- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zar nije i3 ili i5 bolji od Pentiuma? I taj laptop ima manji hard disk i slabiju grafičku.
Pozdrav.
Što mislite o ovom laptopu? Cijena 4200 kn. Inače mi treba za programiranje i odigrat koju igricu ponekad. Dal se može naći nešto bolje za te novce? I kako bi funkcionirao Windows 8 na njemu?
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.e2d5ea5507584bebb19337f84f2d5e19.asus-prijenosno-racunalo-x75vc-ty054.aspx
radit će windowsi dobro. laptop je dobar za tu cijenu. Ima još ovaj za 100 kuna više. http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=9549. Taj ima windowse i bolju grafičku. i procesor je malkice bolji.
druga opcija je da uzmeš neki manji laptop, standardne veličine (znači 15inča) jer bi onda se moglo ugurat i nešto sa i5 procesorom. Ali ja bi preferirao veći as i3, ovisi o tebi.
Pozdrav,
trebam laptop za osnovne potrebe. Cijena do max 2500 kn. Znaci najbolje sto mogu dobit za te novce.
Hvala.
Procesor je malo jači, a 7670m bi bila bolja od gt 720m?
A što se tiče veličine, 17" bi uzimao.
laptop do 1200kn(fb, igre na netu, net, yt, glazba) može i polovan?
Procesor je malo jači, a 7670m bi bila bolja od gt 720m?
Jest. Nije ogromna razlika ali je bolja.
Ok, ako bi to bio najbolji izbor za te novce, onda ga uzimam. Hvala ti.
Zar nije i3 ili i5 bolji od Pentiuma? I taj laptop ima manji hard disk i slabiju grafičku.
Nije bolja grafička nikako, 64bita memory bus vs 192bita??? O čemu pričamo ljudi a ovo što je pentium unutra neka te ne brine dečko, ima sasvim dovoljne snage tjerat tu grafičku a osim toga za programiranje i light gaming je i više nego dovoljan i cpu i gpu. A kvaliteta i dizajn su bolji na K75 seriji Asus-a u to budi siguran.
Ovi što lupaju TD to su neznalice informatike i opčenito svega ostaloga.
Molim preporuku laptopa do 3500 kn. Što mislite o ovome? https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=16727#
Koja dijagonala te zanima? 17" ? Bez Windowsa? Namjena?
17" bez windowsa, namjenjeno najviše za multimediju i internet a da mogu tu i tamo zaigrati PES.
koji laptop uzeti do 5000 kn. pod uvjetom da ima predinstalirane windowse.
17" bez windowsa, namjenjeno najviše za multimediju i internet a da mogu tu i tamo zaigrati PES.
Ako je striktno do 3500kn onda ovo klik s time da moraš na low za tu rezoluciju a ako se možeš protegnuti onda ovo klik bolji dizajn i kvaliteta tipkovnice sa puno boljom grafičkom ako ces htjeti puno zahtjevnije igre igrat. Za pokretanje multimedije i internet dovoljan je i jeftiniji model bez beda.
koji laptop uzeti do 5000 kn. pod uvjetom da ima predinstalirane windowse.
Ovisi koji ekran te zanima...
Molim te pojasni ovo?
Ne shvaćam baš :D
E530 su Intel a E535 AMD
600kn nadplate za kaj. msata SSD od 16 ili 32GB?
Nemoj :D
Imaš bez windowsa E531 s i3 Ivy Bridgom za 4000kn a dodaj 200kn preko neta ili 450kn kod nas za 32GB msata SSD i instaliraj expresscache i bit će ti puno bolji (progooglaj). Uvijet je naravno da imaš windowse :D
Sorry, radi se o Lenovo Thinkpad E530, ima 128GB SSD, i original win8 te jamstvo od 2god.
Mislim da je to bolja solucija od ove tvoje?
Sorry ali mislim da nije :D
riječ je o procesoru starije generacije :S
nadoplata na 2 godine je 300kn a msata SSD je 200kn.
Lenovo stavlja loše SSDove unutra (čak u najjače modele imaš puno žalbi korisnika na to). 128GB je nedovoljno za ozbiljniji rad jer samo windowsi, office, nero, photoshop i sl zauzm pola toga a performanse msata s expresscachom vs jeftin 128GB nisu osjetno različite. Vjeruj mi na riječ. Imam msata SSD Sandisk u100 od 16GB i i5 procesor i ide jako dobro. Vidio ivy bridge kompove koji s 2,5˝ SSD nejdu tak. OK ovo je samo pokretanje OSa i pokretanje programa (ni ja nisam vjerovao da tak mali SSD radi tolku razliku progooglaj). Kod instalacije programa i sl. je razlika na strani pravog SSDa nemjerljiva (npr. ti ugrađeni zapisiju bez problema 2-2,5 puta brže)
Pitanje je koliko ti prostora treba. Jel ti znaći par sekundi razlike kod paljenja koje ima klasični SSD vs HDD+SSD
Noviji Ivy Bridge procesor je nešto bolji od starih Sandy Bridge (odi na cpuboss i uvjeri se u razliku)
E531 podržava docking statione i sl.
Svakako je bolji izbor E531 ako se ne radi o tome da ti trebaju originalni windowsi ali ti vidi i odluči.
Ti nemaš pojma, idi se sakriti grm da se ne sramotiš. Svi laptopovi dolaze sa lošim no-name SSDovima, zato odeš u fućan i kupiš OCZa. Winsi zauzimaju dvadesetak gigabajta, office zauzima par GB, nero zauzima 500MB, a PS zauzima gigabajt i pol. I kako je sad to polovica 128GB? Znaš li ti uopće ćemu chache služi, očito neznaš. Razlika u performansama između Ivy i Sandy nije velika, jedino što se Sandy manje grije. Lenovo je top class i tu nema druge. Svi ostali laptopovi se JAKO griju, jedina alternativa su Asus i Toshiba.
Daj se smiri.
Da svi manje više urađeni SSDovi su smeće
Čemu služi cache?
Pa evo objasniti ću ti vidim da ti treba pomoć
msata SSD s HDDom u kombinaciji služi da ubrza učitavanje OS-a i programa. Kako radi. Na msata SSD program prebaci manje filove (one s kojima je HDD najsporiji) koje učitava od tamo i učitavajući paralelno značajno ubrzava računalo.
Kada se ti jeftini HDDovi napune do skoro predkraj brzina im značajno pada. Često je riječ o asinkronim SSDovima u računalima. Ovdje je moguće čak da je i SATA2 SSD ili kontroler.
Sandy vs Ivy. Evo ti dva entry level i3 procesora jedan je ivy drugi je sandy
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-3120M-vs-Intel-Core-i3-2328M
ivy bridge je u testovima postiže čak do 25% bolje rezultate
Razlog osim samog poboljšanja na procesoru, Ivy bridge podržava brži RAM, ima veću propusnost, noviji chipset itd.
Windowsi 7 ultimate zauzmu nakon nekog vremena čak do 30ak GB. Laptop će duže koristiti i biti će još nadogradnji itd.
Koji je bed napuniti laptop s još 30GB programa. Ovo su možda nakon instalacije uistinu i zauzeća ali mnogi će instalirati još i razne dodatke pa će ih deinstalirati isto i s programima a mnogi programi za sobom neće obrisati sve s HDD/SSD pa se tvoj SSD/HDD polagano puni i puni. A njegov stvarni kapacitet nije 128GB nego je 128GiB što je manje a ti postaješ nervozan. Doduše još uvijek imaš dosta prostora ali shvaćaš da moraš paziti s prostorom.
60GB je prostor koji zauzimaju windowsi i programi kod prosječnog korisnika nakon npr jedne godine korištenja
Molim te drugi puta kad ideš na internet dok ti nema roditelja pazi kak se izražavaš OK? Jer je tvoje ponašanje u skladu s vozilima proizvođaća po kojem si uzeo nickname.
Lijep pozdrav i uživaj surfajući ako si opet dobio dozvolu za korištenje interneta od roditelja
pa nije bitno
Pa evo objasniti ću ti vidim da ti treba pomoć
msata SSD s HDDom u kombinaciji služi da ubrza učitavanje OS-a i programa. Kako radi. Na msata SSD program prebaci manje filove (one s kojima je HDD najsporiji) koje učitava od tamo i učitavajući paralelno značajno ubrzava računalo.
Kada se ti jeftini HDDovi napune do skoro predkraj brzina im značajno pada. Često je riječ o asinkronim SSDovima u računalima. Ovdje je moguće čak da je i SATA2 SSD ili kontroler.
U svijetlu vaše rasprave, koja je btw. otišla malo predaleko a čini mi se da objica imate solidne argumente za svoje tvrdnje, molim komentar na ovaj lap koji mi je zapeo za oko:
Lenovo u 510
Intel® Core™ i3-3217U (1,8 GHz), Dual-Core
39,6 cm (15") HD 16:9 LED Display , Webcam
4 GB RAM, 500GB + 24 GB SSD, DVD
Intel HD 4000 Grafika, HDMI, USB 3.0, WLAN-n, BT
Windows 8 64 Bit, 2 god jamstvo, 2,2 kg
Ovo mi djeluje dosta lagano a čini mi se da ima sve??
Ima možda u kojem dućanu ovaj laptop jeftiniji?
Ima možda u kojem dućanu ovaj laptop jeftiniji?
Nema
Ljep pozdrav svima koji su uključeni u raspravu , moj dojam je da se najprije trebate naučiti pristojno razgovarati i diskutirati a ne na ovakav neciviliziran i krajnje nekulturan način , druga stvar je činjenica da imaš malo pristrane komentare na što imaš pravo ali neki put malo pretjeraš, te treća stvar da su više manje svi ugrađeni SSD smeće i da nije dovoljno za OS i softwear je u najmanju ruku smješna i neozbiljna izjava (po tome 90% novih Ultrabookova je smeće a cijene su od 1000E pa nadalje ) ...
ljep pozdrav
Ima možda netko ovdje a da je kupio ovaj ASUS laptop?Zanima me kako ste zadovoljni.
pa nije bitno
Koja bi bila namjena laptopa? Daj malo informacija...
Pozdrav, može li mi netko preporučiti laptop za gaming i programiranje, do 6500 kuna.
Nisu potrebni predinstalirani Windowsi, dijagonala nije bitna.
Zahvaljujem unaprijed.
Pozdrav.
Pozdrav, može li mi netko preporučiti laptop za gaming i programiranje, do 6500 kuna.
Nisu potrebni predinstalirani Windowsi, dijagonala nije bitna.
Zahvaljujem unaprijed.
Pozdrav.
Onda ovako izvrsna N serija ili ThinkPad E531 sa godinu dana manjim jamstvom, puno niža HD reza ali i7 cpu, manje usb3.0 konektora....osobno bi išao na Asus-a.
Pozdrav,
trebam laptop za osnovne potrebe. Cijena do max 2500 kn. Znaci najbolje sto mogu dobit za te novce.
Hvala.
Moze pomoc?
Izvoliš Samsung NP350E5X-A04HR
Pozdrav, zanima me kupnja laptopa od 17 inča, cijene oko 4500 kn. Koristio bih ga uglavnom za čitanje i pisanje te internet i povremeno igranje igara (ne grafički zahtjevnih). Koji biste mi preporučili?
Pozdrav, zanima me kupnja laptopa od 17 inča, cijene oko 4500 kn. Koristio bih ga uglavnom za čitanje i pisanje te internet i povremeno igranje igara (ne grafički zahtjevnih). Koji biste mi preporučili?
Ovaj hp je solidan - http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_109&products_id=9340 za tu lovu ili ako možeš malo preko limita za 500-tinjak kuna više moći ćeš pokretatit i zahtjevne igre - http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_109&products_id=10132
Bok svima :)
trebala bih savjet za štojemogućebolji laptop do 4000kn, s tim da onda u to bude uključeno i moguće produljenje garancije i miš itd. znači u biti bi bilo idealno da je sam laptop do 3500. Koristio bi se za multimediju, Internet, itd niš pretjerano zahtjevno zasad, ali bih stvarno voljela da mi potraje što duže i da bude kvalitetniji jer neznam za šta će mi trebati poslije, a sad mi je stvarno potrebno da nemam problema s njim. Imala sam i previše problema sa kompjutorom prije, stalno nešto nije radilo, pa bih voljela da sad bude bolje :)
Ekran 15,6''-17'', znam da je bolji procesor Intel i3, pa bi to bilo odlično, jer koliko sam primjetila svi bolji se ne mogu dobiti za ovu cijenu. Dalje se ne razumijem previše pa molim pomoć :)
Također, ako mi možete dati savjet u vezi Windowsa, pošto je većina sad za odmah kupiti sa instaliranom 8-icom, ili bez ičega, a koliko sam čula 8-ica je dosta drugačija i malo teže za koristit, treba se naviknuti. Ja sam iskreno naviknuta na xp tako da... xd Najrađe bih htjela da mi sve bude na gotovo kad kupim, bez da moram Windowse instalirati itd ali ako je vaš savjet da je bolje uzet bez pa instalirat 7-icu, rađe ću to napravit :)
I unaprijed HVALA :D