Savjet 12-13,1 incha, dobar proc, sa dvd, mat ekra

poruka: 9
|
čitano: 2.319
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Curki sam dao svoj hygra forcebook koji nema neke prestrašne perfomanse, i slagan je u HG-Spotu,

ali je za te novce bio daleko najbolji izbor koji sam mogao dobiti.

Želim ga nadograditi, jer sam curi dao svoj, pa me zanima što mogu dobiti u rangu do 3500 kuna, jer ajmo reć toliko je i ovaj koštao.

Moj lap ima 12,1 incha screen, DVD_RW pržilicu, mem kartica utor, usb utor 3 komada, VGA, bluetooth i kameru 1,3 megapixela.

Da li je danas moguće pronaći laptop sličnih tj. boljih referenci  za te novce ?

Jer kao prvo želim da se ekran  NE SJAJI

kao drugo želim da baterija izdrži minumum 3 sata u full bright modu

i želim da je proc malo jači, tipa amd duo ili intel core duo, a radnu memoriju minimum 2GB.

I treće, ne želim ništa preko 13,1 incha ekran.

Odluka jest teška, u ovom rangu su ovakvi laptopi rijetke biljke. No, hajd baš me zanima ima li kakva ideja ...

na slikama je taj moj dosadašnji

Lijepi pozdrav svima

BALKANAC OD GLAVE DO OPANAKA
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 14:42 (panonski).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Savjet 12-13,1 incha, dobar proc, sa dvd, mat

nekako mi se čini da ću to jako teško naći. Cjenovni rang još izgleda da i nije toliki problem, ali sve na što nailazim, su ili netbookovi sa 10,1'' ekranom,

a u dosta slučajeva su na tablicama izlistani iznad 15 '' laptopa. Sredine nema. 13,1'' je čini se zaboravljena kategorija.

Šteta. Meni ta veličina paše, ipak je to računalo za vanjsku upotrebu prije svega.  OK, naišao sam na ACERA sa 14 '' LCD-om.

Što mislite o ACERU ? Neki ga hvale, a neki zaobilaze. Čini mi se da je u tom cjenovnom rangu možda najbliži uloženom i dobivenom, pod uvjetom da nađem ono što mi treba.

16 godina

Meni se 11.6'' čini kao najbolji izbor, ali kod nas ponuda takvih veličina je očajna...

npr. ovaj model:

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 17:34 (MatkoBB).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni ne smeta ako je ekran pinku veći, ukoliko to ne narušava vanjske dimenzije.

Evo, ovaj 12,1 inčni je fakat super. ( ne znam jel to spada u laptop ili pod notebook )

U njegovo kućište možda bi se dao nagurati i 13,1 inčni, ali to nije tako jako bitno ako je kućište cenat veće.

Međutim kako kažeš, ponuda je jad i bijeda, svi raspoloživi laptopi su 15-ce ili 17-ce, a ispod toga postoje samo 10,1 inčni prekenjevatori za damice

16 godina

Meni je ovaj model zapeo za oko:

http://www.protis.hr/products/details/notebook-asus-eee-pc-1215nblk083m/38160

Ali nikako mi se ne sviđa taj Atom.. preslabo je to.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da, ovo je fakat jako slično ovome što ja imam, i jako mi se sviđa.

Moj je deblji jer ima  DVD-RW što smatram dosta važnim detaljem.

Ako nosiš lap negdje na put za posao i tako dalje, uvijek će se naći netko sa cd-om ili netko ko nema stick pa ćeš mu nešto spržiti na CD.

Smatram da je kupovina nečega što želiš da bude kompletno stvarno bezvezna, ako si dopustiš da ta stvar nema CD/DVD jedinicu

16 godina
panonski kaže...

da, ovo je fakat jako slično ovome što ja imam, i jako mi se sviđa.

Moj je deblji jer ima  DVD-RW što smatram dosta važnim detaljem.

Ako nosiš lap negdje na put za posao i tako dalje, uvijek će se naći netko sa cd-om ili netko ko nema stick pa ćeš mu nešto spržiti na CD.

Smatram da je kupovina nečega što želiš da bude kompletno stvarno bezvezna, ako si dopustiš da ta stvar nema CD/DVD jedinicu

Meni DVD-RW ne igra neku ulogu... jer to se sve slabije koristi... čak i preferiram uređaje bez optičkog pogona... još izvadiš SATA HDD, staviš neki SSD i super.

Ako ti je baš potreba nabaviš si neki externi USB DVD čitač/pržilicu i miran si...

17 godina
neaktivan
MatkoBB kaže...

Meni DVD-RW ne igra neku ulogu... jer to se sve slabije koristi... čak i preferiram uređaje bez optičkog pogona... još izvadiš SATA HDD, staviš neki SSD i super.

Ako ti je baš potreba nabaviš si neki externi USB DVD čitač/pržilicu i miran si...

kako da ne. To mi je korisno isto koliko i nošenje stolnog kompa od kuće.

Za SSD se slažem, ali DVD-a se ne bih odrekao nema tih para. Da sam htio igračku s kojom se mogu samo igrati po netu i slagati nešto u officeu onda bih ciljao netbook.

17 godina
neaktivan
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice