosti super doči.
 . Jako blizu maks. granice. Da si pokrenuo Prime/Blend test ili IBT... ko zna kako bi to zavrsilo... mozda i nebi zavrsilo uopce.
. Jako blizu maks. granice. Da si pokrenuo Prime/Blend test ili IBT... ko zna kako bi to zavrsilo... mozda i nebi zavrsilo uopce.

Biti ili ne biti pitanje je sada.

Biti ili ne biti pitanje je sada.