ovak...
sve sam sastavio...
komp je nešto najbrže u mom životu na čemu sam radio.
a radio sam i na i5, i na nekim i7, x6 1100, athlon x4, x3, 965be.... i sve šta mogu reći da ovaj komp is on fireeeeee.....
bio sam kod jednog prijatelja koji si je nabavio nedavno fenom x6 neki B.E... instalirao si je black ops, koje je kasnije meni dao...
kod njega je instalacija trajala 3-4 puta duže nego kod mene.
on ne može igrati black ops tako da mu je sve na maximumu, mrvicu mu trza, a ima neku grafičku dobru iz 6000 serije... ja mogu, a imam grafičku 9800gt...
tako da dokazujem koliko je moj fx brži i jači.
igram risen 2, witchera 2, black ops na maximalnim postavkama, bez problema, jedino mi kod witch3era 2 malko jedva primjetno zatrza kad sam u nekom teškommm okruženju sa milijun efekata.... totlano neprimjetno niti bitno.
užasno sam zadovoljan sa kompjuterom, najviše sa procom i matičnom... napajanje me oduševljama, nečujno je i hladno,... procesor dok igram igre ne penje se na više od 35 stupnjeva (bude oko 32)... temperatura sistema mi je pod opterećenjem igranja witchera (također nakon 2 sata igranja otprilike) do 40 stupnjeva.....
kad dotaknem kućište ono je hladno... hladnije nego prostorija u kojoj se nalazim.
sve je užasno tiho.. osim te grafičke kartice... koje je dosta bučna, ali nimalo toliko da imam potrebu da je mjenjam. naročito šta mi za 100kn koje sam dao za nju fura sve igre nove na maximum postavkama (najviše zbog procesora vjerujem)...
razmišljao sam da probam stavit od bratića hd 4650 jer je tiša puno i manje troši i pošto je ona rejtana sa ocjenom 4, dok je 9800gt sa 5.. tako da vjerujem da nebi billo neke prevelike razlike u performansama, ..
ponosan sam na fx-a koji za samo 1400kn daje nešto što konkurentni procesori ne mogu ni za 2000kn pa i više. između ostalog, 8 jezgri je odlično imati tako sam miran glede procesora i sljedećih 5,6 pa i 7 godina.. i tko zna...
ponosan sam na matičnu, izgleda da je ona fazna regulacija 8+2 pun pogodak, nema nestabilnosti, sve radi ko sat... ima svoje utilitije koji poboljšavaju ukupan performans sistema, optimiziraju ga... i paze na sve što je prikačeno na nju.
ponosan sam na napajanje, jer je lc sa ovom serijom gp3 silent giant green power, i cijenom koja je i više nego prihvatljiva, pomeo konkurenciju u AMD-ovom stilu, te daje vrhunsku stabilnost i naponsku regulaciju prema uređajima.
ponosan sam na ram ;)
i na tipkovnicu od 40kn iz protisa koja je upravo ono što se od tipkovnice i očekuje ( da ne buči kad tipkaš, da ima sve najosnovnije tipke, da izgleda kul), miš je dobar isto.. logitech m100, (lijeva/desna tipka i scroll sa tipkom )
....
mašina je zvjer