2500k ili 3570k

poruka: 46
|
čitano: 8.090
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: 2500k ili 3570k
Stavros kaže...
Omerta23 kaže...

Druga stvar, sa kojom se ne slažem, je da kako možeš preporučivat nešto što je starije generacije (očito slabije, bla bla) i to još toplo preporučit? Kao što sam već rekao, pa da ponovim: Prilikom slaganja nove mašine logički i ispravno je ić na najnoviju generaciju, naravno ako je ona bolja,brža,jača, što u ovom slučaju i je.. A pored svega toga, razlika u cijeni je relativno zanemariva..

Aj ti to malo objasni posto je K verzija ivy-a u pitanju. Nako svih dosad procitanih/pogledanih reviewa, testiranja i whinanja ne bih se bas slozio s tobom.

Pa tko je rekao da se itko mora složit samnom? Ja samo predlažem nešto što je pametno napravit, drugim riječima, i ja ću tako napravit..

Meni nisu potrebna čitanja silnih rivjua, komentara, klokanja, grijanja jer sam se puno puta uvjerio da ljudi svašta pišu.. Dovoljno mi je pročitat temu u Bug-u, par realnih kritika od poznanika iz prve ruke i to je to..

A na ono "rekla-kazala" se ne obazirem.. I vjeruj mi, još nisam pogriješio i uvjerio se na svojoj koži..

Živio

MiR
14 godina
neaktivan
2500k ili 3570k

Buduci da je IB bolji clock per clock, znaci li to da bi na nekih 4.5GHz bio priblizno jednak Sandyju na cca 4.8GHz?

--------------------------

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Omerta23 kaže...

Meni nisu potrebna čitanja silnih rivjua, komentara, klokanja, grijanja jer sam se puno puta uvjerio da ljudi svašta pišu..

-nazalost nekom jesu posto ne kupuje sladoled 

Dovoljno mi je pročitat temu u Bug-u, par realnih kritika od poznanika iz prve ruke i to je to..

-sve si reko...a bome si se i nacitao...

A na ono "rekla-kazala" se ne obazirem.. I vjeruj mi, još nisam pogriješio i uvjerio se na svojoj koži..

Živio

-daleko od "rekla-kazala", gotovo svaki review je popracen video uratkom

{#}

13 godina
protjeran
mate960 kaže...

Buduci da je IB bolji clock per clock, znaci li to da bi na nekih 4.5GHz bio priblizno jednak Sandyju na cca 4.8GHz?

Otprilike tako nesto.

clock2much
14 godina
neaktivan
2500k ili 3570k

Da IB ima bolje perfomanse za oko 10%

Mišljenja sam da tih 10% ne igra sada, kako neće igrati niti u budućnosti, jer oba procesora su blago rečeno zvijeri.  Slobodno možete oba procesora staviti na tvorničke frekvencije i igrati sve igre koje igrate, sa tih ili bez tih 10%.

Druga je stvar ako procesor koristite za renderiranje, računjanje ( kako ga ja koristim) pa je to sa AVX-om 24/7. Onda je K oznaka poželjna, procesor se fino kloka, i uživate u brzoj mašini. No kloklanje radi igara je klokanje radi samih vas. Isto kako da ste rekli: joj windowsi mi bolje/brže rade ako je procesor klokan kao živina. Da, rade brže i bolje, ali zar vam je sekunda manje ili više koju ćetevizgubiti dok se učita nekli file toliko očajnički bitna?

I ja sam čitao brdo reviewa i svi klokaju to na puste gigaherze kako bi odvrtili par sati Prime testa ili ga validirali sa CPU-z programom. So what?

Kada sam stavio procesor u matičnu, pa kada sam vidio koliko se grije kada se uključi AVX i kloka na ta 4.5 ili više giga, prošla me trenutačno volja .....Svaki će procesor izdržati test od sat, dva tri... realno radna frekvencija je daleko manja osim ako ne koristite zvijer od vodenog ili zračnog hlađenja.

I dodao bih još jednu stvar: da uzmi IB, ima oko 10% bolje perfomanse, ali budi spreman da to ohladiš i kupi si fini i dobar hladnjak, onda je IB bolji izbor. Ali pod dobrim hladnjakom, mislim , istinski dobar hladnjak....

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 13:36 (pepi74).

0 0 hvala 0
13 godina

Kupi i5 2500K, Intel je malo zeznuo stvar s Ivy-em previše se griju na nekom ozbiljnijem oc-u dok SB na 4.5 ghz uživa na 60C sa malo boljim kulerom kao što je CM 612S. Uvijek možeš nadograditi na IB kad stigne bolje revizija iako nema smisla premale su to razlike u performansama, a malo veće u cijeni.

16 godina
2500k ili 3570k

ja bi ovde tražija šta je jeftinije 

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zober kaže...

Kupi i5 2500K, Intel je malo zeznuo stvar s Ivy-em previše se griju na nekom ozbiljnijem oc-u dok SB na 4.5 ghz uživa na 60C sa malo boljim kulerom kao što je CM 612S. Uvijek možeš nadograditi na IB kad stigne bolje revizija iako nema smisla premale su to razlike u performansama, a malo veće u cijeni.

Imam i5 2500 K (oko 6 mjeseci) na GuzicaKamen P67 Pro3 ( http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P67%20Pro3 ) i mogu ga preporučiti svakome, predobar proc.

Prije sam imao konfiguraciju oko AMD X3 435 , ogromna je razlika (u korist i5).

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 13:45 (woodgamesfx).
14 godina
neaktivan
2500k ili 3570k

Koliko znam Intel je priznao da korisati termalnu pastu umjesto dodira sa bakrenom pločom za odvođenje topline radi novog proizvodnog procesa. Možda istinski izdaju novu reviziju chipa, mada ne vjerujem da će to biti u dogledno vrijeme...

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...

Imam i5 2500 K (oko 6 mjeseci) na GuzicaKamen P67 Pro3 ( http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P67%20Pro3 ) i mogu ga preporučiti svakome, predobar proc.

Imao sam Athlona II X4 pa presao na 2500K @ 4,7GHZ 24/7 i nisam osjetio razliku u gamingu kao ni u radu u WIN7.Proc je super ako ga koristite za X264 i slicno, za igre je dostatan PII X4 @ 4GHZ.

clock2much
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
woodgamesfx kaže...

Imao sam Athlona II X4 pa presao na 2500K @ 4,7GHZ 24/7 i nisam osjetio razliku u gamingu kao ni u radu u WIN7.Proc je super ako ga koristite za X264 i slicno, za igre je dostatan PII X4 @ 4GHZ.

Napokon netko realan!

17 godina
Vegeta kaže...

Istina, na većini igra se ne osjeti razlika, ali one koje sam ja igrao, sam osjetio. Prešao sa Athlona 2 X4 (630) na i5 2500k (prvo ga kloko na 4.2, u stvarima na kojima sam radio nije bilo razlike, pa ga vratio na stock).

SC2 neusporedivo bolje radi na i5(uzmimo u obzir da je to vrlo CPU bound igra), drži se većinom lockan na 60 fps-a (Extra postavke grafike i vsync on), dok je sa istom grafom (6950 2gb) athlon davao 60 na početku partije, kasnije je padao na nekih 20-30 fps-a, a u momčadskim igrama (2v2, 3v3, 4v4) redovito sam padao na 20 ili manje fps-a (uz grafiku postavljenu na mid i maknute sve moguće fizike).

Skyrim je na full grafiki imao framedropove na nekih 30 fps-a što je znalo iritirati, sa i5 radi lockan na 60fps-a. ME3 nisam osjetio razliku, Deus ex HR isto tako je znao imati framedropove na full grafiki (do neugodnih 10fps-a), sada je lockan na 60. Civ 5(koji je isto dosta CPU bound) mogu igrati bez framedropova i laga kad se otkrije već cijela mapa (prije kada je bila otkrivena cijela "huge" mapa bilo je sve dosta usporeno i kompov turn je znao trajati jako dugo).

Evo toliko o igrama.

Istina sad imam DDR3 (prije DDR2) pa sigurno i to utječe malo, VM sa linuxom(Ubuntu) se vrti puno bolje (isto kao i na laptopu gdje je primarni OS). Prije je znalo imati lagani lag (tako da baš kužiš da je virutalka)... Budući da sam nabavio i SSD, razni razvojni alati se dižu kao da su stalno u memoriji, tako da to ne mogu uspoređivati, kao što niti ne mogu compile uspoređivati (potreban mu je i disk i proc istovremeno) pojedinog programa.

EDIT : Full HD reza (dosta bitno da se zna)

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 15:47 (dado2202).
13 godina
protjeran
2500k ili 3570k

U 90% igara neces osjetiti razliku kao ni ja, Skyrim i SC2 su izrazito CPU ovisni pa se tu vidi ogromna razlika.Inace razlika izmedu Athlona II X4 @ 3,4GHZ i I5 2500K 5GHZ je duplo u korist Intela kada se koristi 100% procesora, duplo veci score sam imao u mnogo CPU ovisnih bencheva tipa Cinebench 11.5, Frybench ITD.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 15:58 (Vegeta).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
2500k ili 3570k

I ja sam se dvoumio da li preći na Posion Ivy,dijelom moj posao obuhvaća rad u photoshopu,90% filmovi i igre i još igara,na kraju sam odlučio,ispravno nadam se,uzeti bolju matičnu i da će ovaj 2500k biti još koju godinu dovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 0:13 (Spartakus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
2500k ili 3570k

moze te li mi pomoc i ja se dvoumim između i5 2500k i između i5 3570k ne namjeravam klokat ni jedan ni drugi do sad sam mislio uzet i5 2500k i asrock pro3 gen3. i sta znaci integrirana hd grafika i koja bi maticna bila najbolja kad bi se odlucio za ivy.

0 0 hvala 0
14 godina
2500k ili 3570k

ako nećeš overclockat uzmi i5 3550 i neku h77 matičnu

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice