AMD Athlon II X64 635 radi na 800 mHz!!

poruka: 78
|
čitano: 7.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Dakle kompjuter mi usporio, mislio sam da je to zato što ga  godina nisam formatirao.

Kupim SSD disk formatiram sve i nanovo instaliram windowse ovaj put 64 bit.  

Pokrenem windows experience index i ocjeni mi procesor sa 3,7; memoriju (4GB DDR2 RAM) sa 5,2!

Prijašnji ratevi su mi svi bili preko 7 i sad mi ništa nije jasno. 

Skinem CPU-Z da vidim performanse i pokaže mi slijedeće: 

U čemu je problem??

EDIT: Procesor je inače quad - 2,9 GHz, i donedavno je radio normalno, kad sam ga kupovao, provjeravao sam da li odgovara matičnoj. Jeidno kad sam ga mijenjao prije par godina, morao sam napraviti update BIOS-a, poslije toga nisam ništa dirao.

EDIT: CPU-Z mi pokazuje radni takt memorije samo 400 Mhz, a trebalo bi biti 800 ja mislim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 23:52 (Electroroll).
Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
Re: AMD Athlon II X64 635 radi na 800 mHz!!
Electroroll kaže...

U čemu je problem??

To šta vidiš u CPU-Z je normalno, jer je aktivan Qool&Quiet kao i u mom primjeru dole jer procesor nije previše zaposlen. Znači kad procesor nije opterečen, onda se smanjuje CPU napon i radna CPU frekvencija pa procesor troši manje struje kaj drugo.

No ako procesor stalno radi na 800mhz, to onda nije normalno možda se nekaj pobrkalo u Power opcijama Windowsa.Odi u Control Panel pa onda Hardware And Sound, pa onda Power Options i tamo označi ili izaberi Balanced opciju i onda bi trebalo bit ok.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 0:03 (rambox).
16 godina

Al zašto mi je windows experience index onda pao tako nisko?

inače, ovo sve sam radio jer igram samo fm 2013 na kompu i on mi je inače imao performanse 4,5/5 zvjezdica,  te je kasnije pao na samo 0,5/5.

nisam znao što je i odlučio sam se na novi disk i formatiranje kad sam sve drugo isprobao.

sve mi se čini da je to bilo zato jer nešto nije u redu sa procesorom i memorijom.

kad ga nanovo instaliram baš me zanima što će pokazati, a u međuvremenu ću instalirati sve ostale programe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 0:06 (Electroroll).
15 godina
protjeran

Postaj validaciju ili ispuni "moj pc"...

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
15 godina

Pa rambo ti je lipo reka za cool&qiuet. Jesi li provjerija u biosu je li ti ta opcija na enable?

Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Don Kihoty kaže...

Kako će validacija pomoći, također ne razumijem ovo "ispuni moj pc" ...

16 godina
zeko73 kaže...

Pa rambo ti je lipo reka za cool&qiuet. Jesi li provjerija u biosu je li ti ta opcija na enable?

Gledao sam u Biosu i ne vidim tu opciju nigdje, idem sada leći, javim se sutra sa novim rezultatima...

15 godina

Pa u svom profilu ispuni Moj Pc ono što 95% ljudi na forumu ima ispunjeno, tako da ti se lakše može pomoć! I opet ću ja, jel ti uključena (enable) opcija cool & quiet u biosu?

Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ispunit ću kada dođem sa posla.

Opcija mi ne postoji u biosu:

Također frekvencija procesora mi je uvijek 803.nešto MHz, bez obzira što radio na računalu (upalio bih nešto zahtjevno i pratio na CPU-Z), a cool n' quiet ne funkcionira tako.

Znači ili BIOS ili matična?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 7:58 (Electroroll).
13 godina

pokreni occt cpu stress i onda vidi u cpu z...

Tomo53nja - Dobio si sve opomene, sada cemo drugacije... Vjeruj necu te zaboraviti ;=)
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 8:04 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pokrenio sam occt i dobio ove rezultate, nešto opako ne valja čini mi se:

17 godina

Probaj vidjeti jel postoji update biosa za tvoju matičnu. Moguće je i da matična ne radi kako spada. Probaj overcklockerskim alatom dići brzinu proca. AMD Overdrive ili ClockGen.

Osim toga postoji i alat za podešavanje cool&quiet profila za AMD http://phenommsrtweake.sourceforge.net/

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 8:43 (Hummer).

0 0 hvala 0
13 godina

napravi clr cmos na ploči ili u biosu metni load def values

Tomo53nja - Dobio si sve opomene, sada cemo drugacije... Vjeruj necu te zaboraviti ;=)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Probati ću čim prije, nadam se da će nešto uspjeti,  pa se javim.

Ali najviše mi nije jasno, zbog čega se to dogodilo? Kad sam kupovao procesor, pazio sam da ga matična podržava, instalirao ga, napravio update BIOS-a i sve je bilo super.

Nakon 5 godina odjednom nije :/ Da li se to možda poremetilo kad sam dodavao prije par mjeseci 2 GB RAM, novu grafičku i zvučnu, i zašto ako nisam dirao u BIOS niti u ikakve postavke?

Također, čini mi se da u BIOSU ne mogu ništa skoro minjat:

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 13:00 (Electroroll).
13 godina

ne mozes jer kako vidim to je neko brand name računalo

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
FakeDeath kaže...

Dobro si to primjetio {#}

Jesu li sa tim kompjuterom dosli originalni predinstalirani windowsi?

16 godina
FakeDeath kaže...

??

Nije bilo windowsa, samo free dos.

13 godina

pa to nije normalna matična, vec namjenjana brand name računalima ili? ne radi li se tu o nekom hp računalu?

ako si flashao vec bios, odakle si skidao, koja matična je točno?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 13:12 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

To je meni sve vrlo vrlo sumnjivo. Evo ti tvoj kompjuter po onome sto ti pise u BIOS-u. Pretpostavljam da si stavljao nove komponente u brand name kompjuter ili barem na plocu od brand name kompjutera koji je dizajniran za rad na windows Visti 32 bit, ako je to tako onda je cudo da nisi do sad imao problema s njime s obzirom na nove komponente. Na zalost nemam nikakav prijedlog za rijesenje jer mi se cini da ima previse mogucih uzroka problema ponajprije radi ploce, pa mozda radi windowsa, pa tko zna cega sve ne.

0 0 hvala 0
13 godina

mene samo zanima s kojim biosom si to fleshao,di si nasao taj bios,skinuo ga i kako si fleshao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Prije svega,pošto se radi o brandiranom kompu,njegova ploča nema baš toliki elasticitet na nadogradnje..Akcenat je stavljen na stabilnost sustava i njegova rada..Fleshanje BIOS-a ako je dobro prošlo i onda je sve super radilo,otklanja grešku po tom pitanju..

Jedino ovako odoka što mi pada na pamet je postupno nadoštiklavanje jačim komponentama,što znači veća potošnja(ili griješim),a u jedno se kladim,da je napajanje i dalje ostalo ono bezimeno,HP-u tako drago{#} od 200-250Watta..da li napajanje snabdijeva CIJELI sustav dovoljno jakom strujom,ili radi toga i dolazi do pada frekvencije mamorije...kažem treba sve provjeriti,a možda i kriješim..

Davno sam imao brandaša,pa sam nauvaljivao sve i svašta u njega,kompatibilnost nije problem,nego sam preopteretio ionako sramotno napajanje i vječito je neš failalo..

Da zaključim..brandirane ploče,nemaju baš veliku mogućnost nadoštiklavanja komponenti,naročito pojačavanja,jer im je namjena bitno drugačija..

0 0 hvala 1
16 godina
FakeDeath kaže...

pa to nije normalna matična, vec namjenjana brand name računalima ili? ne radi li se tu o nekom hp računalu?

ako si flashao vec bios, odakle si skidao, koja matična je točno?

tako je, hp matična za uredsko računalo. nekoć davno sam dobio besplatno cijeli komp i onda ga malo po malo nadograđivao, pri tome pazeći koliko toliko da sve skupa podržava jedno drugo. biso sam davno flashao i ne sjećam se gdje je to bilo. podatke o matičnoj ću uploadat, na drugom su mi računalu, ali sve mi se čini da će top sve skupa trebati zamijeniti :(

Sint1 kaže...

To je meni sve vrlo vrlo sumnjivo. Evo ti tvoj kompjuter po onome sto ti pise u BIOS-u. Pretpostavljam da si stavljao nove komponente u brand name kompjuter ili barem na plocu od brand name kompjutera koji je dizajniran za rad na windows Visti 32 bit, ako je to tako onda je cudo da nisi do sad imao problema s njime s obzirom na nove komponente. Na zalost nemam nikakav prijedlog za rijesenje jer mi se cini da ima previse mogucih uzroka problema ponajprije radi ploce, pa mozda radi windowsa, pa tko zna cega sve ne.

Ovo računalo sam dobio u originalu, tj. nešto slično, nije bio dual core, itd. Da, što više tražim i gledam, čini se jednostavno da voo sada što imam, sve skupa ne ide zajedno. Ali je stvarno dugo vremena sve pičilo bez ikakvih problema, nisam znao da brand name matične su toliki problem :/

FakeDeath kaže...

mene samo zanima s kojim biosom si to fleshao,di si nasao taj bios,skinuo ga i kako si fleshao?

Bilo je davno i ne sjećam se. Mislim čak da mi ga je donio prijatelj na sticku za svaki slučaj (procesor je kupljen u beču), ali neće ni on znati jer je to bilo prije 5-6 godina.

redneck kaže...

Prije svega,pošto se radi o brandiranom kompu,njegova ploča nema baš toliki elasticitet na nadogradnje..Akcenat je stavljen na stabilnost sustava i njegova rada..Fleshanje BIOS-a ako je dobro prošlo i onda je sve super radilo,otklanja grešku po tom pitanju..

Jedino ovako odoka što mi pada na pamet je postupno nadoštiklavanje jačim komponentama,što znači veća potošnja(ili griješim),a u jedno se kladim,da je napajanje i dalje ostalo ono bezimeno,HP-u tako drago{#} od 200-250Watta..da li napajanje snabdijeva CIJELI sustav dovoljno jakom strujom,ili radi toga i dolazi do pada frekvencije mamorije...kažem treba sve provjeriti,a možda i kriješim..

Davno sam imao brandaša,pa sam nauvaljivao sve i svašta u njega,kompatibilnost nije problem,nego sam preopteretio ionako sramotno napajanje i vječito je neš failalo..

Da zaključim..brandirane ploče,nemaju baš veliku mogućnost nadoštiklavanja komponenti,naročito pojačavanja,jer im je namjena bitno drugačija..

E ovo je jedan jako kvalitetan odgovor :)

A tko će više znati, toliko problema su mi ljudi napisali, kad nije neki univerzalni problem, može biti jedan ili pet razloga. Sve u svemu, najveći fail mi je bio što nisam prije par godina kad sam odlučio "nabildati" računalo, dobro provjerio da li se isplati to raditi na takvom računalu (iskreno, nisam ni znao da je to toliki problem). 

Baš kada sam ga zadnji put nadograđivao sa grafičkom itd, mislio sam se da li je možda bolje uložiti odmah u novu matičnu i kućište, ali sam odustao jer mi je to bio preveliki trošak. Isto tako, neću sada se igrati sa napajanjem (mislim da je ipak malo više od 250 W), nego mi se sve čini da bih ipak mogao zadnju lovu uložiti u novu matičnu. To mi nije problem, ali ako moram uz to uzeti kućište i napajanje još, to je već malo veći problem, jer bi mi uskoro trebala stići čestitka od policije na nekih 3500 kn, koju moram ić smanjivati na sud {#}

16 godina

Update: napajanje je 300W nazivne snage, dakle bio si u pravu, da nije to glavni uzrok svih problema? Sad ću napraviti update mog PC-a pa da točno možete vidit sve komponente...

12 godina
protjeran

@ELECTROROLL

Čuj,prije svega brand sustavi se ne uzimaju da bi se nešto bitno modalo na njima..hajde,hajde proc,memorija,kapacitet hardova,to i ide..nabildavati jakom grafikom,kad je ionako propusnost sabirnica na ploči ograničena,i nema baš puno smisla..

Ja,kako sam rekao,isto sam nadoštiklao puno toga,i vrag mi ne da mira,roknem ukupno 3 harda u njega i optički od prije..pufff..!!! zasmrdi napajanje {#},promjenim ga,sve radi,ali odjednom,valjda radi opterećenja strujom same matične,niti u BIOS više..RIP.. :))

Čuj,HP na stolne sustave ne stavlja preko 250Watta napajanje,a ovaj tvoj je možda čak i samo 200W,vjeruj mi niš jače,provjeri,da ga ne preopteretiš,pa ti rikne i povuče još ponešto..

Jednostavno taj stroj,brand,kada ga uzmeš,kako rekoh,nije za modanje u snazi..Ako se ima love,uzme se što jače i to je to..

Brand uzimam,jer ne želim visiti po forumima i svako malo kukati za pomoć,nisu vrhunac brzina,ali mogu potegnuti sve što mogu i houm mejd sustavi..

Sad tko što treba..

3500 daruješ policiji??? Lijepa gesta..ali nemoj više {#}

ok,zeznuo se u procijeni wattaže..{#}

ako struja nije dovoljno jaka da napaja sve komponente,izaziva nestabvilnost,a onda dobivaš efekt suprotni od overclockanja,dakle,pad napona i jakosti struje,izaziva degradaciju performansi neke komponente..

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 16:28 (redneck).

1 0 hvala 0
16 godina
redneck kaže...

@ELECTROROLL

Čuj,prije svega brand sustavi se ne uzimaju da bi se nešto bitno modalo na njima..hajde,hajde proc,memorija,kapacitet hardova,to i ide..nabildavati jakom grafikom,kad je ionako propusnost sabirnica na ploči ograničena,i nema baš puno smisla..

Ja,kako sam rekao,isto sam nadoštiklao puno toga,i vrag mi ne da mira,roknem ukupno 3 harda u njega i optički od prije..pufff..!!! zasmrdi napajanje {#},promjenim ga,sve radi,ali odjednom,valjda radi opterećenja strujom same matične,niti u BIOS više..RIP.. :))

Čuj,HP na stolne sustave ne stavlja preko 250Watta napajanje,a ovaj tvoj je možda čak i samo 200W,vjeruj mi niš jače,provjeri,da ga ne preopteretiš,pa ti rikne i povuče još ponešto..

Jednostavno taj stroj,brand,kada ga uzmeš,kako rekoh,nije za modanje u snazi..Ako se ima love,uzme se što jače i to je to..

Brand uzimam,jer ne želim visiti po forumima i svako malo kukati za pomoć,nisu vrhunac brzina,ali mogu potegnuti sve što mogu i houm mejd sustavi..

Sad tko što treba..

3500 daruješ policiji??? Lijepa gesta..ali nemoj više {#}

ok,zeznuo se u procijeni wattaže..{#}

ako struja nije dovoljno jaka da napaja sve komponente,izaziva nestabvilnost,a onda dobivaš efekt suprotni od overclockanja,dakle,pad napona i jakosti struje,izaziva degradaciju performansi neke komponente..

Eto sad sam i to naučio, ali na teži način :)

I ja sam uvjeren da je to zbog napajanja, nadograđivao sam PC 2 puta, a nije to baš za njega, što sada svi znamo {#}

Sad nastupaju druge dileme, da li samo promijeniti napajanje i vidjeti kako sve funkcionira ili ići odmah mijenjati i matičnu i kućište :/

naravno da bi bilo lipo odmah sve riješiti, ali kako sam veliki humanitarac i višak love sam preusmjerio našem potplaćenom i omalovažavanom MUP-u, možda ne bi bilo loše probat promijeniti samo napajanje za početak? Ali kućište je premalo i vjerojatno neću moći uzeti ono napajanje koje želim (već sam to bio gledao jednom).

Sami problemi.

17 godina
neaktivan

Ajde probaj dok si u biosu stisnut ctrl+F1. Možda postoji opcija za napredne postavke koje su po defaultu isključene.

Imao sam jednom slučaj na nekom brendiranom računalu da su na glavnom ekranu bile samo šture postavke (kao i kod tebe) te je trebalo nekom kombinacijom tipki otvoriti napredne postavke (slično kao tab advanced ali još detaljnije među kojima je bila postavka sa štednju energije kod Intela - EIST i C1E).

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

1 0 hvala 0
16 godina

Probao - ne ide.

12 godina
protjeran

Jok BIOS-i kod HP konkretno su prilično šturi,pokrivaju ono nužno,a sve ostalo se očekuje od OS-a..rješenje i dobro i loše..dobro jer je tvorniči već sve dotjerano do perfekcije(stabilnost,pouzdanost),loše,iz očitih razloga ograničenog modanja..

Pa pazi ,stroj je 4vorojezgraš,dakle nije za otpis..nova ploča će tražiti puno toga novoga,probaj naći,posuditi,ukrasti{#}nekom napajanje,pa probati kako radi..ako bude sve ok,super..ako ne,e onda budemo vidjeli sljedeće što je pametno raditi..

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Electroroll kaže...
Don Kihoty kaže...

Kako će validacija pomoći, također ne razumijem ovo "ispuni moj pc" ...

Tako da vidim koju HP ploču imaš - pa da ti dam otključani BIOS, jer HP sve opcije zaključa.

No očito ti to ne treba.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
16 godina

Nisam rekao da mi ne treba, ali čini se da nakon svih testova i prošlosti, ovdje treba nešto hardverski mijenjati...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice