Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.725
|
čitano: 14.756.877
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

trebao bi to primijetit...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i5 ti je brzi i jos ima turbo..uzmi ovaj sa i5 procom i nvidia grafickom....ima razlike vjeruj :D

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 22:42 (strbi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
kc-kb kaže...

još sam u nedoumici što se tice laptopa...

imam par pitanja

dal ima velike razlike između

Intel HD Graphics 3000/Nvidia GeForce GT 525M/Nvidia GeForce GT 540M

pretpostavljam da je nvidia bolja,al zanima me dal ima velike razlike u performansama, tj. dal budem ja to prmjetil

i

razlika između core i3 2310 M i core i5 2410M

razlika je 0.2 ghz u taktu,a opet ovaj core i5 ima neki turbo boost na 2.9Ghz (kak to funkcionira?) isto pitanje,dal mi tih 0.2 ghz i turbo imaju kakvu značajniju funkciju u brzini rada...

znaći kužim ja sve da je gt 540 najbolja i da je core i5 bolji,al zanima me dal se isplati davati nezz cirka 500 kuna više za takve stvari ili ne...?

(jer dok sam si kupoval novi pc prije nezz tocno koliko godina,odmah kak je izašel core i7 920... kupoval sam top top komponente i stroj je fakat super no mislim da nisam morao dati toliko novaca, tj. mislim da sam mogao kupiti i malo jeftinije komponente i imao bih jednako brz pc, tj. ja nebi primječivao razliku...)

Razlika je ogromna ako se baviš gamingom ili video aplikacijama ili npr Photoshopom... Isto tako i procesor, I5 je bolji..Turbo Boost ti funkcionira tako da kad je procesoru potrebna dodatna snaga aktivira se TB, isto tako imam i ja na svom laptopu, ili se sam podigne takt ili ja stisnem 1 tipku i onda se podigne takt.. Isplati se davat 500 kn, jer če ti laptop dulje potrajati. Ima koliko toliko značajnu funkciju,protegni se 500-ak kuna i uzmi što bolje za te novce, i dulje če ti trajati jer će biti dovoljno snažno.

Jack Daniels is the way to go !
16 godina
neaktivan
Da, ali te siruacije nisu slicne koliko mislis.tada si kupovao sve top komponente, a sada kupujes neki mid range a u njemu se vise osjeti promjena u performansana. Ako muslis BILO STO igrati daj 500 kn vise, opremi se s postenom masinom i uzivaj (ili ako se mislis baviti s nekim grafickim programima isto uzmi bolji laptop svakako).
Razliku ces sigurno osjetiti (ne par fps-a nego stvarnu razliku).
Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
16 godina
neaktivan

hvala,budem još razmislio... imam još tjedan-dva vremena...

inace kolko znam i vidim core i3 i core i5 imaju po 2 fizičke i 4 logičke jezgre

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

DELL Inspiron 5110 (P10F) 15.6” WXGA HD (1366 x 768) LED, Intel Core i5-2410M (2.30GHz, 3MB cache), 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, 8X DVD+/-RW, 1GB NVIDIA GeForce GT 525M Graphics card Wi-Fi b/g/n + BT 3, Web Cam, 6-cell bat., Diamond Black Switch, 271899526, Jamstvo 3 godine

4999.00 kn

kostao je 5779kn..na akciji je

u ADM-u :D odlican prijenosnik....kupuj

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 22:54 (strbi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
strbi kaže...

DELL Inspiron 5110 (P10F) 15.6” WXGA HD (1366 x 768) LED, Intel Core i5-2410M (2.30GHz, 3MB cache), 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, 8X DVD+/-RW, 1GB NVIDIA GeForce GT 525M Graphics card Wi-Fi b/g/n + BT 3, Web Cam, 6-cell bat., Diamond Black Switch, 271899526, Jamstvo 3 godine

4999.00 kn

kostao je 5779kn..na akciji je

u ADM-u :D odlican prijenosnik....kupuj

Ako želi kupit acera za istu cijenu dobi više ram-a,640gb hdd-a i geforce gt 540...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!
16 godina
neaktivan

ima u magazinurs jeftinije  {#}

sa tim core i5 se dvoumim između toga della i onaj famozni acer 5750 + 3 god. jamstva (acer dođe jeftinije za 100 kn) i još ulazi dell   7110 ako pojeftini u rok 2 tjedana {#}

i moram otići osobno u dučan pogledati koja veličina ekrana mi bolje odogovara 15.6 ili 17"

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dell 7110 imas u ADM-u za mislim 4600kn
16 godina
neaktivan
strbi kaže...
Dell 7110 imas u ADM-u za mislim 4600kn

da ali je i3 proc,ja sam mislio na ovaj s i5

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 23:09 (kc-kb).
15 godina
neaktivan

Pa evo za 3 tisuće i nešto sitno našao sam ovo;

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_201&products_id=8573

Ili možda ovaj, razlika 100 kuna bolji procesor

http://www.se-mark.hr/Proizvod.aspx?prodid=132c54785c864795a67e7312db273d15

ako može preporuka.........Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozdrav,

imam pitanje za znalce i one sa iskustvom,

namjeravam kupiti ovaj lap http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-7750g-2416g64mnkk-lxrcz0c006-173__1245201

zanima me da li da čekam llano procesore ili da ostanem na ovom - ne namjeravam se igrati- tu i tam za razonodu, već za programiranje, baze, office i dr

da li je taj i5 u rangu najavljivanih llano procesora za laptope.

znači apeliram na samu procesorsku snagu odrađivanja musltitaskinga- koji bi trebao biti bolji?

thx

...live long and prosper...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav može preporuka gaming laptopa do nekih 7000kn (može i više ako se baš jako isplati), znači neki best buy....za mog frenda je (;

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
juchinio kaže...

Pa evo za 3 tisuće i nešto sitno našao sam ovo;

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_201&products_id=8573

Ili možda ovaj, razlika 100 kuna bolji procesor

http://www.se-mark.hr/Proizvod.aspx?prodid=132c54785c864795a67e7312db273d15

ako može preporuka.........Hvala

uzeo bi ovaj sa i3 proc na tvojem mjestu, nisam uspio naći ništa bolje za tu cijenu...

hrvica kaže...

pozdrav,

imam pitanje za znalce i one sa iskustvom,

namjeravam kupiti ovaj lap http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-7750g-2416g64mnkk-lxrcz0c006-173__1245201

zanima me da li da čekam llano procesore ili da ostanem na ovom - ne namjeravam se igrati- tu i tam za razonodu, već za programiranje, baze, office i dr

da li je taj i5 u rangu najavljivanih llano procesora za laptope.

znači apeliram na samu procesorsku snagu odrađivanja musltitaskinga- koji bi trebao biti bolji?

thx

llano je nesigurno kada će točno doći, a ovo je već tu. mislim da razlika neće biti nesto ogromna i da je ovo sto si naveo OK.

evo ti jedna životinja za multitasking:

http://www.infospot.hr/Prijenosna-racunala/Racunala/Dell/Dell-Inspiron-N7110-17-3-i7-2630QM-6GB-GT525M-1GB-640GB-Free-DOS-Black_pr183905ct9183.html

5800kn :/ malo je preko tvoje računice, ali to je najjeftiniji i7 proc. i ima 6Gb RAM-a koje bi trebalo biti dovoljno za bilo što... grafa je osrednja, ali mogla bi potjerati nesto na mid, kasnije na low.

evo pogledaj koji ti vise pase.

dec54 kaže...

Pozdrav može preporuka gaming laptopa do nekih 7000kn (može i više ako se baš jako isplati), znači neki best buy....za mog frenda je (;

ja bi ti radio dao neki gamerski laptop za 7000, ali toga u Hr nema :( u USA možeš za 1000 dolara kupiti solidan gamerski laptop, ali tu ne...

ovo što ti sada dajem:

http://www.telebit.hr/NB-HP-Pavilion-dv6-6006em--LH768EA--Intel-i5-2410M-2-30GHz--4GB-DDR3-1333--15-6--LED-1366-x-768--500GB-7200--ATI-HD-6770/p/682918904.aspx

nije apsolutno najjači gamerski komp, ali za onih 1000kn više ti nemožeš dobiti više od 2fps-a po igri, što je JAAAKO neisplativo. vjeruj mi da sam se potrudio i pretražio dosta.

bez brige ja imam taj laptop i za sada više manje vrti na max (sve na max samo Anti aliasing po potrebi smanjiš). to je best buy

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 12:48 (max1919).
16 godina
neaktivan

thx,mislim da ipak bude i5...financije...

...live long and prosper...
14 godina
neaktivan

Kupujem novi laptop na raspolaganju je 9000 kn vase ideje molim.Laptop bude koristen za gaming i multimediju.Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo kupljen Dell 5110 sa gf 525m, ali niti jedan driver ni sa sluzbene niti nesluzbene stranice ne odgovara, pa bih bio zahvalan ako netko moze pomoc jer sam ja ocito retardiran. Koliko sam shvatio Dell je zamislio da na taj laptop idu samo win 7 64 bit, a ja imam win 7 32 bit, sve mi je proradilo osim graficke i brightnes botuna za smanjivanje jacine svjetlosti. Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa gledam bas ovih dana laptope nekak mi nije bas neka ponuda znam kolege s faksa koji su zadovoljni hpima naso sam pavilon g7 1001sm i cini mi se dobrim dosta, ali uzimam sestri za posao pa mi graficka nije toliko bitna nego procesor i rami, te mozda 17' zaslon ako moze preporuka uz nekakvo obrazlozenje kratko zasto taaj bas nisam uhodan u laptope bas , netreba mi OS nikakav jer je Linux FTW nemislim placat kad je free uber ^^

Vrane nebom šestare
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozdrav ljudi, evo i meni doslo vrijeme za raznisljati o kupovini laptopa za fax. prvi izbor mi je bio Acer Aspire 5750G (4.518,99Kn) a onda sam se dogovorio s čačom da malo povecam gornji limit cijene pa sam pronasao ASUS N3773SV(6.197,99Kn).

za ovog acera sam cuo sve najbolje, ali zanima me ima li netko iskustva sa ovim ASUSom mada jos nisam siguran dali cu uzimati  ovaj ACER gore ili naci nesto slično ovom ASUSu ili baš njega.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 20:18 (luka.miskovic).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

uzmi ASUS ako vec mozes :D ima mi brat ACERA ali ne toga i temepreature su dosta velike...kazu da svi ACERI imaju dosta vise temperature u windowsu od HP i kompanije :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i ja isto generalno o acerima ne cujem bas pohvale, ali za ovaj model sam cuo dosta preporuka.

zanima me ima li netko iskustva s ovim ASUSom. Komponente mi se čine odlične ali volio bih cuti neka iskustva s njim

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Najlošija stvar na top laptopu je tipkovnica. Uvija se, numeriči dio je mali, tipke su uske, strelice jako glupo postavljene.

Dobro bi došao joše jedan usb 3.0. Touchpad je vrlo dobar, ali nije odličan.

DVD drive je s lijeve strane (ako ti to šta znači), meni je prirodnije s desne.

Sve ostalo mi je ili vrlo dobro ili odlično.

-------

Mislim da bi se tipkovnicu dalo i popraviti, za skidanje je potrebno nekih 20 sekundi. Ispod nje ti je još jedan utor za Ram.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

OK, to nisu neki veci problemi, jedino mi mi mogao problem sa tipkovnicom zasmetati. ali kad budem kupovao trebam provjeriti dali mogu isprovati taj laptop odnosno samo provjeriti tipkovnicu. valjda nece biti toliki problem

edit: ipravo sam pogledo video tog problema

mislim da nece biti toliki problem, jer ovaj lik mal jače tipka, ili mi se čini :)

edit: još jedan video, baš pretjerano tipka pa msm da ovo nece biti problem

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 20:28 (luka.miskovic).

0 0 hvala 0
15 godina
luka.miskovic kaže...

pozdrav ljudi, evo i meni doslo vrijeme za raznisljati o kupovini laptopa za fax. prvi izbor mi je bio Acer Aspire 5750G (4.518,99Kn) a onda sam se dogovorio s čačom da malo povecam gornji limit cijene pa sam pronasao ASUS N3773SV(6.197,99Kn).

za ovog acera sam cuo sve najbolje, ali zanima me ima li netko iskustva sa ovim ASUSom mada jos nisam siguran dali cu uzimati  ovaj ACER gore ili naci nesto slično ovom ASUSu ili baš njega.

jeftiniji od asusa i gore vec predlozeni je hp pavilion dv6 5836kn{#}

i5 2410

6770 1gb gddr5(u rangu 5850 sa gddr5)-znaci najjaca kaj ima u tom rangu cijene{#}

4 ram,500 hard

http://www.telebit.hr/NB-HP-Pavilion-dv6-6006em--LH768EA--Intel-i5-2410M-2-30GHz--4GB-DDR3-1333--15-6--LED-1366-x-768--500GB-7200--ATI-HD-6770/p/682918904.aspx

ili isti al 17" dv7 6648kn

http://www.telebit.hr/NB-HP-Pavilion-dv7-6002em--LE904EA--Intel-Core-i5-2410M-2-3GHz--4GB-DDR3-1333--17-3--LED-1600-x-900--750GB--ATI-HD-6770-/p/421833509.aspx

obadva sa w7 home premium 64{#}

manji ce ti bolje vrtit igre na manjoj rezi,a za razliku u cijeni ubodi jos 4gb rama i ruksak,mis,podlogu za hladjenje lapa...

za tu paru nema bolje kombinacije proca i grafe

i jos jedbna stvar,ovaj dv7 sam pipkao u hp shopu da vidim kak je otporan{#},mozda sam i malo jace stiskao tastaturu{#} (cisto da "simuliram gejming"{#})

cvrsta je i ne uvija se ni malo na pritisak{#} a vrlo malo na lupanje{#}{#} (da,da, i lupao sam kad mali od shopa nije gledal{#} (moral je nekaj prosurfat za neki drugi model...{#} koji me zanimal..)

znam da je to "ne bas tako dobro i ispravno informaticko ponasanje{#}{#}, aj jbga kad ja lupam dok igram i necu da lap krepa nakon malo pucacine{#} jer je tastatura prenjezna{#}

uzmi hp i mirna bosna,a ak nadjes ipak nekaj bolje,obavezno postaj...{#}

15 godina
cetkicaxD kaže...

Kupujem novi laptop na raspolaganju je 9000 kn vase ideje molim.Laptop bude koristen za gaming i multimediju.Hvala!

http://www.notebook.hr/product_info.php?cPath=2000_3069_3129&products_id=362422

9564 kn

8798 kn za avansno placanje

hp envy 17

i7 720

1x4 ram

500 hard 7200

5850 1gb gddr5

w7 hp64

usb 3.0

14 godina
neaktivan
ED63 kaže...
cetkicaxD kaže...

http://www.notebook.hr/product_info.php?cPath=2000_3069_3129&products_id=362422

9564 kn

8798 kn za avansno placanje

hp envy 17

i7 720

1x4 ram

500 hard 7200

5850 1gb gddr5

w7 hp64

usb 3.0

Hvala ali vec sam odabrao dell l702x,u utorak idem po njega :)

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Je li bolji ovaj tu ili ovaj ?

Molim brz odgovor!!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ovaj sa drugog linka :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi! (:
Molila bih za jedan savjet.

Trazim laptop cijene do 4 500 kn, 17,3",  i voljela bih da radi photoshop (CS5) bez poteskoca ( uglavnom se njime bavim na kompu,na obicnom stolnom racunalu mi sve steka, osobito mixer brush tool ili patch, a o filterima da ne govorim..) te od igrica eventualno need for speed, barem most wanted (ali da radi kako treba) ,

pa sam pronasla Toshibu L675-120 cini mi se prikladna mojim potrebama ali nisam sigurna kako ce raditi photoshop? i savjetujete li mozda sto bolje za tu cijenu?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice