Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.724
|
čitano: 14.752.680
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
droll kaže...

Dns cu kupit asus n56vz sa i5 i gt 740m karticom, pa me zanima jel ima neko kakva iskustva s tom karticom i jel barem ko gt650m il je slabija, cital sam po netu neke bencheve i testove al nis bez pravog igraceg iskustva??

Imao sam isti takav ali samo sa gt650 gpu-om. Nisam bio zadovoljan performansama.Igrao sam većinom RO2 ,laptop se previše pregrijavao i sl...

Moj ti je savjet ako ga kupuješ isključivo radi igara ,nemoj ga kupovat. Radije kupi Asus G73 polovni na njušci na kojem ćeš se pošteno naigrat bez obzira što nije novo.

Ja sam se brzo prebacio na G seriju poslije ovog.

Hrvatska Republika Herceg-Bosna ! Sinn Fein !
14 godina
neaktivan
droll kaže...

Dns cu kupit asus n56vz sa i5 i gt 740m karticom, pa me zanima jel ima neko kakva iskustva s tom karticom i jel barem ko gt650m il je slabija, cital sam po netu neke bencheve i testove al nis bez pravog igraceg iskustva??

imam navedeni laptop s gt 650M-2gb grafuljom laptop je zvijer i sve preporuke za kupovinu istog. Neznam kakva je razlika izmedju gt 740 i 650m ali ako je ista kao 650m uzmi svakako. Igrao sam par igrica gt4, cod mw3, i sl. sve na hight vrti ko lud. Lap se nepregrijava mrvicu se ugrije ali to je zanemarivo i normalno. Uglavnom mislim da ti je to best buy

12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

kupujem laptop koji ce biti za internet/office do 3500kn.

kazite mi koji je laptop za tu namjenu najbolji,za te pare?

LoL - Fordox

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ajmo ovako:)

Koji je najpovoljniji lenovo prijenosnika na kojem mogu solidno i bez proglema igrati Defiance. Evo link za preporuke konfiguracija: http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=4455&game=Defiance

Aj molim Vas pomozite.

Ako mislite da bi neki bio bolji i povoljniji a da nije lenovo može i to.

Hvala...

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa..čitao sam malo postove unazad pa vidim da ste mnogima pomogli u odabiru laptopa..nadam se da možete i  meni...

Evo ovako:

trebam laptop za rad s audiom (produkcija,snimanje vise traka od jednom ,Dj-ing i ostalo ..PhotoShop)..nemam para za MacBook...

i spreman sam uložiti do 5 500 maximalno...ono oko čega se dvoumim je uzeti SSD sad ili naknadno (neznam da li se može ugraditi u ove dole modele umjesto dvd ili kako vec),

i između ASUS i Lenovo (za iste pare mogu uzet bolju konfiguraciju kod asusa)....

15.6 monitor da mi je manji laksi za nosanje jer imam 24 incha monitor od starog desktopa

mislim da mi je prioritetno uzet dobar procesor i5, jer memoriju i SSD valjda mogu naknadno dobacit..

Free Dos ili Windows 7 (nikako win8 ne podržava stabilne drivere za zvučnu i ostalo)

da li 24 Gb SSD dosta za OS win7...i da li postoji neka kombo sa free dos i 15.6 slicno ovom

Asus N56VJ-S4156D ili ASUS K55VJ-SX164D mi ostaju kao opcije...

ili znate neki treci model koji je kombo sa HDD i SSD sa win7 ili free dos

i da li se mozhe dograditi u ova dva SSD disk naknadno...pomozite mi u ovoj teškoj situaciji moje neodlučnosti...

1 0 hvala 1
12 godina
Fordox kaže...

kupujem laptop koji ce biti za internet/office do 3500kn.

kazite mi koji je laptop za tu namjenu najbolji,za te pare?

Evo izvoliš AsusK55

12 godina

tommek10, jel znas mozda kak da napravim u biosu da mi se boota sa usba??nemam tu opciju a kad me pita da napravim trazi me da upisem path i onda pokaze neke nebuloze koje ne kuzim??

14 godina
neaktivan
vital sound kaže...

15.6 monitor da mi je manji laksi za nosanje jer imam 24 incha monitor od starog desktopa

mislim da mi je prioritetno uzet dobar procesor i5, jer memoriju i SSD valjda mogu naknadno dobacit..

Free Dos ili Windows 7 (nikako win8 ne podržava stabilne drivere za zvučnu i ostalo)

da li 24 Gb SSD dosta za OS win7...i da li postoji neka kombo sa free dos i 15.6 slicno ovom

i da li se mozhe dograditi u ova dva SSD disk naknadno...pomozite mi u ovoj teškoj situaciji moje neodlučnosti...

Prvi (sa kombinacijom ssd+hdd) ti ima low volatage procesor koji je poprilicno sporiji od procesira u n56 i k55.

Na tvom mjestu bih uzeo n56 zbog full hd ekrana - puno vise toga stane i bit ce ti lakse raditi s vise otvorenih prozora, a i u pravilu fhd ekrani dolaze sa poprilicno kvalitetnijim ekranom - življe boje, bolji kontrast.

U oba navedena (n56 i k55) mozes izvaditi opticki uređaj te putem ladice staviti drugi disk u njega. Ako ces ici na ssd ne bi savjetovao manje od 60gb, 24gb je definitivno premalo za win7 te popratne programe. Dovoljno dobriz ssd-a ima vec od oko 450kn a sama "ladica" se preko ebay-a naruci za 50-70kn.

Klikni ovdje za link na moj post gdje objasnjavam gotovo iste stvari vezane uz ssd i ekran.

Ako ti rezolucija ekrana ne igra ulogu, odnosno ako ga mislis imat spojenog na eksterni monitor barem 90% "radnog vremena" - razmisli o Dell Inspirion 5520 dolazi sa quad procesorom koji bi u bilokakvoj audio/video obradi trebao biti mnogo mnogo brži od bilo kojeg dostupnog i5 procesora. Iskustva ljudi koja sam nasao po bespucima interneta o doticnom modelu s quadom govore da se isti ne pregrijava nakon 3-5 sati igranja bf3, tako da ne bi ni ti smio imat problema.

U svakom slucaju od dva izmedju koja se dvoumis moj glas ide za prvi, odnosno n56.

16 godina
droll kaže...

tommek10, jel znas mozda kak da napravim u biosu da mi se boota sa usba??nemam tu opciju a kad me pita da napravim trazi me da upisem path i onda pokaze neke nebuloze koje ne kuzim??

Odes u HDD priority i stavis da je USB prvi prioritet (mora ti USB biti ustekan u laptop) jer njega stavlja pod HDD-ove za boot prioritet.

Nakon toga odes u Boot priority i stavis da je USB/HDD prvi prioritet. Tako je kod mene na laptopu, pa bi moglo i kod tebe tako biti.

Naravno, sam USB mora biti bootablini.

If you're not paranoid, you're not paying attention
17 godina
neaktivan

Evo mene opet nazad, trebam još jedan laptop. :) Dosad ste mi pomogli svaki put u kupnji, može još 1. {#}

Daklee... budžet je 3500kn. Uglavnom je namijenjen za slušanje glazbe i gledanje filmova, skidanje filmova, Office, surfanje, dakle ništa pretjerano. Ne bi bilo loše da ima 17.3" ekran, da se koliko-toliko max dobije za navedeni budžet s obzirom da se laptop ne bi baš tako brzo zamijenio nekim novim. :)

0 0 hvala 0
12 godina

Stavit cu tri izbora pa ti vidi.

1. AsusK55  2 god. jamstvo, odradit ce sve poslove osim igranja, dobra tipkovnica, Win8

2. LenovoZ500  novi model Lenova, fency metalik konstrukcija, fini bridovi i tanji od klasik laptopa, diskretna grafika za igranje, backlight tipkovnica

3. LenovoG780  17" veliki ekran, diskretna grafika ako se poželiš zaigrat jednog dana

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 15:03 (roby27).
12 godina
darkydark kaže...
vital sound kaže...

Prvi (sa kombinacijom ssd+hdd) ti ima low volatage procesor koji je poprilicno sporiji od procesira u n56 i k55.

Na tvom mjestu bih uzeo n56 zbog full hd ekrana - puno vise toga stane i bit ce ti lakse raditi s vise otvorenih prozora, a i u pravilu fhd ekrani dolaze sa poprilicno kvalitetnijim ekranom - življe boje, bolji kontrast.

U oba navedena (n56 i k55) mozes izvaditi opticki uređaj te putem ladice staviti drugi disk u njega. Ako ces ici na ssd ne bi savjetovao manje od 60gb, 24gb je definitivno premalo za win7 te popratne programe. Dovoljno dobriz ssd-a ima vec od oko 450kn a sama "ladica" se preko ebay-a naruci za 50-70kn.

Klikni ovdje za link na moj post gdje objasnjavam gotovo iste stvari vezane uz ssd i ekran.

Ako ti rezolucija ekrana ne igra ulogu, odnosno ako ga mislis imat spojenog na eksterni monitor barem 90% "radnog vremena" - razmisli o Dell Inspirion 5520 dolazi sa quad procesorom koji bi u bilokakvoj audio/video obradi trebao biti mnogo mnogo brži od bilo kojeg dostupnog i5 procesora. Iskustva ljudi koja sam nasao po bespucima interneta o doticnom modelu s quadom govore da se isti ne pregrijava nakon 3-5 sati igranja bf3, tako da ne bi ni ti smio imat problema.

U svakom slucaju od dva izmedju koja se dvoumis moj glas ide za prvi, odnosno n56.

Jako dobro argumentirano ja bi samo htio nadodati da ovih 24GB je mSATA SSD i kao takav stoji samo kao cache i pomaže HDD-u pri bootanju i loadanju programa i nemozes ga vidjeti u windowsima tako da na njega se nemoze nista instalirati kao OS ili nešto drugo. No u pravilu je brže od klasičnih 5,400 ili 7,200rpm diskova ali nikako brže od pravog SSD-a. 

Moj glas isto tako bi išao AsusN56 radi FullHD reze što znači više mjesta na desktopu, mislim čak da ima i IPS panel uglavnom širi je kut gledanja od jeftinijih laptopa sa manjoj rezolucijom, dizajn jako dobar kao i kvaliteta zvuka i nikako ne manje bitno ima anti glare ekran tako da je ugodnije raditi u svim uvjetima rasvjete.

15 godina

Moze preporuka laptopa do 3000kn max.hp g7-2250sm  misli uzet kolega u ducanu je 3000 pa dali se isplati uzet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan

Molio bih vas za pomoć, odnosno za preporuku laptopa. Najviše koristim laptop za net, gledanje filmova, i igranje uglavnom football managera. Možete li mi odgovoriti koji su najbolji iz slijedeće liste: 

LENOVO G780 

LENOVO G580AH 

LENOVO Z500 

ASUS K55VJ-SX164D 

Asus K55VD-SX122 

Asus X55VD-SX054H 

Asus K55A-SX509 

Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
marxone kaže...

Moze preporuka laptopa do 3000kn max.hp g7-2250sm  misli uzet kolega u ducanu je 3000 pa dali se isplati uzet?

Evo izvolišLenovoZ585

12 godina
romanov kaže...

Molio bih vas za pomoć, odnosno za preporuku laptopa. Najviše koristim laptop za net, gledanje filmova, i igranje uglavnom football managera. Možete li mi odgovoriti koji su najbolji iz slijedeće liste: 

LENOVO G780 

LENOVO G580AH 

LENOVO Z500 

ASUS K55VJ-SX164D 

Asus K55VD-SX122 

Asus X55VD-SX054H 

Asus K55A-SX509 

Hvala

Z500 ili dosta jači AsusK55

15 godina
roby27 kaže...
marxone kaže...

Evo izvolišLenovoZ585

Jel mozes jos dat preporuku za 17 " laptop isto do 3000kn

12 godina

Pa eto taj koji si ti naveo ili malo skuplji LenovoG780

17 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Stavit cu tri izbora pa ti vidi.

1. AsusK55  2 god. jamstvo, odradit ce sve poslove osim igranja, dobra tipkovnica, Win8

2. LenovoZ500  novi model Lenova, fency metalik konstrukcija, fini bridovi i tanji od klasik laptopa, diskretna grafika za igranje, backlight tipkovnica

3. LenovoG780  17" veliki ekran, diskretna grafika ako se poželiš zaigrat jednog dana

Mislim da će odluka pasti na G780. {#}

U međuvremenu, sjetih se još jednog pitanjca: dal bi se na sva 3 navedena moglo bez problema odrađivat s vremena na vrijeme ne pretjerano zahtjevna obrada fotki u Photoshopu?

Hvala još jednom! {#}

12 godina

Moglo bi se odrađivati ali jači procesor nebi bio naodmet za nešto zahtjevniji rad.

12 godina
neaktivan
mrdoslav kaže...

Pozdrav,

trebala bi mi preporuka za laptop. 

Koristit ću ga za programiranje, grafički dizajn, web dizajn, autocad i ostale slične stvari. Ne planiram editirat video nit igrat igrice (barem ne nimalo zahtjevne). Cijena laptopa bi trebala bit oko 5000kn(uključen PDV) jer uz to planiram uzet ssd i nadogradit ram na 8gb. 

Dućan bilo gdje na području Zagreba, kupujem ga na firmu. 

Ako mi je i5 sasvim dovoljan onda to, ako je potreban i7, onda može laptop bit i malo skuplji, ali kažen prva zamisao mi je bila i5. Svejedno koji OS i koliki HDD ima. Također ću vjerojatno izvadit RAM koji je unutra i stavit svojih 8gb. CD drive mi je u potpunosti nebitan, po mogućnosti čak bez njega jer bi trebao laptop bit što manji i što lakši. Ekran veličine do MAKSIMALNO 15.6", po mogućnosti i manji. Također je dosta bitna kvaliteta izrade i dobra baterija jer ću ga stalno nosikat.

Za sad mi je zapeo za oko Lenovo e530 ili e430. Ako ima ko kakav bolji prijedlog ili se slaže sa mojim, molio bih da se javi.

Ukratko:

i5 ili jači

grafička ako je potrebna za ovo što tražim

oko 5000kn(ako nema u tom rangu onda i više)

RAM svejedno, svoj stavljam

HDD svejedno, SSD stavljam

CD drive nepotreban

MAX 15.6"

dobra baterija i čvrstoća

OS nije važan

Hvala unaprijed!

Da li bi možda asus dao bolji omjer uloženog i dobivenog? Gledao sam po nabava.net i ima dosta jačih asusa sa boljom rezolucijom od lenovo e530 u istom cjenovnom rangu.
15 godina

molim vas, treba mi preporuka laptopa iz linksa do 3000 kn, služio bi uglavnom za sufranje po netu, možda tu i tamo koja igra... hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

mrdoslav

Stavi linkove da vidim o kojim modelima pričaš tako cu ti najbolje rec jel je bolje ili nije, i ponovi koja ti je namjena laptopa?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Moze pomoc oko odabira, trebam nes za igrice, a opet sto jeftinije ne puno iznad 5000.

Za sad sam naso nes, ne pitam imate li v ijos nekih prijedloga:

HP ProBook 4740s-C4Z51EA -> http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4642

Lenovo IdeaPad Z585 59-367224 (59367224) -> http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=5282

Asus K55VJ-SX164D -> http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=5067

Samsung 350V5C-S01HR -> http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4511

Hvala unaprijed! :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 15:41 (domi2105).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Prvi izbor Asus http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=K55VJ-SX164D, drugi Samsung tim redom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 16:08 (roby27).
16 godina
neaktivan

Dvoumim se između laptopa ASUS K95 serije -(doći će novi model: i7, 1TB, 16GB RAM, GT650) i nekog iz N76 serije, sličnih karakteristika. Definitivna prednost prvog mi je veći ekran, 18.4", i to što su uglavnom FreeDOS (jer namjeravam staviti Win7PRO -nikako mi se 8-ica ne sviđa). Namjeravam ga koristiti uglavnom kao desktop, za multimediju, i učenje CAD programa.

E, sad kako se baš ne razumijem najbolje u sve to, molila bih da mi objasnite prednosti N76 serije, jer koliko vidim skuplji jesu, dakle su valjda i kvalitetniji, ali po ovim nekim ključnim komponentama mi se čine podjednaki ili čak slabiji. Jest da super izgledaju, osvjetljena tipkovnica, aluminij, ovo-ono-ali to je kozmetika, jel, nisu performanse. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 16:20 (moonyena).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
moonyena kaže...

Dvoumim se između laptopa ASUS K95 serije -(doći će novi model: i7, 1TB, 16GB RAM, GT650) i nekog iz N76 serije, sličnih karakteristika. Definitivna prednost prvog mi je veći ekran, 18.4", i to što su uglavnom FreeDOS (jer namjeravam staviti Win7PRO -nikako mi se 8-ica ne sviđa). Namjeravam ga koristiti uglavnom kao desktop, za multimediju, i učenje CAD programa.

E, sad kako se baš ne razumijem najbolje u sve to, molila bih da mi objasnite prednosti N76 serije, jer koliko vidim skuplji jesu, dakle su valjda i kvalitetniji, ali po ovim nekim ključnim komponentama mi se čine podjednaki ili čak slabiji. Jest da super izgledaju, osvjetljena tipkovnica, aluminij, ovo-ono-ali to je kozmetika, jel, nisu performanse. {#}

Puno bolja kvaliteta, puno bolji ekran, full hd, osvijetljena tipkovnica, tih i super haldan, lijepši dizajn, bolja kvaliteta zvuka. Puno bolji ugrađeni mikrofon, bolji web cam. Između ta dva, bez sekunde razmišljanja asus n76 serija.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

roby27

Koristit ću ga za programiranje, grafički dizajn, web dizajn, autocad i ostale slične stvari. Ne planiram editirat video nit igrat igrice (barem ne nimalo zahtjevne).

Dućan bilo gdje na području Zagreba, kupujem ga na firmu. 

Ako mi je i5 sasvim dovoljan onda to, ako je potreban i7, onda može laptop bit i malo skuplji, ali kažen prva zamisao mi je bila i5. Svejedno koji OS i koliki HDD ima. Također ću vjerojatno izvadit RAM koji je unutra i stavit svojih 8gb. CD drive mi je u potpunosti nebitan, po mogućnosti čak bez njega jer bi trebao laptop bit što manji i što lakši. Ekran veličine do 15.6". Također je dosta bitna kvaliteta izrade i dobra baterija jer ću ga stalno nosikat.

Ukratko:

i5 ili jači

grafička ako je potrebna za ovo što tražim

oko 5000kn(ako nema u tom rangu onda i više)

RAM svejedno, svoj stavljam

HDD svejedno, SSD stavljam

CD drive nepotreban

do 15.6"

dobra baterija i čvrstoća

OS nije važan

Evo linkova:

Asus N56VJ

Lenovo E530

Asus ima daleko bolji ekran i dizajn, baterija je tu negdje. Ima bolju grafičku i bolji procesor, 6gb rama što vjerojatno neću nadograđivat na 8gb i 2 godine jamstva. I jeftiniji je od Lenova. 

To je isključivo moje stajalište, ako se netko ne slaže neka mi predloži nešto drugo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice