Prije par dana mi se desilo da se przilica prestala raditi ispravno. Problem je u tome sto ne cita i ne moze prziti DVDe dok s CDima barata bez problema. Jel problem softverski ili je przilica dala svoje i vrijeme je za mijenjanje? Laptop (a ujedno i przilica) je star preko 6 god.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
bar to jednostavno testiras.... uzmi neku od besplatnih linux distribucija, i ukoliko ti otamo pekac radi, problem je softverski, ukoliko ni tamo ne radi, hardverski i vrime je za minjanje (laptopa vjerojatno), jer ces sad atapi snimac tesko i pronac, a i skuplji je nego njegovi sata ekvivalenti otprilike duplo...
Dok stavim gore linux mi je isto posla ko da i reinstaliram win na novo jer imam 2 particije: na jednima je Win XP, a druga je storage i prakticki puna. Sto bi znacilo oslobadanje mjesta, radnjenje nove particije, instalacija linux-a = time consuming.
hint. LIVE linux distribucija, pokrece se sa cd-a, ima u sebi vecinu aplikacija potrebnih za normalan rad... ne moras uopce imat hdd u kompu sto se linuxa tice...
Nisam znao. Ali ako stavim linux CD u przilicu, kako cu onda isprobati jel radi DVD? Jel se ucita u RAM, pa mogu baratati dalje bez CDa? U biti kad smo kod alternativa imam opciju instalirati na USB (2 GB) ako bi bilo mozda bolje?
kad nesto tribas ispec, odaberes sve i zatrazit ce ti prazan cd/dvd, ubacis, ostatak koji mu je potreban vrti u memoriji... ili mos pokusat sa tim usb-om...
Probat cu.